Ami megmaradt, azokat használják még néha. Ha jól tudom, az az ocsmány vörös festés kb 10 éve volt, de szerencsére visszafestették őket normális eredeti színekre.
Amikor utoljára az ICE vonatokkal nagy baj volt (kb 2-3 éve?), akkor bizony az E103-as is 200-al cibálta a normális IC kocsikat az ICE helyett. Minden olyan mozdonyt bevetettek, amivel bírta a tempót. És ezek a gyönyörű masinák a mai napig bírják :)
(nagyon morcos voltam, hogy a rheingold expresszről lecsatolták Hhalomban, és nem hozták el pestig.)
Nem tudom ez milyen vastag lehet de talán helyettesíthető 3 mm-es HDF-lappal, bútorok hátfalának használjuk, 3 mm-es mdf lap, egyoldalt fehér vagy famintás. Négyzetmétere 700-800 ft körül van, fordulatszámszabályzós dekopírral is lehet vágni, kis fordulatnál nem hangos a fűrész.
Újra vasútmodell kiállítás Dunaújvárosban!
A 2009 tavaszán megrendezett vasútmodell kiállítás sikerén felbátorodva, újra vasútmodell kiállítás lesz a dunaújvárosi MUNKÁSMŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN.
A másfél éve látott tárlat, jelentős részben megújult és részben bővült is. A kiállító helyiség szerény mérete ellenére a szervezők igyekeznek minél több látnivalót biztosítani a közönségnek. A kiállítás gerincég a 14 méter hosszú modulterepasztal alkotja. A városi közlekedést a 6 méter hosszú villamos terepasztal képviseli, de lesznek kisebb H0, N és H0e terepasztalok is. További újdonság a gyerekek által irányítható játszó-terepasztal. A kisebbeket LEGO vasút, színes és hangos kerti vasút és favonatos játszóház várja. A kiállító terem falán vasúti fotótárlat lesz megtekinthető, de a kiállítással egybekötve vasútmodell és vasúti képeslap vásár is lesz.
A kiállítás 2010. szeptember 17.-e és 19.-e között, péntektől vasárnapig lesz megtekinthető, minden nap 10:00 órától 18:00 óráig (vasárnap 17:00 óráig), a MUNKÁSMŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN, (2500 Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 11.). Felnőtt belépőjegy: 500.- Ft, gyermekbelépőjegy: 300.- Ft. A szervezetten érkező (minimum 20 fő) óvOdás és kisiskolás csoportok 200.- Ft/fő és a kísérő pedagógusok térítésmentesen léphetnek be. További információ és bejelentkezés: www.vozovi.hu, tasnadi@vertescenter.hu, 70/3815406
Az alapötlet egy bizonyos Werner von Braun professzortól származik, aki később a Saturn V rakétát tervezte, ami a Holdra vitte Armstrongékat.
Ugyanennek a hajdani német "csapatnak" a másik fele 1945-ben nem a Nyugati megszállási öyvezetben rekedt, így az ő munkásságuk egy bizonyos szláv nyelven élt tovább.
Nem tudom milyen méreten dolgozol, de ma már vannak remek csomagoloanyagok (két réteg hullámpapir elforditott hullámokkal 3 vékony papirlap között) az masszivabb, mint a 4-5 mm-es rétegelt lemez.
Ha nem kerül rá nedvesség mindent kibir, és pehelykönnyü, késsel vághato és tompitja a hangot is.
Nézegettem mostanában pár megoldást terepasztalépítéssel kapcsolatban. Leginkább a hegyek építése, illetve az azokon haladó pálya az, ami érdekelt.
Eljutottam a Noch-ig, ahol a Terraform termékcsaládban ráleltem egy "Panzerkarton" ( páncélkarton ) nevezetű valamire. Ezt a Noch a vágányok alá rakja az emlekedőkön. Azért lenne nekem nagyon jó, mert ezt tudnám csendben vágni.
A rétegelt lemezzel az a baj, hogy a lakásban történő dekopirfűrészelés valószínűleg lincshangulatot gerjesztene a szomszédaim körében.
A hátránya az az ára. Kissé borsos, nekem pedig elég sok kellene majd.
Kérdésem: mivel lehet ezt helyettesíteni, illetve kérdés még, hogy mi a neve ennek az anyagnak idehaza? Biztosan lehet ezt táblában is kapni, vagy egyéb formában olcsóbban...