Megírom a sztori végét is, hátha valakinek valamikor még hasznos lesz ;o)
Szóval ott tartottunk hogy 1x600 EUR-t már megkaptunk. Írtam nekik hogy mindez igazán szép és jó, de ugyebár ketten voltunk, és a másik utasnak is éppen ugyanígy járna. Írtak hogy ok, de mivel nem egyezik a nevünk, neki külön kell beadnia. Jó, megtettük, majd küldtek is egy formátumot (teljesen mást mint nekem) hogy ezt töltsük ki, és már utalják is. Kitöltöttük, majd közölték hogy nem jó, nem töltöttünk ki mindent (természetesen mindent kitöltöttünk). Elküldtük újra, akkor az jött hogy Revolutra nem tudnak utalni. Miután nekem már ugye korábban átutalták, és mit ad isten, Revolutra. Jó, megírtuk hogy márpedig tudnak, elküldtük bizonyítékként az igazolást a nekem való utalásról. Erre két nap múlva jött egy automatikus levél, hogy nem válaszoltunk a megadott határidőn belül, ezért lezárták az ügyet, ha akarunk valamit, adjuk be újra. Jó, beadtuk újra, megint ugyanaz, töltsük ki a formátumot. Elküldtük megint, kitöltve mindent, előre mellé téve hogy Revolutra kérjük, bizonyítékként a nekem jött utalással hogy menni fog ez, majd újra ugyanaz a válasz, nem töltöttünk ki mindent. Erre megint elküldtük hogy de, kitöltöttünk mindent, ha hiányolnak valamit, esetleg mondják meg hogy mit. Két nap múlve megint automatikus válasz, nem válaszoltunk a megadott határidőig, lezárták az ügyet, adjuk be újra.
Na itt már kezdtük látni hogy ez így nem biztos hogy menni fog. A levélben, amiben küldték hogy elfogadják az igényt, volt egy olyan pont is, hogy cash-ben is lehet kérni bármelyik Turkish irodában. Gondoltuk ok, akkor próbáljuk meg ezt. Írtunk a budapesti irodának hogy akkor itt lenne ez, hová menjünk hogy odaadják kp-ben. Ja, náluk azt nem lehet, ők utalni tudnak, de csak forintban. Persze, gondolom úgy kb 300-on átváltva... Jó, akkor ezt hagyjuk. Úgy adódott hogy éppen mentünk Rómába, megnéztük, Fiumicinon is van Türkish iroda, próbáljuk meg ott. Írtunk nekik is, itt lenne ez a kis 600 EUR, vajon ők oda tudják-e adni cash-ben, ahogy egyébként ugye a levélben is szerepelt hogy ez így működik. Ők is válaszoltak, nem, cash náluk sem működik, utalni tudnak. Na remek, ez már jobban hangzik, próbáljuk meg ezt. Küldtek ők is egy formátumot (természetesen megint teljesen más mint amiket eddig láttunk), kitöltöttük, visszaküldtük, írtak is hogy utaltak, 20 munkanapon belül a számlánkon lesz a pénz. És láss csodát, eltelt egy hét és valóban ott volt ;o)
Így zárult hát a történet, a tanulság kb annyi hogy ha a központi ügyfélszolgálattal nem jutunk dűlőre, érdemes lehet probálkozni valamelyik irodájuknál is, hátha. De semmiképp és soha ne adjuk fel!
És még egyszer köszönet az itt kapott tippekért ;o)
És tényleg utóbb lett, most utalták át. Megpróbáltak még mindent, dobáltak ide oda, kitöltettek vagy három különböző formátumot, nem jó a bankszámla amit megadtam (természetesen jó volt), stb stb. Gondolták hátha feladom valahol, de nem jött össze ;oD
Igen, ha rajtuk múlik akkor sokkal inkább utóbb ;o)
Közben már válaszoltak is, a másik utas adjon be egy külön claimet, mivel más a vezetékneve, és így nem tudják együtt feldolgozni. Remélem először majd azt is elutasítják és járhatjuk végig újra az egész procedúrát. Elképesztő hogy mennyire kreatívak ha a komepnzáció elkerüléséről van szó ;oD
Mindenesetre köszönöm szépen a tippet neked is és pannn-nak is, végülis ez volt a döntő mozzanat.
Na nálam a központi customer service jelentkezett, eddig 1x600 EUR-val, valahogy elfelejtve hogy két utas volt a foglaláson. Egészen hihetetlen hogy mindent megpróbálnak csak hogy ne kelljen fizetni egy teljesen tiszta és egyértelmű helyzetben. Azt még valahol értem hogy a fapadosok ezzel szórakoznak, de egy Turkishtől ezt nagyon nem vártam volna.
Kb két hónap elteltével az alábbi választ kaptam a török légügyi hatóságtól:
According to Regulation into force of TDGCA, your application is evaluated with the right of compensation (600Euros) per passenger. Notification of details according to payment will be made by the air carrier.
Én az Erste netbankból tudtam angol fizetési bizonylatot kinyerni. Asszem úgy, hogy a netbankban előtte átállítottam a nyelvet magyarról angolra, és úgy generáltattam le a bizonylatot.
Bankszamlakivonat, nem kell 6 honap, hataron ha visa on arrival-t csinaltok valszeg nem is kerik majd (mar reg le lesztek ellenorizve), plane ha minden tour es hotel es egyeb prepaid volt.
mivel vízumhoz kell, szerintem ez simán egy bankszámlakivonat, amin pl. szeretnék látni a munkabéredet, bizonyítva, hogy nem munkát vállalni mész az adott országba, hiszen van állásod.