Pardo aki PingPanther vót Creative Commons License 2012.06.04 0 0 40581

Fantasztikus lehetett a Mátra 115 és nem kevésbé ez a videó!

 

Már korábbi vaddisznós történetek kapcsán is akartam posztolni de valahogy mindig elmaradt.

 

Most már szeretném elmondani(nem elrontva ezzel senkinek az egészséges izgalmát, kalandjait), hogy gyerek koromban én is sok  rémtörténetet hallottam vaddisznókról, akik fákra kergették fel az embert, majd megpróbálták kidönteni a fát alattuk, vadászokról, akiket vaddisznó támadott meg, stb, stb.

Emiatt aztán számomra is meghatározó élmény volt az a nem is kevés találkozás, ami a Budapest környéki és más hegyekben történt vaddisznókkal. Egyszer pld. a János hegyen csak a vaddisznó kiváló reflexein múlott, hogy nem ütköztem neki biciklivel, máskor pedig a Pilisben meglepve és bambán nézett az egész konda kezdve a kis barna gombócoktól, a nagyobb csíkosakon át, a felnőtt szülőkig, miközben én átsuhantam közöttük bringával.

Ilyenkor persze a hideg veríték csorgott a hátamon és örültem, hogy túléltem a találkozást.

 

Egyre több találkozás, kerékpárral és gyalog, kutyával és anélkül, nappal és éjszaka, kezdett meggyőzni arról, hogy talán elnézést kellene kérnem a vaddisznóktól az emberek nevében, amiért ilyen rosszhírüket keltjük.

Egész egyszerűen sosem tapasztaltam, hogy ellenségesek, vagy akár csak barátságtalanok lettek volna velem. A legnagyobb modortalanság, amit elkövettek, hogy faképnél hagytak, vagy fújtattak melettem a bozótban. De ez érthető, hiszen nem egyszer kutya lohol az oldalamon, vagy éppen éjszakai pihenőjükből zavarom fel öket a trappolásommal.

Éjjel a lámpa fénye, mint a legtöbb állatot még kíváncsibbá teszi őket. Ami viszont még számomra is hihetetlen volt, hogy a kismalacok olyannyira kíváncsiak, hogy nem csak hogy képesek ottmaradni, ha megállunk, de egyszer az egyik odadugta az orrát a kutyámékoz, hogy megszaglássza. Sába meg nézet rám, hogy mi legyen. Én meg mondtam neki, hogy csak nyugi!

 

Azt sajnálom csak, hogy egy telefonnal készített barna maszaton kívül sosem sikerült normális képet készítenem róluk, mert amint elkezdem előkotorni a fényképezőt, rögtön kereket oldanak.

 

Előzmény: zoncsi (40573)