Végre valahára megérkeztek az alkatrészek Roco 1014 gépemhez. Sikeresen összeraktam. Működik, de... Lassúmenetnél néha hallok sercenő hangot illettve egyik másik keréknél kis ívet húz. A dekóder mint ha kicsit jobban melegne az átlagnál. Mi lehet a gond? Koszos pálya, koszos kerék, is-is? Segítségeteket előre is köszönöm!
Szia! Kis ívben nem az igazi(R440),de a nagyobbaknál már elmegy miután átmérőt 25-öt 30-a nagyítottam. A motor a gyenge "láncszem",mert hosszútávon nagyon melegszik! Most nekilátok egy másik variációval és jóval erősebb motort keresek és csak 1 tisztító koronggal ami a kerékhez a lehető legközelebb fogom tenni.
Új vagyok itt, és van egy eladó Fuggerth M41-es mozdonyom eladó. A mozdonyról:kb. egy fél éve vettem,és alig használtam. Annyi pici hibája van, hogy az egyik oldalon hiányoznak az ablaktörlő lapátok. Nagyon szépen, csendesen fut.
Tehát akkor ez lehet a modellvasutakban az Ep.V-VI jolly-joker mozdony, mert minden társaságnál megfordulhatott, így autentikus lehet akár DB, SBB, ÖBB vagy GySev, stb.
Természetesen :) Függőlegesen nem kéne nagyon engednie. Nekem eddíg nem volt olyan problémám, hogy kiemelné, vagy egyáltalán függőlegesen mozdítaná az áramszedő az oszlopnál a vezetéket. Oszlopközben más a helyzet. Ezek szerint az általam vásárolt cuccok között nem volt hibás.
Szerintem ez a vízszintes irányú mozgásokra igaz, de függőlegesen nem kéne neki lötyögni. A rögzítőelem bepattintása viszont függőleges... Ha merev a rögzítése a csatlakozási pontnak az oszlophoz, a vízszintes "lötyögés" ettől még megmarad.
:-) A diaporáma két diavetítővel, átúsztatásos képváltással, zenei aláfestéssel készített előadás. Tudom, hogy diorámát akartál írni. :-)
A felsővezeték tartókonzolok oszlopba bepattanó műanyag része nagyon vékony. Sajnos már gyártáskor is kitágulhat, vagy letörhet, ha nem figyelnek rá. Néhányat nálam is meg kellett ragasztani, mert e miatt a felengedett áramszedő kiemelte az oszlopból a felsővezetéket.
Nem baj az, ha lötyög egy kicsit. Ha fent van a vezeték, akkor már nem fog lötyögni,mivel a fix karok megfogjáák az egész lötyögést. Terepasztal építésénél pedig külön áldás, na nem annyira merev a rendszer.
Nagy számban használtam ilyet. Előfordult, hogy a kis barna rögzítőrész kiakad a nútból, és nem lehet visszapattintani -- nálam nagyon ritkán, mondjuk 100-ból 1x. Sztem nyugodtan visszaragaszthatod pillanatragasztóval.
Elhatároztam, hogy - terepasztal építés előtt - először egy diaporámát építek felsővezetékkel. Csak egy egyszerű egyenes szakaszra gondoltam, ehhez megfelel az a pár (szimpla) Viesmann oszlop (4110) és vezeték (4143), amit néhány éve vettem.
Összeállítottam egy kb. méteres pályarészt úgy, hogy három tartóoszlopból a középsőre egymás mellé két vezetékvég került ( az "előző" és a "következő" ), az oszlopokat pedig nem rögzítettem le, "csak úgy" az - ágyazat nélküli - talpfák alá dugtam. Elkezdtem buzgón fényképezni. Egy idő múlva a munkavezeték kezdett elhúzódni a vágány közepétől.
Ekkor vettem észre, hogy az egyik szélső oszlopon a vezetéktartó kar alul-felül lötyög ( pirossal karikázva ):
a másik két oszlopnál viszont ez fixen áll.
Gyorsan megnéztem : a maradék kettő oszlopon - amit még ki sem bontottam -szintén mozog a tartókar.
Kérdéseim : (ha nagyon naívak elnézést, most kísérletezem először... :)))))
1. Selejt oszlopokat fogtam ki, vagy ezek kétféle típusban készülnek : fix, illetve enyhén rugalmas kivitelben ?
2. Ha a tartókarnak fixen kell állnia meg tudom-e "fogni" pillanatragasztóval úgy, hogy fix maradjon, ne mozogjon el ?
3. Van-e jelentősége annak, hogy a középső oszlopra két vezetékvég került, vagy arra a két tartóoszlopos kivitelt kellett volna / kellene használni (Viesmann 4113 )? ( Egyébként NEM ezen az oszlopon mozog a tartókar )