Itt vannak nagyban a képek, de nem tudom... ha sikerült az Osztrákoknak 2001-ben díjat is nyertek Passzívház kategóriában, de lehet hülyeség az egész és 1956 óta csak selejtet gyártanak világszerte.
Annyit sikerült még kiderítenem, hogy a tervezőmérnök a Velox-nál egy Szlovák srác, így viszont érthető a kapcsolat az Izolox-al :) higy ugyan úgy működik/néz ki, csak azt még nem találtam meg, hogy idehaza foglalkozik valaki Izolox-szal.
A durisolrol én is hallottam mar,sajnos kevés infot!Ha minden igaz akkor régóta van mar,csak ahogy az előttem szóló mondja nem ismert a mi kis hazánkban! :(
milyen technológia meg az Izolox is!Sajnos ami info van az mind vagy szlovák vagy cseh!Bar jo lenne róla bovebb információ meg!Csatlakozom az előttem szolohoz!Ha valaki épített mar ilyet és lakik benne,akkor ossza meg velunk a tapasztalatait!Koszonjuk
Esetleg van itt valaki akinek van tapasztalata Durisol-lal
vagy Velox-rendszerrel
kapcsolatban, esetleg ilyen otthonban él, vagy van ismerőse aki ilyenben él?
Sajnos Itthon nem sok irománt találok ezekről, azt már tudom, hogy utóbbin még 1956-ban jegyezték be Ausztriában és hazánkon kívül rengeteg épületet/zajfallat és minden mást építettek ezzel a gyors technológiával, de tapasztalatot nem sikerült még szereznem olyanoktól, akik ilyenben élnek. Pl, Szerkezeti felépítése, fűtése, komfortja milyen stb.
Nagyon egyszerű. Mivel új nyílászárók lesznek, az árajánlat kérésekor mondani kell a forgalmazónak/gyártónak, hogy kérek ebbe és ebbe az ablakba szellőztetőt. És a gyártó beleépíti. Egyébként az ablak tetején egy kicsi résszellőztető. Nekem a Thermo-Block rendszer szimpatikusabb, már én is ebből építenék újra.
Mi 2003-ban építkeztünk Prokoncept elemből, az még 10/5cm volt, 100m2 alapterület + tetőtér, Alu radiátoros hagyományos fűtés, fali gázkazánnal, így fizetünk átlag havi 8000,-Ft gázszámlát. Mi megvagyunk vele elégedve.
A lányomék tavaly építkeztek, ők már Thermo-block 15/5cm rendszerrel, és padlófűtés lesz náluk. Még nem lakják, de biztos jobb lesz mint a miénk, már csak a szigetelés miatt is. A belső vakolás mindegyiknél gipszkartonnal lett csinálva, nagyon gyors, és olcsóbb mint vakoltatni. Egy-két ablakba beépített szellőztetőt kell rakatni, így biztos hogy nincs egy sarokban sem penészesedés!
2008-ban építettem saját részünkre családi házat Prokoncept rendszerrel. A fűtést az egész házban infra panelekkel oldottuk meg. Telitalálat lett! A pára kivezetésre is gondolj, nekem ez okozott fejtörést. Higro szabályozású szellőztetőket raktam be az ablakokba, és többször szellőztetünk, vagy a páraelszívót bekapcsoljuk.
Én 2008-ban építettem saját részünkre Prokoncept rendszerrel családi házat. A konyhában előre kimértem a szekrények helyét és az 5 cm szigetelés leszedése után vágtam oda fából tartót. Tiplivel hosszú facsavarokkal rögzítettem a betonmaghoz. Utána raktam fel a gipszkartont és a konyhaszekrényeket.
Ide is leírom, mert úgy látom, hogy ez a fórum jobban pörög:
EPS falazatú házam van és szeretnék érdeklődni, hogy ki, hogyan oldotta meg a konyhaszekrény rögzítését a falra?
Jelenleg ott tartok, hogy befúrtam 10-es lyukakat a betonmagba. A lyukak körül 5*5 cm-es lyukakat vágtam a gipszkartonba és eltávolítottam a belső hőszigetelést. Az első ötletem az volt, hogy pozdorja/fa pogácsákat helyezek el a légüres részre, hogy rendesen meg tudjam húzni a csavarokat anélkül, hogy a gipszkartont beroppantanám, de kipróbálva nem tetszett a végeredmény, mert akármennyire is húztam meg a csavarokat, függőlegesen tapasztaltam pár mm elmozdulást terhelésre (van egy kis hajlása a 8-as csavarnak ilyen hosszba). Most az jutott az eszembe, hogy ezekbe az 5*5-ös és 8cm mély lyukakba ytong falazóelemet helyezek el csemperagasztóval, majd kívülről síkba húzom szintén csemperagasztóval a gipszkartonnal egy vonalba. Ezeken keresztül vezetném át a 8-as csavarokat, amik tartják majd a konyhát (betonmagban 8cm mélyen befúrva, dűbelezve. Szerintetek ez mennyire fog biztos tartást adni?