ebbol most nem lesz vetel, mert nem hajlandoak javitani sem ezt, sem mas kisebb kivitelezesi hibakat. Uh majd megveszi mas aki sajnos mar nem fog a fal moge latni
2) csak akkor veszed meg ha lekaparják a teljes belső EPS réteget, aztán ahol védőcsövek vannak, azokat a falakat gk.előtétfallal burkolják. opcióval, h ha hibás a betonozás = nem veszed meg.
ezeknek az összekötő EPS szakaszoknak megvan a pontos távolsága/mérete, mert ugye meg kell lennie a pontos prokoncept elemkiosztási tervnek is -ezt kérd el (előre).
ha ebből a terv szerinti EPS átkötők (vasbetonban lévő lyukak) rendszere/mérete/helye eltér, akkor a beton öntésekor hibáztak mert nem lett tömörítve.
ennek a háznak a nyers tartószerkezete maga a prokoncept elemeken belüli helyszíni/monolit vasbeton fal.
és ha ebben ilyen hibák vannak, akkor az nem teljesítette a prokoncept előírásait.. és nem tudni h mennyi a ház/falak teherírása.
hibafeltárás: talán hőkamerával belülről a nagyobb hibákat ki lehetne szűrni (de ez nem biztos), lehet még kutatni akupunkturás módszerrel, de az igazi feltárás a belső EPS réteg teljes lekaparása lenne. ez egyébként sokat javítana a ház hőtárolási képességén.
a helyesen épített prokoncept ház vasbeton tartófala valódi cheese, csak az tervezett és rendszerszintű helyeken van. (itt ugye a hang/pára/tűzállósági értékek mások). ha ennek megfelelő a falad, akkor nincs baj.
az isoteq falpanel ezért sokkal jobb: az nem cheese fal, hanem homogén tömör/lyukmentes vasbeton falat ad, sokkal kisebb építési hibalehetőséggel. - de ez itt ugye mindegy
prokoncept haz vetele elott allunk, es azzal a problemaval szembesultunk, hogy helyenkent lyukas a beton. Ugy derult ki, hogy belul mar ki vannak vagva a vezetekek, kabelek helyei hokessel, es par helyen tulszaladt a hokes es kilatszik a beton mogotte. vagyis kilatszana, de nincs mert lyukas. Ezt ket helyen tapasztaltuk, teljesen random az egyik egy nagyobb kb okolnyi lyuk a masik kisebb kb fel okolnyi. A lyukak mogott kilatszik a prokoncept elem masik (kulso fele), de vasat nem ert a lyuk. Szembesult valaki hasonloval? Mekkora problema ez? Igazabol nem csak ez a ket lyuk zavar, hnem az, hogy viszonylag kis teruleten lett kivagva a prokoncept elem es teljesen random modon. Tehat ha kivetitem ezt a hibat az egesz belso falzatra akkor leginkabb Swiss cheese jellegu falat tudok elkepzelni :(
Sziasztok, prokoncept házat vettem. A tetőteret szeretném beépíteni, de nem szeretnék gipkszkartonozni a prokonceptre. Milyen jó megoldás van még a gipszkartonon kívül?
Én medence-építésben gondolkodom, erre jó lehet a prokoncept??? A hőszigetelést egyből megoldanám vele, plusz hasonló eljárás az építés mint a zsaluköves technológia.
Én körbenéznék a helyedben, h ilyen, ehhez hasonló technológiában még milyen opciók vannak, és azután döntenék!
Vannaktopicok, ahol többet olvashatsz, de itt is ajánlatos mélyebbre visszaolvasni.
Jövőre kezdem, ha mindenki úgy akarja.
Volt téglás, KSZ-es fa és fém terveim, pillanataim, de végül az ICF mellett tettem le a voksom. Elmentem a 3 legnagyobbhoz, mindenkit bombáztam az árajánlat igényekkel. Sokat fog segíteni ha felveszed a kapcsolatot mindegyikükkel. Az ...Teq és a ...Shell más, mint az általad említett technológia. Modernebb. Könnyebb vele dolgozni, ahogy fogalmaznak itt is többen -bolondbiztosabb.
Hogy mennyire fog beválni az általam választott rendszer, abban majd később tudok segíteni.
Prokoncept házakról nem nagyon lehet negatív kritikákat olvasni és nem köpködnek rá. Érdelek a technológia. Én is ilyen házban gondolkodom. Kb 80-90 nm szeretnék építeni. Esetleg hajlandó lenne valaki a sajátját megmutatni élőben? Pest megye,Budapest. Érdekelne az alkalmazott gépészet is (fűtés). Előnyök, hátrányok. Rezsi költségek. Köszönöm
EPS falazatú házam van és szeretnék érdeklődni, hogy ki, hogyan oldotta meg a konyhaszekrény rögzítését a falra?
Jelenleg ott tartok, hogy befúrtam 10-es lyukakat a betonmagba. A lyukak körül 5*5 cm-es lyukakat vágtam a gipszkartonba és eltávolítottam a belső hőszigetelést. Az első ötletem az volt, hogy pozdorja/fa pogácsákat helyezek el a légüres részre, hogy rendesen meg tudjam húzni a csavarokat anélkül, hogy a gipszkartont beroppantanám, de kipróbálva nem tetszett a végeredmény, mert akármennyire is húztam meg a csavarokat, függőlegesen tapasztaltam pár mm elmozdulást terhelésre (van egy kis hajlása a 8-as csavarnak ilyen hosszba). Most az jutott az eszembe, hogy ezekbe az 5*5-ös és 8cm mély lyukakba ytong falazóelemet helyezek el csemperagasztóval, majd kívülről síkba húzom szintén csemperagasztóval a gipszkartonnal egy vonalba. Ezeken keresztül vezetném át a 8-as csavarokat, amik tartják majd a konyhát (betonmagban 8cm mélyen befúrva, dűbelezve. Szerintetek ez mennyire fog biztos tartást adni?