lackllee Creative Commons License 2008.01.04 0 0 14424
Ugyan már, ha az emberek konstans módon utálnák a kommenizmust, akkor nem adnának történelmi esélyt mindenkori elvtársaink kezébe. Ugyanis az ilyen "esélyek" csakis a nép támogatását jelentik. Rákosiék, de Lenin elvtársék is legitim módon szerezték meg a hatalmat, nem pedig latin-amerikai puccs jelleggel.
Lehet, hogy ez demagógiának tűnik, de amikor a zembereknek már tele a hócipőjük a mérhetetlen egyenlőtlenségekkel és igazságtalanságokkal, olyankor a kommunizmus eszméje úgy kell, mint egy falat kenyér.
Ilyenkor lépünk a színre mi. Esetleg egy kicsit hamarább és internacionalista segítségnyújtás segedelmével, vagy talán az ideálisnál később, a marxi historicista keretek között a kapitólium dekonstruktív szakasza után avtomatikusan.

A "sikeres emberek" kizsákmányolók, kuponschneiderek. Sokan persze lustaságuk és érzéketlenségük folytán nincsenek teljesen tisztában amoralitásukkal, pedig a rendőri közhely szerint a szabály nem tudása nem mentesít a következmények alól. És azt igazán ki lehet jelenteni, hogy alkalom van ám bőven megismerni a jövő politikai rendszerének szabályait és az általános emberi erkölcsök mibenlétét!