kspacey Creative Commons License 2015.09.11 0 0 33010

Úgy nehéz vitatkozni, ha valaki nem figyel a vitapartner érveire.

Továbbra sem veszed figyelembe a hordós és a dobozos ár közötti különbséget, úgy hasonlítgatod a bolti árat meg a márkaszerviz beszerzési árát, mint ha azonos termékekről lenne szó. Ha igaz lenne is, amit írsz (egyébként nem igaz, a márkaszervizek olcsón veszik az olajat, első kézből tudom, de teljesen ellent is mondana a piac minden törvényének, ha nem így lenne), a hordós olaj árelőnye akkor is megmaradna, ugyanis 50% körül van az árkülönbség a két kiszerelés literes ára között.

Ha ezt magadtól nem hiszed el, elmondtuk, hogy számos márkaszerviz korrekt árakon dolgozik.

És a végére hagytam a legjobbat. Az volt a kezdő felvetésem, hogy az olajat irreálisan drágán adni bunkóság, a rezsióradíj emelését sokkal elfogadhatóbbnak és korrektebbnek tartanám. Ráadásul külön kiemeltem, hogy az olajszűrőn lévő árrés még ok. Erre te leírod ezt: "Adhatná olcsóbban (kisebb árréssel) az alkatrészeket, de akkor a rezsi óradíja lenne magasabb." :)))

Úgyhogy azt mondanám, amit a fórumokon gyakran javasolnak mások is. Először olvasni, aztán írni!

Azt egyébként eleve nem értem, hogy a tanácsot kérővel az átlag magyar user miért rögtön vitatkozni kezd ill. a kérdéshez szorosan nem tartozó témában miért tart oktatást neki, miért nem egyszerűbb csak simán válaszolni a kérdésre, ahogy ezt egy kolléga itt kedvesen meg is tette :)

Előzmény: stevie-13 (33009)