Keresés

Részletes keresés

benőbéka Creative Commons License 2010.06.30 0 0 459
Szia,
Erre jutottunk az ácsokkal is - szerkezet-erősítéssel a +450kg nem lehet gond. Hiszek nekik, nagyon bízom benne, hogy igazuk lesz :)
Előzmény: Axióma (450)
benőbéka Creative Commons License 2010.06.30 0 0 458
Szia,
Neked is köszönöm - igazad van, tényleg láttam már sok szép zsindelyes házat, de most cserepezünk, remélem, nem bánjuk meg :)
Előzmény: brigi 77 (447)
benőbéka Creative Commons License 2010.06.30 0 0 457
Szia,
és köszönöm a kimerítő választ :)
A lemezről teljesen letettünk, egyrészt mert nem vagyunk megbékélve a családi ház+lemeztető gondolattal, másrészt meg olyan árajánlatot kaptunk, hogy annyiból komplett új szerkezetet építtethetnénk, ami bármilyen cserepet elbír :)
Ácsokkal arra jutottunk, hogy megerősítik a szerkezetet (van, ahol hiányzik a függőleges alátámasztás, aminek nem tudom a hivatalos nevét, bár a helye ki van alakítva), és mehet fel a betoncserép.
A pozitív-negatív tulajdonságok eddig nálam kiegyenlítik egymást - a kerámia kicsivel könnyebb, viszont felveszi a vizet, és sokaktól hallottam, hogy felpikkelyesedik a felszíne; van olyan ismerősöm, aki 5 év után most kompletten cseréli a Tondach cserepezést... Néztem cserépmintákat, a beton felülete sem tűnik "mohafogóbbnak", sőt, mióta figyelem az ilyesmit, kb. ugyanannyi csúnyán bezöldült cserepet látok, mint betont. Úgyhogy egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy a Leier Veneto lesz a befutó. Aztán meglássuk - ha kibírja azt a 25 évet, amennyit a jelenlegi tatai cserép (akkor csinált az eredeti tulaj kisebb javítgatásokat), akkor meg leszek elégedve :)
Köszi a figyelemfelhívást, szerencsére a kivitelezőnk elég alapos, minden szükséges vackot fellistázott, így megy a rendelés. Egyszerű, sátortetős "kockaházunk" van, rutinosak az ilyenekben :)
Előzmény: hor34 (446)
Micumucu Creative Commons License 2010.06.21 0 0 456

Tudom, nem tőlem kértél még jó tanácsot, de így kéretlenül is van néhány dolog, amit mondanék.

1. Az egész tetőre nézd meg, hogy mennyibe kerül, ne 1 db. cserepet nézz!

2. Nem 5-10 évre választod, tehát ha a drágábbik tetszik, és anyagilag megengedhetitek, inkább válasszátok azt. Nem jó mindig arra gondolni, hogy bezzeg, bár csak a másikat választottuk volna... Tegyétek föl magatoknak a kérdést, ha mindkettő nagyon akciós lenne, ugyanaz az ár, melyiket választanátok?

3. Leier láttatok már fölrakva egész tetőre? Tudom ez más szín, de legalább a formát érdemes lenne élőben is megnézi. Mi is sokat mentünk a Tondach után, felhívtuk az ügyfélszolgálatot és adtak címeket. Tényleg nagyon javaslom.

Remélem hamarosan megszületik a döntésetek, és elégedettek lesztek a végeredménnyel!

Skofi Creative Commons License 2010.06.19 0 0 455
Köszönöm szépen!!!
Jajj most nagyon elbizonytalanodtam......Két választási lehetőségem van most: 1. Leier Toscana Terra - ami ez mellett szól, hogy új szín bevezető áron 142.- / db
2. Azzurro Grande......Szóval olyan nehezen tudom eldönteni!!! Pedig mostmár muszály lesz mert meg kell rendelnem. Másvalakinek valami jótanács esetleg?? Előre is köszi!
Előzmény: Micumucu (453)
NeomatiK Creative Commons License 2010.06.19 0 0 454
A kerámiacserép nem minden esetben könnyebb, és ha biztonyos típusok könnyebb, akkor tényelg ez a 3 kg/m2 az eltérés, de ez semmi. Én betoncserepet választanék, a lemezfedést csak intézmányre, ipari ingatlanra raknék.
Előzmény: benőbéka (444)
Micumucu Creative Commons License 2010.06.18 0 0 453

Fotót mindjárt keresek. Az okok, amiért emellett döntöttünk (Azzurro Grande Provence, P1, P2, P3):

1. Esztétikailag nagyon-nagyon tetszett. Tondach cserepet néztünk épp egy már elkészült házon, és a szomszéd utcában fölfedeztük ezt. Szerelem volt első látásra, becsöngettünk, megkérdeztük.

2. Ha a komplett tetőt nézzük, kb. ugyanannyira jött ki árban, mint a Tondach. A kiegészítők ennél sokkal olcsóbbak, a Tondachnak viszont a cserép olcsóbb.

3. Megkérdeztük az ácsunkat, ő azt mondta, hogy dolgozott már Azzurro cseréppel, semmi gond nem volt vele a felrakásnál, és a tulajék sem jeleztek neki vissza, hogy azóta lenne valami.

4. Nagyon korrektül lehetett rendelni, lemondani, utánkérni.

Előzmény: Skofi (452)
Skofi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 452
Van esetleg fotód a tetőről? Mennyire megbízható, kiegészítők stb.... Köszi előre is!
Előzmény: Micumucu (445)
hor34 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 451
Azért azt tegyük hozzá ha marad a régi szerkezet nem teljesen mellékes mennyi terhelést kap pluszba.
Előzmény: Axióma (450)
Axióma Creative Commons License 2010.06.18 0 0 450
A 3 kg vs. fel tonna nem szamit. Egyreszt a suly az alatamasztas miatt erdekes, de az meg negyzetmeterenkent bir valamennyit. Masreszt ho- es szelnyomasra terveznek a szakik, nem a fedes sulyara, tehat a 3 kg elveszik benne.
Előzmény: hor34 (446)
brigi 77 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 449
A szarufákat látni kellene,hogy tudja az ember mit tehet rá.Mennyire vannak elöregedve.
Előzmény: bodaúr (398)
brigi 77 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 448
Nálunk a lécezés és a cserepezés nettó 1500ft/nm.500 ft/nm a régi léc és cserép visszabontása(nettó).Ha érdekel írj.
Előzmény: bodaúr (398)
brigi 77 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 447
Ha könnyűt szeretnél,zsindelyt rakj.Szép és tartós.
hor34 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 446
Szia
Én teljesen pártatlan vagyok a témában és csak a saját tapasztalatokat írom le. Vettünk egy nyaralót amin lemez fedés volt és mivel a tetőtérben vannak a hálószobák így hamar rájöttünk, hogy elég rossz döntés volt. Szerencsére nyaralóról van szó így nem vagyunk ott állandóan és jellemzően jó idő van ott tartózkodásunk alatt. Ha esik az eső nagyon zavaróan tud kopogni a lemezfedés, értelemszerűen minél intenzívebb az eső annál jobban kopog. Tavaly nyáron lecseréltük a lemez fedést cserépre. Előtte nagyon körbejártuk a témát mi lenne a jó megoldás, de nagyon sok ellentmondásba ütköztünk. Végül egy ismerős ácsra hallgattunk aki azt tanácsolta, hogy kerámia cserepet tegyünk fel révén, mert könnyebb másrészt pedig azt mondta, hogy a beton cserepek hamar mohásodnak illetve a máz eléggé sérülékeny rajtuk. Ha belegondolsz a 3kg/m2 többlet súly az egész tetődre nézve közel fél tonna. Nekünk a Tondach palotás cserepe került fel az ha jól emlékszem 40kg körül van/m2. Meg vagyunk vele elégedve saját kivitelezésben került a tetőre és nem bonyolult vele dolgozni. Ha a cserepet választod akkor érdemes arra figyelni, hogy meg kell venni minden kiegészítőt (zárócserép, szegőcserép, stb..) és nem szabad hagyni a kivitelezőt farigcsálni a cserepet, mert annak esztétikailag és minőségileg sem lesz jó vége. Persze ha nagyon kis hajlásszögű a tetőd akkor nem nagyon ajánlják a cserepeket, de ha be van tartva a technológiai előírás akkor abban az esetben sem lesz vele gond.
Micumucu Creative Commons License 2010.06.18 0 0 445

Szia!

Nekünk az van. Mit szeretnél tudni?

Előzmény: Skofi (443)
benőbéka Creative Commons License 2010.06.18 0 0 444
Kedves mindenki, aki esetleg erre téved :)
Tetőfelújítás előtt állok, és pártatlan véleményt szeretnék kérni – „cserép avagy fémlemez?” témában.
Adott egy 35 éves szerkezet, ami a megkérdezett tetőfedők szerint teljesen jó. Léceket cserélni kell, úgyszintén a jelenlegi fagyott-töredezett tatai cserepeket is.
Betoncserepet választottunk, Leier Veneto típusút, de az egyik tetőfedő lebeszél a betonról, mert sokkal nehezebb, mint a kerámia. Viszont a gyártók honlapján azt látom, hogy a kiválasztott beton nem kifejezetten nehezebb (42kg/m2) egy Tondach kerámiánál (39-45 között van az a pár típus, ami tetszene). Elnéztem valamit, vagy tényleg így van, de ennyit számít 3kg/m2? 150m2 lenne a tetőfelület kb.
A másik tetőfedő egyáltalán nem tenne fel semmilyen cserepet, csak könnyűszerkezetet ajánl – Gerard-ot vagy Lindab-ot. Viszont márkakereskedőjük is vagy valami efféle, tehát kicsit elfogultnak érzem :) Gerard-ot az ára miatt sajnos ki kell zárnunk, marad a Lindab.
Kérdezzek meg még pár tetőfedőt, és akkor lesz még pár javaslatom? :) A tapasztalt tetőfelújítók, tetőkészítők mit javasolnának?
Skofi Creative Commons License 2010.05.20 0 0 443
Azzurro cserépről van valakinek tapasztalata??
NeomatiK Creative Commons License 2010.05.19 0 0 442
Majd ha arra járok, lefényképezem. Mert fent van a tetőn. Legfeljebb a leszakadt részből látszana valami. A tetőt újra kéne rakni, mert a cserépléc megereszkedett és akkor már új fólia is kéne, már csak azért is mert pár helyen ki van szakadva.

Nem hiszem, hogy ez olyan fólia amire gondolsz, mert ebben van kb 30mm-es osztásközzel hálósan erősítésnek féhér színű szál, ami kb 3-5 mm széles.

Előzmény: Dockworker (441)
Dockworker Creative Commons License 2010.05.18 0 0 441

Nem , még nem is hallottam róla. 1,5m széles általában. Talán valami üvegház fólia lehet vagy mi is a neve. De nem kizárt,hogy egy erre a célra  kifejlesztett valami . Azért mert nem ismerem  még elképzelhető hisz "csak" 26 éves vagyok , kitudja... :)

Szerintem ehhez nem tudtam érdemben hozzászólni ... Ez gáz... Szerintem:) 

Előzmény: NeomatiK (440)
NeomatiK Creative Commons License 2010.05.18 0 0 440
Hello.

Te ismersz olyan tetőfóliát ami nem a szokásos 1m (vagy 1,2m vagy mekkora?) szélességű, hanem jó széles, kb 7-8 m? Nekünk a hétvégiházunkon ilyen van, egy lepel az egész, nincs tálapolás, nincs toldás. 15 éve készült kb. De mostanában nem látok ilyen terméket.

Előzmény: Dockworker (434)
conrat Creative Commons License 2010.05.17 0 0 439
Köszi, ezeket az oldalakat néztem. Ez a marketing része, ez tetszik, igazi tapasztalat is érdekelne attól aki csináltatott ilyet :) Ha írsz mailban szakember elérhetőséget, akkor nagyon szépen köszönöm!
Előzmény: margaréta pizza (438)
margaréta pizza Creative Commons License 2010.05.17 0 0 438
Szia Conrat!

http://www.gerard.hu/page.php?item=1 -itt elég sok, és jó információ megtalálható.

Szakembert is tudok ajánlani.

üdv:
Előzmény: conrat (437)
conrat Creative Commons License 2010.05.17 0 0 437
Engem is érdekelne ez bővebben, köszi!
Előzmény: tisztafa (418)
conrat Creative Commons License 2010.05.17 0 0 436
Köszönöm, felhívom. Most a napokban ebben a nagy esőben nem ázott be a síkpal, nem tudom újítsam-e vagy ne. :)
Előzmény: Törölt nick (423)
Skofi Creative Commons License 2010.05.17 0 0 435
köszönöm.
Előzmény: Dockworker (434)
Dockworker Creative Commons License 2010.05.17 0 0 434

Szia Reni:)

Szerintem ha a LeieR be mer rá vállalni 35 év teljeskörű garanciát akkor az csak nem lehet rossz :) És hozzáteszem a 35 év fagyás elleni garancia azért em kevés... Gondolj bele,hogy az 1975-ben fedett tetők most hogy néznek már ki. De te még 2045-ben lobogtathatod (az akkoriban már egyiptomi szarkofágra hajazó állagú) számládat,hogy ez még mindig garanciális. :) És ami a beton cserepek mellett szól alapjáraton,hogy a cement kötése még a szilárdulás után évtizedekig tart kellő vizmennyiség potlása mellett. Amit ugye egy cserépnek az eső biztosít:)

Szerintem.... :)

Skofi Creative Commons License 2010.05.16 0 0 433
Köszönöm! Másvalaki házán nincs Leier cserép? :-)))
Előzmény: margaréta pizza (432)
margaréta pizza Creative Commons License 2010.05.16 0 0 432
Szia Reni!

A Leier cserepek minősége elfogadható, szépek a színei, az árai azért ilyen jók, mert nem volt annyira elterjedt és fel akar zárkózni a Bramac és Tondach mellé. Azért érdemes jobban utánanézni a kiegészítők árai, daruzási , illetve a raklap díjai mennyibe kerülnek, mert ezeknél lehet nagyon "elcsúszni"

Üdv.
Előzmény: Skofi (431)
Skofi Creative Commons License 2010.05.15 0 0 431

Legyenkedves valaki véleményezze a Leier Toscana cserepet. Nagyon tanácstalan vagyok a válsztásban. Jelenleg ez jó áron van és megjelent belőle egy új szín a terra. Idáig téglaszín párti voltam de most valamiért meginogam :-)  S.O.S. :-)) Reni

ncc1701 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 430
Ez jogos kérdés. :)

Volt errefele földrengés pár éve, igaz, nem nagy. De keresztúron csak pislogtam, h wtf van.
Előzmény: Dockworker (429)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!