Van-e önök között aki foglalkozik vagy foglalkozott dugattyús gőzgépekkel? Az érdekelne engem - nem modellezési okból - hogy a gép hogy viszonyult a rozsdához. Ha esetleg valaki be tudna erről számolni nekem azt megköszönném.
hát ha ismerném robit vagy a lacit (kik ezek?) én bizony szóltam volna nekik, hogy gyerekek, itt egy nagy hiba van, mert ez a kiállítás pocsék. Gyorsan csináljatok valamit. Így kellett volna manó?
15 perc alatt csatakosra izzadtam, egyetlen dolog vigasztalt, hogy találkoztam régi fradis kollegákkal, jót nosztalgiáztunk. bár ők is leginkább csak a szájukat húzták, pedig nem csak látogató volt közöttük!
Akkor higgadt, és tárgyilagos alapon tisztázzunk valamit:
A "családi, kedvezményes jegy" fogalmát:
- ezt lehet úgy értelmezni, hogy papa-mama meg gyerek(ek), ezt ki kell írni, hogy anya-apa és mennyi gyerek kell hozzá.
- ezt lehet úgy értelmezni, ahogy legutóbb Szolnokon, két felnőtt + két gyerek.
Első esetben az lehet a vita tárgya, hogy ehhez mennyi gyerek kell: egy is elég, vagy min. kettő kell.
Második esetben nincs vita, és a két felnőtt lehet tetszőleges, tehát akár Matiz barátom esete is: apa + nagyapa+ gyerekek.
Mindkét esetben minden vitát el lehet kerülni, ha ez világosan, és mindenhol egyformán!!! ki van írva. Mivel az első esetben igazolni kell, hogy a papa-mama + x számú gyerek egy család, így ezt az esetet profi rendezvényszervezők elvből kerülik, és a második variáció szokott lenni az általános.
Akárhogy is van, ez "skandallum" a szervezők részéről ciki, írhatnám azt is, hogy gyermekded hibát vétettek. Remélem tanultak belőle, és legközelebb javítanak.
Amúgy az imént járt nálam egy kiállítótok, úgy hallom nem volt gond a teremben a fűtéssel:-))))
Igen, ez, itt Magyarország. Illene felsorakozni Európához, hamár tagok vagyunk egy pár éve.:-)))
Sokakkal együtt én is rendkívül elégedetlen vagyok a kiállítással, a belépő árával és sok más körülménnyel.
Téged, mint "tróger építőt" szerintem senki sem bántott, fura ez a kirohanás.
Szerintem minden látogatónak joga van elmondani nyilvános fórumokon, a saját blogján vagy bárhol máshol ha elégedetlen valamivel amiért (nem keveset) fizetett. Ebből a szempontból talán mindegy, hogy speciel melyik országban tartózkodunk.
"nem vagyok szervező én csak egy építő tróger vagyok" - épp ezért nem is szerencsés nyilatkozni helyettük, főleg ha szemernyi higgadtságot sem tudsz belecsempészni a mondandódba. Nem téged hibáztattak, miért vetted magadra?
Egy ilyen dühkitörés többet árt a produkciónak, mint az elhibázott jegypolitika...
Gabamano, gondoltam, hogy megint én leszek a szar. Nem, nem írtam, csak ide. Se a fogyasztóvédőknek, se a homárnak, se senkinek. Itt volt szó a jegyárakról, gondoltam hozzá tartozik, megemlítem, mi volt. Nem pampogtam a bejáratnál levőknél sem, tudom, hogy ők aztán végképp nem illetékesek, én nem vitázok senkivel, kifizettem amit kérnek, ennyi.
Te is ebből kapod a bevételed, ha jól gondolom! Szóval rám aztán ne merj szólni egy szót sem, tőlünk megkaptad a részed, annyi lenne a kérésem, hogy ne ilyen hangnemben tehát.
Nem tudom, ki szervező, hogy hívják és hány éves, nem találkoztam velük soha, nem ismerem őket. Én egy látogató voltam ott, megnéztem, eljöttem, ennyi. A blogra az ajánlón kívül nem tettem fel (még) semmit. Ha a napi 200-300 olvasóból csak 10 ember ment el a blog ajánló miatt, akkor az még 10 ezer nektek. És ezek után még be is szólsz? Ezt most mire véljem?
Míg valaki félreértene nem vagyok szervező én csak egy építő tróger vagyok aki azért dolgozott egy hetet harmincadmagával a 40-47 C fokos légkondis csarnokban hogy ti ezeket a szép és pozitív dolgokat leírhassátok
Így van
Te is mint gondolom a " Naaagy" vasútmodellező baráti társaság tagja nehogy a szervezőnek szólj.
Nem persze jelencsük fel rohaggyon meg a szemétje mer meggazdagodik rajtunk a mocsadék gebines vasútmodellező!!
"mégiscsak magyarországon vagyunk!"
Hát tudjátok mit?
Gratulálok nektek, és köszönöm azon 10-20 év közötti Lányok! és srácok nevében akik ezt nektek felépítették!
Gondolom mint olyan ember aki személyesen imeri a szervezőgárdát szóltál is a Lacinak, Robinak valakine, hogy itt egy hiba amit esetleg korrigálni kell nem?
Vagy nem?
Vagy csak ide írtad?
Mert akkor igen tényleg igazad van " mégiscsak magyarországon vagyunk!"
Érdemes lenne jelezni feléjük a panaszt, hátha jövőre erre odafigyelnek.
Én pénteken a jegyárakat nem bírtam felkutatni, egy kicsit ez is belejátszott, hogy végül úgy alakult a hétvége, hogy nem látogattam ki. És most meg már úgy néz ki sajnos, hogy jövő hétvégén nem tudok itthon lenni... :(
Ha valaki családi kedvezményt ad, akkor kötelessége kitalálni a játékszabályokat, közölni, hogy mit ért ez alatt. Szóval simán el tudom képzelni, hogy elfelejtették kigondolni, hogy hogy legyenek a jegyárak, és aztán a végén valami totál inkomopetens ember ott helyben ad hoc kitalálta ezt a faszságot.
Ilyet egyébként rendesen nem lehet csinálni, hogy a kereskedő becsalja a boltba a népet családi kedvezménnyel, majd ott közli, hogy család alatt ő egy meleg háézaspárt, az ük ük ük nagymamát, az inkubátorban hozott koraszülött csecsemőt és egy phár citromoslimonádét ért. Ha egy ruházlánc ilyet csinálna, az még magyar viszonyok között is igen hamar bírságot eredményezne, botrányt, hatalmas arcvesztést. Szerencsére ez egy pici amatőr szervezésű rendezvény, és nem egy multinacionális áruházlánc, így csak arvesztés van.
Nem is az, hogy pánikba, mert végül is ha akad 3000Ft akkor akad 5000Ft is, emiatt már nem fordul vissza senki, csak ilyennel konkrétan még nem találkoztam :(
Aki megy jövő héten, így készüljön: anya vagy anyának látszó tárgy cipelése kötelező, különben ugrik a családi kedvezmény :)
Mi is voltunk kint, a kiállítás szép volt, a belépő árához szeretnék hozzászólni:
"Családi jegy, 3-5 főig: 3000 Ft" a Lagyesz oldal szerint
"Családi jegy 50%-os kedvezménnyel szülő/k részére / min 3 fő esetén/" ez meg a rendezvény lapja szerint
De ilyen csak akkor van, ha apa-anya és a két gyerek megy ki. Apa-nagyapa már nem szülőknek számítanak, nem vehetnek családi jegyet. Nem akartam erről vitát nyitni, a fent említett oldalakon egyáltalán nem volt ilyen kitétel, és bármelyik intézmény (múzeum, állatkert, akármi) elfogadja ezt, csak itt rökönyödtem meg kicsit. Szóval minket lehúztak kétezer forinttal emiatt, 3000 helyett 5000Ft-ért mehettünk be. Innentől kezdve akármit állítanak ki, a bejáratnál adtak hozzá egy alaphangulatot. Kicsit visszarántottak a valóságba, mégiscsak magyarországon vagyunk!
Én mindenkinek ajánlom a kiállítást, mert azt a 2.000Ft-ot megéri! Sok szép dolog van és rengetg ötletet is elleshet az ember gyermeke. A bevásárlás is megoldható, sok a boltos és egyébb árús van, és még alkudni is lehet! Egy dologra azonban felhívom mindenki figyelmét: a jó időre való tekintettel a csarnokban 40-45 fok celsius uralkodik!!!!! Én délután ötre gyakorlatilag hőgutát kaptam és csak a fejem csap alá dugása (ott és haza felé még háromszor) segített életben maradni. Ez nyilván nem a szervezők bűne, de erre készöljön fel a látogató!
Én az előző kettöre azzal az indokkal mentem ki, hogy tuti ez az utolsó! Ma nem mentem ki, de a jövő héten biztos kint leszek /amikor már a barátnőm unszol, hogy menjek ki :-)))) /
Pazar motívumok, szép fotók: köszönet értük. Jól is jön a kedvcsináló, a belépőjegy ára némi megfontolásra készteti az embert - ha viszont van mit nézni, megéri.
Az alábbi képeken látható modulok illetve járművek építőinek külön elismerésem. Ez már egyszerűen művészet. Áta állomás mellett több, mint egy órát töltöttem el, és mindig találtam újdonságot. A kisvasúti telepnél ugyanígy. A szegedi fűtőház TT-s modellje is szemetgyönyörködtető, a belső berendezésekkel, szerszámokkal, irodákkal ( még az asztalokon a telefonok is a helyükön vannak ).
Az MVIII - féle villamosokat pedig eddig is csodáltam itt a fórumon, de most végre volt alkalmam élőben is látni a kocsikat, egyszerűen csodálatosak ( pedig nagy ICS gyűlölő vagyok, de a modell láttán ezt egy pillanatra félre tudtam tenni :) ). Nagyon várom már az MX és MX/a HÉV szerelvényeket - sőt, kicsit abban is reménykedem, hogy esetleg ezeket összecsatolva egy igazi ráckevei nagyegységként látom majd őket közlekedni valahol.
Viszont, ha ez lett volna az első ilyen, akkor nem írom be a rossz hírt. Egy modell lehet rejtett gyári hibás (habár az ilyen spiáter öntvényeknél sajnos nem az a jellemző, hogy csak egy öntés lesz rossz, mert ez bizony anyaghiba!), de ismered a mondást:
egy esemény véletlen, kettő az egybeesés, három az összeesküvés.