Helló! mingyárt kapsz képet, csak elöbb áruld el, hogy minek kell azt cserélned? Csere jó móka lesz, már nem emlékszem, hogy hol, de nagyon eldugott helyen van egy 6-os csavar, amit sem látni, sem kitapintani nem lehet. Valahol a tetején. Én annak indején, mikor lent volt a szívósor, átalakította, úgy hogy egy csavar fogja az egészet, és csukott szemmel letudom venni :-) Keresem a képet.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Z19DTH motoros vectrámon ki kellene cserélni a Vákuum dobot. Ez a kis dob a motor hátulján van a szívósor alatt. A gond az, hogy használtan próbálnék szerezni, de ehhez képet kellene küldenem az illetőnek, hogy pontosan mit akarok. Lefényképezni a helyén nem egyszerű. Interneten sajnos nem találtam képet róla.Tud valaki ebben segíteni, hol lelhetnék ilyen képre? Köszönöm!
Nem abony de szerencsére szolnoki vagyok neked is új utánygyártottat tett bele? Esetleg ha az árát elküldenéd, hogy neked mennyi volt emailba azt megköszönném vbonny kukac freemail pont hu.
Helló! Azt hiszem ebben a tipusban volt olyan probléma, hogy a műszerfal alatti csatalakozó egyike idővel oxidálódott, és egyszerűen nem kapott áramot a műszeregység! Utána nézek.
Nem jól érted. Akkor sem lesz hibakód, ha a szívósor és az Egr közé rakod, csak ebben az esetben ugyan úgy megkapja a kormot, amitől tönkre megy! Kidobni nem kell semmit, max a szekrénybe eltenni, sose tudja az ember mire lesz jó még(így van teli 2 padlás alkatrészekkel!) :-)
Csak azon a felén jó ledugózni? Én láttam egyszer neten, hogy lehetett hozzá kapni asszem 17! Eurorért kész lezáró lemezt, de az a szívósor, és az EGR szelep közé volt való. Ezért én olyat csináltam is 2-es alu lemezből. Még nem tettem be.
Szóval azt mondod, ha oda teszem, akkor hibakód lesz, de ha az EGR elejét dugózom le, akkor nem?
Nem értem, de biztos igazad van. :) Legtisztább lenne amúgy lent a leömlőnél ledigózni, aztán ami utána van kidobni a francba belőle, plusz persze a szívósornál is megtenni a ledugózást. :)
Szia.Én is javaslom a CIM modul cserét,pláne a csúszós idő kezdetén.Nekem is így kezdte és kb egy hét múlva kikapcsolta vagy csak gyengítette a szervó rásegítést,azután kikatcsolta a menetstabilizátort= csúszós autó ikon(akkor jössz rá hogy mennyit ér kikapcsol).Mókás volt havas úton.
Azon filóztam hogy a neved az abony szóbol ered, mert akkor easy a helyzet mert a szerelőm ott székel, aki nekem is cserélte, aki egyben értékesítő a meteornál és én még attisnál is olcsóbban vettem.Nem írok összeget mert nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni a gyereket,ki tudja ki olvassa a fórumot.Írj ha nem nagy a távolság és érdekel.Nekem 5000ért tette be 10 perc alatt.
Sziasztok most vetem egy 2002 es évjáratu 2.0 DTI vectrát és olyan kérdésem lenne hogy a müszerfalon minden mutato le esik mintha le venném rolla a gyujtást meg a visszajelzö lámpák is kigyuladnak .
kb 10 Kilométeren vagy amig be nem melegszik nem tudom. De ha leálitom a motrot és ujra inditom akkor müködik ezt kb 3 4 szer el kel játszani vele
Ha kapok egy alvázszámot, akkor pontosan megtudom mondani, hogy jó lesz-e a kocsiba! Annyit elfelejtettem, hogy amit én tudok, az utángyártott alkatrész.
Helló! Kiveszed az alsó tömítést, valamilyen aluminium dobozbol csinálsz egy másolatot róla, annyi, hogy a közepét nem vágod ki. Vissza rakod, és kész. Az Egr szépen működik, akkor amikor kell, csak nem kapja azt a sok kormot amitől megszorul. Örök lesz mint a szegénység.
Azt mondod csak át kellet volna forrasztani a lábakat? Én meg kidobtam 250ft-ot egy gombért?:D Azóta kiderült, hogy küldföldről szerzett nekem új gombot, mert érdekes módon ott lehet kapni mindent külön....
Rés a magasnyomású rendszerben hibát nem a turbó generálja, hanem valahol eltünik az üzemanyagnyomásom. Attól függ, hogyan zárod el az Egr szelepet. El lehet úgy, hogy ne vegye észre.
Üdv. Azt hiszem a szerelő a Csergőéknél nézte 168.000-ért. Akkor ezt gondolom mindenképp ajánlott kicserélni minnél hamarabb? Lehet, hogy keresnélek ha tudsz újat 60.000-ért.
Újabb fejlemény elektromos klímaszabályzókon lévő rotary encoderek problémás működéséven kapcsolatban!
Nem hagyott nyugodni amit a boltban mondtak, hogy panelba szakadt el valami. Összeraktam nézegettem, nem kaphat a helyén akkora pofont. Felhívtam egy ismerősömet is, aki a Velaonál dolgozik.
Szóval a megoldás, ami teljesen megoldotta a hibát, és most tökéletesen működik az volt, hogy a forgó, nyomógombok összes lábát átforrasztottam.
Van neki 3 az egyik oldalon, ami a forgatás iránya miatt van, másik oldalon kettő, az a nyomógomb funkció, plusz még kettő erősebb láb, mechanikusan rögzíti.
Mindet átforrasztottam, most tökéletesen működik. Kilágyul a forrasztás, meg ahogy néztem alapból se túlozták oda el gyárilag a forrasz anyagot. Szóval egy kevésbé másnapos nem remegő kezű csodálatos napon egy ügyes pákával szépen meg lehet javítani. :)
Érdekes, hogy neked van hibakód "rés a magasnyomású rendszeren", vagy valami hasonló. Nekem teljesen elment a turbó, és mégse volt semmilyen hibakód. Rátettük a műszert, semmi.
Elgondolkodtam, hogy ha elzárnám az EGR szelepet, azt se venné észre??? Vagy?
Hipp hipp hurrá. Lyukas a comonn rail rendszerem. Rés a magasnyomású rendszerben hibát kapom, és nem megy a kocsi. Remélem csak kosz került a nyomásmérő szelep elé, és ezért kap téves adatot. Úgyis régóta szemezek egy ultrahangos tisztítóval, így legalább indokom is van a beruházásra :-)
u.i.: Majdnem kibirt egy tankot hiba nélkül... :-)
Helló. Le takarhatod, de lesz egy minimális fogyasztás növekedésed is. Nem kell megiedni, mililiterekről van szó. Az oka az, hogy letekarod a töltőlevegő hűtő felét is, így az sem fog rendesen hűteni. Baja nem lesz, de szerintem neked nem szükséges a sok pálya miatt. Akkor kell, ha az ember rövid távon használja, és nem éri el az üzemihőfokot. Ilyenkor megegeszi az ember fejét.
Szívosorfelújítókészlet legenda, látni még senki nem látott ilyet.
Diesel, nehezen melegszik. Próbálnád ki turbó nélkül! :) Nekem most volt szerencsém, kell neki 25 km, hogy 85-ön legyen. :)
Az elektromos klímavezérlő panel téren van fejlemény. Ma voltam a boltba. Ilyet rendelni nem tudnak, max hasonlót (más méret, más tengely, más lábkiosztás...)
De! Nekem minden ok, csak ugye nyomásra nem reagál. Kimértük a nyomógomb tökéletes.
Sajnos kb.: 5 rétegű panelen van minden, ami a sok nyomkodástól görbült párat, aztán elszakadt bent valami. Emiatt lehet... Gáz....
G.attamán: nem tudom kell-e letakarni. Termosztát rendben van? Felmelegszik 85-90 közé, és ottmarad? Én soha egy autómnak se takartam le. Szerintem ha minden jól működik, akkor nem kell. Cs Attila: Van már turbóm!!! :) Az előbb értem haza, már jó. A vakuum dob előtt egy 3 cm-es gumicső volt kirepedve, ami meg van hajlítva 90 fokba, és ott a hajlításnál repedt be, ennyi volt a baja.
Mint az érezhető lehűlt a levegő, azzal hogy letakarom a hűtő ventilátor felét elérem hogy gyorsabban melegszik vagy inkább több kárt csinálok ( sokat autópályázok ) kérek írjátok le a véleményeteket.
Üdv! Úgymond kezdeti stádiumban van. Először csak a lámpák villanak fel. Néha néha. Aztán jön a többi. Minden műszer leesik, mint mikor nincs rajta a gyújtás, Kormányon nem működnek a gombok, valamint a szervó is el tud menni. 168 az nagyon sok szerintem, keresd fel Opel Csergőt, és érdeklődj náluk! Én 60.000ft-ért tudok gyári újat!
Ez a cim modul hiba mit jelent, mert megnézettem az autót és a szerelő beszélt egy hozzáértő emberrel aki azt mondta, hogy kormánymodul hiba lehet ami miatt ezek a lámpák kigyulladnak. Ha tényleg az a baj abból lehet-e nagyobb hiba vagy "csak" ennyi, hogy néha a lámpák kigyúladmak. Ennek a modulnak az ára 168.000 Ft úgyhogyha nagyobb hibát nem okoz nem cserélném ki egyenlőre
A kiolvasott hibakódok:
U2143 - CAN-busz nincs kommunikáció a SAS-sel (kormányszög érzékelő)
(00) - Jelen van
U2139 - CAN-busz nincs kommunikáció a kormányoszlop-modullal
(00) - Jelen van
U2143 - Érvénytelen adat a SAS-től (kormányoszlop-érzékelő)
(71) - Jelen van
U2139 - CAN-busz CIM üzenet nincs a névleges tartományban