A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Ha megtudod csinálni, a (gáz/villany)bojlerből vételezett víz a legjobb, abból már a vízkő nagyrésze kicsapódott és semmilyen vegyszerrel nincs kezelve.
Én már gondoltam rá, hogy a mosogatógépből kiszedett vízlágyítót (amibe ugye regeneráló sót, azaz én konyhasót szoktam rakni) befogom kávé-víz előállításra, csak a szivattyúval átnyomom rajta a vizet és felfogom egy kanniszterbe 5-10 literenként...
Gyári kartömítésed van, vagy utángyártott? Az Expolygon csak utángyártottat (OMMECI) árul.
A Merillo Caffee a Rancilio forgalmazója. Nekik van gyári, csak sose jutok ki hozzájuk időben a Fóti útra.
SiD: Nekem folyik a Silviából a kar mellett a víz a vakszűrős tisztításkor. Kipróbálnád a Parci Audrey-ját, hogy nála is van-e ilyen probléma az új tömítéssel?
Egy üres patront feltöltök (belekanalazom a gyantát), majd amikor lehúzom a használt patront, akkor egyből rádugom az újat, hogy a csőből ne folyjon ki a víz. Utána kidobom a használt gyantát, és vízzel elöblítem a patront. Ennyi. Legalább kéthavonta cserélni kell, de szerintem előbb elhasználódik.
Merre laksz mert itt Sopronban is nagyon kemény a víz, állítólag Bécsben is, itthon nem tudom honnan kezdődik ez a keménység azt tudom hogy anyámnál Pesten Mátyásföldön semmi vízkő nincs. Simán kint hagyja az elmosott edényeket csöpögni, tökéletesen megszárad.Ha mi itthon ezt csinálnánk vésővel kellene szétválasztani őket, a csaptelepekről nem is beszélek.
Gondoltam arra is, de nem tudom, hogy abban milyen víz van. Szerintem az ioncserélt vizet nem emberi fogyasztásra szánták. Gondolom, azt nem ellenőrzi az ÁNTSZ. Lehet, hogy nincs igazam, de nem merek megbízni benne.
Ami nálunk a csapból folyik, az egy bevizsgált jó ivóvíz. Egyetlen problémám van vele, hogy túl kemény, vagyis túl sok kálcium és magnézium só van benne, amik melegítés hatására kiválnak belőle. Ezért egyelőre ezt próbálom megoldani, de nyitott vagyok a palackos ivóvizek irányába is.
Semmi gond a sós vízzel történő regenerálással. Az egy tök jó módszer. Csak tudni kell hozzá, hogy mennyi sót tegyél mennyi vízbe, mennyi ideig áztassad valami edényben, majd át kell mosni tiszta vízzel, …
Ehhez nekem nincs kedvem. Egyszer vettem 2 kg gyantát, az elég lesz nekem évekig. Ez számomra sokkal egyszerűbb.