Helló. Létezik olyan, hogy logisztikai mód, ezt gép nélkül is lehet ki be kapcsolni. Ilyenkor a kilométerórában nem tárloja a megtett távolságot, csak a motor vezérlőben. Ezért van különbség.
Környezeti azonosító: Én lassan 4 hónapja tanítom magam Can Busból. Szerintem már a 10%-át értem is :-D Lényeg, hogy minden kiadott utasítás elött egy azonosító kulcsot küld az a modul aki adatot küldene, vagy szeretne fogadni, hogy tudja honnan hova kell menni. Túl tud terhelődni a can hálózat, ilyenkor elveszti a fonalat, és nem tudja azonosítani a megfelelő környezetet. Szóval bonyolult.
Hengerenkénti befecskendezésed tökéletes, semmi baja. Hirtelen ennyi :)
Egyébként egy márkatárs szerint az eltérő gumiméret miatt lehet, amit nem teljesen értek, de pár 100km difi nem fog aggasztani. Ha egy 100e km lenne a különbség, na az megviselne.
Ez a futómű téma nekem is aktuális lett, olyan mint ha szekeret vezetnék macskaköves úton de nekem nem kopog csak szétráz mindent. (gyári gts ültetett futómű, hátsó kerékdőléssel, sportgomb használatakor elektropneumatikusan keményedő lengéscsillapítók ) Kisebb gödröknél alacsony sebességnél is akkorát üt mint ha a hátsó rugó annyira összenyomódna hogy a gumibakkot érné. Cserélnék rugót de akkor elvileg gátlót is kell (vagy nem? a gátlók még jók: kb.70%), meg az összes szilentet is amit lehet csak már normális legyen a futómű. Valakinek hasonló tapasztalat? Találtam ilyet: http://www.powerflex.co.uk/products/Vectra+C+%282002-2008%29-2690/1.html
vélemény?
További problémák: első lámpabúra összerepedezett (pókhálós) lehet az ilyet javítani?
-baloldali tükröt nem tudom minden irányba mozgatni csak átlósan,
A rugó aljának 10 centije le volt törve, ott ahol már vízszintesen futa tányérban. Az Öcsémé ugyonott tört el (ugyanúgy vectra kombi). Emeld meg krokival, és tapperold végig a rugót közvetlen a tányérban is, hogy nem lötyög-e a vége, általában még tartja az a műanyag, ami rá van húzva a végére, de érzed, ha rendellenesen mozgatható.
Köszi a tippet, ha megint elkezdi sűrűn csinálni, akkor megpróbálom a pótkulccsal. A legidegesítőbb, hogy a CIM és ISM modulokat mi csináltuk az Opelnek a volt munkahelyemen... Persze nincs belőle... :(
Toronycsapágyat mi is cseréltünk tavaly, az axiális gömbcsuklókkal együtt 3 óra volt a csere összesen mindkét első keréknél.
6 éve van meg a gép, eddig minden egyes fékpedál lenyomásra egy ki szisszenés volt hallható bentről a fékpedál felől, most vagy 3-4 hónapot állt a kocsi, majd reggel beindítva a szisszenés sokkal nagyobb és tovább megy be a pedál, fékolaj nem folyik sehol, fr már első benyomásra is egyből feltünt h nem olyan mint szokott. Mivel nagyobb sebességnél még nem próbáltam ki ezért csak guruló helyzetben néztem meg de a fék fog. Mi lehet az ok?
A devanderben/en beragadt vmi szelep vagy nem nyitott ki?
Az előző tulaj átalakíttatta xenonosra, de persze lámpamosó, és automata fényszóró magasság állíttatást nem tetetett bele...
Szeretném utólag ezt pótolni, de még első lökhárítót is cserélnem kéne szerintem, amibe be van integrálva a lámpamosó.
Másik kérdés. Korábban is csinálta a Vectra, de most egyre sűrűbben. Elfordítom a kulcsot, gyújtást ráadom, és a bal oldali kis kijelzőn megjelenik egy lakat. Kiveszem a kulcsot, vissza, akkor jó. Régebben havonta egyszer eljátszotta, de ezen a héten már kétszer is csinálta. Volt olyan is, hogy ki se vettem a kulcsot, csak leállítottam, pár perc múlva gyújtást adtam, és akkor is előjött.
Ötlet? Kulcs hiba? (tavaly rendeltem opelnél mert nem volt pótkulcsom) Vagy ilyenkor immobilizer kezd tönkremenni?
A tartály belsejében szét tud esni a szintjelző, ezért hiszi azt, hogy üres. Ha megtalálod a tartályt, akkor húzd le a csatlakozót és add rá a gyújtást, majd mehet visza a csati. Lehet, hogy ettől észhez fog térni.
Van ám neki, bal elől, ahol megtöltötted a mosófolyadék tartályt. Le kell kapni hozzá a lökhárítót, vagy a kereket és a sárvédő ívet. Nagyon szépen sikerült eldugniuk. :S Ha eddig nem írta, akkor a sensoral lehet vmi.