Sokunk gyermekkorát idézik ezek a képek, melyeket sokan szívesen nézegetünk: milyen is volt akkor a vasút, amikor még komoly teherforgalom volt, a járműpark a jelenleginél sokkal színesebb és nagyobb darabszámú volt. Az Interneten - és a fórumokban is - szinte vadászni kell ezekre a képekre, ez a fórum az ilyan képek gyűjtóhelye lehet.
A rövid vég felől az Mk48-as néz ki jobban, szebb az aránya. Én ahhoz vagyok szokva kisvasút mellett. A széles fülke a 4 ablakkal nagyon fura, nekem nem megszokott...
Az épülő terepasztalomra magam szeretném elkészíteni a különféle épületeket, hogy igazi magyar hangulatú legyen az asztal. Ehhez kérnék egy kis segítséget... Kérem, írjanak azok a publikus e-mail címemre, akik tudnának nekem méretarányos rajzokkal szolgálni magyar őrházakról, állomásépületekről, víztornyokról, fűtőházi épületekről... Jelenleg az alábbi képeken feltüntetett (vagy ezekkel megeggyező) épületek rajzai érdekelnek leginkább:
Elhiszem nektek, sajnos én Pulykát is tökös gyerekként láttam, Kaposvárról kifelé menet mikor a 424-es húzta igaz nagyobb vonatot ott hagyta mint a .....
Ő Fonyód felé ment, jó kis versenyek voltak...-:)))
Igen, ezen a képen a legkönnyebben arról lehet felismerni, hogy a 442-eseken keresztben van a víztisztító, a 342-eseken pedig hosszirányban. Másrészt a 442 hosszabb is majd 2 méterrel (+1 kapcsolt kerék), de nem mindenki szúrja ki.
Még ami alapján lehet megkülönböztetni, az a tolattyúfedél, és a beömlőcső csatlakozása a kéménynél, de ezekbe már nem megyek bele : )