ŰTH Creative Commons License 2013.11.30 0 0 39189

Tetszik ez a boszonykárperes megközelítés. De minthogy engem egyszer már elégettek a virtuális máglyájukon az akkulétezés-tagadók, ez most már csak egy "post mortem" per lehet. De szívesen venném, ha "rehabilitálnának" az illetők. :-)

 

De komolyra fordítva a szót, a dolog sajnos nem dönthető el úgy, ahogyan javasoltad, ugyanis - és itt most ismét a márkaszervizben kapott infókat ismétlem, jómagam nem értek hozzá! - az akku csak a közelségérzékelési funkciót működteti, a távnyitáshoz nincs köze, ahhoz nagyobb energiájú impulzus kell, amihez mindig a gombelem adja a kakaót. Vagyis ha a kulcskártyán lévő nyitó gombbal már nem tudod kinyitni az ajtót, mert a gombelem lemerült, attól még bedugás nélkül is érzékelheti a kártyát a rendszer, ha a kulcskártyában lévő akku elegendően töltött állapotban van. Viszont ha már az akku is le van merülve (és esetemben ez volt a szitu), akkor már a közelségérzékelés sem működik. De ha az autóba ilyenkor sikerül bejutni (pl. a vészkulccsal), akkor a nyílásba behelyezett kártyával simán indul az autó (és indukciósan el is kezd töltődni az akku az aljaztban). Ilyenkor hiába cserél a delikvens elemet a kártyában, attól a közelség érzékelés nem fog megjavulni, csak ha egy ideig bedugva használja a kártyát. Ezt magyarázta a szervizes ember, és nálam szóról szóra így is működött a dolog. Ja, és még az is kiderült, hogy a gombelemről nem töltődik ez az akku, csak és kizárólag az aljzatba bedugva, indukciósan töltődik.

 

A másik kérdésedre (vajon íródnak-e az adatok a kártyába akkor is, ha nincs bedugva a kártya a nyílásba) a válasz egyértelmű IGEN. Én a fenti affér előtt soha, egyszer sem dugtam be a kártyát a nyílásba (és csak az autó 8 éves korára merült le a kártyában lévő akku), mindig csak a zsebemben volt (illetve az asszony táskájában), a szervizben mégis mindig mindent ki tudtak belőle olvasni a kis olvasó szerkentyűjükkel. Biztosan tudom, hogy a következő adatok tárolódnak a kártyán:

- Kilométeróra állás

- Üzemenyag mennyiség

- Kerekenkénti légnyomás (ehhez nyilván kell kerékszenzor, de az enyémen van)

Ha érdekel a dolog, akkor legközelebb megkérdezem a márkaszervizes ismerősömtől, hogy pontosan milyen adatok tárolódnak a kártyán.

Előzmény: bananatree (39185)