Törölt nick Creative Commons License 2012.05.31 0 0 48593

Napi jelentés :)

 

Egyre izgalmasabb az építkezésünk :) Épp azon filóztam, hogy másoknál is így megy-e, hogy eldöntik, hogy jövő héten már épül a ház, aztán majd csak lesz aki megcsinálja... csak mert nálunk így megy :)

 

Hirtelen az ölünkbe pottyant valaki aki megcsinálja az alaperősítést - ráadásul annak a vállalkozónak a személyében, aki a pincét és a betont fogja ásni. Praktikus. Holnap reggel kezdi :)

 

A kőműves viszont még mindig izgalmas kérdés. Az öcsém kivitelezője végül kihátrált a dologból, mert nem lesz rá ideje. Hurrá. Ezt egy hete is mondhatta volna. Na mindegy, közben két másik vállalkozó is elkezdett dolgozni az ajánlaton.

 

Az egyik már dolgozott a szüleimnek, korrekt fajta, ráasásul nagyon olcsó, korrekt ajánlat várható. Jövő héttől szabad. Csak nem tudom, hogy ő-e a mi emberünk. (egyébként bírjuk a fazont, tényleg korrekt, csak nem tudom... adjon egy árat és meglátjuk)

 

A másik meg az alaperősítős muki. Vele elég sokat beszélgettem ma, nagyon tetszik a hozzáállása, pontosan érkezik, ha késik, azonnal telefonál, tartja amit ígér, nem okoskodik, hajlandó fővesztés terhe mellett kiviteli terv alapján dolgozni, hajlandó együttműködni az építésszel és természetesnek veszi, hogy ha elszúr valamit, akkor azt KömKel majd szépen visszabontatja vele :) Az árát még nem tudom, szerintem drágább lesz mint a másik. Most ő is szabad és boldogan megépítené a házunkat. Ráadásul már most leszögezte, hogy ha túl magas lesz az ár amit mond, üljünk le, azonnal lefarag belőle.

 

Az a kőműves aki visszamondta mindenesetre megígérte, hogy azért elküldi a beárazott kiírást, hogy legyen egy referenciaajánlatunk, amivel a többi kőműves árait összehasonlíthatjuk. Na ez praktikus lesz... HA küldi... (jó, a vége megvan, azt kiszedtem belőle a telefonban... az kb. annyi, mint amennyire számítottunk, ő vitte volna a melót, ha nem mondja vissza)

 

Na szóval jövő héten kezdünk, és addigra tutira lesz kőművesünk... majd csak az ölünkbe pottyan az igazi :)))))

(viszont csak olyan kőművest bíznánk meg, akit szakmabeli ismerős ajánl - még a sima haveri ajánlás is kevés ebben az esetben, egy fórumos reklám pedig pláne...)

 

(jajj és a nap poénja... kőműves, aki tényleg csak azért volt az esélyesek között, mert az összes szakmabeli haver őt ajánlotta mert olcsó és jó ... na szóval meglátta a kiírást anno és nem tudott vele mit kezdeni - erre ma hív egy ismeretlen fószer, hogy a kérdéses kőműves adta meg a számunkat, előtte a kiírás, akkor ő elvállalná a munkát. Mivaaaan???? Na szóval vicces...)

 

Ja, és le kell szednünk vagy 50 kiló meggyet, mert a gépek le fogják verni ... úgyhogy a napokban még lekvárt is főzünk, ha már egyszer ennyire unatkozunk :)