Keresés

Részletes keresés

icrup Creative Commons License 2011.08.26 0 0 39002

Sziasztok!

Kombi cirkó mene  kád fölé IPX5D-s a védetsége (de lehet csak IPX4D) kell hozzá  plusz védetség, fi relés dugalj vagy valami?

köszi

kona.king Creative Commons License 2011.08.26 0 0 39001

Sziasztok!

van valakinek tapasztalata ledd szalagokkal? Rejtett világítást kel kialakítani egy bankban, nem a legdrágább kellene, de azért fényt is adjon. Tud valaki esetleg beszerzési forrást?  

Zs:) Creative Commons License 2011.08.25 0 0 39000

symalen vagy KPE cső, de symalent nap nem érheti!

keresztmetszet 3x2,5 min, esetleg mellé még lehet behúzni kültéri világításnak, vagy egyéb átjelzésnek

de egy erősebb spárgát vagy egy 1,5-ös eret is érdemes mellétenni, ha esetleg később kell bele még valami

cső keresztmetszettel ne spórolj!

Előzmény: sanda balázs (38989)
Prefetto Creative Commons License 2011.08.25 0 0 38999

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a KPE cső NEM villamos védőcső. Van a gyengeáramú kábelek védőcsöve, van a KPE, ami vízcső, meg valószínűleg van erősáramú kisfeszültségű védőcső, nem?

Előzmény: Jancsii (38992)
Prefetto Creative Commons License 2011.08.25 0 0 38998

Ez a semmiképpen szó azért erős. Az MBCU már kettős szigetelés, ha egy lépésállót kap az már elég, húzkodni is lehet. Ja, ha mindenképpen kőkeményen akar fizetni az anyagért, akkor is, ha sose fog arrafelé ásni senki, akkor

kábel 1.20 M + védőcső + téglázás + jelzőszalag felette

no és 

LÁSD VILLAMOS SZABVÁNYOK

Előzmény: Jancsii (38992)
Prefetto Creative Commons License 2011.08.25 0 0 38997

A kapcsoló nem volt ilyen áramokra tervezve, megadta magát?

Előzmény: 1047 504-4 (38994)
Prefetto Creative Commons License 2011.08.25 0 0 38996

Menj olyan boltba, ahol ismerik a terméket. Vagy kihozatnak neked és kipróbálhatod.

Az én véleményem szerint logikus, hogy villanyra elinduljon, később megálljon, majd BÁRMIKOR pára esetén menjen.

Előzmény: Törölt nick (38993)
1047 504-4 Creative Commons License 2011.08.25 0 0 38994

Sziasztok!

Fura jelenséggel találkoztam a napokban, amire nem találtam a magam nagyon alapszintű elektrótudásával magyarázatot.

Következő a történet:

Villamos fűnyíróval dolgoztam, a ház egyik külső fali konnektoráról kapva az áramellátást (A ház egyik biztosítékának áramköréről). A gép rendesen működött is. Majd haladván a területen, egy másik külső fali dugaljba került át a kábel (A ház egy másik biztosítékának áramkörébe). Ez a bizonyos második konnektor egy olyan áramkörön van, amelyen 3 izzólámpa is van, s a konnektorban áram csak azok felkapcsolt állapotában van.  A fűnyírót elindítva a motor 1-2 másodperc erejéig elkezdett erőlködni, de nem pörgött fel teljesen s aztán meg is állt a szerkezet és semmi jelét nem adta annak, hogy működni óhajtana. Korábban mindig minden rendben volt. Először a gép hibájára gondoltam, meg is néztem s megpróbáltam másik kondenzátort. Akkor sem indult.

A fűnyírót ezután az első áramkör dugaljába csatlakoztattam a hálózatra, s szépen muzsikált mindkét kondenztátorral. 

Mi lehet a hibája a bizonyos második áramkörnek úgy, hogy mindhárom izzólámpa világít a kapcsoló felkapcsolt állapotában és a konnektorban is mutat feszültséget a fázisceruza? (Ezen a második áramkörön még dolgozik két villamosmotor is darálóhoz, szalagfűrészhez, ezek rendesen működnek, csak a fűnyíróval volt probléma.)

Jancsii Creative Commons License 2011.08.25 0 0 38992

Lépésálló gégecsövet semmiképpen ne tegyél. Az betonaljzatba való ( bár én még oda sem azt használom). A KPE cső az igazi!

Előzmény: sanda balázs (38991)
sanda balázs Creative Commons License 2011.08.25 0 0 38991

köszi.

nem lesz semmi áskálódás ott már, füvesítve van és úgyis marad...

Előzmény: Prefetto (38990)
Prefetto Creative Commons License 2011.08.25 0 0 38990

Legalábbis lépésálló gégecsövet javasolok, azt is jól megfeszítve, hogy egyenes legyen. Lehet még persze Symalen, MÜ I. védőcső ragasztva, vagy KPE cső is. Kábelnek MBCU 3x1.5. A 40 centi elég, ez a szokásos ásónyom alatt van, de ha szántás lesz, 80 alá.

Előzmény: sanda balázs (38989)
sanda balázs Creative Commons License 2011.08.25 0 0 38989

Sziasztok!

A házból akarom a hátsó kis faházba átvezetni föld alatt az áramot /kb.15-20m/, sima 220, nem fogok esztergagépet üzemeltetni rajta stb...

Milyen kábel kell, védőcső, milyen mélyre ássam, elég lesz 40cm?

Előre is kösz a tanácsokat.

soldy53 Creative Commons License 2011.08.24 0 0 38988

Kösszi DkGrinder!

Előzmény: DkGrinder (38987)
DkGrinder Creative Commons License 2011.08.24 0 0 38987

Igen, de legyen kettős szigetelt pl. MBcu

Előzmény: soldy53 (38986)
soldy53 Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38986

Sziasztok,

Valaki meg tudná mondani, hogy ha a kertben a hidrofortól egy 50mm-es pvc védőcsőben menne a vízvezeték, mehet-e ugyanebben a védőcsőben a háromeres mőag. kábel is a hidrofor meghajtásához?

Artemisia Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38985

Nem a dogon, a dolgon :-)

Előzmény: Artemisia (38984)
Artemisia Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38984

Kösz. Gondolkodom a dogon.

Előzmény: horex (38983)
horex Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38983

Pedig nincs más mint amit Lacivill emlíett

Ha az elosztó is kint van, olcsóbb berakni a lakásba és egy főkapcsolót, hogy a kertben se legyen villany és megbeszélni a helyzetet ha lehet

Fülemüle perböl csak az ügyvédek gazdagodnak, meg az állam

by horex

Előzmény: Artemisia (38981)
horex Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38982

Mit mondjak? Köszönöm az ötletet, remélem csak ez volt

Nagyon kellett nyomtatni, már majdnem cseréltem a nyomtatót, de

belefújtam csak úgy teli pofával párat és működik :)

Ki be fűzögettem a papírt és megy rendben

by horex

Előzmény: Peter atyuska (38967)
Artemisia Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38981

A gond a rokonokkal az, hogy többször megvádoltak minket, hogy a villanyórájukat elrontottuk, közben azt hiszem érintkezési hibájuk volt. Más gond is volt már a közös villanyóraszekrénnyel, nem részletezem, mert hosszú.

Mostanában viszont bennem merült fel az, hogy mivel az egyik rokonom végleg leköltözött a nyaralóba, esetleg ha nem vagyunk ott, használhatja a mi áramunkat mondjuk fűnyírásra (kívül van egy fali konnektorunk, nekik nincsen), mivel túl sok fogyasztást találtunk 2 lemenetel között, miközben egy kertész is nyírja a bokrokat és a masina árammal megy. Így nem lehet ellenőrizni, hogy ki használta az áramot.

Nem lehet érv az óra áthelyezésére az, hogy a közös villanyóra nem a külső falon van, hanem a mi taraszunkon?

Mi ott ott étkezünk, beszélgetünk, többnyire ott zajlik az élet unokákkal, gyerekekkel. A nap legnagyobb részében ott tartózkodunk.

Sajnos ez egy nyitott erkély. Gondoltam, hogy ráccsal, vagy szúnyoghálós ajtóval az egészet lezárnám.

Ezt sem tehetem meg, miután többször felszólítottam őket az óra elvitelére!?...

Előzmény: horex (38977)
Artemisia Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38980

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Hát nem túl bíztató amit írtatok:-((

Az biztos, hogy pár százezer forintom nincs az ügyre, legfeljebb pár tízezer.

Előzmény: Lacivill (38979)
Lacivill Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38979

Új háznál világos, hogy más a helyzet.

Biróságra is lehet persze menni, talán 3-5 év alaltt pont kerül az ügy végére, párszáz ezerből meguszható. Várhatóan mindkét flnek fizetni kell az óra áthelyezéséért. az is lesz 2-300e.

Előzmény: horex (38977)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38978

"család nem fog felébredni amikor éjjel oson haza :))"

...és a gyerek is ki tud menni úgy a lakásból, hogy senki nem veszi észre...

Előzmény: horex (38976)
horex Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38977

Megjegyezném, uj hálózat esetén az idegen telektulaj belegyezése is kell

Ezt persze anno látszólagosan megadták az emlitett esetben, viszont miért ne lehetne visszavonni, max biróságo per és hivatkozni az összeférhetetlenségre

" Mi a teendő idegen ingatlan érintése esetén?
-Ha a hálózatra való csatlakozáshoz szükséges berendezést idegen ingatlanon kell elhelyezni, vagy átvezetni, az ehhez szükséges engedélyt Önnek kell beszerezni, és a szolgáltatónak átadni.
-Ha a csatlakozó vezeték más tulajdonában álló ingatlant keresztez, az idegen telek tulajdonosától, illetve közmű-üzemeltetőjétől az ún. Tulajdonosi hozzájárulást Önnek kell beszereznie."

Milyen gond lehet ebben az esetben a rokonnal?

by horex

Előzmény: Lacivill (38973)
horex Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38976

Höhö, ki a kiráááJ?

Nagyvonalúan megnyomtam az 1-es gombot és a kliens ámult bámult, pittyegés

abbamaradt, család nem fog felébredni amikor éjjel oson haza :))

Köszi mégegyszer

A korábban emlitet kaputelefon telepités

Megőrjít a megrendelő

Van lefektetve kábel a kapuhoz.

Namá' milyen, akkor nem kell csövezni és ásni?,  kérdem

Persze nem

És mondja, valami Szamkam szines eres kábel.....

Wáááááááá

Tudom tudom, hagyjam a francba, dehát én egyfelöl mazohista vagyok másfelöl szadista

Mert bevállalom, de odamegyek megnézem milye van aztán elhajtom a hulyeségeivel sorozatban

Merugye mondtam, kell mágneszár meg tápegység

Hát neki van "trafója meg elektromágnese"

Kérdezné dr.Csernus-bevállalja?

:))

by horex

Előzmény: horex (38959)
Peter atyuska Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38975

A szolgáltatói szabályzat, msz 447, villamos ipari trv. van egy kettő. Kérdések lehetnek amik befolyásolják mit lehet és mit nem tenni:

- hol jön be a betáp?

- hol van a két ingatlan órája a tiétek mellette vagy hol?

Ha átakarod rakatni, a következő okokból lehet automatikusan:

- tűzvédelmi okok (tűzrendészeti előírások)

- szolgáltatói kötelezés

Minden más esetben a következő problémák merülnek fel:

- a teljes rendszert már egészében szabványosra kell csinálni, ergó kerítéshatár vagy közös mérőóra hely mind két mérőnek, plusz főkapcsoló, főbiztosító, földelés. Nem egy két fillér.

Előzmény: Artemisia (38969)
C200UF Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38974

Nincs ilyen tiltás, garázssorokon is szokták az összes órát a szélső garázsra helyezni.

Előzmény: Artemisia (38972)
Lacivill Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38973

Nem tiltja semmi, hogy más falán legyen a villanyóra. Jogszabály nem foglalkozik ezzel, szabványt meg ugyse találod fent a neten. Szolgáltatói előirások határozzák meg leginkább az elhelyezését az órának.

Előzmény: Artemisia (38972)
Artemisia Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38972

Köszi a választ. Az ingatlanom Dunaalmáson van Komárom megyében.

Nem tudod véletlenül a jogszabály számát és szövegét ami szerint idegen falon nem lehet villanyóra?

Előzmény: Lacivill (38970)
Lacivill Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38971

Engem konkrétan most nem érint, de akit igen annál felmerülhet 2 kérdés:

Ez a készülék tud 15mA-el mérni, hogy FI relé mögött is lehessen mérni?

Számlát tudsz adni?

Előzmény: nikonbarat (38961)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!