Keresés

Részletes keresés

Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1050

Talán csíz vagy sármány?

Mondom, nem a verebes "Csi-vit" a kérőhangja. Sokkal lágyabb hangja van.

Párom a kölykekkel reggel visszament oda, ahol találtuk, hátha megtalálják a fészket, de nem találtak semmit.

otyopunyo Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1049

A te kismadarad csőre is sokkal bumfordibbnak tűnik, mint a verebeké :) de én nem vagyok szagértő :)

Előzmény: Rambóka (1047)
VladTepes Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1048

Szóval ezeknek erősen sárga a szája sarka, az enyémnek meg egyáltalán nem.

Most akkor veréb, vagy sem?

Jó kérés, pont ezen agyaltam, pont a sárga csőrzug hiánya miatt bizonytalankodtam. Meg a szeme körüli rész is más(nak tűnik). Van bennem is bizonytalanság a madár verébségét illetően.

Nem akarok befolyásolni senkit, megvárnám mit mondnak a többiek.

Előzmény: Rambóka (1047)
Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1047

Látom nem rakta be az original verébkölyök képet az előbb:

Szóval ezeknek erősen sárga a szája sarka, az enyémnek meg egyáltalán nem.

Most akkor veréb, vagy sem?

Előzmény: Rambóka (1044)
Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1046

A lába nem tűnik sérültnek, az ujjait össze tudja zárni, a lábát maga alá tudja húzni, tenyérből kikepeszt, ha kajás, csak sík felületen nem tud mit kezdeni, ill. ujjra nem nagyon akaródzik neki rákapaszkodni. Ő még inkább kucorogna egy fészek mélyén.

Ha neurológiai dolog, akkor belepusztul, ugye? Nem szeretném, ha a végén nekem kéne "elaltatnom". Annyira utálom, azt a hülye angliai állatmentős sorozatot, amiben minden 3. állatot kinyírják!

Köszi a lisztkukac tippeket, akkor nekik megy a maradék lágyeleség este. Már ha Falánk Úr hagy belőle.....

Szerinted egy ilyen apróka már ehet lisztkukacot?

Mert akkor megküzdök a pondróval!!!

(Gyerekként el nem tudtam volna képzelni, hogy valaha viszolyogni fogok bármilyen kukactól, de így pár évtizeddel később most magam is meglepődtem az érzéstől, hogy biztosan muszáj-e ezt nekem? De Csórikámért mindent! :) )

Előzmény: VladTepes (1043)
VladTepes Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1045

Nem, a varéb nem fészekhagyó. (stigó sem)
Annyian hasonlítanak, hogy kirepülés után még egy darabig etetik őket a szülők.

Veréb később repül ki, sokkal zártabban is fészkel, mint a stigó (nem vélelen > szövőmadár a lelkem).

Jogos > az hgy felülről várja az etetést pontosan mutatja, hogy még fészeklakó a fióka.

Előzmény: Rambóka (1042)
Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1044

Rákerestem a gugli képkeresőn a verébfióka keresőszóval, és leesett, hogy mi a difi a csurinál, ami az elejétől zavart: nincs meg a vastagon sárgára rúzsozott szájszél.

Lehet, hogy mégsem veréb? De akkor mi????

Erről beszélek:

Az enyémnek rózsaszín a szája sarka.

VladTepes Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1043

Lábát nézd meg, fotózd le. Ha törött, vagy sérült az okozhatja a félrehordást. (ha nem, akkor neurológiai ügy, ami nem jó omen)

Lisztkukacot úgy add, hogy vagy vágd le a fejét, vagy nyomd össze a fejét (de tutira), s magát a kukacot pl élére fordított csipesszel "tilold" meg (törd meg, ahogy a felnőtt madár teszi, oda vissza tolva, forgatva a csőre közt, míg közben szinte rágja a csőrével...)

Lisztkukac tartása > hűtőben tovább eláll, azaz nem kezd bábozódni. Ha bábozódik, akkor a bábot is nyugodtan feletetheted, azt nem kell megölni, elég picit megtörni/puhítani. Érdemes korpán tartani, azt eszi is... vékonyra szeletelt alma, vagy uborka, vagy konyhai zöld hulladék jó nekik - főleg folyadék forrásként.
Én a lisztkukacoknak oda szoktam borítani a macska maradék száraz kajáját, a madarak maradék lágyeleségét.... ezek mind vitamin forrásként működnek.

S igen, a jól tartott lisztkukac jobb kaja a madárnak.

Jól gondolod, az adott vitamint inkább kevert a túrós keverékhez.

Előzmény: Rambóka (1039)
Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1042

Ez a kis Pelyhes meg pont a másik véglet. Amikor felvettem a füldről, egy kicsit tiltakozott, aztán bekuckózta magát a tenyerembe, elégedetten összekucorodott és már szunyókált is. Nyitott tenyérben hoztam haza, még a boltba is bementünk macskakajáért és nem akart menekülni. Most is szeret a kicsit kagylóvá görbített tenyeremben ülni. Szerintem ha tehetné egész nap a kezemben csücsülne és bóbiskolna. Valószínűleg a fészekmelegre emlékezteti.

Csak tippelek, de az én csurim valószínűleg még távol állt volna a fészekhagyástól (egyáltalán fészekhagyó a veréb?).

Abból is gondolom, hogy még nagyon pici, mert inkább a felülről jövő kaját preferálja, és egyből átmegy rezgő nyakú tátikába, ha benézünk a dobozába.

Mi is 1,5-2 óránként etetjük, de ő nyel rendesen. KB. 4-5 falatot tol be aztán már nem kepeszt annyira. Akkor békén hagyom bóbiskolni.

Előzmény: Brigi0628 (1032)
VladTepes Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1041

"A bokor cukros vízzel való belocsolása eszembe nem jutott volna...., megyek is kipróbálom.

"Ha ezt a lakásban kinyitnánk, jobb bele sem gondolni, hogy mi történne"

Márpedig nekem konkrétan ez a tervem......

és remélem az történik, hogy egy adag madár boldog kurjongatások közepette, villámként cikázva összefogdossa a darazsat, "

Done.

Sikerült kb 8 db igen vérbő drazsat becsapdáznom, akik igen hisztisek lettek a fedél rájukcsukása okán..... így dügödten rajzottak ki a nappaliban (én engedtem szét)..... majd éltek még kb 4 másodpercet. Mármint az utsó ekkor lett elcsípve.
Madarak a tervem és várakozásom szerint úgy fogdosták őket össze, hogy annyi idejük sem volt a darazsaknak, hogy azt mondják, bakfitty.

Csapdázást holnap megismétlem, a vadászatot meg megpróbálom levideózni, hátha sikerül (nagyon gyorsak a madarak)

Előzmény: VladTepes (1009)
Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1040

Vettem lisztkukacot, de még nem adtam neki. Egyenlőre a hűtőben tanyáznak. A boltban adtak hozzájuk valami korpaszerű port, amiben laknak, meg mondták, hogy adjak nekik almát. Adtam.

Valaki összefoglalná, hogy hogyan kell ezeket tartani? Valahol olvastam, hogy ezeket kell feltuningolni, hogy így vigyük be a madárba a vitaminokat, de most nem tudom viszakeresni, mert már 4 éhes száj vár rám. :)

És hogyan lehet odaadni a kis falánkjószágnak?

Vettem vitamincseppeket is, de nem tudom, hogy kamu-e, mert azt írják, hogy a madár ivóvizébe csepegtessük, de tudtommal sem az A, sem a D, sem at E vitamin nem oldódik vízben. Én inkább a kajába keverném. Vagy az úgy tömény?

Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1039

Ami aggaszt, hogy ha sima felületre teszem, akkor eléggé "félrehord", balra dől. Nem tudom, hogy neurológiai probléma, vagy életkori sajátosság?

Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1038

És ilyen, amikor tele a poci:

Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1037

Így tát:

Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1036

Na ezt még gyakorolnom kell! :)

VladTepes Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1035

nnnnna, mégeccccőőőő :-D

Előzmény: Rambóka (1034)
Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1034

Sziasztok!

Akkor a sztárfotók:

VladTepes Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1033

Stigó kb 14 naposan kortól kezd kirepülni, ezt megelőző rész a fészek szélére kiülés.
Azt, hogy megfogd, igazából egy madár sem szereti. ha meg kell, akkor javaslom, hogy alulról nyúlj, s megfogás helyett próbáld ráléptetni az ujjadra.

Has felül odanyúlsz lassú mozdulattal, s a mutató ujjadat szorosan a lába előtt elkezded lassan emelni, úgy hogy közben picit hátrafelé is tolod vele a madarat, mintha hanyatt akarnád lökni. Erre reflexből rálép az ujjadra (vagy pálcára, ah azzal csinálod).

Óvatosan kezdj el vele így közlekedni, kerülve a hirtelen mozdulatokat. Hamar megszokja, s ha így eteted, a kezeden ülteteve, akkor pár nap múlva már oda fog repülni (ha majd repül (kb 1 hét)) a kezedre kajáért, meg haverkodni.

Ha mégis meg kell fogna, ne fölülről fogd meg, inkább alulról két tenyér közé. A felülről jövő megfogástól ösztönből rettegnek (lásd ragadozó), így igen hamar megtanul félni a kezedtől. Javaslom a megfogást csak legeslegeslegeslegvégső esetben alkalmazd, inkább tedd A-ból B-be ujjadon ültetve. Ha nem megy eleinte, inkább szánj rá időt, s türelmesen gyakorolj vele.

Pl később reptetésnél javaslom > késő délután engedd ki, úgy hogy pár óra múlva már sötét legyen, mivel ha leoltod a villanyt, akkor kergetés nélkül meg tudod fogni, és gond nélkül visszarakható a kalitba, majd villany felkapcsol....s madár csak les..... hazakerültem Pár nap után magától hazamegy, főleg, ha segítesz neki azzal, hogy elsőre csak "szürkületet" csinálsz (nagy villany le, kis asztali lámpa még ég 10 percig, s csak utána lesz tök sötét...Így felfogja - kis fény >> haza kell menni.

Egy a lényeg, ha sötétben így begyűjtöd, ne beszélj hozzá. Sötétben semmit nem lát, szaglása kb nincs, viszont a hangodat felismeri,.... ha néma maradsz, nem köti veled össze a sötétben megfogást.

Előzmény: Brigi0628 (1032)
Brigi0628 Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1032

Ő még nem nagyon ordít...amikor már nagyon éhes, akkor van heves beszélgetés és csipogás, és szedi szét a fészket, a szájába vesz mindent, ami az útjába kerül...na innen már biztosan tudom, hogy éhes... és kaja után mély kóma egy fél óráig. :)

egy jó másfél-két óránként etetem...aztán egy órát folymatosan eszik apró falatokban. Már kiszáll a fészek szélére, úgy kér :) de a kéztől még fél, és ki nem állhatja, ha valamiért meg kell fognom..márpedig azért néha meg kell. Remélem azért hozzám szokik majd egy pár nap alatt.

Hát folyamatosan nem tudom etetni...ma még így sem dolgoztam semmit. Nem is akarok már :)

Előzmény: VladTepes (1031)
VladTepes Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1031

Hááááááát......... sosem méregettm ki, adtam, amennyit kért (ameddig ordítva, heves kér) és úgy kb 0,5-1 óránként (olyan korúnak, mint a tied). Összesen egy nap kb kétszer 1/4 decinyi pampót eszik fel ebben a korban (??? de ez csak sacc, tényleg nem mértem)

Viszont azzal, ha folymatasoan eteted, apránként sokkal inkább "szülőmadár-lájk" oldod meg az etetést, azaz igazából az (lenne) a legjobb, ha folymatopsan kaná a falatkákat, apródjával, mert ez a természetes (nem pedig az 1szer óránként degszre tömöm.... csak ugyi kinek van ideje folymatosan etetni?)

Előzmény: Brigi0628 (1030)
Brigi0628 Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1030

Sziasztok!

Létezik, hogy egy kis tengelic egyszerre megeszik majdnem egy olyan nagyon kicsi kávéskanál mennyiségű pépet????

Na ez megette, és már megint nem látom a begyét úgy, ahogy tegnap láttam dudorodni. minden esetre, ha látom, ha nem ennél többet egyszerre én nem mertem adni neki. Mondjuk ezt egy órán keresztül nagyon mini falatokban nyalogatta le a szemcseppentőről....

Mégis mekkora mennyiséget jó neki adni egy etetés alkalmával úgy a tapasztalat szerint átlagban???

Köszi

VladTepes Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1029

Örülök, hogy jól van a kismadár, általában az első éjszaka a legkritikusabb.

Rigó > van olyan szitu (főleg városban) ahol be KELL gyűjteni, hiába egészséges, stb. A leírt is ilyen. Azt is jól tettétek, hogy amikor reggel előkerült a szülő, akkor kiengedtétek vmi biztonságosabb helyen a ház körül. Csak széljegyzetként: rigó szülő olyan szinten elszántan etet, hogy hasonló esetben ha nyitva hagyod az ablakot/erkélyajtót, simán bejön a szobába is megetetni a külköt. :-D

"foly-szilárd arány jónak tűnik, nem zöld a széle"

Akkor jó. (Látom, visszakerested :-D. )

Ha elbírtad vinni a két gyereket oviba a kismadár mellől, akkor tudsz valamit :-D. Sejtem, küzdelmes lehetett.

Fotót majd várom.

Előzmény: Rambóka (1027)
Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1028

Még él! 6-kor kapott enni.

Csináltam képeket, estefelé felteszem.

Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1027

Ja és egyszer bementettünk egy rigókölyköt is. Tudom, fészekhagyó és gondozzák a szülők, de a betonozott kocsibeállókba (mélygarázs-szerű rész a társasházban) húzódott be, és tudtam, hogy a ház két macskája közül az egyik biztosan elkapja az éjjel.

Reggel már hallatta a kajakunyeráló hangját és mire felkeltünk, az anyja ott állt az ablakban, dugig rakott csőrrel, aggódó képpel. Gyorsan levittük és szabadon engedtük. :)

Megnéztem, Pelyhes még szuszog, és két teljesen normális kaka van mellette a papíron, foly-szilárd arány jónak tűnik, nem zöld a széle.

Na lépek aludni, mert holnap is nap. Illetve már ma......

Reggel nem lesz még kép, mert két kölköt kell oviba irányítani, ami nem megy zökkenőmentesen, plusz remélem itt lesz még ez a kis csipasz is.

Drukkoljatok!

otyopunyo Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1026

Helló mindenki, képzeljétek, elkezdtek kikelni a selyemhernyótojásaink! Nem tudom, milyen arányban maradnak meg, most rengeteg a pici hernyó. Remélem, sikerül egy mini tenyészetet csinálnom, mert nekem pl. a kerti rovarfogás nem működik, nem kertes házban lakunk. Viszont kirándulásokon sokféle rovart igyekszem begyűjteni, csak nem tudom, pontosan miket lehet, igyekszem a megérzéseimre hallgatni: nagyon tarka vagy büdös rovart pl. nem. Eddig a legnagyobb sikere a pókoknak volt, meg a hangyatojásnak, amihez szét kellett dúlnom két hangyafészket is, és egy tálban a göröngyökkel együtt teszem be a rozsdafarkúaknak, akik nagyon ügyesen kiszedegetik a tojásokat. Azt nem tudom, a belekeveredett hangyákat is megeszik-e, vagy azok szétfutnak a lakásban... (A lisztkukacokból pl. elég sok meglóg, amiket elszórnak, a legmeglepőbb helyeken találok belőlük.) A sáskákra nem buknak annyira már, akármilyen picik is (mármint a sáskák), úgy vettem észre, csak szétverik, lefejezik és eldobálják őket. Éjjeli lepkéket is jóízűen legyűrnek, de azt elég nehéz fogni (max. ha idejön csapongani a monitorra). Miket lenne érdemes még szedegetni, gyűjtögetni télire? 

Egyébként az én madárkáimnak, úgy látom, egy kicsit kopott a tolla, nem tudom, azért-e, mert a szűk lakáskájukban csapkolódva összeverik, vagy kéne nekik valamilyen vitamin. Mit gondoltok? Ha igen, akkor mi kéne nekik? Köszönöm.

VladTepes Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1025

Menj, aludj, mert sűrű napod lesz holnap (remélhetőleg) :-)

Cinke > valszeg karvaly lehetett, de macska is csiná ilyet. (sőt varjút is láttam már kalitkán keresztül ilyet tenni kismadárral (utóbbi saját varjú saját kismadárral..... agyrém)) Veréb nem bántja a cinkét.

Cinke gyébként tündéri házikedvenc.

Az, hogy van madaras előéleted az tiszta haszon, könnyebb úgy kommunikálni, ha nem kell mindent alapoktól definiálni próbálni. (spec első írásaidból, visszaolvasá utáni kérdéseidből is érezhető volt, hogy láttál már madarat)

kenyér...... az semmi madárnak nem jó. Féleg frissen nem. Bocsi, csalok - varjú, szarka szereti de, bundás kenyér formájában, igaz, megsütni nem kell, nyersen komálják, jó tocsogósan :-D

reggel várom azért a fotó(ka)t.

Előzmény: Rambóka (1024)
Rambóka Creative Commons License 2012.08.24 0 0 1024

Köszönöm a kimerítő választ! :)

Most alszik, akkor nem nyektetem reggelig.

Remélem felébred.

Szinte biztos, hogy veréb, a szárnytollakon már látszik a kétféle barna árnyalat. Csak a csipogása más, nem az a igazi, verebes, erőszakos "csi-vit", ami az ereszek alól hallatszik, inkább valahogy "fuvolázó" jellegű. De holnap csinálok képet (ha megéri a reggelt).

Nem vagyok totál teljesen kezdő madaras.

Mentettem már széncinkét. Télen berepült a lépcsőházba és lekoccolhatta az üveget menekültében, mert kicsit kába volt. Velünk telelt át, szabadon röpködöt a lakásban, kiette a csigákat az akváriumból, végigélhettem, ahogy megváltozik a hangja/beszéde a tavasz közeledtével. Imádtam, ahogy félrehajtott fejjel rámnéz és kérdez: Cí-pitty? Sajnos tavasszal elkövettem azt a hibát, hogy kalitkástul kitettem az erkélyre levegőzni, valami megtámadhatta, talán verebek, széttépték a lábfejét a rácson keresztül, valamelyest felépült, de pár nappal később elpusztult, talán fertőzésben, vagy a stressztől, nem tudom. Nagyon sajnáltuk, családtag volt. :(

Évekkel később mentettem kölyök füleskuvikot. Lefújhatta egy hatalmas vihar. Azóta tudom, hogy miért van a sólymászokon bőrkesztyű és hogy a bagolykaka 5 másodperc alatt is képes kifakítani a szőnyeget. :) És hihetetlen volt, ahogy halálos csendben repül. Ásványpremixbe mártott csirkemellcsíkokkal etettük, amíg elintéztük az állatkerti randit neki. Azt ígérték, hogy később szabadonengedik valamelyik nemzeti parkban. Remélem így lett, mert nagyon jófej kis lény volt, bár szépnek nem igazán volt mondható. :)

A hullámos papagájom és a kanárim is matuzsálemi kort ért meg és szép életük volt.

De a gyerekkori verébkölykökkel sosem volt szerencsém. (Igaz akkor még kenyérrel tömtük meg őket és valószínűleg ezzel nem használtunk nekik egy cseppet sem. :( ) Remélem most megtörik az átok........

VladTepes Creative Commons License 2012.08.23 0 0 1023

Tökéletes gondolat - a lakás tele van fölös hőt treelő cuccokkal, amik ilyen "inkubációs" célra kiválóan használhatók. (lásd régi crc monitorok erre kiválóak voltak)

Etetés > éjel nem kell > természetben napkeltétől napnyugtáig etetnek a szülők (ez elcsalható mesterséges világítással és mesterséges sötétben tartással ) emberbarátibb "munkarendbe" :-)

Bár ha 6kor kelsz és egyből megeteted, az elég első etetésnek.

Két etetés köz kell annyi idő, hogy begye valamelyest kiürüljön. Ez fajtól, kortól függően 15perc - 1,5 óra. (pl ezért kéne kép)

Egy etetésre annyit adj, míg intenzíven kéri. Ha lassul, állj le (ma már írtam, de ismétlés nem árt), jobb ha kicsit éhes marad, mintha egyel többet nyel, és az félre megy, letüdőzi (utóbbiba 90%ban belepusztul).
Etetésnél figyelj, hogy következő falat akkor menjen, amikor elsőt már lenyelte....lásd hajlamosak tátogni, kérni és közben nem nyelni.

Itatással vigyázz. Kor függő, ha annyira kicsi, hogy még tokos, akkor nem kell itatni (mert megfostosodik), elég a kajában levő nedvesség. (ezért is kéne kép)
Kb pár hete írtam itt arról, mit kell nézni az ürüléken, mi mit jelent - próbáld meg visszakeresni, ha lesz pár perced rá, mert hasznos tudomány. Oregano jó, ártani nem fog akkor sem, ha nem kokcis a madár.

Mit egyen? > Amíg nem tudjuk tutifixre a faját és korát (kell fotó, de nagyon, több fotó még jobb alapon) addig a túrós keverék, utána max módosítunk rajta.
Túrós keverék > felhasználása, ahogy Brigi írta.

gyógyszerek - felejtsd el, kivégezné a madarat.

Humán gyógyszer 50-100kg-ra van kimérve, ez a madár meg kb 3-4 gramm. Nem tudnád úgy kimérni, hogy ne adagold túl.
Arról nem is beszélve, hogy madár nagyon más állat, mint az ember..... pl náluk az XY a tojó és XX a hím. Azaz már alapok is különböznek :-D

Egyéb, ami eszembe jutott > ha szárnya alá dugja fejét annyira nem lehet pöttöm madár, ami biztató a túlélés szempontjából (lásd minél picibb, úgy romlik exponenciálisan a túlélési esély)

Drukkolok, hogy reggel is legyen működő fióka, aztán kérdezz bátran, amiben tudunk segítünk. :-)

és CSINÁLJ fotót, töltsd fel SOS-ben, ha nem éjjel, de reggel, ébredés után. Én is 6kor kelek, ide lesek majd a topikra.

Külök meg így fertőződik, nálunk (igaz, itt nagy üzem van madármentésből) a lányom (12) most fogja ereszteni az első teljesen önállóan nevelt mentett madarfiókáját, egy szarkát (Peti fedőnévű szárnyas) és rettenetesen be van szarva, hogy mi lesz vele kint, a gonosz nagyvilágban.... Viszont rém büszke vagyok a külökre, mert amióta hozzánk került Peti (igen pici, pótköltésből származó madár volt) azota csak ő etette, takarított utána, ő tanította..... önállóan.
Úgyhogy gyerekek miatt kétszeresen is drukkolok a kismadaratoknak, mert klassz élmény lenne nekik látni ahogy felnő. (btw > készülj fel, hogyha minden jó lesz, és felnő, akkor majd nem akar elmenni, de a gyerekeid sem akarják majd elengedni)

Előzmény: Rambóka (1022)
Rambóka Creative Commons License 2012.08.23 0 0 1022

Rájöttem, hogy az a legeszerűbb, ha ráteszem a számítógép tetejére a dobozát, az pont a megfelelő hőmérsékletű. :)

Megfőni biztos nem fog.

Rambóka Creative Commons License 2012.08.23 0 0 1021

Olvastam a melegítést. Lámpa alatt nem merném hagyni, de van mikrózható melegítőpárnám, pár órát kitart talán.

Kimentem megmelegíteni, erre felébredt a kis Pelyhes és enni kért. Adtam neki a túrós keverékből, némi oreganóval panírozva, benyelt 3 aprócska falatot (neki persze kitöltötték a csőrét :) ), aztán jóllakottan hátradőlt és most megint alszik.

Éjfélkor még ránézek, túletetni sem akarom, de nem tudom mióta éhezhetett ott a fa tövében.

Most nem volt zöld, amit kakilt, de azért az oreganót rászórtam a kajájára, hadd ivódjon bele.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!