Keresés

Részletes keresés

tűzmajom Creative Commons License 2018.11.05 0 0 702

Kedves Femiki!  Szívesen hallanék még részleteket Prokoncept -ből épült házának tulajdonságairól.

Ilyen elemekből épült kis házunk még csak szerkezetkész. Döntés a továbbiakról folyamatban.

Előzmény: femiki (685)
Vacheron86 Creative Commons License 2018.01.20 0 0 701

udv varjuk meg a vegkifejletet.

Valahol nyilvan rozsdasak a fem atkotok, de ahogy a kepen is latni ezek kezelve vannak.

Mondjuk en lennek a legjobban felhaborodva, hogy ha epitettnek, es rozsdas atkotoket hoznanank......

Nyilvan van olyan hely ahova jo a rozsdas is, de nem ide.

weresgyufa Creative Commons License 2018.01.18 0 0 700

Szia.

A Fém kapcsok felületkezeltek, festve vannak, szép lila :)

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=376WP_20180116_16_53_03_P.jpg

Itt vannak nagyban a képek, de nem tudom... ha sikerült az Osztrákoknak 2001-ben díjat is nyertek Passzívház kategóriában, de lehet hülyeség az egész és 1956 óta csak selejtet gyártanak világszerte.

http://www.velox.at/de/produkteleistungen/fertigschalungen/attika/passivhausstandard/

Előzmény: ISS Ervin (699)
ISS Ervin Creative Commons License 2018.01.18 0 0 699

Igazán gányul néz ki a rendszer és a fém átkötők csodálatos hőhidat okoznak. Csak meg kell várni, hogy elkezdjenek a felszín alatt rozsdásodni.

Előzmény: weresgyufa (698)
weresgyufa Creative Commons License 2018.01.17 0 0 698

Szinte biztos hogy ugyan az, csak más gyártja. Találtam egy Magyarított, vagy inkább google Magyar fordítást a Scribd-en az Izolox-ra:

https://www.scribd.com/mobile/document/364638514/IZOLOX-HU

Előzmény: Vacheron86 (696)
weresgyufa Creative Commons License 2018.01.17 0 0 697

Persze, klikk a nevemre majd az email-nál a küldés gombra és meg is lesz a cím ;)

Előzmény: Vacheron86 (694)
Vacheron86 Creative Commons License 2018.01.17 0 0 696

Velox és izolox ha jól tudom majdnem teljesen ugyanaz a kettő!

Vacheron86 Creative Commons License 2018.01.17 0 0 695

Tisztelt weresgyufa egy email címet kérhetnek onntol?

elenézest a névért az előbbi hozzaszolasomban!

Vacheron86 Creative Commons License 2018.01.17 0 0 694

Tisztelt veresgyula egy e-mail címet kérhetnek onntol?

weresgyufa Creative Commons License 2018.01.17 0 0 693

Szia.

Az Izolox az ugyan az mint a Velox, legalábbis a Szlovák cég, mert utca/házszámra egyezik mindenük :)

http://izolox.eu/content/13-kontakt

http://velox.sk/dom-kontakt.php

Annyit sikerült még kiderítenem, hogy a tervezőmérnök a Velox-nál egy Szlovák srác, így viszont érthető a kapcsolat az Izolox-al :) higy ugyan úgy működik/néz ki, csak azt még nem találtam meg, hogy idehaza foglalkozik valaki Izolox-szal.

Előzmény: Vacheron86 (692)
Vacheron86 Creative Commons License 2018.01.17 0 0 692

A durisolrol én is hallottam mar,sajnos kevés infot!Ha minden igaz akkor régóta van mar,csak ahogy az előttem szóló mondja nem ismert a mi kis hazánkban! :( 

milyen technológia meg az Izolox is!Sajnos ami info van az mind vagy szlovák vagy cseh!Bar jo lenne róla bovebb információ meg!Csatlakozom az előttem szolohoz!Ha valaki épített mar ilyet és lakik benne,akkor ossza meg velunk a tapasztalatait!Koszonjuk

weresgyufa Creative Commons License 2018.01.17 0 0 691

Sikerült beszereznem mintadarabokat, miről is van szó, hogy is néz ki a Velox építőelem:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146526063&t=9008782

Előzmény: weresgyufa (690)
weresgyufa Creative Commons License 2018.01.15 0 0 690

Sziasztok.

Esetleg van itt valaki akinek van tapasztalata Durisol-lal

vagy Velox-rendszerrel

kapcsolatban, esetleg ilyen otthonban él, vagy van ismerőse aki ilyenben él?

Sajnos Itthon nem sok irománt találok ezekről, azt már tudom, hogy utóbbin még 1956-ban jegyezték be Ausztriában és hazánkon kívül rengeteg épületet/zajfallat és minden mást építettek ezzel a gyors technológiával, de tapasztalatot nem sikerült még szereznem olyanoktól, akik ilyenben élnek. Pl, Szerkezeti felépítése, fűtése, komfortja milyen stb.

Vacheron86 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 689

Koszonom szépen Mindenkinek!

amennyire tudom és idom engedi,olvasgatom a fórumot!

Azt megköszönném ha közben be tudnál róla számolni vagy esetleg képeket is tudnál küldeni!Esetleg milyen technologiaval epitkeztek?

Koszonom 

femiki Creative Commons License 2018.01.12 0 0 688

Nagyon egyszerű. Mivel új nyílászárók lesznek, az árajánlat kérésekor mondani kell a forgalmazónak/gyártónak, hogy kérek ebbe és ebbe az ablakba szellőztetőt. És a gyártó beleépíti. Egyébként az ablak tetején egy kicsi résszellőztető. Nekem a Thermo-Block rendszer szimpatikusabb, már én is ebből építenék újra.

Előzmény: Vacheron86 (686)
pocker Creative Commons License 2018.01.11 0 0 687

Hacsak egy év mélyre vissza mész itt - és egy, két másik ICF-es topikban is kb. egy évet - könnyebb lesz a döntés.

Mindenképpen olvass vissza!

Én már döntöttem, hamarosan indulunk, ha gondolod időnként beszámolok róla.

Előzmény: Vacheron86 (683)
Vacheron86 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 686

Koszonom szépen femiki

az ablakba épített szelloztetot azt hogyan kell elkepzelni?

Technikailag melyik lehet a jobb?Prokoncept vagy a thermoblock?

Mi is padlófűtésben gondolkodunk de alternatív fűtés!Akar hoszivattyu!

femiki Creative Commons License 2018.01.11 0 0 685

Mi 2003-ban építkeztünk Prokoncept elemből, az még 10/5cm volt, 100m2 alapterület + tetőtér, Alu radiátoros hagyományos fűtés, fali gázkazánnal, így fizetünk átlag havi 8000,-Ft gázszámlát. Mi megvagyunk vele elégedve.

A lányomék tavaly építkeztek, ők már Thermo-block 15/5cm rendszerrel, és padlófűtés lesz náluk. Még nem lakják, de biztos jobb lesz mint a miénk, már csak a szigetelés miatt is. A belső vakolás mindegyiknél gipszkartonnal lett csinálva, nagyon gyors, és olcsóbb mint vakoltatni. Egy-két ablakba beépített szellőztetőt kell rakatni, így biztos hogy nincs egy sarokban sem penészesedés!

Előzmény: Vacheron86 (683)
Vacheron86 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 683

Udv mindenkinek

A fórumot olvasgatom visszamenőleg is,de igazabol egyenlőre meg csak információkat szeretnek gyűjteni a különböző epitkezesi technologiakrol.

mindenfelekeppen az isoshell, isoteq, thermo-blokk vagy a prokoncept érdekelne. 

Olyanban kérnem a kedves fórumozó társak segítséget, hogy tudnának irni arról akar e-mailben is akar itt, hogy ki melyiket választotta, és miért?

Aki már kész van és be is költözött, megosztaná velem a tapasztalatokat?

Esetleg privatban, hogy kivel építtetett?

Milyen fűtést tett a házba?

Honnan tudta rendelni a fal alapanyagot?

Koszonom előre is a válaszokat. 

pocker Creative Commons License 2018.01.05 0 0 682

A másik Iso.... elemek tavalyi áron mennek idén is. Egy kört érdemes arra felé is tenned.

Előzmény: Csyvien (680)
Gaspar_IsoteQ Creative Commons License 2018.01.04 0 0 681

Üdvözlöm és BUÉK! Nem zavarnánk kéretlenül, de amennyiben hozzájárul, megküldjük Önnek aktuális árlistánkat. Szép napot! IsoteQ Magyarország Kft.

Előzmény: Csyvien (680)
Csyvien Creative Commons License 2018.01.01 0 0 680

Sziasztok érdeklődnék hogy milyen nm árak vannak gyártó és gyártó között. 

H,Tom Creative Commons License 2017.11.16 0 0 679

Heló!

2008-ban építettem saját részünkre családi házat Prokoncept rendszerrel. A fűtést az egész házban infra panelekkel oldottuk meg. Telitalálat lett! A pára kivezetésre is gondolj, nekem ez okozott fejtörést. Higro szabályozású szellőztetőket raktam be az ablakokba, és többször szellőztetünk, vagy a páraelszívót bekapcsoljuk.

Előzmény: Tribor83 (672)
H,Tom Creative Commons License 2017.11.16 0 0 678

Heló! 

Én 2008-ban építettem saját részünkre Prokoncept rendszerrel családi házat. A konyhában előre kimértem a szekrények helyét és az 5 cm szigetelés leszedése után vágtam oda fából tartót. Tiplivel hosszú facsavarokkal rögzítettem a betonmaghoz. Utána raktam fel a gipszkartont és a konyhaszekrényeket.

Előzmény: _KGR_ (674)
Péter.701023 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 677

Szia,

Engem érdekel a tapasztalat, csak a mail címed vissza dobta az emailt

Előzmény: Relaxing (668)
femiki Creative Commons License 2017.08.09 0 0 676

Én tetőlécből vágtam méretet a kivágott részbe, kifúrtam előre a csavarnak a furatot, és azóta is áll a szekrény szépen.

Előzmény: _KGR_ (674)
Belzer Creative Commons License 2017.08.08 0 0 675

Szimpatikus, hogy belül nincs EPS. 

De ha belegondolok, a lego szerűségen kívül és hogy kívülről építjük befelé az épületet, nem látok benne semmi újat, különöset, jobbat. 

Előzmény: Solarcoo (669)
_KGR_ Creative Commons License 2017.08.07 0 0 674

Sziasztok!

Ide is leírom, mert úgy látom, hogy ez a fórum jobban pörög:

EPS falazatú házam van és szeretnék érdeklődni, hogy ki, hogyan oldotta meg a konyhaszekrény rögzítését a falra? 

Jelenleg ott tartok, hogy befúrtam 10-es lyukakat a betonmagba. A lyukak körül 5*5 cm-es lyukakat vágtam a gipszkartonba és eltávolítottam a belső hőszigetelést. Az első ötletem az volt, hogy pozdorja/fa pogácsákat helyezek el a légüres részre, hogy rendesen meg tudjam húzni a csavarokat anélkül, hogy a gipszkartont beroppantanám, de kipróbálva nem tetszett a végeredmény, mert akármennyire is húztam meg a csavarokat, függőlegesen tapasztaltam pár mm elmozdulást terhelésre (van egy kis hajlása a 8-as csavarnak ilyen hosszba). Most az jutott az eszembe, hogy ezekbe az 5*5-ös és 8cm mély lyukakba ytong falazóelemet helyezek el csemperagasztóval, majd kívülről síkba húzom szintén csemperagasztóval a gipszkartonnal egy vonalba. Ezeken keresztül vezetném át a 8-as csavarokat, amik tartják majd a konyhát (betonmagban 8cm mélyen befúrva, dűbelezve. Szerintetek ez mennyire fog biztos tartást adni? 

Abrash Creative Commons License 2017.07.30 0 0 673

sziasztok, beköszönök, gondolkodom egy baucelles társasházi lakás megvételén, tájékozódom

Tribor83 Creative Commons License 2017.07.30 0 0 672

Ezeknél a rendszereknél, szoktak fal vagy plafon fűtést alkalmazni?

Olyankor a csöveket a belső szigetelésbe helyezik el és rá egy gipszkarton, vagy a belső szigetelésre helyezik mintha hagyományos fal lenne?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!