Butyiba Creative Commons License 2015.11.10 0 0 98545

Sziasztok,

 

Kb 40 éve dobozban pihenő PIKO H0 gyűjteményemet szeretném a fiammal terepasztal formájában újra éleszteni. Az életkorából adódólag a rendszer analóg és U profilos sínekből áll. Kinéztünk egy tervet ( csatoltam a képet ) de a szükséges sínek kb 40%-a áll csak rendelkezésre. Nézegettem a hírdetéseket és tulajdonképpen a blokk jelző kivételével be lehetne szerezni a hiányzó mennyiséget.

Az alábbi dilemma elé kerültem:

- Továbbra is az U profilt használom. Használtan lehet csak beszerezni. A szükséges mennyiség váltókkal stb kb 70-80 ezer forint lenne.

- Áttérek a PIKO A típusra így minden sín új lesz. Mivel ezek a sínek hosszabbak mint az U profil kevesebb darabszám kell. Emiatt a fajlagos ár ugyanannyi mint az U profil. Sajnos a kiszemelt terv ebben az esetben a sínek mérete miatt nem használható.

 

Tudnátok segíteni, hogy valóban jól kalkuláltam-e és hogy a képen látható U profilos tervhez hasonlót hol lehet találni az "A" típusra ? A netet böngészve nem találtam olyan tervet ami egyrészt hasonlítana pl 3 kör 6 vonattal és részletesen ki lenne dolgozva a darabszám és az elektromos kábelezés.

 

 

Segítségetek előre is köszönöm.