Ezek kérdések . Hasonlítsd össze más, hasonló márkákkal .
Ha megfelel a számodra akkor jó .Prospektusokban mindent ígérnek .
Számomra ez semmit sem mond .
Alatta úgy is fólia van a szinét meg mindegyik veszíti .. Az , hogy mennyire engedi át a vizet ... arra ott a fólia . Csak a súlya változhat jelentősen .
Sztem olyan cserepet érdemes választani amit bár mikor tudsz pótolni . Ezek a divat cserepek átmennek a piacon 5 év alatt .Utánna nézhetünk a lyukon . Drága a kúp , a kiegészítők , nehezen javítható stb .
Ha legközelebb ilyen álló tetőablakot készítessz , figyelj jobban az arányokra .
Arra gondolok, hogy az eresz lehetne szélesebb és az ablakot árnyékoló oromdeszka , szinte dupla ilyen mértékben túlnyúlhatott volna . Tudom ez töblet mindenből , csak a külcsín más .
Közbenső födém--nem lesz a tetőtér beépítve ,gyakorlatilag a taréj szelemenig nyitott a terület,így talán még a gerendákra tehetek öt-nyolc cm szigetelést/belül/ és úgy a gipszkarton,vagy lambéria borítás.
Gipszkarton szerelékekre jó,hogy emlékeztettél.
Köszönöm,további szép napot:-),Mindenkinek,üdv.mig56
Kicsit körbejártam a dolgot és ezt a vegyi dűbelt ajánlgatják több helyen, az üreges építőanyagokba rögzítéshez, extra terhelésekhez is. Nem tudom, kinek mit jelent az extra... Valakinek van ezekkel a dűbelekkel kapcsolatosan tapasztalata?
Jah, és köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek.
Kérdés, hogy az említett kiöntött/ragasztott szerkezet mennyire stabil. Ugyanis el tudom képzelni, hogy erre az egészre olyan erő hat, hogy a téglafalból kimozgatja.
Ha magamnak csinálnék ilyet vagy a betonkoszorúba kötném be vagy alapot csinálnék neki a homlokzat mellett és arra terhelném le, vagy a falra fogatnék egy függőloeges faoszlopot, amit több helyen rögzítenék a falhoz és így megoszló terhelésként nyomná-húzná azt a falszakaszt. Na és ennek a faljoz rögzített faoszlop tetejére terhelni a fagerendát.
Vagy maradva az ép-ít-ész megoldásánál, valahogy úgy kéne rá terhelni a szarufákat, ahogy a hidakatat szokták, amik vízszintes irányban engednek elmozdulást. Így tutira nem tudna olyan erővel hatni a falra, hogy abban kár keletkezne.
Azért csak csinnyán ezekkel a csavarozgatásokkal, ne feledjük,hogy a csavarunk fogja nyrófeszültség ként hordani a teljes szerkezet súlyát plusz szél-,hóteher. Már ha jól értelmeztem és nincs alátámasz :)
Te tudod, hogy milyen kívánalmaid vannak hőszigetelés ügyében. 15cm üveggyapot lambda 0,034W/mK esetén U=0,227W/m2K, ami már jó érték. Ezt az értéket persze rontja a fagerenda.
Lambéria vagy gipszkarton megintcsak egyéni elképzeléstől függ, melyiket szereted. Amit nme árt szem előtt tartani, hogy egy síkban legyen az összes gerenda alja, ha közvetlenül rá szereled. Gipszkartonhoz vannak ilyen célre függesztő elemek, amivel be lehet állítani a távolságot.
Nem elégséges ha a kiálló menetes szárral fogatja be a gerendát? Így képzelem: gerendán furat (ezen át megy a menetes szár), majd nagy alátét, plusz anyával szorítja meg.
Nem javasolom , hogy a B30-as téglába bár mit is befogjál ,, ( csak úgy ) mert nem lesz stabil .
Javasolom ,hogy jelöld fel a gerenda pozicióját , fúrj a falba egy 20-as lyukat 15 cm mélységben .
Ezt a furatot fuvasd ki sűrített levegővel . Ha kész akkor tegyél bele egy műanyag kosártiplit és töltsd fel fisher két konponensü ragasztóval ( obi ) és helyezz ebbe a lyukba egy méretre vágott 12-es menetes szárat .
Erre a csavarvégre rakj egy kelyhet amibe szakszerűen rögzítheted a gerendádat .
Nem egészen a tetőfedéssel,de tetővel kapcsolatos a kérdésem:
Terasz építését tervezem. Két kistégla tartóoszlop már készen van hozzá. A két téglaoszlop közé két faoszlop kerül. A terasz tetejének mérete 6,3 méterszer 5 méteres. Az egyik gerenda a már említett oszlopokon fog elhelyezkedni. A másik a ház falára kerül fel. Kérdésem, hogy a 6,3 méter hosszú gerendát, amire mennek a szarufák, 16-os borovi lambéria és zsindely, be tudom-e biztonságosan fogatni a ház falába, ha az B30-as téglából épült. A 6,3 méteres gerenda két részből áll. Az egyik 3 méteres, a másik pedig 3,3 méteres.
Milyen megoldásokat tudtok javasolni a gerenda felfogatására?
Valaki kérdezte, hogy mennyire kopog az esőben. Pár napja volt egy zápor, elég nagy cseppekben, hát azért volt hangja. Tetőteres házra biztosan nem tennék cserepeslemezt.
Nem értem, hogy miért kéne vastagítani a gerendát. Ha nem lesz beépítve a padlástér, akkor oda annyi hőszigetelést pakolsz aminek csak a padlástér szab határt.