szintetikusdizelolaj Creative Commons License 2022.09.08 0 3 108052

A Vár kérdése egy összetett probléma. Az egy legendárium, hogy van konkrét, mértékadó, bármikor is papírra leírt korlát. Nincs egészen egzakt ok, hogy miért mennyi a korlátozás (nem írom, hogy 12 tonna, mert nem biztos, h ez jó szám).

Geometriai korlát kevésbé van, a Bécsi kapu alatti üreg lehet komolyabb korlát, de ez sem igazán egzakt. Tök érthető, hogy a döntéshozók nem akarnak nagy buszt a Várban, ezt a közút kezelő képviseli.

Folynak mindenféle egyeztetések és háttérmunkák, hogy olyan buszra legyen kiírva tender ami elfér, de egy másik fontos megközelítés, hogy olyan busz legyen ami oda kell (sőt józanul ez a fontosabb), és a Lánchíd rövidesen tervezett megnyitása miatt át is kell az új vári hálózatot gondolni. Nagyon leegyszerűsítve: a sok utast normál és speciális (ünnep) napokon is fel kell vinni a Várba busszal, de nem biztos, hogy ez a nagyobb kapacitású kocsi (maximidi, szóló?) kell körbe menjen a Mátyás templom előtt a díszburkolaton hanem valami kisebb, rugalmasabb eszköz...

Előzmény: Mihál (108049)