Bagira1 Creative Commons License 2002.07.25 0 0 16
ananszos-malna jam
65 dkg málna
1 nagy ananász
1 tasak (50 dkg) zselírozó cukor
l fél tasak (5 g) citromsav
El?készítés: A málnát kiválogatjuk (ha lehet ne mossuk meg). Az ananászt félbevágjuk, meghámozzuk, torzsáját kivágjuk, és a húsát kis darabokra vágjuk. Az üvegeket tisztára mossuk, és hagyjuk megszáradni.
Elkészítés: Lemérjük a gyümölcshúst, kb. 1,25 kilóra van szükségünk. Nagy lábosba tesszük, hozzákeverjük a zselírozó cukrot, a citromsavat, és felforraljuk. A forrástól számítva 3 percig állandóan kevergetve f?zzük. Az el?készített üvegekbe töltjük a masszát (a lehet? legkevesebb leveg? maradjon az üvegben), csavaros tet?vel lezárjuk, rögtön fejtet?re állítjuk, és 5 percig így hagyjuk. H?vös helyen, visszafordítva tároljuk.