Vén Resu
2008.12.02
|
|
0 0
38720
|
Jó lenne tisztázni a fogalmakat, mert egy kicsit keveritek őket. Én a hőstabilitáson azt értem, hogy a főzési folyamat alatt mennyire állandó a víz hőmérséklete. A termosztátnak (vagy PID-nek) meg inkább a pontos indítási hőmérsékletnél van szerepe, ezek (termosztát és PID) számottevően már nem befolyásolják a hőstabilitást, illetve ha hatással lennének rá, akkor nem hőstabil a szerkezet. Egyébként meg a réz jobb hővezető mint az aluminium és bár az alumíniumnak nagyobb a fajhője, ugyanolyan térfogat mellett, a réz több hőt tud tárolni és ez a hőstabilitás szempontjából döntő lehet. Természetesen a víz fajhője messze magasabb a fémekénél, ezért nagyobb térfogatú bojler jobb hőstabilitást eredményez. |
Előzmény: jobog (38716)
|
|