Keresés

Részletes keresés

horex Creative Commons License 2011.12.07 0 0 41346

Nézem azért azt a nyitót és erősen gondolkodom rajta, hogy oldható meg

Előzmény: bcslaci (41341)
horex Creative Commons License 2011.12.07 0 0 41345

Nem rossz ötlet

Egy kerekeitöl megfosztott targonca motor/olajszivattyú/hidraulikaheger , karos áttételek

Egyszerű +oldás

:)

Egyszer régen volt egy felhivás a rádióban, hogy egy rokkant házaspár nem tud a lefagyott lejtős lejárón kerekesszékkel kijönni a házukbol télen, Pest megye

Viszont volt egy targoncábol átalakitott hidraulikus emelőjük, mint egy lift, de megadta magát

Jó barátom targoncákhoz is értett, elmentünk megnézni és rendbehoztuk

Volt öröm

Szegény házaspár, mindkettőjüknek sorban vagdosták le a lábukat újjaikat, valami betegség miatt

Előzmény: Fázisceruza (41344)
Fázisceruza Creative Commons License 2011.12.07 0 0 41344

Szerintem az is jó megoldás lenne, ha pneumatikával működtetnéd az ajtót.

Mondjuk, gombnyomásra nyitna,  10mp után automatikusan záródna. Akinek kevés volt a nyitvatartási idő, az úgy járt oszt jóvan.

Előzmény: horex (41343)
horex Creative Commons License 2011.12.07 0 0 41343

Az ki is ment a fejembl, pedig Óbudán jártam és a sarkon volt egy autósbolt

Mondom, nekem kézbe kell venni, meg kell tapogatni, hogy "lássam"

Ami zárat megnéztem, a főnök bevitt a műhelybe, bekötötte, elmagyarázott mindent

Ezt szeretem

Másfelöl meg a klienst sem akarom hogy nagy pénzt költsön, ha lehet olcsóbban

Viszont ezzel a csomagtérnyitóval, meg plusz munkáim lennének, a végálláskapcsolók megoldásával, rögzitőlemez, drótozás stb.

Nem mintha járhatalan lenne, mert arra megvan már az ötlet

Még körbenézek hol-melyik boltban kapható, nem csak onlány rendelésre

Előzmény: bcslaci (41341)
horex Creative Commons License 2011.12.07 0 0 41342

Miért nem lehet a hűtő belsejébe rögzíteni?"

Mert az egyik ajtó mellett belűl csak a vékony műanag burkolat van, az se egyenes/szögletes felület

Elmentem megnéztem a mágneszárat, 15+áfa és ez lenne a legjobb nekem, időzítés is van benne 9sec-ig van nyitva, ha addig nem nyitják ki visszazár

Plusz egy lapos mágnes, nyitás-csukás után ha a zár megfelelő helyére ér, a zár visszazár automatice

Igy a mikrokapcsolók is lehagyhatók amik az ajtó helyzetét érzékelnék

Ha minden jó, tán egy darab is elég , ha ugy fúrom be a rudazatját hogy fele-fele a csukott ajtóba, de akkor meg a zárt érzékelés nem megoldott

Mindegy , anyag-anyag, nehogymár és töltsem az időmet ravasz megoldások kitalálásával

És figyeljük meg amire 30ezres+áfa ajánlatot kaptam, + amiben még cilinderbetét is rakható 130ezer+áfa

Előzmény: Mekk Elek ezermester (41340)
bcslaci Creative Commons License 2011.12.07 0 0 41341

amit én linkeltem abba nem kell semmit beleakasztani, az azt a fémpöcköt tolja előre- húzza vissza amit a képen látsz, (becsúszik a csomagtartó nyitógomb mögé és nem lehet benyomni a gombot, szóval elég masszív darab)

kb 2cm-t tud mozogni

Előzmény: horex (41339)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2011.12.07 0 0 41340

"nézem-nézem, de nem látom magam elött, hogy' lehetne elhelyezni az ajtókhoz képest"

A rajz felülnézetből ábrázol, metszet a mágneszár középvonalánál, a vízszintes sárga tömb a tolóajtó.

A mágneszárat a hűtő belső oldalfalán két darab "L" alakú vas tartja

(ezeket a vasakat sem muszáj külön megvenni, hiszen jól megválasztott lakatpánthoz tartozékként adják ;)

"Ezen a skiccen az egyik ajtónál hűtő belsejében lenne, ahova nem lehet rögziteni,"

Miért nem lehet a hűtő belsejébe rögzíteni?

Előzmény: horex (41338)
horex Creative Commons License 2011.12.07 0 0 41339

Ez se egy utolsó elgondolás

Az a gond, hogy nekem ezeket kézbe kell vennem csak akkor "látom" a megoldást

Mennyit mozdulhatnak ezek az ajtózárak? Mert közvetlenúl a tolóajtó fölé szerelve , nem tudom jó lenne-e

Ezekbe gondolom, be kell akasztgatni azt a cinege rudazatot és ugy mozgatja a zárat, illetve csak reteszeli vagy kireteszeli azt

Most kezdjek el valami talpas/csöves robosztus retesz gyártani oda amit majd ez mozgat?

Arrol nem beszélve hogy a motornak vizszintesen kellene állni és ugy kapcsolódni egy komoly vas reteszhez valami kilincses billenős szerkezettel, mert különben

már Eifel torony lesz a hűtő tetején :)

Megnézek utközben néhány autósboltot hátha kérbeehetek egy ilyen motort

Emlitettem a tegnapi 160ezres zár ajánlatot ugye..

Nem akarok nagyon udvariatlan lenni az árajánlat adó hölggyel, de lehet megirom, hogy nem az aranyozott brill kirakásu zárbol érdekel egy tucat

hanem csak egy egyszerű elektrozár :)

Nos láttam náluk egy elektromágnest, lehet elnézek feléjük

No, még dilizek majd

Most lassan indulok APEH apunkhoz :)

Előzmény: bcslaci (41336)
horex Creative Commons License 2011.12.07 0 0 41338

Nem rossz elgondolás ez sem, de...

nézem-nézem, de nem látom magam elött, hogy' lehetne elhelyezni az ajtókhoz képest

Ezen a skiccen az egyik ajtónál hűtő belsejében lenne, ahova nem lehet rögziteni, a másik esetében meg a hűtőn kiül valami tartóra, ahol hozzáférni, vagy éppen zavaró

nyitáskor

Vagy én nem vagyok most elég térlátású :)

Azért gondolkodom rajta, valahol van is egy ilyen záram majd kézbeveszem

Nagyon belém fészkelte magát a felső elektromos zár megoldás

Előzmény: Mekk Elek ezermester (41337)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2011.12.07 0 0 41337

"Ismerem azokat a mágneszárakat Ezek forgótengelyes , tehát nomál ajtókra jó, ahol oldalrol csukódik/nyitódik, csukásnál a nyelv becsúszik az ajtóba Lehet egyszerű is lenne felszerelni, de aztán én bütykölhetnék valami mechanikát/nyelvet a tolóajtóra"

Készítettem gyorsan egy rajzot.

a zárnyelv lehetne akár egy levágott végű lakatpánt (egyből megvan a forgáspont/zsanér is)

a rugó pedig akár egy odaragasztott gumi/szivacs/hasonló anyag.

Bónuszként a mágnes-zár ábrázolása neo-kubista stílusban készült.

Előzmény: horex (41321)
bcslaci Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41336
Előzmény: horex (41334)
bexxter Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41335

Ez elég vékonykának tűnik:

http://www.door-system.hu/hu/elektromos+z%C3%A1rak/s%C3%ADkm%C3%A1gnes++180kg+tart%C3%B3er%C5%91/trm/#

biztos van még kisebb is. Nem lenne elég pl csak felcsavarozni az ajtókeretre belülről a "vaslemezt" ? Pl bármilyen önmetsző csavarral. Ha nem törpe hűtő, akkor csak van kb 1,5-2cm széles az ajtókerete. De gondolom otthon is legyártható a zár ezen ellendarabja, méretre, akkor még csak nem is csúnya.

Előzmény: horex (41334)
horex Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41334

Ez volt az első gondolatom, de nem járható út ugy gondolom

Keskeny a tolóajtó és a keretjébe nem lehet befúrni a "vaslemezt" és annak imbolyognia kell a tartóján

Még talán a külső ajtón belűl lenne hely, de a belső ajtónál már nem

Ezekkel az elektromágnesekkel reteszelném az ajtókat mögöttük felűlröl a vezetősinben

Előzmény: Lacivill (41333)
Lacivill Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41333

Sikmágnessel valahogy?

Előzmény: horex (41332)
horex Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41332

Bár rugós az ajtóvisszahúzás, de igaz, az is jó lenne

Ha már működne, ugy gondlom az nem lenne gond

/mondjuk egy harangocskát megcsenditene :) /

És ezek a tekercs közül talán az egyik?

https://www.distrelec.hu/l%C3%B6ketm%C3%A1gnesek-monostabil/tds/tds

Itt nem emlit semmiféle hőkorlátot

Előzmény: Lacivill (41331)
Lacivill Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41331

Kéne akkor valami visszajelzés is. hogy a kuncsaft rendesen visszahuzta-e a vitrint, és bezárt-e a zár.

Előzmény: horex (41329)
horex Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41330

És ha tényleg ennyire melegedne a tekercs , kap egy PC ventilátort egy Pertier elemmel

:)

Előzmény: horex (41326)
horex Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41329

Anyagárrol nem tehetek

Az autó/benzin,kitalálni a megoldást/munkadij  az egyediség megoldásáért nem nagy pénz ezért

Ha minden készen lenne a szomszéd boltban,  csak csavarozni kellene akkor is ugy 8ezer körül raknám fel

Pont az a gondja, hogy előtérben van a vitrin, ha nem zárja lopni fogják az italt

Ha az anyagár nem tetszik neki, akkor persze stornó, oszt oldja meg ahogy akarja

Előzmény: Fázisceruza (41325)
horex Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41328

Na, majd telefon vagy emilben kérek pontos infót erre vonatkozólag

Előzmény: horex (41326)
Lacivill Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41327

Hogyne lett volna már több garis ügyem. A legtöbb esetben hibás készülék miatt, persze saját hiba is előfordul. Viszont egy ilyen profi barkácsolás hozhat váratlan dolgokat. A döntés a tied.

Előzmény: horex (41323)
horex Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41326

Elég rosszul látom a görbéket,de pl. a 20W-os 0-10 sec alatt érné el a max hőmérsékletet?

Valahogy nem kerek igy

Előzmény: bcslaci (41319)
Fázisceruza Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41325

Szerinted ki fog fizetni neked a boltos 40.000-et ezért ?

Előzmény: horex (41324)
horex Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41324

És hogy titkot áruljak el, a pár ezres úgy 15-20ezer munkadíj lesz

Nem éri meg neked egy kis utánajárás, emilezés, anyagvásárlás és mondjuk egy napi munka?

Nekem igen

Előzmény: Lacivill (41320)
horex Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41323

Persze , ha igy gondolkoznék, semmi munkát nem vállalnék el

Hosszú évtizedek alatt 2 garis melóm volt, az is laza fázissin a főelosztó táblában

A fésüs sint 1 helyen a kismegszakító szoritó alá tettem és egy idő után laza érintkezés...

Neked soha semmi garis melód nem volt?

Még csókos melóra is visszamentem, ahol festés után mégsem ugy akarták a lámpákat

üzemeltetni

Ennyi nálam belefér a "jóhírem" miatt, pláne egy komplett lakásfelújítás után

Vagyok annyira "mester" hogy végiggondolom és ha elvállalom nem lesz gond

by horex

Előzmény: Lacivill (41320)
Gyurco78 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41322

Melyik vezeték a kakukktojás? :)

Előzmény: Fabiodiv (41313)
horex Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41321

Ismerem azokat a mágneszárakat

Ezek forgótengelyes , tehát nomál ajtókra jó, ahol oldalrol csukódik/nyitódik, csukásnál a nyelv becsúszik az ajtóba

Lehet egyszerű is lenne felszerelni, de aztán én bütykölhetnék valami mechanikát/nyelvet a tolóajtóra

Na azt, a munkát nem fizetik meg soha!

Most kaptam csapos elektromos zárra ajánlatot 21ezer +ÁFA a legegyszerübb + kiegészitő

Amiben zárbetét hely is van hogy kézzel is nyitható legyen 130,620+ÁFA + szerelény/lemez 16ezer+áfáért

Meg vannak ezek zavarodva??

Maradok a 3-4ezer forintos elektromágnesnél

by horex

Előzmény: Mekk Elek ezermester (41318)
Lacivill Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41320

Én biztos nem foglalkoznék a dologgal, mert a munkáért kapsz pár ezrest, és majd járhatsz ki párszor garanciában. Vegyen ilyen hütőt, ha nincs akkor lakatolja vagy akármi.

Előzmény: horex (41316)
bcslaci Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41319

Nézd meg az adatlapját is az eszköznek amit linkeltél, mely szerint a megengedett működési hőmérséklet +5-től +75 celsiusig tart , a diagramról leolvasható, hogy az 5W-os teljesítményű változat ezt a hőfokot kb 60 másodperc alatt éri el (ott a görbének vége is van, tehát üzemszerűen nem lehet magasabb), vagyis gombnyomástól maximum 1 perc alatt nyitni kell az ajtót (tekercset feszültségmentesíteni), az eszköz károsodásának megakadályozására.

Előzmény: horex (41314)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41318

Kapukba létezik olyan mágnes-zár, amely "memóriás" (hivatalosan: impulzusos): ebben egy elektromos impulzus után egy kis mechanikus retesz lehetővé teszi, hogy bármikor kinyissák, de csak egyszer. Két ilyen mágneszárat köllene felrakni a hűtő belsejébe kétódalt. Asztán a két ajtóra belülről barkácsolni egy-egy rugós zárnyelv-szerűséget (= rugózó, ferde/lejtős acél lap), így az automatikus visszazáródás is meg van oldva, mechanikusan.

Remélem érthető voltam...

Már csak arra kell figyelni, nehogy a ravaszabb kocsmatöltelékek ne csukják vissza teljesen...  ezt lehet figyelni végálláskapcsolókkal/reed relével (pl villogó piros fény a hűtőn, amíg nyitva van az ajtó).

Fázisceruza Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41317

Én elhiszem...

Előzmény: Fabiodiv (41313)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!