rézműves1 Creative Commons License 2021.12.01 0 0 180832

Pár évvel ezelőtt, egy fórumtársunk felhívására, jó páran elküldtünk különböző gyümölcsökből készült pálinka mintákat, mert neki volt lehetősége egy akreditált laborban megvizsgáltani ezeket...metilre, ciánra, rézre és még nem tudom mire történt a vizsgálat...úgy látszott az eredmények alapján, hogy Snapszi útmutatásai alapján, már olyan jó házi pálinkákat tudtunk főzni, hogy egyik vizsgált tétel sem érte el, semmilyen káros anyagból, az ún. egészségügyi határérték alsó szintjét sem...de már előtte az idők során az is kiderült, hogy nem tudsz olyan rosszul cefrézni és főzni, (amivel itt a tudatlanok riogatnak néha), hogy akár metil, vagy cián mérgezést kapjon valaki a pálinkától...ahoz olyan mennyiséget kellene meginni belőle, hogy régen megpusztulnánk, sima alkohol mérgezésben...

Előzmény: endrepp (180795)