Miklós1 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70625

A keverő az jó dolog, az egyenként összehegesztett lehengerelt rézlemezt nem értem...

Ha duplafalúra gondoltál az megint jó dolog, abban a keverő az se hülyeség.

Az acél és a csupa réz főző között nem lehet nagy különbség mert nem ismerünk, mert nincs acélízű pálinka.

A réz ott fontos ahol gőz állapotban van a pálinka.

Zozicska16375:
Figyeljetek! Megkaptam Panyiknétől az információt! Idézem az e-mailt:

"Ott kell rézből készülni a berendezésnek, ahol gőz állapotban van az anyag, vagyis az üst töltés feletti része, a sisak és a páracső, de csak a hűtőbe való áthajlási ívig. Ha a hűtő is réz, akkor rezes lesz a pálinka!!!, s ez hiba!!!
A réz szerepe: megköti a kéntartalmú vegyületeket(pl kéndioxid, merkaptánok, stb), de új aromakomponensek képződését is katalizálja, amelyek finomabbak, mint amilyen formában a cefrében voltak."

Nos, az engem is meglepett, hogy a hűtő nem jó, ha rézből van.

Előzmény: Tanonc01 (70622)