Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2024.12.04 0 0 1962

A Daily Mail is a olasz akadémiára hivatkozik.

Előzmény: Fleur de sel (1961)
Fleur de sel Creative Commons License 2024.12.04 0 0 1961

..... írja a Daily Mail.

Brittudósok? :-D

Előzmény: nagypapi51 (1959)
Popenka Creative Commons License 2024.12.02 0 0 1960

mekkora bullshit ez a cikk :(

Lénárdot olvastam, persze én is.

Előzmény: nagypapi51 (1959)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.12.02 0 0 1959

A tökéletes sugo...

Mondjuk választhattak volna olyan fotót, amin sem fokhagyma, sem spagetti nem szerepel... :(

(a tej használatát már a '30-as években megírta Lénárd a Római konyhában, nincs új a Nap alatt)

nagypapi51 Creative Commons License 2024.11.20 0 0 1958

Sanyi séfet még a Sinatra Caféból ismerjük, miután az megszűnt,

jó ideig az érdi Festalban főzött, néhány éve itt, a Pegeniniben dolgozik.

Ha ő írta a menükártyát, mentségére hozom fel, hogy nem nyelvtanbajnok,

de főzni azt tud. :)

Előzmény: Mazsola0070 (1956)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.11.20 0 0 1957

homáj... :)

Előzmény: Mazsola0070 (1956)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.11.19 0 0 1956

Ha már datojás, akkor cserében miért nem kacsamály?:) 

Előzmény: nagypapi51 (1955)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.11.19 0 0 1955

Először értetlenkedtem, hogy milyen tojás? - aztán rájöttem, hogy datolyás... :)

nagypapi51 Creative Commons License 2024.07.23 0 0 1954

Még az sem menti őket, hogy ez önkielé önkiszolgáló étterem,

javarészt irodisták járnak ide kajálni, meg néhány 'elviteles'

(néha én is, amikor szalontüdő van)

Előzmény: homerx (1953)
homerx Creative Commons License 2024.07.23 0 1 1953

aki ilyen etlapot allit ossze, az egyeb gaztettekre is kepes.

Előzmény: nagypapi51 (1952)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.07.22 0 1 1952

Jeleztem anno a séfnek, de ma is ugyanúgy szerepel az étlapon...

A népnek úgy látszik szájbarágósan kell... fő, hogy a csirkemell ne legyen rágós/inas :)

Előzmény: nagypapi51 (1951)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.06.24 0 1 1951

A kijevi jércemell alapból rántott, mi más lenne?

(Eleven Gusto)

homerx Creative Commons License 2023.12.19 0 0 1950

ertelmetlen nepek. ide mar csak a csetgipiti es a hasonlo fosmosladekok hianyoznak.

Előzmény: Boarhunter (1949)
Boarhunter Creative Commons License 2023.12.18 0 1 1949

Amennyiben a szerző mások angoltudását kritizálja, nem lenne baj, ha legalább magyarul nem nyújtana támadási felületet.

 

élő népszokásának egyike a hömbörgés azoknak a belvárosi karácsonyi vásároknak a kajaárain,

 

A "höMbörgés" és a "hőbörgés" messze nem ugyanazt jelenti és neki a másodikat kellett volna használni.

Nagyon elszaladt a ló a telexes mindentudókkal is.

Előzmény: nagypapi51 (1947)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.12.17 0 0 1948

Kár, hogy ez lett az egykor jobb napokat látott karácsonyi vásárokból, úgy tűnik a hetek alatt meggazdagodni vágyó büfések arra már nem is számítanak, hogy egy magyar, netán egy magyar család kimegy ide (persze nyilván a horror helypénzt is ki kell gazdálkodni valamiből)...

 

Csak azt nem értem, hogy egy német vagy ázsiai turista kiad ennyi pénzt ezért a gyanús külsejű valamiért? Ők annyira fogalmatlanok, hogy fel sem merül bennük, ennyiért egy étteremben is jóllakhatnak?

Előzmény: nagypapi51 (1947)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.12.17 0 0 1947
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.29 0 0 1946

A halzsír nem finom, és ez igaz is.

Előzmény: homerx (1945)
homerx Creative Commons License 2023.11.29 0 0 1945

aszontod a halteperto nem finom?

Előzmény: Boarhunter (1944)
Boarhunter Creative Commons License 2023.11.29 0 0 1944

A hal zsírja nem valami jó ízű, állagú kisütve. A szálkátlan hasaaljából sütötték régen a "töpörtyűt", aztán ahogy divat lett és megdrágult, már a filét is felcsíkozzák.

Előzmény: nagypapi51 (1942)
homerx Creative Commons License 2023.11.29 0 0 1943

nyilvan ez nem pacal, de en pl. valamelyik evben karacsonyra harcsacsikokat csinaltam. a filet vekony csikokra vagtam, paprikas liszt, es ment is az olajba. fuszeres martogatos ment hozza.

Előzmény: nagypapi51 (1942)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.29 0 0 1942

Hal kapcsán töpörtyűről már hallottam és ettem is,

de az sem a klasszikus értelemben vett töpörtyű.

Előzmény: Boarhunter (1941)
Boarhunter Creative Commons License 2023.11.29 0 0 1941

A vendéglátós szakma sokmindent nevez pacalnak. Találkoztam már strucc és harcsapacallal is. Ez utóbbit otthon kipróbáltam, mérsékelt sikerrel.

A sertés méhét eddig talán valami koreai recept kapcsán hallottam, mint ételt. Szvsz. elég vékonyfalú, miként a rendesen megtisztított gyomor is.

Előzmény: nagypapi51 (1940)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.29 0 0 1940

Ok, de miért pacal, felcsíkoz vmit, pl disznóméhet?

Előzmény: homerx (1939)
homerx Creative Commons License 2023.11.29 0 0 1939

en kostoltam mar disznomehet is. szoval barmibol keszulhet.

Előzmény: nagypapi51 (1938)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.29 0 0 1938

Továbbra sem tudom, mi az a mangalica - egyszerűen csak disznó pacal?

Miből készül, gyomorfalból, netán körömből?

Előzmény: Popenka (1936)
homerx Creative Commons License 2023.11.28 0 0 1937

hat, igen, ez mar tema volt a halaszleves forumban :)

Előzmény: Mazsola0070 (1935)
Popenka Creative Commons License 2023.11.28 0 0 1936

"...100% tisztavérű, szabadtartású szőke magyar mangalicából..."

 

Ez nekem elég rasszistának tűnik. :) Mi a baj a fekete mangalicával? :)

Előzmény: nagypapi51 (1934)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.11.28 0 0 1935

Vajda "Pierre" Péter, a nagy gasztromegmondó két szösszenetében is megénekelte Baumgartnerék Mimamájának nagyszerűségét, az első némileg választ ad kérdésedre is: a mangalicamániás Baumgartneréknél minden mangalicából van, még a  gulyásleves is... (bár szerintem stílszerűbb lenne kondáslevesnek hívni), ezek után egy pillanatig nem lehet csodálkozni a mangalicapacalon sem, jelentsen ez bármit is:

 

https://index.hu/kultur/degusztator/2022/11/28/mimama-konyha-etterem-gasztronomia-pierre-mangalica-zsir/

 

Péterünk rövid időn belül újra visszatért Baumgartnerékhez, ekkor a mangalicazsírral készült csodahalászléről zengett ódákat (megdöbbentő módon a halászlé nem mangalicakarajból készült, de mangalicaadalék nem maradhatott ki belőle), Péter ezen írásművében követte el számomra legemlékezetesebb mondatait, amelyeket idézni kell:

 

"Miközben fortyog a lé, illata beteríti az udvart, fékcsikorgatva érkezik egy autó, kiugrik a sofőrje, kezében fekete zacskó, amelyet azon nyomban ott, a fortyogó üst felett kinyitnak. A többiek mondják, hogy egyenesen Fajszról jött, ő hozta a frissen őrölt paprikát, mert azt mondják, hogy a halászlé egyik nagy titka a frissen őrölt paprika."

 

Esetleg még szinesíteni lehett volna azzal, hogy a paprikát szűzlányok őrölték hajnalban a meztelen combjukon, ahogy egykor Castro szivarját sodorgatták Kubában, a paprikát maga Baumgartner Zsozsi hozta egy meggypiros Minardival Fajszról, a szakács - aki úgy kezdett el halászlevet főzni egy profi étteremben, hogy nem volt meg hozzá az egyik legfontosabb alapanyag - telefonon szólt oda neki, hogy nyomjon oda a Minardinak, mert már korog a vendégek gyomra, az sem baj, ha egy fekvőrendőr leviszi a versenyautó fenéklemezét.  

 

De lehet, hogy a fekete zacskót sem csak simán kinyitni kellett volna, hanem a sofőrnek feldobni, és akkor a paprika, mint megannyi lángvörös hópehely szállhatott volna bele a mangalicazsíros csodahalászlébe....

 

https://index.hu/kultur/degusztator/2023/04/03/halaszle-dunai-tiszai-balatoni-mimama-etterem-pierre-gasztronomia/

Előzmény: nagypapi51 (1934)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.28 0 0 1934

A mangalica pacalt tudja vki értelmezni?

(A balatoni - abból fogott - pontyot felejtsük is el, olyan étteremben nem létezik)

nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.20 0 0 1933

Egyetlen egyetértek - +!

Előzmény: Popenka (1932)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!