Keresés

Részletes keresés

Titusz_1 Creative Commons License 2025.11.02 0 0 2768

Pontosan, uj epitesu es a kivitelezo a beruhazo. 

ebbol most nem lesz vetel, mert nem hajlandoak javitani sem ezt, sem mas kisebb kivitelezesi hibakat. Uh majd megveszi mas aki sajnos mar nem fog a fal moge latni…

Előzmény: trebront (2767)
trebront Creative Commons License 2025.11.02 0 0 2767

akkor ez egy újépítésű ház? kivitelező=beruházó?

1) elengeded másnak..

2) csak akkor veszed meg ha lekaparják a teljes belső EPS réteget, aztán ahol védőcsövek vannak, azokat a falakat gk.előtétfallal burkolják. opcióval, h ha hibás a betonozás = nem veszed meg.

Előzmény: Titusz_1 (2766)
Titusz_1 Creative Commons License 2025.10.31 0 0 2766

Koszi, sajnos itt a kivitelezo hibat vetett. de ami meg nagyobb baj, hogy ahogy kivettem a szavaibol nem tervezik orvosolni...

Előzmény: trebront (2765)
trebront Creative Commons License 2025.10.30 0 0 2765

prokoncept lényege h az EPS zsaluelemek belül össze vannak kötve/öntve távtartókkal.

https://www.thermo-block.hu/_upload/product_items/_original/57503b4844c6d7.05192907.jpg

ezeknek az összekötő EPS szakaszoknak megvan a pontos távolsága/mérete, mert ugye meg kell lennie a pontos prokoncept elemkiosztási tervnek is -ezt kérd el (előre).

ha ebből a terv szerinti EPS átkötők (vasbetonban lévő lyukak) rendszere/mérete/helye eltér, akkor a beton öntésekor hibáztak mert nem lett tömörítve.

ennek a háznak a nyers tartószerkezete maga a prokoncept elemeken belüli helyszíni/monolit vasbeton fal.

és ha ebben ilyen hibák vannak, akkor az nem teljesítette a prokoncept előírásait.. és nem tudni h mennyi a ház/falak teherírása.

hibafeltárás: talán hőkamerával belülről a nagyobb hibákat ki lehetne szűrni (de ez nem biztos), lehet még kutatni akupunkturás módszerrel, de az igazi feltárás a belső EPS réteg teljes lekaparása lenne. ez egyébként sokat javítana a ház hőtárolási képességén.

a helyesen épített prokoncept ház vasbeton tartófala valódi cheese, csak az tervezett és rendszerszintű helyeken van. (itt ugye a hang/pára/tűzállósági értékek mások). ha ennek megfelelő a falad, akkor nincs baj.

az isoteq falpanel ezért sokkal jobb: az nem cheese fal, hanem homogén tömör/lyukmentes vasbeton falat ad, sokkal kisebb építési hibalehetőséggel. - de ez itt ugye mindegy

Előzmény: Titusz_1 (2764)
Titusz_1 Creative Commons License 2025.10.30 0 0 2764

Sziasztok!

prokoncept haz vetele elott allunk, es azzal a problemaval szembesultunk, hogy helyenkent lyukas a beton. Ugy derult ki, hogy belul mar ki vannak vagva a vezetekek, kabelek helyei hokessel, es par helyen tulszaladt a hokes es kilatszik a beton mogotte. vagyis kilatszana, de nincs mert lyukas. Ezt ket helyen tapasztaltuk, teljesen random az egyik egy nagyobb kb okolnyi lyuk a masik kisebb kb fel okolnyi. A lyukak mogott kilatszik a prokoncept elem masik (kulso fele), de vasat nem ert a lyuk. Szembesult valaki hasonloval? Mekkora problema ez? Igazabol nem csak ez a ket lyuk zavar, hnem az, hogy viszonylag kis teruleten lett kivagva a prokoncept elem es teljesen random modon. Tehat ha kivetitem ezt a hibat az egesz belso falzatra akkor leginkabb Swiss cheese jellegu falat tudok elkepzelni :(

RHDCelica03 Creative Commons License 2023.02.26 0 0 2763

Ugy nez ki...

Előzmény: Zoo78 (2762)
Zoo78 Creative Commons License 2023.02.25 0 0 2762

Sziasztok!

Ez a topic teljesen meghalt?

-= aTTi =- Creative Commons License 2019.07.01 0 0 2761

Szia,

Örömmel venném, ha megosztanád majd a tapasztalataidat. :)

Köszi előre is!

Előzmény: Macskakoma1 (2760)
Macskakoma1 Creative Commons License 2019.06.19 0 0 2760

Sziasztok, prokoncept házat vettem. A tetőteret szeretném beépíteni, de nem szeretnék gipkszkartonozni a prokonceptre. Milyen jó megoldás van még a gipszkartonon kívül?

Nyeszlett76 Creative Commons License 2018.05.03 0 0 2759

Én már építettem Prokoncept házat és nem voltam hasraesve tőle. A következő csakis tégla (leier töltött tégla) lesz!!!

szucsinet Creative Commons License 2018.04.04 0 0 2758

köszi!

Előzmény: Törölt nick (2757)
szucsinet Creative Commons License 2018.04.04 0 0 2756

Sziasztok,

Én medence-építésben gondolkodom, erre jó lehet a prokoncept??? A hőszigetelést egyből megoldanám vele, plusz hasonló eljárás az építés mint a zsaluköves technológia.

köszönöm!

Yokozuna01 Creative Commons License 2018.03.22 0 0 2755

Szia!

Engem érdekelne az építkezés, az építőanyag és a környék is ;)

Vmiért nem enged emailt küldeni.

Üdv:

Yokozuna01

Előzmény: Alfás Theo (2751)
pocker Creative Commons License 2018.02.13 0 0 2754

Shell

Előzmény: weresgyufa (2753)
weresgyufa Creative Commons License 2018.02.04 0 0 2753

Szabad tudni ki lett a nyertes?

Előzmény: pocker (2750)
Nonamona Creative Commons License 2018.01.29 0 0 2752

Amennyiben érdekel még, Budapesttől 8 km-re állunk szíves rendelkezésedre.

Előzmény: Sz Péter (2740)
Alfás Theo Creative Commons License 2018.01.29 0 0 2751

Most van folyamatban a házunk építése, thermo blokkból.

Ha bővebb Infóra lenne szükség emailem publikus.

Velencei tó környékén megnézhető a kivitelezés.

Előzmény: Vacheron86 (2749)
pocker Creative Commons License 2018.01.11 0 0 2750

Én már döntöttem.

;)

Előzmény: ISS Ervin (2746)
Vacheron86 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 2749

Szép Napot mindenkinek.

Uj vagyok a témában és olvasgatom a hozzászólásokat, és szeretnek érdeklődni.

olyan embertől aki ezzel a  technológiával építi a hazát, vagy esetleg már befejezte. 

Leiran hogy kivel építette vagy a termeket honnan szerezte be? 

Illtéve aki másfajta technológiával építkezett, olyan is írhat nyugodtan.

isoshell, isoteq, thermo-block.

Mindegyik megoldás érdekelne.

Melyiknel milyen fűtés a javasolt?

Valamint tapasztalatok.

Nekem személy szerint a thermo blokk a szinpatikus, de meg változhat.

Koszonom előre is a válaszokat 

Gaspar_IsoteQ Creative Commons License 2018.01.10 0 0 2747

Üdvözlöm! Örömmel mutatunk Önnek folyamatban lévő IsoteQ kivitelezést Budapest környékén, amennyiben igényli. Kapcsolat: isoteq@isoteq.hu Szép napot!

Előzmény: Sz Péter (2744)
ISS Ervin Creative Commons License 2018.01.09 0 0 2746

Én szívesen mutatok egy építkezést ha van kedved megnézni.

Előzmény: pocker (2743)
pocker Creative Commons License 2017.12.13 0 0 2745

Abban nem tudok segíteni. Én láttam egyet a földből kinőni (most kb. szerkezetkész), de nincs lehetőségem megmutatni.

Előzmény: Sz Péter (2744)
Sz Péter Creative Commons License 2017.12.13 0 0 2744

Bocsánat, helyesírási hiba. Szeretnék látni egyet. Ezt akartam írni.

Előzmény: pocker (2743)
pocker Creative Commons License 2017.12.12 0 0 2743

Személyesen szeretnél látni egy ilyen házat

Ezt nem értem.

Előzmény: Sz Péter (2742)
Sz Péter Creative Commons License 2017.12.12 0 0 2742

Ezekre a technikákra gondoltam én is, vagy még a termo block. Személyesen szeretnél látni egy ilyen házat :)

Előzmény: pocker (2741)
pocker Creative Commons License 2017.12.12 0 0 2741

Én körbenéznék a helyedben, h ilyen, ehhez hasonló technológiában még milyen opciók vannak, és azután döntenék!

Vannak topicok, ahol többet olvashatsz, de itt is ajánlatos mélyebbre visszaolvasni.

Jövőre kezdem, ha mindenki úgy akarja.

Volt téglás, KSZ-es fa és fém terveim, pillanataim, de végül az ICF mellett tettem le a voksom. Elmentem a 3 legnagyobbhoz, mindenkit bombáztam az árajánlat igényekkel. Sokat fog segíteni ha felveszed a kapcsolatot mindegyikükkel. Az ...Teq és a ...Shell más, mint az általad említett technológia. Modernebb. Könnyebb vele dolgozni, ahogy fogalmaznak itt is többen -bolondbiztosabb.

Hogy mennyire fog beválni az általam választott rendszer, abban majd később tudok segíteni.

Előzmény: Sz Péter (2740)
Sz Péter Creative Commons License 2017.12.12 0 0 2740

Sziasztok!

Prokoncept házakról nem nagyon lehet negatív kritikákat olvasni és nem köpködnek rá. Érdelek a technológia. Én is ilyen házban gondolkodom. Kb 80-90 nm szeretnék építeni. Esetleg hajlandó lenne valaki a sajátját megmutatni élőben? Pest megye,Budapest. Érdekelne az alkalmazott gépészet is (fűtés). Előnyök, hátrányok. Rezsi költségek. Köszönöm

Nonamona Creative Commons License 2017.09.12 0 0 2739

Lehet kapni ehhez a falazathoz alkalmas fischerdübel. Nálunk nem konyhaszekrényt, hanem karnist rögzítettünk így. Bár annak a súlya nem olyan nehéz!!

Előzmény: _KGR_ (2737)
pocker Creative Commons License 2017.09.01 0 0 2738

Hi,

hol építkeztél, melyik cég elemeiből raktad a falat, ők húzták vagy saját kőműves, mennyi idő alatt épült meg a falazat?

Előzmény: _KGR_ (2737)
_KGR_ Creative Commons License 2017.08.07 0 0 2737

Sziasztok!

EPS falazatú házam van és szeretnék érdeklődni, hogy ki, hogyan oldotta meg a konyhaszekrény rögzítését a falra? 

Jelenleg ott tartok, hogy befúrtam 10-es lyukakat a betonmagba. A lyukak körül 5*5 cm-es lyukakat vágtam a gipszkartonba és eltávolítottam a belső hőszigetelést. Az első ötletem az volt, hogy pozdorja/fa pogácsákat helyezek el a légüres részre, hogy rendesen meg tudjam húzni a csavarokat anélkül, hogy a gipszkartont beroppantanám, de kipróbálva nem tetszett a végeredmény, mert akármennyire is húztam meg a csavarokat, függőlegesen tapasztaltam pár mm elmozdulást terhelésre (van egy kis hajlása a 8-as csavarnak ilyen hosszba). Most az jutott az eszembe, hogy ezekbe az 5*5-ös és 8cm mély lyukakba ytong falazóelemet helyezek el csemperagasztóval, majd kívülről síkba húzom szintén csemperagasztóval a gipszkartonnal egy vonalba. Ezeken keresztül vezetném át a 8-as csavarokat, amik tartják majd a konyhát (betonmagban 8cm mélyen befúrva, dűbelezve. Szerintetek ez mennyire fog biztos tartást adni? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!