juxx Creative Commons License 2024.02.16 -2 2 17058

Te sem érted :) én rugalmas jeggyel utazom. Azaz rám nem.hat, ha abbahegyják a jegyek arusítását. Amúgy a MÁV csinált ilyet, ahol csak kocsira mondta meg, hogy a FecskeCityben hovva üljön az ember. Addig amíg nem akarsz négyesben utazni nem kezdőállomásról, addig oké.

 

Senki sem kötelez téged, hogy a kijelölt ülőhelyedre üljél. Az útjaim nagy részén nem veszek helyjegyet, én választom meg, hova ülök. Ha van jegyem, akkor is megtehetem, h máshova ülök, ha van választék és van "inger". A helyemet negyed óra után szabadnak látják, senkit nem érdekel, hogy nem én ülök ott.

 

Budapest Münchent én az ÖBB appjában helyválasztással szoktam végezni, így ott ülök ahol szeretnék, de nem amellet aki mellett szeretnék (már ha nem többesben utazunk). Még olyat is csináltam, hogy MÁV jegy ÖBB helyjegy. Én döntöm el, hova kérem a jegyet, ilyan nomcs hogy roasz helyre vagy nem jó irányba kérem. Ja de van, ha irányt vált a vonat félúton :)

 

A labancok fillérbaszók, nem szoktak helyjegyet venni :nelföldi útjukra. Belföldi RJ-n nem is ügy.

 

A labancok helyére írd be a kurucokat is. Nekünk is van országbérletünk de vagonunk nincs amivel elvigyük a csürhét.

 

Ugyanaz megy itt is, mint DB és ÖBB szinten. Illetve nem, mert 

- a DB-nél a csűrhejegy nem érvényes ICE-re cserébe egyéb okok miatt nagyon megbízhatatlan lett a vasút.

- a hülye labancoknak 560 vonatra van keretszerződése (az okos kurucoknak hányra van?) és most azért van szorulás, mert a Siemens késve szállít (és állítólag a karbantartást is khmm... ) de ahogy jönnek az új vonatok, a nyomorgás csökkenni fog. 

- mi meg akkor állunk neki kútfúróeszközt fejleszteni, amikor már szomjazunk. Először építünk egy gyárat, aztán kifejlesztjük a vonatot, majd megrendeljük...

 

Vissza a helyjegyre: wngem jobban zavar, ha nem látom, hol foglalt a hely, ha nekem nincs helyjegyem. És az is zavar, ha az IC-n nem tudok máshova ülni, mert nem tudom, mely helyet nem adtak el. Mindkettő megugorható lenne, az informatika tudja... mi nem :)

Előzmény: jbaal (17057)