Norrington Creative Commons License 2015.10.11 0 0 117077

Helló :) Ugyanez van nálam is, szeptember elején főztem besztercei szilvából pálinkát, ioncserélt vízzel hígítottam, aztán az illata csak hetek után tért vissza, mikor felhagytam a palack szellőztetésével. Mostanra már eltűnt belőle az a kellemetlen nyers íz, az íze és illata gyümölcsösebb lett és kevésbé maró/alkoholos. Az íze viszont tényleg nem azokra a pálinkákra emlékeztet, mint amit megszoktam, hanem olyan, mint mikor a virágzó szilvafa mellett állsz és beleszagolsz az egyik virágfürtbe :) Valószínűleg jól cefréztem és emiatt nem lett úgymond "gané" illatú pálinkám. A köztudatban sajnos az számít jó szilvapálinkának, ami jó büdös és másnap is büfögi fel a szagokat a fogyasztója. Ha nem az érlelés miatt van baj, akkor sajnos ezer más ok is lehet a magyarázat az íztelen és szagtalan pálinkára, azt ajánlom várj türelmesen és közben érintkezzen a pálinka levegővel, mert csak úgy tud fejlődni. 

Előzmény: Radakund (117076)