Soká Creative Commons License 2014.11.11 0 0 80888

Én egyszer elzarándokoltam miatta valami Pest megyei kis településre, megnéztem, megtapogattam, beindítottuk és végül eltekintettem tőle. Hasonló pénzért inkább egy kisebb Metabót vettem meg. Nem leszek túl egzakt, de azt éreztem, hogy a nagy mérete ellenére olyan "einhelles" kategória. Nem éreztem eléggé merevnek, a toló funkciója kissé döcögős volt és a nagy hangja meg kimondottan elriasztott. Pedig a teljesítménye, a fűrészlap mérete, az ékszíjas megoldás, a jobbra-balra dönthetőség mind szimpatikus volt. Ha jól emlékszem vittem magammal a kis "ékszer" vinklimet és nem voltam elégedett az asztal és a "hátfal" derékszögével. Lehet, hogy ma már más szemmel tekintenék rá. A hangja volt a legriasztóbb, persze ez is olyan, hogy amikor a városból kimegy az ember egy falu határába és egy üres, bazi nagy hangárban megszólal egy ismeretlen gép, az olyan ijesztő tud lenni. :)

Arra persze nem volt módom, hogy vágjunk vele valamit és a munkadarabot méregessem a vinklivel, annak több értelme lett volna.

Ha tényleg kell neked a 300-as lapméret, akkor nincs nagyon alternatívája.

 

Egyébként azóta sem tudom eldönteni, hogy a vonó funkció járásának finomsága számít-e egyáltalán? mert végül ez alapján döntöttem a Metabo mellett, ugyanakkor egészen más egy álló gépet egy ujjal tologatni ide-oda és hallgatni a járás finomságát, mint beindítva vágni vele az anyagot. Ha erőből tolja a gépet az ember, abszolút érzékelhetetlen, hogy a csapágyak mennyire járnak finoman.

Előzmény: Karger (80880)