hulladekegeto Creative Commons License 2007.09.04 0 0 2273
Szevasztok!

A fórumon még új vagyok, de cirka egy éve olvasgatom az "igét" itten, de most már eljutottam oda, hogy elmondhatom magamról, én is tapasztalt vagyok a "hulladékégetés" terén.

Egy benzines autó után direkt vettem dízelt (87-es corolla 1.8d), hogy majd én is etetem szeméttel. Hamar bekerült a bolti étolaj, használt étolaj, az utóbbi időben meg bizony beficcen a használt motorolaj - legnagyobb sajnálatomra még csak most került igazából témába ez (elejétől végéig elolvastam a fórumot!).

Saját tapasztalatok: fáradt-motorolajjal (max 20%ban próbáltam eddig) kormol, meg elképesztően büdös, 100% étolajjal nyáron majdnem pöccre indul, teljesítmény is egész jó, viszont most legutóbb megilyedtem kissé.

Bekevertem az "új" koktélt, miszerint fűtőolaj-használtétolaj-fáradt-motorolaj-pici benzin került a rendszerbe (50%-23%-23%-4%). Gond nélkül mentem vele egyhuzamban 200km-ert utána elfogyott az erő időnként, majd alapjáraton rángatott, leállítottam...vártam kicsit, nehézkesen beindul, alapjárat meglett, de gyengébben ment az autó. Másnap rövid távokra mentem, hol normálisan, hol gyengébben ment. Harmadnap 300km-ert mentem vele egyhuzamban, de itt is a vége felé kezdett hülyülni, többször elfogyott az erő, meg alapjárat szinte zéró, inkább leállítottam, hogy ne rázza szét magát.

Látván régebbi fórumos beírásokat, hogy vegyült volna a motorolajom mindenféle szeméttel? (1 tankos megoldás, és szeméttel is indítok)

De látszólag nem ez a gond, feltételezem, amint az imént is írtatok, étolaj a motorolajjal nem vegyül rendesen...?

De miért csak 200-300km után jött ki a gond? (folyamatos 80-90es tempó)
A gyengülés meg összevissza, kigyorsítástól, vagy kíméléstől függetlenül.

Még van a koktélból benne, ki szeretném füstölni csontra, hogy felöntsem kis fűtőolajjal. Még rövid távokon járkálok vele, a gond nem jött elő, csak az, hogy hol van erő, hol nem, de még ha gyenge is a motor, az alapjárat akkor is baba (mint étolajjal, nem ráz a motor) és ezt nem értem, hogy miért?