Keresés

Részletes keresés

COOP Creative Commons License 2019.12.03 0 0 670

4 netto napunk lesz Baku és környékre, márciusban.

Gúziában ősszel megyünk és onnan át Örményországba.

Most ennyi jut :)

Előzmény: pó_apó (669)
pó_apó Creative Commons License 2019.12.02 0 0 669

Nincs kellemetlenség az azeriknél az örmény pecsét miatt. Attól függ, mennyi időt szánsz a dologra, Grúzia-Örmények egy kanyarral megoldható. Nekem Azer annyira nem jött be, mint a másik kettő, de ezzel nem azt mondom, hogy az rossz, de kevesebb a látnivaló, főként túl van értékelve Baku környéke.

Előzmény: COOP (668)
COOP Creative Commons License 2019.11.25 0 0 668

az országok látogatása milyen sorrendben ajánlott? Értem ezalatt azonos útlevéllel való beutazást -az útlevélben lévő pecsétek miatt- a kellemetlenségek miatt: Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország.

W.L. Creative Commons License 2019.10.15 0 0 667
Az ormenyeket mar elottuk lefejte.
Sajna az azerieknel megelozte Borbala.
Előzmény: hacsapuri (665)
pó_apó Creative Commons License 2019.10.15 0 1 666

Jópénzért? Hát!

Előzmény: hacsapuri (665)
hacsapuri Creative Commons License 2019.10.15 0 1 665

Adtok pénzt, vagy megyek az örményekhez :-))

 

Ejnye bejnye, simán beárultad anyucit :-)

Előzmény: pó_apó (663)
W.L. Creative Commons License 2019.10.15 0 2 664
Pedig milyen jo kis sorozat lenne a 3 kaukazusi utikonyv egyutt.
Előzmény: pó_apó (663)
pó_apó Creative Commons License 2019.10.15 0 2 663

:-)

Annyit még hozzáfűznék, hogy hazaérve írtam egy igen baráti hangú levelet a magyarországi azeri nagykövetségnek, amiben egyrészt felvázoltam, hogy a pont úgy túltartózkodó anyucit simán átengedték, engem meg majdnem dutyiba, most akkor mi van: vagy széna vagy szalma? Meg hogy írják rá már arra a vízumos papírra is, ha már ilyen fontos ez a 15 nap. Mindezt írtam: magyarul. És válaszoltak! Magyarul! Hogy sajnálják, de a törvény bla-bla-bla. De válaszoltak! Életemben először, egy nagykövetségtől, pedig sírtam én már pénzért nem egynél, de csak a (volt) szírek válaszoltak, de hiába, mert épp kitört ott a balhé. Ezen hát felbuzdulva, újra írtam, hogy ha kapok egy kis zsozsót, lesz azeri útikönyv, mert a mostani, az Obrusánszky Borbálá-s a vicc teteje, a fele sumér-párhus-szkíta ideológia, meg hogy mindenki magyar, és aki azeri, még az is az magyar, vagy fordítva, a másik fele meg az, hogy mi mindent tettek azok az ármánykodó örmények, és semmi szépséget és jóságot. És erre is válaszoltak! Más kérdés, hogy azt, hogy nincs pénz. Így aztán azeri könyv se lett.

Előzmény: COOP (661)
hacsapuri Creative Commons License 2019.10.13 0 0 662

Bocsánat a felületes infóért, de megérte a válaszodért :-))))

Köszönöm az élményt!😂

Előzmény: pó_apó (659)
COOP Creative Commons License 2019.10.13 0 0 661

Igen ezt olvastam nálad András, azért írtam a  8 napot :)

Nem is Te lennél, ha nem veled történik ez ;)

Előzmény: pó_apó (659)
pó_apó Creative Commons License 2019.10.13 0 1 660

Kimaradt. ez az.

Előzmény: pó_apó (659)
pó_apó Creative Commons License 2019.10.13 0 3 659

30 nap?Nono! Ne vessük a lovakat a gyeplők közé!


Hogy miért, ide írom a legújabb picike szösszenetes könyvecskémből (bár ez a harmadik ebben sorozatban és már jó féléves, de pár darabom még van belőle, ha valakit, érdekel) a tanulságost.

 

Íme:

 

Három leszögezés: 1. Azerbajdzsán kellemes ország. 2. Lakói kifejezetten vendégszeretők, kedvesek, szolgálatkészek, derűsek, faszoskodástól mentesek. 3. Egy ország lakosságát nem kéretik összekeverni a vezetőikkel –úgy általában sem, ha szabad ezt a finom célzást megengednem. (Köszönöm.)

 

Azerbajdzsán vezetése, vagyis az Elnök és tágabb családja -futottak még Micimackó, Malacka, valamit Nyuszi és Üzletfelei- jó darabig elvolt anélkül, hogy a turizmussal foglalkozni kelljen: az irániak jöttek, mert itt a mollahok szemét elkerülve lehet jól berúgni; az oroszok is jöttek, nosztalgiából, mert egyszer még az övék volt és –talán említettem- lehet jól berúgni, és nekik ez adódik is, genetikailag. Aztán slussz: a nyugati turista csak bajt kever. Mert talán nem érti meg az azeri nép szívéből fakadó óhajt: minden hatalmat az Elnök Úrnak és családjának! Ki is tokkal-vonóval uralja Azerbajdzsán gyakorlatilag egyetlen eladható termékét, a földgáz-kőolajat.

 

Ámde prücök történt: lement az olaj ár! Kéne a zsozsó! Bejött hát a korábbi szándékosan riasztó vízumfeltételek (drága volt, előre kellett minden szállást lefoglalni, alkalmilag kértek még negatív AIDS igazolást is stb.) helyett az e-visa, benne 30 nap szabad kószálás a turistáknak.

 

Ámde hohó! Csak mértékletesen a fékevesztett liberalizmusból! Maradt az úgynevezett regisztrációs kötelezettség. Amiről a tájékoztatás nulla, vagy legalább is eléggé eldugva, a megadott vízumos lapon egy szó sem, de a turista magára vessen, ha netán nem ismeri az Azerbaycan Respublikasinin Inzibati Xatalar Macalasinin 575.1.1 §, illetve 114-115 §, 117 § valamit 128-130 § paragrafusokat és 15 napon túl is tartózkodik, regisztráció nélkül.

 

Mint tettük azt mi is.

 

Bevallom, azért a magyar Külügy honlapján olvastam erről, méghozzá ekképpen:

„Azon utazókat, akik 15 napnál többet töltenek Azerbajdzsán területén, regisztrációs kötelezettség terheli. Ezt a kötelezettséget érkezéskor a szálloda automatikusan elvégzi.” (Nem végzi, talán, csak ha végig náluk foglalsz, amit miért is tennél?) „Amennyiben nem hotelben száll meg, úgy a regisztrációt az utazónak személyesen kell elvégeznie. További információt találhat az Állami Migrációs Szolgálat honlapján. A honlapon található űrlap segítségével elvégezhető a regisztráció…” (Megnéztem: se vége, se hossza, szórakozzon ezzel az, aki kitalálta.) „…illetve lehetőség nyílik személyesen is regisztrálni.” (Nézem, hol is vannak ezek az irodák, valahol a francban.)

 

Egyszer Bakuban ott laktunk a Külügy épülete mellett, láttam, hogy megy az ilyen: hangyabolynyi iráni rözsgött egy kis ajtó felé tülekedve; oda mi az életbe be nem jutunk. És ahogy a magyar Külügy írja: „Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek”. Mivan, mivan? Most így van, vagy nemígy van? Köszönöm a tájékoztatást, konkrétumokat jobban szeretnék, de a lényeg, ahogy Petike Külügyminiszterke mondta: senkit sem hagynak az út szélén. Márpedig ezek sosem hazudnak. Szóval rendben, a 30 nap a zsákban van, aztán majd kimagyarázzuk a részleteket, ha szükséges.

 

Belépés sima, utazás sima, érkeztünk hát hazafelé megfelelő korai időben (ez fontos lesz!) Baku reptérre. Itt is minden rendben, a Cola-s és a vizes petpalack simán átmegy, test- és írisz-szkennert (tényleg van, vagy valami hasonló) nem rajtunk alkalmazzák, érkezünk az útleveleshez. Utasok alig vannak, a feleségem és én külön sorba állunk. Hiba, hiba, hiba!

 

Mert az egzotikus országokban mindig egy sorba! Mert akkor csak egy officernek kell megfejtenie, mi a rojtos istennyila is a Magyar Köztársaság. (Még köztársaság, egyáltalán? És banán, vagy sima? Netán már királyság? Törzsi monarchia? Ne siessétek el a választ.) Feleség simán átmegy, mert ő egy rutinos, vagy nem túl éber a tisztviselőhöz kerül, én meg egy lelkes, gyakornok jellegű lányt kapok ki. És bukok, mint polgári polgármester a vak komondoron. (Update, by Győr: jachton há turul aszott urván). Mert nem regisztráltattam! Az engedélyezett 15 nap helyett maradtam még plusz négy! Ami ingatja állambiztonság, jah!

 

Nejem rémülten nézi, immár a túloldalról, hogy én fennakadok. Intek, nyugi, de azért nagyon remélem, nem jöttek rá, hogy írtam egy örmény könyvet is, de valószínűleg nem jöttek rá, mert nem láttam baltát az officérok személyes felszerelési tárgyai között. Miért pont baltát? (Tudjátok: a hősies baltás gyilkos eszközét, from Tesco.) Szóval folytassuk a reptéren, amint én éppen le vagyok –de egyelőre csak fel vagyok- tartóztatva. Amint ott várakozok, az is felmerült bennem, hogy talán olvasták, hogy a korábbi “A-tól Z-ig” könyvemben cseppet lírázgattam az itteni Kedves Vezető és családján. Mert, hogy a közpénzt a saját számlájukra lapátolják, méghozzá hihetetlen arányokban, közben szórják az önmagukat fényező reklámokra, ál-kérdőívekre és transzparensekre, játsszák a nép egyszerű gyermekét, miközben a palotájukban pedig arany még a hátvakaró is. De gyorsan meg is nyugodtam, mert hogy ezt simán kimagyarázom: Magyarországra gondoltam.

 

Hivatalos tiszt érkezik, váll-lap, rajta négy csillag. Tábornok, minimum. Vagy őrmester, ki előtt fényes jövő áll. Magas beosztásának megfelelően büszkén felszegett fejjel lépdes, melynek formája így leginkább egy nemes lipicai ménéhez hasonlított, melynek megszerzéséért anno a legfurfangosabb huncutságokat találtak ki holmi lócsiszárok. És egyből az is kiderült, hogy több esze van, mint a tordai malacnak: “You Mister Andras” –szólít nevemen és diadalmasan néz. Nem akartam kedvét szegni, lelkesen bólintottam, bár anyakönyvi adataimról magam is tudomással bírok.

 

Ámde nem erről a big problémről. Hogy elmulasztottam regisztráció. Ja, el. S’ miért? Mutatom a vízumos lapot, miért nincs ott a sok 'aszság mellett az is ráírva, hogy ha már 30 napra szól, ha 15 napon túl maradsz, ne felejts el regisztráltatni? A tiszt nézi a lapot, nézi a körme hegyét, és azt mondja, hogy törvény. Jól van, titkos törvény, felfogom, ismerős ez otthonról, ott is van olyan törvény, ami a prolira vonatkozik, meg egy titkos törvény, ami azokra Kiket Kedvelünk. Európai megoldás ez, szavam sem lehet. Ámde most mi a protokoll, kedves officer barátom? Örök gályarabság? Vagy csak 15 év Kufstein, kurtavasban?

 

Nem, nem, de azonnal fizessek: 400 manat (200 Euro) lesz a cehh. No, ez már beszéd, pénzügyekben otthon vagyok. Gondoltam hát, alkudjunk: kapom is elő a pénztárcámat, ürítem az asztalra, fullra, hopp, hát nem épp megmarad 5 manatom, ne porosodjon hiába, itt van. Elé is rittyentem hát rögvest, meg hogy lássa a kompromisszum készségemet, hozzácsaptam a BakuMetro kártyát is (alapár 2 manat, visszaváltható, plusz rajta még az el nem utazott kredit: 20 gepik, hö!) biznisz isz biznisz: good for You, good for Me, sőt áj szink, disz isz a beginning of the bjutiful frendsíp. Rajtam tehát nem múlt, ám rajta sem, mert nagyon látszott, hogy piszkosul nem akart hajnalban ügyet intézni, de sokan nézték, főként az én lelkes gyakornoklányom; ha ez a tiszt az ő a főnöke, szerintem a ficsa holnaptól a büdös halakat fogja vámkezeli a tengeren. Ott legyen éber. De a lényeg: nem merte bevállalni.

 

Sőt, sőt, vág hivatalos képet. Ha nemfizetek 400 manat, jő súlyos szankció! –így ő. És miben áll az a súlyos? –kérdeztem én, verdeső szempillákkal. Bátorságomat abból merítettem, hogy a pasinál nem volt fegyver és különben sem láttam golyónyomokat a falon meg a padló sem volt vérnyomokkal terhes.

 

Hát az, hogy ki leszek tiltva Azerbajdzsánból! Be nem tehetem ide többet a lábam!

 

Kicsit elgondolkoztam és ehhez pásszent komoly képet is vágtam, mert dramaturgiailag a helyzet drámaiságához kevésbé illett volna, ha a földön hengergődzök a kacagástól. Majd mintegy felocsúdva bátorítottam: jelöljük be!

 

Ezek után már gyerekjáték volt a többi. Mármint nekem: mert neki három piszkozat is elment a papírkosárba, mire sikerült a tényállást rögzítenie, utómunkaként tollal itt-ott belejavítva, ahol mégiscsak elbatta, de én mindezeket felelősségem teljes tudatában aláírtam, mert benne volt két szép bejegyzés:

 

Ödenisin meblegi: 400 AZN

Debba meblegi: 0 AZN

Gondolom, értitek.

Csak egy dolog nem volt rajta, pedig hozzátartozik, méghozzá szervesen: LFS (lófasz a seggetekbe.)

 

Így a hivatalos eljárás keretében ők kitöltöttek, egyeztettek, újra nekifogtak, újra elrontották –mert az adminisztráció nehéz kenyér, és a betűk készségszintű ismerete szükséges hozzá, a tiszti váll-lap kevés-, miből eredően nekem lett egy kétpéldányos, gyönyörű emlékpapírom. Nekik meg lett nulla manatjuk. A hülyének is megérte.

 

Biztató mosolyokkal hagytam hát el a helyszínt: hiába volt az igyekezetük, ahogy írtam, jókor érkeztünk ki, belefért a coppatás és még a gépet sem késtem le, he-he. A feleségem pedig megmenekült és ez nekem annyira fontos volt, hogy én azt itt el sem mondhatom. Azt hiszitek, viccelek? Ha ő itt van, ideg-alapon két perc után takaros masnit köt a pasi bajszából és hogy emiatt azóta is ülünk a sitkón, az tényfaktum. Másrészt örültem, mert ha a francban hol levő immigrációs irodákba próbálkoztam volna, az egy nap, tutti. Időben is megérte tehát.

 

De a tiszt szíve sem volt fából, mivel úgy észlelte, hogy a dolog megérintett, lelkileg főképp, enyhített: azért jöhetek! Márha a beutazás előtt kicsengetem bírság, jah! És ez egy kicsit már zavar: remélem az a tiszt nem vár rám, azóta is. Legalább is, nem görcsösen. Mert szegény talán lesi, lesi, reményteljesen nap, mint nap, jövök-e már, jövök-e már újra Azerbajdzsán? Kicsengetni bírság? Így, ha valaki arra járna, szóljon már neki, lécci, ezzel a bevétellel az államháztartásukban tán, ne számoljanak.

 

Legalább is a következő száz évben ne.

 

Ui: ez már nem a könyvből vett idézet, hanem a most utazó index-eseknek: ha valaki épp arra jár, és lát egy horizontot kémlelő tisztet, szívében az elválás, ámde a reménybeli viszontlátás könnycseppecskéivel a szemében, hát ő lehet az.

Előzmény: hacsapuri (658)
hacsapuri Creative Commons License 2019.10.13 0 1 658

Sőt, a 30-ba biztosan :-)

Előzmény: COOP (656)
gabeska28 Creative Commons License 2019.10.13 -1 0 657

Sziasztok

Utazik ma esetleg valaki Bakuba?

COOP Creative Commons License 2019.10.12 0 1 656

Ha olyan helyre utazunk ahol kell  vízum mindig így van.

 

lehet előző naptól kérem meg. Így itthon nem tudnak belekötni, a 8 nappal meg beleférünk a 15-be is.

Előzmény: peliatan (653)
COOP Creative Commons License 2019.10.12 0 0 655

Köszönöm!

 

Majd csak március közepén megyünk, de korábban szeretek tudni mindent ami szükséges és nagyon nem fogok majd ráérni előtte semmire.

 

Megnézem a szállást!

Előzmény: hacsapuri (654)
hacsapuri Creative Commons License 2019.10.12 0 0 654

Megnéztem, mi is így csináltuk. 16-án indult 23.45-kor a gépünk és a vízumunk 17-től volt érvényes.

2017-ben, remélhetőleg azóta sem szigorítottak be. :-) Hajrá! :-)

Ha még nincs szállásotok, a Centrál Baku hotelt a Mirza Ibrahimov utcában szívből ajánljuk!

Előzmény: COOP (651)
peliatan Creative Commons License 2019.10.12 0 0 653

Tavaly Bp-n a gépbe bemenetnél kérték a vízumot!

Előzmény: hacsapuri (652)
hacsapuri Creative Commons License 2019.10.11 0 0 652

Szerintem nem lesz gond, nem emlékszem, hogy Pesten kérték volna.

 

Jó tanács, pár szendvicset vigyetek, ha tudtok,mert Bakuban 10-11 előtt nem nyit ki semmi :-)

Előzmény: COOP (651)
COOP Creative Commons License 2019.10.11 0 0 651

Ami nekem nem volt egyértelmű: a vízum érvényességéhez a beutazás dátumát kérte, ami tekintve hogy a wizz air éjfél előtt indul és hajnalban érkezik, én az érkezés napját adtam meg. Remélem a magyar kiléptetésnél (ami még az előző nap) ez nem lesz gond. Szerintetek?

 

Ez így ok volt?

Előzmény: rupert_pupkin (622)
pó_apó Creative Commons License 2019.07.09 -1 2 650

A könyvvel kapcsolatban lécci privátban, ne tartsuk fel a többieket...

csep8888 Creative Commons License 2019.06.12 0 0 649

Arcah Köztárasaság, vagyis örmény Montenegró (közismertebb nevén Hegyi Karabah) eltörölte a napokban a vízumot a 21 napos beutazásra (turisták számára). Eddig se volt vészes költség (3000 drám), de most már nem kell vesződni a sztyepanakerti külügyminisztériumban. Egy bürokráciával kevesebb. http://www.nkr.am/en/visa

 

 

Továbbiakban ajánlok egy jó szállást Jereván belvárosában. Diana Hovakimyan, Jereván, Tigran Metz prospest 27/2, 15.emelet 3. lakás (jó panorámával). A tulajdonos operaénekesnő, aki kulturális turizmusra vágyik, annak ott a helye. Nagyon jó kapcsolataik vannak országszerte, Karabahban is. Hirdet az airbnb-n is. Azonban nem csak ott lehet foglalni, vagy kérdezni tőle, hanem viberen és whatsappon is elérhető szinte mindig. Tel:+374-99-603-666

 https://www.airbnb.hu/rooms/8881286?_set_bev_on_new_domain=1560339854_B7NWyDhVIBxSpw59&source_impression_id=p3_1560339873_L0FOAgp7uytY%2B0u6

csep8888 Creative Commons License 2019.02.27 0 0 648

Másnál láttam azt a vízumot, de mi sohasem kaptunk. Igaz mi más utakon járunk, sokszor az örmény hasódsereggel és veterán női NGO-val mentünk be ellenőrzés nélkül.

A Karabahi, arcahi téma lezárva. 

 

Más téma: Nahicsevánban a hegyekben ki merre járt? Meddig lehet felmenni, engedély nélül?

Előzmény: W.L. (647)
W.L. Creative Commons License 2019.02.22 -1 0 647

Ahhoz kepest, hogy "Karabah sohasem pecsetel sehova sem", nekem egesz oldalas szines karabahi vizum diszeleg az utlevelemben.

Kerhettem volna, hogy ne tegyek bele, de nem tettem.

Szoval legalabb egyszer mar pecseteltek egy utlevelbe. :-)

Előzmény: csep8888 (645)
pó_apó Creative Commons License 2019.02.22 -1 2 646

Ó, míly szerencse, hogy az index fórumot viszonylag mérsékelt létszámban olvassák azeri turisták! Vagy, akik olvassák, nincsen festékük. Se ollójuk, hogy szétvagdossák a topicot azerre és örményre.

 

Na most akkor mondjátok meg, nagyokosok, mi legyen:

https://www.youtube.com/watch?v=WL267KKvRRk

Előzmény: csep8888 (645)
csep8888 Creative Commons License 2019.02.21 0 0 645

Nem régóta vagyok  ezen a fórumon, de régen az utazas.com-on külön volt mind a kettő. Azért se jó, ha egyben van, mert általában nem egymás után keresik fel őket az utazók, max. Georgián át. Mi is voltunk úgy, és a fényképeinket végignézték, hogy voltunk-e Karabahba. A pecsétből kiderül, ha nincsen másik útleveled, hogy jártál Örményországban, de Karabah/Arcah sohasem pecsétel sehova sem. 

 

 

Egy történet még ehhez, vittünk azeri túristákat Ausztriába Sopronon keresztül. Az egyik azeri hölgy rosszul volt és gyógyszertárat kellett keresni, ahol keresgéltem ki volt írva a táblára hogy Jerván lakótelep. Ahogy ezt meglátták, már csak a festékboltba akarta menni, hogy átfessék a táblát (pedig jól szitulát 40-es üzletember a feleségével volt és a gyerekekkel, nagymamával).

 

Előzmény: W.L. (643)
csep8888 Creative Commons License 2019.02.21 0 0 644

Kabahba a fővárosban adnak vízumot, kb. 3000 dram 1600 Ft. Könnyen látogatható, minden van mint Örményországban, csak nagyon ritkán lakott terület.

 

 

 

Előzmény: 0n3globe (642)
W.L. Creative Commons License 2019.02.21 -1 2 643

Miert vannak egy topikban?

Mert mikor nyitottam, alig ment valaki egyikbe is, tehat kulon topikok tulzasok lettek volna. Gruzianak viszont mar volt kulon topikja, amugy az is ment volna veluk egybe gyakorlati megfontolasokbol.

Serti mindket felet? Kit? Nem hinnem, hogy kormanyaik es lakossaguk ezt a topikot bongesznek. Rajtad kivul eddig senkit nem zavart.

Engem marhara nem erdekelne az sem, hogy egy orosz forumon Magyarorszag mivel kerul egybe.

Szerintem utazasi forumokon jobb nem eroltetni a politikat.

Előzmény: csep8888 (639)
0n3globe Creative Commons License 2019.02.20 0 0 642

 A nahicseváni vízumfelvételről nem tudok sajnos semmit, de ha változik a helyzet a héten, akkor jelzem. Első hallásra elég meredeknek tűnik a gondolat.

 

A transznyistriai rubel vicc volt, van valamennyim, de megtartom magamnak szép emlékként, gondolhatod nem marad véletlenül párszászezer forintnyi. Te mit csinálnál vele? Jó befektetés, stabil valuta? :)

 

W.L nick, aki ezt a topicot nyitotta szimpatikus hozzászólásokat tett az amúgy nem túl népszerű Bangladesh topicban, talán azt is ő nyitotta Csak ennyi. Tisztázás végett: amire én gondolok Indiai és a népirtásukról híres Burma között van, de gondolom hallottad ezt már.

 

Persze Abháziába és Karabah-ba is simán bemegy sok utazó, talán bankautómatából is tud leszedni pénzt az ember, bár lehet utána tiltja a bank a kártyát, de a mellette lévő ország pénzét valószínűleg váltják, Karabah-ban talán nincs is külön valuta. Mondjuk a vízum nekem még ködös. Egy abház vízumot beadtam nemrég azzal az igénnyel, hogy másnap szeretnék belépni, visszadobták, persze ott állt, hogy egy hét, de amúgy olcsó és egyszerűnek tűnt. Viszont több emberrel dumáltam az elmúlt hetekben, aki ott született és szerintük para... olyat is mondott intelligens újságíró Batumiban, hogy problémám lesz utána a georgiai hatóságoknál.

 

De maradjunk a topicnál, a kérdésem irányodba Karabah Yerevan felől. Visa? Lové? De ami az igazi kérdés, oké, bemész, de mire kell figyelni utána. A linkelt blogger esete elgondolkoztató. Ha jól rakom össze és jól értem 10 éve bement Karabak-ba, majd 3 évvel ezelőtt egy másik állam polgáraként visszament Azerba (lévén volt 3 útlevele), onnét Fehéroroszországba, ahonnét deportálták Azerbajdzsanba vissza és 8 évet kapott, mert meglátogatta Karabah-ot. Ez kemény kis eset első  olvasásra. Bizonyára tudod, hogy az azeri vízum kitöltötésekor rákérdeznek jártál-e Karabah-ban, mert ez bűncselekmény Azerbajdzsanban.

 

Az azeri vízum a legkönnyebb visaként van emlegetve a neten. 3 napot írtak, de pénteken beadva csütörtöki belépést egedélyeztek, a pénz nem volt emlékezetes mennyiségű, egy 1 mega alatt jpg foto kell hozzá az útlevélről, és talán egy szállás címe, bookingból alapból megvan.

 

 

 

 

Előzmény: csep8888 (641)
csep8888 Creative Commons License 2019.02.20 0 0 641

Én nem beszéltem Abháziáról. A nahicseváni határon a vízumfelvételt kérdeztem Törökország felől. 

Az abház-grúz határon nincsen most semmi probléma. A dél-oszét határ nem átjárható.

PMR rubel mennyi van?

 

Nem tudom, hogy jön ide Banglades, vagy a jereváni Bangladesről beszélsz?

Előzmény: 0n3globe (640)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!