Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.10 0 0 708

A tondach. A creaton átázásáról "tele van" a net. Többen perelik őket.

Előzmény: tothlaszlo41 (707)
tothlaszlo41 Creative Commons License 2011.06.10 0 0 707

Sziasztok!

Szerintetek Creaton vagy Tondach tetőcserép a nyerő? A kereskedő a Creatonra esküszik valaki a Tondachra. Akkor mi az igazság?

Előre is köszönöm a válaszokat!

T.L

ép-it-ész Creative Commons License 2011.06.08 0 0 706

Hali

Nem tudhatom .

Mennyi fogy belőle .

Áterszti - e a vizet ,

Súlya ? gondolom 4,5 kg ./db.

Mennyire szín tartó ?

Ezek kérdések . Hasonlítsd össze más, hasonló  márkákkal .

Ha megfelel a számodra akkor jó .Prospektusokban mindent ígérnek .

Számomra ez semmit sem mond .

Alatta úgy is fólia van a szinét meg mindegyik veszíti .. Az , hogy mennyire engedi át a vizet ... arra ott a fólia . Csak a súlya változhat jelentősen .

Hajrá.

cs

Előzmény: levente.batisz (705)
levente.batisz Creative Commons License 2011.06.08 0 0 705

Akkor átfogalmazom, a márka jó?

Előzmény: ép-it-ész (704)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.06.08 0 0 704

Hali

Sztem olyan cserepet érdemes választani amit bár mikor tudsz pótolni . Ezek a divat cserepek átmennek a piacon 5 év alatt .Utánna nézhetünk a lyukon . Drága a kúp , a kiegészítők , nehezen javítható stb .

De ha gondolod ...

cs

Előzmény: levente.batisz (700)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 703

Szerintem irj nekik hogy mi lehet ez. Minden bizonnyal valaszolni fognak rá.

Előzmény: levente.batisz (702)
levente.batisz Creative Commons License 2011.06.07 0 0 702

Ezt én is láttam, de ezek közül melyik lehet?

Előzmény: Törölt nick (701)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.07 0 0 701
levente.batisz Creative Commons License 2011.06.07 0 0 700

Milyen cserép ez pontosan?

ép-it-ész Creative Commons License 2011.06.03 0 0 699

Hali

Értelek .

Javaslom, hogy mielőtt felmennek a kőmérgesek egy teli veder habarcsal a tetősíkra azért takarják be fóliával a cserepet .

Most olyan jól néz ki . Nemtom szinezés után milyen lenne a bordón a sárga , ami ki se jön . Még pervollal sem .

cs

Előzmény: Törölt nick (698)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.02 0 0 698

Igy is egy kicsit utban van a betápkábelnek az ablak széle.

Majd eltartjuk egy kicist.

Lesz keverve festék tetőtéri ablak köré mert a nemesvakolatozás nem erre a formára készült és 1-2 helyen kilóg alóla.

Előzmény: ép-it-ész (697)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.06.02 0 0 697

Hali

Nagyon csecse.

Ha legközelebb ilyen álló tetőablakot készítessz , figyelj jobban az arányokra .

Arra gondolok, hogy az eresz lehetne szélesebb és az ablakot árnyékoló oromdeszka , szinte dupla ilyen mértékben túlnyúlhatott volna . Tudom ez töblet mindenből , csak a külcsín más .

Cs

Előzmény: Törölt nick (696)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.01 0 0 696

Na kicsit másabb lett de még 1-2 finomítás hiányzik róla :

Előzmény: Törölt nick (670)
MIG56 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 695

Kedves Neomatik!

Közbenső födém--nem lesz a tetőtér beépítve ,gyakorlatilag a taréj szelemenig nyitott a terület,így talán még a gerendákra tehetek  öt-nyolc cm szigetelést/belül/ és úgy a gipszkarton,vagy lambéria borítás.

Gipszkarton szerelékekre jó,hogy emlékeztettél.

Köszönöm,további szép napot:-),Mindenkinek,üdv.mig56

Lopez76 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 694

Nincs alátámasztás,jól érted :)

Kicsit körbejártam a dolgot és ezt a vegyi dűbelt ajánlgatják több helyen, az üreges építőanyagokba rögzítéshez, extra terhelésekhez is. Nem tudom, kinek mit jelent az extra... Valakinek van ezekkel a dűbelekkel kapcsolatosan tapasztalata?

Jah, és köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek.

Előzmény: Dockworker (691)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.29 0 0 693

Hali

Ahogy írtad ógy is szimpi .

cs

Előzmény: NeomatiK (692)
NeomatiK Creative Commons License 2011.05.28 0 0 692

Emiatt javasolta ép-ít-ész, amit írt :)

Kérdés, hogy az említett kiöntött/ragasztott szerkezet mennyire stabil. Ugyanis el tudom képzelni, hogy erre az egészre olyan erő hat, hogy a téglafalból kimozgatja.

Ha magamnak csinálnék ilyet vagy a betonkoszorúba kötném be vagy alapot csinálnék neki a homlokzat mellett és arra terhelném le, vagy a falra fogatnék egy függőloeges faoszlopot, amit több helyen rögzítenék a falhoz és így megoszló terhelésként nyomná-húzná azt a falszakaszt. Na és ennek a faljoz rögzített faoszlop tetejére terhelni a fagerendát.

Vagy maradva az ép-ít-ész megoldásánál,  valahogy úgy kéne rá terhelni a szarufákat, ahogy a hidakatat szokták, amik vízszintes irányban engednek elmozdulást. Így tutira nem tudna olyan erővel hatni a falra, hogy abban kár keletkezne.

Előzmény: Dockworker (691)
Dockworker Creative Commons License 2011.05.28 0 0 691

Hello mki:)

Azért csak csinnyán ezekkel a csavarozgatásokkal, ne feledjük,hogy a csavarunk fogja nyrófeszültség ként hordani a teljes szerkezet súlyát plusz szél-,hóteher. Már ha jól értelmeztem és nincs alátámasz :)

Előzmény: NeomatiK (689)
NeomatiK Creative Commons License 2011.05.28 0 0 690

Nem tudom, mit értesz közbenső födémen.   

Te tudod, hogy milyen kívánalmaid vannak hőszigetelés ügyében. 15cm üveggyapot lambda 0,034W/mK esetén U=0,227W/m2K, ami már jó érték. Ezt az értéket persze rontja a fagerenda. 

Lambéria vagy gipszkarton megintcsak egyéni elképzeléstől függ, melyiket szereted. Amit nme árt szem előtt tartani, hogy egy síkban legyen az összes gerenda alja, ha közvetlenül rá szereled. Gipszkartonhoz vannak ilyen célre függesztő elemek, amivel be lehet állítani a távolságot.

Előzmény: MIG56 (684)
NeomatiK Creative Commons License 2011.05.28 0 0 689
Nem elégséges ha a kiálló menetes szárral fogatja be a gerendát? Így képzelem: gerendán furat (ezen át megy a menetes szár), majd nagy alátét, plusz anyával szorítja meg.
Előzmény: ép-it-ész (686)
Lopez76 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 688

Szuper!

Köszönöm a segítséget.A kelyhet úgy képzeljem el,mint egy "U" profilt?

Előzmény: ép-it-ész (686)
kicsiati Creative Commons License 2011.05.27 0 0 687

Köszi!

Ennek a neve, mint ahogyan linkeltem is Diament Plus.

Előzmény: ép-it-ész (685)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.27 0 0 686

Hali

Nem javasolom , hogy a B30-as téglába bár mit is befogjál ,, ( csak úgy ) mert nem lesz stabil .

Javasolom ,hogy jelöld fel a gerenda pozicióját , fúrj a falba egy 20-as lyukat 15 cm mélységben .

Ezt a furatot fuvasd ki sűrített levegővel . Ha kész akkor tegyél bele egy műanyag kosártiplit és töltsd fel fisher két konponensü ragasztóval ( obi ) és helyezz ebbe a lyukba egy méretre vágott 12-es menetes szárat .

Erre a csavarvégre rakj egy kelyhet amibe szakszerűen rögzítheted a gerendádat .

cs

Előzmény: Lopez76 (683)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.27 0 0 685

Hali

Szép munka , nekem tetszik.

Ez a ruukki nevü anyag ?

cs

Előzmény: kicsiati (682)
MIG56 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 684

Kedves Neomatik!

Köszönöm,hogy kérdeztél.

Valóban nem lesz beépítve de nem lesz közbenső födém -remélem érthetően fogalmaztam-, és a jobb hő és hangszigetelés miatt gondoltam.

Cserepeslemezzel lesz fedve.

Szerinted elegendő lenne /belülre/a 15cm vastagságú hőszigetelés?/gerenda7,5cmX15cm/

Még nem döntöttem,hogy a gerendára lambéria vagy gipszkarton, borítás kerüljön,de Nekem szimpatikusabb a lambéria/egyedül könyebben dolgozok vele/

Esetleg valami javaslat,vagy tanács?

Köszönöm,további szép napot:-) Mindenkinek,üdv,mig56

Lopez76 Creative Commons License 2011.05.26 0 0 683

Sziasztok!

Nem egészen a tetőfedéssel,de tetővel kapcsolatos a kérdésem:

Terasz építését tervezem. Két kistégla tartóoszlop már készen van hozzá. A két téglaoszlop közé két faoszlop kerül. A terasz tetejének mérete 6,3 méterszer 5 méteres. Az egyik gerenda a már említett oszlopokon fog elhelyezkedni. A másik a ház falára kerül fel. Kérdésem, hogy a  6,3 méter hosszú gerendát, amire mennek a szarufák, 16-os borovi lambéria és zsindely, be tudom-e biztonságosan fogatni a ház falába, ha az B30-as téglából épült. A 6,3 méteres gerenda két részből áll. Az egyik 3 méteres, a másik pedig 3,3 méteres.

Milyen megoldásokat tudtok javasolni a gerenda felfogatására?

Előre is köszönöm a segítséget.

K.

kicsiati Creative Commons License 2011.05.26 0 0 682

Szárazon nem csúszott. Csak a leg tetejére kellett felmennem, a többit lentről létráról be tudtam csavarozni.

Igen, a hullám völgybe csavaroztam, így is írták elő.

Zsiki Kft-től rendeltem. Nem itthon gyártották, hanem Lengyelországból rendelték.

http://www.cserepeslemez.eu/cserepeslemez/diament-plus/

Itt meg a kész tető.

Valaki kérdezte, hogy mennyire kopog az esőben. Pár napja volt egy zápor, elég nagy cseppekben, hát azért volt hangja. Tetőteres házra biztosan nem tennék cserepeslemezt.

Előzmény: ép-it-ész (680)
NeomatiK Creative Commons License 2011.05.26 0 0 681

Nem értem, hogy miért kéne vastagítani a gerendát. Ha nem lesz beépítve a padlástér, akkor oda annyi hőszigetelést pakolsz aminek csak a padlástér szab határt.

Előzmény: MIG56 (674)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.24 0 0 680

Hali

Vigyázz, mert csúszik .

Csavarokat a hullám völgybe kell behajtani .

De ezt gondolom tudod.

cs

Mi a márka ??

Előzmény: kicsiati (679)
kicsiati Creative Commons License 2011.05.21 0 0 679

Végre, alakulóban vannak a dolgok.

A fólia után ellenléceztem, kb 25cm-ként önfúró csavarral. Azt hittem, nehezebb befúrni, de elég könnyen megy.

Egy részére már rá is próbáltam a cserepes lemezt. Jól fog kinézni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!