Köszi :) ezt az oldalt ismerem. Valami érthetőbbet kerestemm ebből nem nagyon megyek ki nem vagyok valami nagy elektrotechnikus :D esetleg paintba nemtudsz öszedobni valamit ha megkérhetlek nagyon nagyon sokat segitenél vele. Viszont kivának mindenkinek áldott karácsonyi unnepeket és motorozásban gazdag újévet. :)
Heló valaki tudna nekem küldeni egy egyszerű kapcsolási rajzot lámpa index duda nélkul ?? Csak úgy hogy adjon cikrát,és működő képes legyen. A választ elore is koszonom :)
Emlékeim szerint az akku a hátsó lámpa tekercsének megcsapolásáról töltődik, az első/hátsó/féklámpákhoz/gyújtáshoz ráadásul semmi köze, csak az indexeket és a dudát működteti.
Üdv. Olyan kérdésem lenne hogy schwalbe-n a gyertyát mennyire húzhatom meg? van nyomaték kulcsom is, de nem merek nekiállni mert nem szeretném tönkretenni az új hengerfejet :) köszi előre is
Nyáron az A kategóriát szeretném megcsinálni de elöttés és utánna szeretném kisebb gépen megtanulni az alapokat.
Simson és robogó közt vacillálok, a váltóval nincs gondom, és sokat kerékpározom, elsőszámú szempont a "nagymotor" biztonságos vezetéséhez szükséges tapasztalat megszerzése, de persze fontos a megbízhatóság nem szeretném tolni az út szélén :)
Munkábajárásra és kisebb -50 100- km es túrákra mennék.
Érdekelne a véleményetek hogy egy robogóval is el tudom e sajátítani az alapokat, és hogy a simson elég megbízható-e e célokra. Illetve hogy simson vásárlásánál és karbantartásánl mire kell odafigyelni.
Na most megmozdult a másik irányba is. Már mindkét irányba 2mm-et lehet ütni. Közben levettem a csomagtartót a hátsó lámpákkal és mivel a lengéscsillapító sincs bekötve a vázba már így a villát is lehet mozgatni. Úgy is kapott a pofájára fékolajból, hogy közben a villát mozgattam. Úgy néz ki szép lassan, de lesz belőle valami. Most ismét olajat és időt kap, mennem kell vissza dolgozni.
Mondjuk még lehet a héten megismerkedik a tengely a flexxel is, úgy hogy a csőtengely és a lengővilla szilentjei ne sérüljenek. A motortartó és a tengely meg mehet a levesbe.
A csavarlazítós/WD40es locsolás után megindult és mozgott mindkét irányba, majd a képen látható állapotban rögzült. Innen amíg próbáltam, addig már vissza nem ment. Most 2 napja nem próbáltam csak olajoztam. Holnap megpróbálom visszakocogtatni és úgy is meglocsolni. Dél körül helyzetjelentés. :)
Locsolgatom már második napja fékolajjal a cuccost, de még nem igen próbáltam mozgatni. Majd még este kap egy adaggal és holnap munka után megnézem mi lett. Ha ez nem megy, akkor felszeleteljük a tengelyt és apránként szedjük ki a maradék tengely dabarokat a csőből és a 2 szilentből.
sziasztok tudnátok nekem segiteni.van egy simson star motorom és neem veszi az 1 sebeséget de a tőbit veszi nem tudom mi a baj valakinek valami őtlete van??
Fecskendőből kapott egy jó adag fékolajat, közben ütöttem a csavart minden irányból és a motortartót is csavargattam. Most hagyom pihenni hátha, de ez most reménytelenül megállt.
Hogy mi a különbség, azt nem tudom megmondani, talán az 51-esé rövidebb. Mindenesetre a két típusnál ezek nem csereszabatosak, még a persely és a szilent sem.
Mondjuk, ebben igazad van. Ahogy most néztem, az 1300ft-os tengely az H származású, ami - csúnya előítélet, de - gyakran kétes minőségű, tapasztalt Simsonos már alapból tart tőle.
Pedig valahol találkoztam D jelzésűvel, de most nem találtam, és annál sem lehet tudni.