Jahno Creative Commons License 2014.11.05 0 0 133364

Olyan sztorit, hogy ha nem látom az összefüggést a bankok, a titkosított szövegfileok vagy éppen a nyaralás kiírása közt, akkor elmeséled, hogy itt meg itt a hiba, ez és ez lehetséges, hogy történik. Akkor meghümmögjük, fejünkre csapunk, aztán "jééééé, ezt nem gondoltuk volna". Vagy éppen lehülyézünk. Vannak opciók, de egyelőre csak írtál egy fél mondatot valami teljesen más előzményre, ami nem kerek.

 

Mert olyan megfejtésbe szálltál bele, hogy miért ne írjuk ki Fácséra a nyaralásunk (ezt egy darabig értem), vagy milyen lukak és biztonsági dolgok lehetnek, én meg kíváncsi lettem volna mit hagytam ki az aktuális hírekből.

 

Aztán igen, van IP cím, lehet pingelni. Legfeljebb ha letiltom, akkor nem válaszol. Vagy 5 perc múlva más IPcímem lesz. Ezzel semmifél emailküldés nem ellenőrizhető. Küldesz egy levelet, az landol egy (több) szerveren, aztán ahonnan éppen megnézed azok az IP-k jönnek a képbe. Ebből a feladó akkor tud meg bármit, ha a szerverre odaért, vagy ha válaszolsz. Válaszban benne vannak a technikai infók, nélküle érdekes lenne akár csak hibát is keresni, vagy kézbesíteni. Bár átlagember azt sem tudja miképpen kell ezeket a technikai infókat megnézni. Innentől mi baj van azzal, hogy aditt IPcímet lehet ellenőrzini, hogy "él-e"? Én nem vagyok ijedős, megadhatok az IPcímeim...

 

Olvasáskori visszaigazolást meg egyszerűen nem küldöd el, nemet nyomsz és kész. Még mindig kezelhetőbb, mint postánál a tértivevény, mert azt aláírod, aztán kapod meg a küldeményt. És biza visszaér a feladónak, mert nem tudod ilyen egyszerűen letiltani. Emailnál is ugyanilyen levél megy vissza, semmiféle "ping-szerű üzenet", hanem egy mezei levelet küld a robot a feladónak, előre megírt szöveggel, aktuális dátummal.

 

Előzmény: homár hümér (133353)