Keresés

Részletes keresés

horex Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38977

Megjegyezném, uj hálózat esetén az idegen telektulaj belegyezése is kell

Ezt persze anno látszólagosan megadták az emlitett esetben, viszont miért ne lehetne visszavonni, max biróságo per és hivatkozni az összeférhetetlenségre

" Mi a teendő idegen ingatlan érintése esetén?
-Ha a hálózatra való csatlakozáshoz szükséges berendezést idegen ingatlanon kell elhelyezni, vagy átvezetni, az ehhez szükséges engedélyt Önnek kell beszerezni, és a szolgáltatónak átadni.
-Ha a csatlakozó vezeték más tulajdonában álló ingatlant keresztez, az idegen telek tulajdonosától, illetve közmű-üzemeltetőjétől az ún. Tulajdonosi hozzájárulást Önnek kell beszereznie."

Milyen gond lehet ebben az esetben a rokonnal?

by horex

Előzmény: Lacivill (38973)
horex Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38976

Höhö, ki a kiráááJ?

Nagyvonalúan megnyomtam az 1-es gombot és a kliens ámult bámult, pittyegés

abbamaradt, család nem fog felébredni amikor éjjel oson haza :))

Köszi mégegyszer

A korábban emlitet kaputelefon telepités

Megőrjít a megrendelő

Van lefektetve kábel a kapuhoz.

Namá' milyen, akkor nem kell csövezni és ásni?,  kérdem

Persze nem

És mondja, valami Szamkam szines eres kábel.....

Wáááááááá

Tudom tudom, hagyjam a francba, dehát én egyfelöl mazohista vagyok másfelöl szadista

Mert bevállalom, de odamegyek megnézem milye van aztán elhajtom a hulyeségeivel sorozatban

Merugye mondtam, kell mágneszár meg tápegység

Hát neki van "trafója meg elektromágnese"

Kérdezné dr.Csernus-bevállalja?

:))

by horex

Előzmény: horex (38959)
Peter atyuska Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38975

A szolgáltatói szabályzat, msz 447, villamos ipari trv. van egy kettő. Kérdések lehetnek amik befolyásolják mit lehet és mit nem tenni:

- hol jön be a betáp?

- hol van a két ingatlan órája a tiétek mellette vagy hol?

Ha átakarod rakatni, a következő okokból lehet automatikusan:

- tűzvédelmi okok (tűzrendészeti előírások)

- szolgáltatói kötelezés

Minden más esetben a következő problémák merülnek fel:

- a teljes rendszert már egészében szabványosra kell csinálni, ergó kerítéshatár vagy közös mérőóra hely mind két mérőnek, plusz főkapcsoló, főbiztosító, földelés. Nem egy két fillér.

Előzmény: Artemisia (38969)
C200UF Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38974

Nincs ilyen tiltás, garázssorokon is szokták az összes órát a szélső garázsra helyezni.

Előzmény: Artemisia (38972)
Lacivill Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38973

Nem tiltja semmi, hogy más falán legyen a villanyóra. Jogszabály nem foglalkozik ezzel, szabványt meg ugyse találod fent a neten. Szolgáltatói előirások határozzák meg leginkább az elhelyezését az órának.

Előzmény: Artemisia (38972)
Artemisia Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38972

Köszi a választ. Az ingatlanom Dunaalmáson van Komárom megyében.

Nem tudod véletlenül a jogszabály számát és szövegét ami szerint idegen falon nem lehet villanyóra?

Előzmény: Lacivill (38970)
Lacivill Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38971

Engem konkrétan most nem érint, de akit igen annál felmerülhet 2 kérdés:

Ez a készülék tud 15mA-el mérni, hogy FI relé mögött is lehessen mérni?

Számlát tudsz adni?

Előzmény: nikonbarat (38961)
Lacivill Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38970

Jól gondolod, az EON nem tudja kötelezni a rokonaidat. Ha el akarod onnan tüntetni az pénzbe fog kerülni. Regisztrál szerelőt keress, hogy a helyszinen megnézze milyen lehetőségek vannak.

Ha ide irod, hogy merre van a nyaraló akár innen a fórumból is találsz szerelőt.

Előzmény: Artemisia (38969)
Artemisia Creative Commons License 2011.08.23 0 0 38969

Hello! Sziasztok!

Látom, ide hozzáértők írogatnak.

Van egy problémám, hátha tud valaki segíteni. Van egy nyaralónk (osztatlan ingatlan), amelynek 3 tulajdonosa volt, azután halálesetek miatt sok tulajdonosváltás következett be, végül ma már csak két tulajdonosa van, én és az egyik rokonom.

A mi családunk használta az alsó szintet, és apám megengedte, hogy a rokonaim a mi alsó nyitott teraszunkon helyezzék el a villanyórájukat. Azóta a rokonokkal sok vita volt a villanyóra miatt. Végül én hivatalosan is megvettem a teljes alsó szintet, az adásvételi szerződés szerint a teljes szuterén rész kizárólagos tulajdonosa és használója én vagyok.

A további viták elkerülésére szeretném ha a rokonaim a villanyóráikat elvinnék az én területemről végre. Úgy tudom, hogy idegen falon nem lehet valakinek a villanyórája.

Kérdés: Milyen számú és szövegű jogszabály határozza meg azt, hogy valakinek a villanyóráját hol lehet elhelyezni? Vagy milyen szabály tiltja meg, hogy villanyóra nem lehet idegen falon?

Nagyon megköszönném, ha erre valaki válaszolni tudna. És arra is esetleg, hogy ilyen esetben mit lehet tenni, mert gondolom, hogy az E-on nem fogja a rokonaimat kötelezni arra, hogy az órájukat elvigyék az én falamról. Hogyan kellene elindulni?

Előre is nagyon köszönöm a választ

A

horex Creative Commons License 2011.08.22 0 0 38968

Kösz, megnézem, hátha csak annyi lesz

Lehetőség van bejutni bárminek, mert nincs letakarva

Azért még van egy tartalékom is :) időm viszont nem volt hozzányúlni vagy cserélni

még

by horex

Előzmény: Peter atyuska (38967)
Peter atyuska Creative Commons License 2011.08.22 0 0 38967

90% esetben por kerül egy érzékelőhöz vagy papírcafat és attól vagy amiatt kidobja a papírt. Szét kéne szedni és alaposan kitakarítani vagy kiporszívózni.

Előzmény: horex (38965)
76zoli76 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 38966

Sziasztok!

Eladó egy alig használt METABO MFX 65 falhoronymaró ha valakit érdekel. Az ár 90-95 eFt

zszell@freemail.hu

horex Creative Commons License 2011.08.22 0 0 38965

Köszi, letöltöttem

Más

Ki ért az Epson FX-1050 nyomtató hibákhoz?

Idáig ment, most ha papirt rakok bele és OnLine -nal bekapcsolom

Line Feed módban kilépteti a papirt

Nem lett piszkálva, megy száz éve a helyén, tehát DIP nem lett átkapcsolva, gombok nincsenek beakadva

Nehogymá' 18 év után tönkremenjen és másikat kelljen vennem

Nem a régiek ezek  se már :))

by horex

Előzmény: bcslaci (38964)
bcslaci Creative Commons License 2011.08.21 0 0 38964

Ez egy ezer éves ESPRIT lesz, típustól független az ajtóharang ki/be kapcsolása (mindegyiknél úgyanúgy kell) ha a "nagy fehér dobozt" kinyitod 50% esély van a szirénázásra.

Haználati utasítások:   http://data.hu/get/4155048/616_626_636_esprit_angol_kezelesi_leiras_2.pdf

http://data.hu/get/4155049/636_magyar_kezelesi_leiras.pdf

Előzmény: horex (38959)
tongue Creative Commons License 2011.08.21 0 0 38963

Bocs, de csak most tudok reagálni, nem voltam gépközelben.

Ez egy szögletes, keverőtárcsás mosógépben volt.

A lomok között közben előkotortuk az indító ellenállást.

Az jó, csak meg kell szabadítani a csatlakozásokat a rozsdától.

A relé viszont szénné van égve. A tekercselés is és az érintkezők is.

Majd kitalálok valamit....felújítom, vagy valami bolhapiacon szétnézek.

Esetleg kipróbálom kondival.

Innen kezdve már majd játszadozom. 8o))

A rajzok sokat segítettek, már képben vagyok.

Nagyon köszönöm a segítséget.

Előzmény: horex (38931)
Zöldár Creative Commons License 2011.08.20 0 0 38962

Üdv !

Hasonló a problémám !

Egy porszívózáskor ment el az áram.

Nálam 4 kismegszakító van, de  csak az egyiknél van ilyen probléma Itt kb. 5 égő és két konnektor csatlakozik ide. Ráadásul feszültség is van, sőt csak valahol fenn a kapcsópanelnél a visszajövet végén lehet a problém !

Z.

Előzmény: swift85 (38948)
nikonbarat Creative Commons License 2011.08.20 0 0 38961

Hátha érdekel valakit eladó ÉV műszer...

Metrel Instaltest

Digitális érintésvédelmi műszer eladó! 127e

ÉRVÉNYES KALIBRÁLÁSSAL!!! ( A kalibráció külön csak 20-25e Ft lenne!)

METREL Instaltest 61557 érintésvédelmi műszer, használtan, de kiváló állapotban, tartozékaival eladó. (Gyári mérőzsinór és tapintócsúcsok(2), krokodilcsipesz(1), leírás, cd, dugvillás mérőzsinór, gyári hordtáska, ) Képet kérésre tudok küldeni.

Szükség esetén tapintócsúcsos mérőfejjel. (15e)

A műszer új ára: 225000Ft

Mérőfej új ára: 23000Ft

Érdeklődni: feketefeher@lajt.hu

horex Creative Commons License 2011.08.20 0 0 38960

Köszi neked is

Tartokamugy a riasztóktol, mert párszor kiszállt már a bizt.szolgálat, meg a rendőrség is

A tulaj se tudta a kódot, én meg leszereltem a riasztót, persze ahogy a vezérlő egységeket leszedtem az utcai kürt azonnal üvöltöt, azonnal ott volt a RIMI

Deák tér, nem semmi ideig tartott mig az akksit kiszedtem

A másik esetben meg feszültség alá helyeztem, ott sem tudták a kódot, a sziréna dobozának a csavarja meg be volt rohadva

3emeletes gangos ház és üvöltött a fülembe a sziréna

:)

Olyan is volt hogy felmásztam az álmenyezet fölé kábelezni, riasztó hatástalan volt a helyiségben, de nem az álmenyezet felett/be lehetett volna jutni oda kívülröl egy ablakon/

Vicc volt mire a tulaj elkerült, Petőfi Sándor utca , szoval nem néptelen helyek :)

Remélem itt rendben lesz minden

by horex

Előzmény: bcslaci (38955)
horex Creative Commons License 2011.08.20 0 0 38959

Köszi, megprobálom majd a jövő héten

Ilyen a vezérlő-Espirit ,de semilyen tipust nem találtam, nagy fehér kb.30x30-as központi doboza van

És ugy néz a feliratokbol hogy az 1-es a bejárati ajtó

No azért olyan egyszerűen nem oldom meg, kell a szinjáték a kliens felé hogy ez egy

bonyolult munka, de én +oldom neki :))

by horex

Előzmény: Mekk Elek ezermester (38958)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2011.08.20 0 0 38958

Hülye vagyok, a 3 rövid csipogás a funkció BEkapcsolását jelenti és a kikapcsolását az egy hossszú csííííp.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (38957)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2011.08.20 0 0 38957

"Kliens ki szeretné kapcsolni a belépéskori pittyegést, mert éjjel a család felébred rá Mi a módja ezt kiprogramozni"

Ha a bejárati ajtó pl az 1-es zóna, akkor nyomd az egyes gombot folyamatosan addig (kb 3 másodperc) amíg nem hallasz 3 rövid csipogást. Ezzel ki van iktatva ez a bimbam funkció.

(a funkció visszakapcsolása ugyanúgy, de a bekapcsolást három rövid helyett egy hosszú sípolás jelzi)

Előzmény: horex (38954)
bcslaci Creative Commons License 2011.08.20 0 0 38956

http://search.eim.ebay.hu/?ev=&kw=true+rms&ect=&elc=3&eb=Keres%C3%A9s

Nekem eddig nem volt problémám ebay-es rendeléssel, 1-2 hét alatt megjött és kihozta a postás

Előzmény: Z757 (38942)
bcslaci Creative Commons License 2011.08.20 0 0 38955

A csipogást okozó zóna számát jelző billentyűt hosszan nyomva kikapcsolható az ajtóharang funkció, bekapcsolás ugyanúgy.

Előzmény: horex (38954)
horex Creative Commons License 2011.08.20 0 0 38954

Üdv

Látom van aki  ért a riasztókhoz is

Paradox  , nem tudom milyen tipus/ma talán megnézhetem ha kellene/

Riasztó nincs bekapcsolva, de "üzemkész"

Kliens ki szeretné kapcsolni a belépéskori pittyegést, mert éjjel a család felébred rá

Mi a módja ezt kiprogramozni

És milyen a szerencsém/szerencsétlenségem

Napokban volt szó a kaputelefon rendszerröl

Most meg beesett egy kb 100m2 tisztasági festés, konektor kapcsolócserék, kádcsere, aprómunkák

Hetekig lógáztam a lábam itthon, most meg rág mindegyik kliens hogy azonnal kezdjek

Ez szinte mindig igy megy, át kell alakulnom "nagyvállalattá" :)

A kaputelefonos kliens meg ugy néz ki megvette a WEKTA-t a Vaterán

Látom hogy alakul a biznice, de belekezdek a festésbe, aztán majd rátolom a felelősséget,

én kezdtem volna, de  ő tökölte el az időt :)

Nem fog máshoz menni tudom

by horex

Prefetto Creative Commons License 2011.08.20 0 0 38953

Az egyik konnektorban nincs meghúzva egy csavar és az oxid most győzött.

swift85 Creative Commons License 2011.08.20 0 0 38952

Köszönöm a tippeket.  Akkor első körben megnézem az első konnektort. (Tudom, hogy az a 3-om egymásról van átkötve) ... kérdés, hogy az általam vélt első konnektor előtt mi van az elosztóig. :-S

Amúgy nem panel az épület. Viszont volt már ehhez hasonló gond egy másik szoba esetében, de ott aztán rendbejött minden. (Nyilván az sem normális)

arenarock Creative Commons License 2011.08.19 0 0 38951

Meg kéne nézni hogy egy csomópontról mennek e a konnektorok (valszeg) és a csomópontot vizsgálni.  
Vagy vezetéktörés lesz vagy laza kötés,  szerencsés esetben a konnektornál vagy a kötődoboznál.
Kismegszakító akkor jöhet szóba ha arról csak ez a három aljzat megy.
Panelban meg simán szokott lenni hogy három dugalj egymás után van sorolva, és ha az elsőnél gubanc van, akkor elszáll a maradék is...

Zs:) Creative Commons License 2011.08.19 0 0 38950

Meg kellene nézni a kismegszakítók elmenő oldalát, hogy átadnak-e rendesen. Bár elég kétséges, hogy három dugalj lenne csak egy körön. Ha nincs eszközöd, akkor inkább hívj valaki hozzáértőt.

Szerintem.

Előzmény: swift85 (38949)
swift85 Creative Commons License 2011.08.19 0 0 38949

... lehet nem voltam elég egzakt: a félreértések elkerülése végett a lakásban a többi konnektor -e három kivételével ad áramot. :-)

swift85 Creative Commons License 2011.08.19 0 0 38948

Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni, villanyszereléssel kapcsolatosan.

A problémám a következő.

Este elment az áram 3 konnektorból. Mégpedig elég érdekes módon, egy telefontöltővel és egy működő beltéri TV antennával volt terhelve a kör semmi egyébbel.

A jelenség a következőképpen zajlott le: telefontöltő elkezdett pittyegni pár másodpercenként (töltés indítás- leállás...indítás stb.) majd hirtelen úgy a 4.-5 pittegés után  abbahagyta és azóta a konnektorokban nincsen áram. A töltő és az antenna más konnektorból  tökéletesen működik. Megnéztem a szolgáltató, valamint a lakás saját elosztó táblájának kismegszakítóit is, egyiket sem "verte le" ez a fent leírt jelenség.

Próbaképpen az összes megszakítót le majd fel kapcsolatam, de továbbra sincsen áram.

Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a baj? A kismegszakítók XBS márkájúak (C karakterisztikával). Lehet valamelyik tönkrement? Vagy a kábel lazulhatott ki valhonnan? Elég laikus vagyok ami a villanyszerelést jelenti.

Kérem, hogy akinek van tippje mi lehet a baj válaszoljon.

Előre is köszönök minden segítséget!

Bálint

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!