Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.21 0 0 11507

Valahol lejjebb valaki irta, ö télen-nyáron szabadban tartja öket. Birják a hideget csak a huzattól kell védeni öket. A meleget is birják csak természetesen nem a közvetlen napon. De ez olyan dolog szerintem, én például a kutyámat télen minusz 5 fok alatt éjjelre be engedem. Birja, van amikor a hó alatt alszik, pedig van házikója. De én is jobban alszok ha tudom jó helyen van. Szerintem a fürjek is ilyenek. Nyilván télen valamivel másabb táplálék kell nekik, ami több energiát ad nekik és az ivó viz ugyanugy kell nekik. Nyilván való télen az ivó vizük megfagyhat. Söt ha nedves a talaj akár a fürjek lába is oda fagyhat. Nekem még nincsenek fürjeim, csak ezek tüntek nekem logikusnak.

Előzmény: Pichon (11506)
Pichon Creative Commons License 2014.08.21 0 0 11506

Sziasztok ! Volt pár kérdésem de még írok hozzá ! Szabad tartásban mennyire bírják a meleget és a hideget a fürjek ? Tető felettük és kerítés oldalt.

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.21 0 0 11505

Szokásomhoz hiven eszembe jutott még egy kérdés. Ezen lehet mosolyogtok :)
A természet minden élőlényt párba teremtett. A természet rendje a szaporodás.
Már a fürj tartás tervezgetése kapcsán is felmerült bennem újra egy gondolat, most meg a kutyám kapcsán. A kutyám lány kutyus. Emberi léptékben 42 éves.
Azon szok eszembe jutni vajon helyes dolog-e hogy ugy éli le az életét hogy nem volt fiú kutyával és nem ellett kis kölyköket. Ugyan nem ivartalanitottam,de igyekszek kerülni hogy kis kutyánk legyen. Elég kényelmetlen lenne ami vele jár. De lélekben egy kicsit mindig furkál engem helyesen cselekszek-e hogy megakadályozom hogy anya legyen. Emberként gondolkodom, és talán ezért gondolom azt számára talán egy csodálatos dolog lenne, talán joga is lenne hozzá. valoszinüsitem nem lenne jó anya mivel nagyon korán elkerült az anyja mellöl,de nem tudni. A fürjeknél is általános dolog csak tojókat tartani. Ha belegondolok, ez szörnyü lenne mondjuk nekem csak pasik közt élni. Ti hogy látjátok ezt ? Kell hogy legalább az életében egyszer eljen a kutyám kölyköket, illetve a fürjek nem lehet hogy jobban éreznék magukat ha nem monogám csoportban élnének ?

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.21 0 0 11504

Ehhez csak gratulálni tudok.
Én gyerek koromban, egy ideig állami gondozott voltam. Már fiatalon voltak ezzel kapcsolatos fogadalmaim. Például,hogy az én gyerekeim nem kerülnek oda és hasonlók. A listámon szerepelt hogy fogadok örökbe menhelyről állatot. Igy lett egy új családtagunk :) Rottveller és akita keveréke. A menhelyen nem sok jóval biztattak,de mára köszöni szépen nagyon is jól van. Ö az udvar úra :)
http://kepfeltoltes.hu/view/140821/SSA40004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mondjuk ez a kép 2008.-ban készült, azota már szépen megnőt. nagy behemót,de ö ezt nem tudja magáról és ugy hizeleg mint kis korában. Elvárja ölbe vegyem. Ha az udvaron 1 percre abba hagyom amit csinálok és leülök azonnal ott van egy simiért.

Előzmény: nemfruska (11503)
nemfruska Creative Commons License 2014.08.20 0 0 11503

Én maximalista vagyok a természetemnél fogva /Szűz jegyű/ Nemcsak az állatokkal, hanem úgy általában mindenben.

Tizenhat évig volt uszkár tenyészetem. Kiskutyákkal bánni sem egyszerű főleg, ha az ember mellette felelős állásban van. Egyszer megmentettem egy öt-és fél dekás kutyus életét. Az állatorvos lemondott róla, én nem!

Számolgattunk a férjemmel és arra jutottunk, hogy így - mindent megadva nekik - sem jön többe egy tojás 10 ft-nál. Persze a gondoskodásra szánt időt nem szabad hozzászámítani.

Ma is mindenki tojt van, aki kettőt is. Holnap kényeztetős nap lesz és kapnak egy kevés hántolt napraforgót ínyencségként. Kell a változatosság, mert a változatosság gyönyörködtet...

Előzmény: Törölt nick (11501)
Pichon Creative Commons License 2014.08.20 0 0 11502

Sziasztok ! Lenne egy pár kérdésem ! Ami most van nekem kis fürjek, haverom keltette nekem, és elfeleztük az állatokat ! 12 kaptam de mára csak 6 darab maradt meg.  Ma is sajnos egy darab meghalt.  Pedig van nekik enni, inni, jolovitos víz, kamilla tea, 12 napos koroktól kapnak csak indító tápot előtte nem tudtam nekik, venni, neme az lesz a gond ? 32-34 fok között vannak kezdettől. Most amit én keltetek gépben, az lenne a kérdésem hogy ha ki keltek a kicsik mi a további teendő velük ? Meddig legyen-nek a gépben és mekkora hőfok kell nekik, és meddig legyenek a melegben a mostaniak ? Ma 14 naposak !

 

 

Nekem egy régi Akváriumban vannak a kicsik.

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.20 0 0 11501

Nem tudom eldönteni,hogy te vagy ennyire túl gondoskodó vagy ezek a fürjek tényleg ennyire igényesek ? Néha elnézve a listádat, nem tünik olcsó mulatságnak a tartásuk és maga a létük is idönként azt a benyomást keltik bennem hogy különleges óvatosság kell nekik. Igaz, "hétvégi paraszt" vagyok talán csak nekem tünik annak.
Ha önkritikát akarnák gyakorolni, a monitor elött ülve tervezgetni és valoságban állatot tartani egészen más. De mástól én nem hallottam eddig ennyi gondos gondoskodást. Ennyi féle "adalék anyag" valoban szükséges nekik ?

Előzmény: nemfruska (11500)
nemfruska Creative Commons License 2014.08.20 0 0 11500

Szia!

 

  Füvet én nem adnék nekik. Sokkal inkább finom  zöldet, amiket már leírtam. A kakasok akkor kezdenek el "szerepelni", mikor már ivarérettek, vagy nagyon hamar azok lesznek. Akkor lesz hangjuk. Ne sajnáld tőlük se a kétféle lágy eleséget, se a zöldeket. Minek nekik a Jolovit folyamatosan?  Elég, ha három hetenként kapnak 3-4 napig vitamin pótlásként. Az almaecetről viszont én nem mondanék le. Minden héten egy napig kapják. /8 ml 1 liter vizhez/. Ez egy vitamin bomba, 90 féle összetevőből áll. Nálunk  finom széna van a ketrecben. Szeretnek belebújni. Persze kiverik a homokfürdőből a homokot és a dolgukat sem a WC-ben végzik... Nálunk - mint írtam - rengeteg a tojás. Én ezt a gondos táplálásnak tudom be és talán a szeretetnek is. Gyakran simogatom őket, de van két kakas, akiket alig lehet megközelíteni. Holnap mennek vágásra. No nem ezért, hanem mert sokan vannak.

Előzmény: eloper (11499)
eloper Creative Commons License 2014.08.20 0 0 11499

Jolovit az nem jó a vízükbe én azt adom nekik minden nap. Homokos az alja a ketrecnek úgyhogy tudnak kapirgálni, fűvet kapnak még pluszba. Kicsit olyan hímes tojásoknak tartom őket. Hangjuk sincs, pedig van közte kakas is.

Előzmény: nemfruska (11494)
nemfruska Creative Commons License 2014.08.20 0 0 11498

Szia!

 

  Éppen van üresedés, mert két napja vittek el 21 tojót és 6 kakast.  Tegnap felhívtak, hogy 30 /!!!/ db. tojás lett tegnap. Akárhonnan is nézem, ez még a mi táplálásunk eredménye.

  Ha rám hallgatnak a táplálást illetően, rengeteg tojást nyernek.

 

Szóval jöhetsz, de meleg ruhát hozz magaddal, mert mifelénk most kicsit hűvös kezd lenni...

Előzmény: Törölt nick (11496)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.20 0 0 11497

Bocs a tripla posztért, ( tudom, már olyan leszek mint colombo hadnagy.)
Hogy lehet az hogy az állatok, például mondjuk az őz, ami növény evö. Egy életen át füvet eszik, kb ugyanazt eszi állandöan és nem lesz semmi baja ? Mi emberek ha monoton ugyanazt ennénk minden nap, belebetegdnénk és belehalnánk az állatok meg nem ?

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.20 0 0 11496

Lágy eleségként túrót is adj nekik legalább egy héten egyszer a főtt tojáson kívül. Nem tudom a kapirgálással mennyi zöldhöz jutnak. Nálunk nem a szabadban vannak, de nagyon sok zöldet adok nekik /saláta, uborka, görögdinnye, tök, patisszon, cukkininek főleg a belső lágy része, sárgarépa zöldje, édes /fejes/ káposzta. Apróra összeszecskázom

nekik.

 

Ettöl a listától még én is megéheztem :) Van még szabad hely a ketrecben ?  Nem piszkitok sokat és a homok fürdö is jó lesz nekem is. :) Ezt a listát én iselmentettem :)

Mondjuk, nálunk meg a kutyám az akinek jobb sora van mint nekem. Multkor is megyek haza, viszem a bárányhúsos kutyatápot. ... Kérdem a feleségem, mi az ebéd. .. Krumplis tészta..., ó hogy az a .... Azért jobban belegondolva valami nem van rendben. A kutya válogat nem eszik meg mindent, ahogy a fürjek sem. Mi emberek meg megeszüünk mindent, ert hát ugye luxus válogatosnak lenni :)

Előzmény: nemfruska (11494)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.20 0 0 11495

Meg azok a játékok 99%-a ugy van kitalálva egy rövid ideig lehet vele játszani,de aztán vagy sok ismerös kell a folytatáshoz vagy igazi pénz belefizetni. Vagy mind kettö együtt. A lájkolos istencsapásáról nem is beszélve.
(eh, eszembe jutott mit igértem, töröltem a kommentem 70%-át :) )

Előzmény: fürj999 (11493)
nemfruska Creative Commons License 2014.08.19 0 0 11494

Szia!

 

  Lágy eleségként túrót is adj nekik legalább egy héten egyszer a főtt tojáson kívül. Nem tudom a kapirgálással mennyi zöldhöz jutnak. Nálunk nem a szabadban vannak, de nagyon sok zöldet adok nekik /saláta, uborka, görögdinnye, tök, patisszon, cukkininek főleg a belső lágy része, sárgarépa zöldje, édes /fejes/ káposzta. Apróra összeszecskázom

nekik. Nagyon szeretik.

  A másik dolog a Zeolit /néhol Zoolitként forgalmazzák. Ebből naponta kell adni nekik egy

keveset. Én a homokfürdőjükbe is szoktam tenni, onnan is felcsipegetik. Nagyon fontos

  ásványi anyag. Az AP 16-ot is kapják az enyémek egészen kicsi mennyiségben /alig egy lapos késhegynyi/.

  Az én első állományom 81 naposan kezdett tojni. Tehát nem késtek el a tieid. Így tovább tojnak és többet. A második állományom jóval korábban kezdett tojni, de nem tudtam

  őket vissza tartani.

Almaecetes vizet /8 ml 1 liter vízhez/ egy héten egyszer legalább egy napig adj nekik.

Előzmény: eloper (11489)
fürj999 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 11493

Szia Pista

A fb-os játék olyan, hogy ha te játszol ill. belépsz egyes játékokra automatán a fb elküldi a felkérést minden ismerösnek. Tehát önhibályán kívül is küldenek meghívót. (pont tegnap tudtam meg én is :-( )

 

Előzmény: japipapi (11486)
fürj999 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 11492

Szia

Vagy elpusztulnak ! :-)

 

Előzmény: Törölt nick (11490)
fürj999 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 11491

Szia

A fürj fajtájától kersztezésétől függ, hogy mikor tojik. Olvastam már 5 hetes fürjet is amelyik tojt . ? Nálam legkorábban 7-8 hetes korukban kezdenek tojni. A japán fürj 7-10 hetes korukban kezdenek, ha minden optimális helyzet, az időjárás is nagyon befolyásolja őket. Ha túl meleg van szintén visszaesik a termelés.  Tehát nem kell siettetni őket. 

Előzmény: eloper (11489)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.19 0 0 11490

Homok fürdöt is szokták javasolni. Rakj nekik be egy hangszorót és hagyd had szóljon nekik a zene. Gyözike dalaira tuti tojni fognak....

Előzmény: eloper (11489)
eloper Creative Commons License 2014.08.19 0 0 11489

Először vannak fürjeim már 7 hetes és egy se tojik. Kint vannak egy raklap csibehálóval körbe kerített részem. Szabadon kapirgálhatnak, jolovit, dovit, tápot kapnak, még főtt tojást is mit kell még nekik adni? Ja , van még egy kisházuk is , de oda nem mennek be este. Ötletek? 

Előzmény: fürj999 (11483)
japipapi Creative Commons License 2014.08.18 0 0 11488

Szia!

Nem bírom ki, hogy kicsit hahotázzak! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))

A fürj nem bántja az egereket, csak egymást, viszont néha kegyetlenül.

Édesapád jó fej lehet, üdvözlöm ismeretlenül is! :-)))))))))))))))

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (11487)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.18 0 0 11487

Nem ér kinevetni, de már attol megijedtem hogy olvastam a kigyót. Nem vagyok ijedös, ha késsel megtámadnának, ha oroszlán támadna meg, semmi gond. De sajnos van egy listám a rettegéseimröl :)  Vér, injekciós tü, kigyó, pók,... :)
Remélem nem lesz gyakori vendég nálam a sikló. Azt a fürjet amelyik már tojni tud azt remélem nem tudja lenyelni. A cickányt meg remélem leverik a fürjek ha lopni mer a kajából.
---
Az én apám is 70-72 éves.Egyszer mondta mutassam meg neki mivel játszok. Beléptem a játékba és mutattam neki van egy sárkány hátasom, azzal szoktam repülni... "Kis fiam,... nem tudom mit de valamit kurvára elrontottam a nevelésedben"

Szóval. vettem a lapot. Nem nyaggatlak titeket a játékaimmal :)

Előzmény: fürj999 (11485)
japipapi Creative Commons License 2014.08.18 0 0 11486

Szia. 

Itt egy nagy off! de legalább valamiről beszélünk! :-))))

Én a számítógéppel, vagy akkor már hasonlóval, mint adatrögzítővel a 80-as éves első éveiben Robotron "könyvelőgéppel" foglalkoztunk kollégámmal a szoftverrel együtt. Majd 1983-tól a C=64 következett, munkahelyemen. 85-től rokkant lettem, vettem egy C=+4-est, a basic már annyi volt, mint az 1x1.  Ráálltam a hardverre is, nyakra, főre építettem a gépeket, de alapvető változások már nem nagyon történtek (persze a méret csökkenés és sebesség rohamosan változik) meguntam, nem volt varázs. Ahogy a MATÁV adott internet szolgáltatást, -ingyenesen 22-06 óráig- azon lógtam. Magam kényelmemre néha elkészül valamilyen szoftver, de már komolyabban a számítógép már nem nagyon érdekel.

Sportot csináltam abból is, hogy minden helységembe, még garázsban is (kivétel a vizes blokkok) van számítógép és persze internet és központi nyomtatók. Mobil internetezést utálom, nincs olyan helyzet, hogy keljen használnom. Szeretek bóklászni, olvasni, mindenfélét, de a játékokat kifejezetten utálom, de annyira, hogy aki a FB-é felkér játszani, megkérem, ne háborgasson, mert a másodikra kitiltom. Prűd nem vagyok, szeretek zsugázni, akár szekerce vagy késdobálásban is jól érzem magam, de számítógépes játékokat nem tartom semminek.

Tudod, mi már, akik közelebb állunk a 70-hez, már az igényünk.

Megnéztem videód.

Előzmény: Törölt nick (11482)
fürj999 Creative Commons License 2014.08.18 0 0 11485

A siklóval vigyázni kell, mert a tojást szereti, de a kisebb madarakat is elfogyasztja. Nálam pár éve a galamb dúcba fészkelte be magát. A sikló is kígyó, csak nem mérgező a harapása. A cickány és az egér különösebb kárt nem tesz, csak a kaját fogyassza.

Én még csak 64 vagyok, sajnos csak ott borotfálhatom,le a szőrt a pofámról ahol nagyon muszály,mert allergíás vagyok a fémre, még a villanyborotfára is :-( Időm az nekem sincs, de az idő elmúlik . Számítógépem, csak 17 éve van. Én azért nem játszom neten, mert nem szeretek veszíteni :-).

Előzmény: Törölt nick (11484)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.18 0 0 11484

Hát ez remek :) Pedig azt hittem,hogy majd jókat lakmároznak. Még szerencse csak 4m2 az egész :)
Pár nappal ezelött, ismét, megfogott a kutyám az udvaron egy vizi siklót. Pont a voiler elött volt ami megmaradt belölle. A hátsó felét megnyúzta. Mivel ez már a második volt azon filoztam vajon csak erre tévedt ismét vagy itt lakik valahol. Ha itt lakik valami ennie is kell. Elöször azt hittem kigyó, de rákerestem a neten és nagy megnyugvásomra csak sikló :)
Ez a fajta volt.
http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADzisikl%C3%B3

 

Még nincsenek fürjeim ugyhogy azok nem csalhatták ide. Illetve nem tudom ez megtámadná-e vagy rabolna-e tojást.
Ma kiderült mit lehetett az ami ide csalta,szintén a kutyám fogta meg. Cickány.

 

Kezdek aggodni mi jön még :)

Amugy én 48 éves vagyok. kb 25 éve van számitósgépem és 10 éve van netem. Azota játszok a neten. Hátránya a nagy pocak viszont elönye nem volt idöm megöregedni. De tényleg, valahogy megfeledkeztem róla és elmaradt az utobbi 10 év öregedése :) Ha frissen vagyok borotválkozva simán le is tagadhatnák ennyit :)
Gondold meg :)
https://www.youtube.com/watch?v=YFob1TN1D90

Előzmény: fürj999 (11483)
fürj999 Creative Commons License 2014.08.18 0 0 11483

Sziasztok

Régen jártam erre, sajnos kissé fárasztó nyaram volt. ( nem nyaralás) Ma pihenő napot tartok és visszaolvastam jó csomó hozzászólást, de olyan mint régebben. Van aki elfogadja a tanácsokat, van aki tudja mit kell tenni, de azért megkérdezi, hátha valaki mást mond mint elötte. 

Szerintem ezeknek nem kell válaszolni, max 1 X és nem észrevenni, mert a régebbi topik lakók, tudják ebből volt már, hogy meg akarták szüntetni is ezt a topikot. Tehát nem veszekedni, hanem túl lépni azon aki nem szimpatikus nekünk.

 

Hát igen a mai fiatalság nem szeret olvasni (csendben megjegyzem, nem is tud ) Anno az internet elött is volt élet ! Olvastuk a sajtóból szakkönyvekből, Ismerős útján levelezésből ( ami postafordultával min. egy hét).

 

Én nem játszom netes játékokkal,mert nem tudok, igaz időm sincs nagyon rá. Vén fejjel, pedig nem is akarok. Ez a fiataloké.

 

A volierben, mindenhogyan le kell nyírnod a füvet, mert a fürjek nem eszik le, ill. nagyon keveset, mert ők magevő madarak.Inkább jól bujócskálnak a füben és a tojást széjjel tojják a volierben. Nem fogsz megtalálni egyet sem :-)

Előzmény: Törölt nick (11482)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.16 0 0 11482

Köszönöm a biztatást.

Most már szerintem böven van fél éve is hogy elöször megfordult a fejemben a fürj tartás. Nem tudom mi számit soknak de probálok minnél több dolgban informálodni.
A keltetést is átolvastam többször is. Ha érdekel valami engem én mindig már elötte utána nézek a dolognak. Igy voltam a számitó géppel is. Még valamikor a 90-es években láttam egy kiraktban egy C=64 -es csúcs gépet, de akkori fizetésemhez sokba került. Majd egy évig gyüjtögettem mire össze jött az ára. De addig is könyveket vettem, szinte kivülröl fújtam a basic programozást. Aztán végre eljött a pillanat, bekapcsoltam a gépet. Aztán rájöttem a könyveimet kidobhatom. Ugyanugy pancser zöld fülüként vakartam a fejem búbját, "Most mi van ?"  Még ma is jókat mosolygok azon mekkora beginer voltam :) De ennek már kb 25 éve. Iskolában mi még oroszt tanultunk, a legfejletteb elektrocikai eszköz a zsebszámoló gép volt.
De érdekelt, foglalkoztam vele, és mára otthoni felhasználási szinten, nincs akadály elöttem. Söt, másoknak is én segitek rendbe tenni a gépet. Ugyanigy voltam a honlap készitéssel. Fogalmam sem volt arrol hogyan kell, mégis 1 hét alatt megtanultam és most én segitek másoknak.
Igaz némileg más egy állat tartás,de azt gondolom akit érdekel és szivvel lélekkel foglalkozik a dologgal az megfogja tanulni és alap ismeretnek fog számitani minden ami elötte rejtély volt. Én most még az elméleti önoktatásnál tartok, azért kérdezek sokat és idönként sületlenséget :) De egyszer eljön az idö,amikor a volierükben fognak csicseregni. Bizonyára akkor is követek el majd hibát,de abbol tanulunk.
Néha elbizonytalanodok, hogy fürjeket vagy csirkéket tartsak,vagy mind hármat :)

hápi kacsa lenne a harmadik :) De sok elöny szól a fürjek mellett. Igaz a húsáért annyira nem kifizetödö tartani,de a tojásáért igen.
Én tényleg nem akarok beleszólni senki vitájába,de én például minden nap bekukkantok ide van-e valami új irás,vagy csak ha úgy kedvem támat offolgatni :) Ha csak azokat olvasgatom el már azokból is sok mindent meg lehet tudni. Ha meg nem, a google az tényleg mindent tud. Még rólunk is tud mindent....
Amugy amikor voltam a györi kisállat vásáron, 2 névjegy kártyát is begyüjtöttem helyi, györi tenyésztöktöl. Többen is vannak akik tenyésztenek fürjeket csak nem verik nagydobra a neten.
A fürjeket meg jó lesz ha mielöbb beszerzem mert szépen nöl a fü a volierben.

Ciki lesz ha ott bent is füvet kell nyirnom :)
És egy kis off a végére :)
Én napi szinten játszok online mmorpg játékkal. Ebböl kifolyolag a kisujjamban van minden a játékról. És ez már régóta igy van. A játékban vannak klánok. Csapatok. Sokszor volt hogy egy-egy új játékos. Tipikusan jellemzö, tizen évesek azzal nyitnak játékba lépéskor, köszönés helyett is sokszor, hogy valamit kérdez. Nagyon sokszor volt az szinte napi szinten megkérdezte valaki tök ugyanazt a dolgot. Eleinte egy ideig birtuk régi playerek, újra és újra elmondtuk mit hogyan merre. Naponta többször is, több playernek is. De aztán elfogyott a cérna. És készitettem egy honlapot ahol mindent szájba rágósan, képekkel kordinátkkal stb leirtam.
Még sok olyant is amit fölösleges volt. Aztán amikor jött valaki és újra feltette már századszorra is ugyanazt a kérdést nem körmöltünk fél órákat a csetben hanem csak beirtuk a honlap linket, itt olvasd el. Azt hittük ez egy jó megoldás lesz. De tudjátok mi lett ? Volt aki megsértödött hogy nem beszélgetünk vele, rossz néven vették hogy elküldtük öket olvasni. Azota gondolom azt igazábol nem is a kérdésére a válasz a fontos hanem hogy foglalkozzanak vele. Virtuális értelemben, fogják kezét elkisérjék mindenhova, hogy csak vele foglalkozzon valaki. Ez a szájmenés valoszinüleg az akkori idökben alaklkult ki nálam :) Szóval bocsi az ismételt regényért, de bizonyára értitek miért irtam le :)
És hogy tényleg legyen OFF egy régi videó amit én készitettem. Csak fiúknak és csak apukáknak !
https://www.youtube.com/watch?v=oaHoJW_kuU4

japipapi Creative Commons License 2014.08.16 0 0 11481

Szia! Ismét köszönök! :-)

" én gondoltam elsőre azt, hogy ezt ők csinálták egymással," Jól gondoltad! (azután meg is állapítod, hogy " de most már látom, hogy nem." !

 A fürjek kedvességük mellett, nagyon kegyetlen tudnak lenni, egymással. Kakasok kakasokkal, tojók ,tojókkal, kakasok tojókkal és fordítva. Nagyon agresszívek,  letépik egymás fejbőrét! Nem kell idegen beavatkozás! Látod, mégis csak kellett volna egy kis környezet tanulmány (KT)! Fürjeket egy udvarban tartották? Szerintem nem régen elrepültek volna! Vagy a ketrecben volt velük más szárnyas? Hol? Nyitott kérdések! 

Szóval én is kérdeznék, de nem szereted a helyzetet leírni! Akkor, hogyan lehet szerinted segíteni? :-(

"nálunk már jó helyük van."

Hol? Miben?

Látod? Azt hiszed, rosszak akartam a fürjeidnek, persze Neked sem.

Előzmény: Arven1011 (11480)
Arven1011 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 11480

Én is tanulok folyamatosan, ez nem betegség, hiánytünet, és most már tudom, nem is az övék... Ahogy írtam, így jöttek, én gondoltam elsőre azt, hogy ezt ők csinálták egymással, ezért akartam utánakérdezni, de most már látom, hogy nem. Nálam egyáltalán nem bánják egymást, így valószínű nem is ők csinálták, hanem a többi baromfi, amivel anno együtt voltak, nálunk már jó helyük van.

japipapi Creative Commons License 2014.08.15 0 0 11479

Ismét köszönök!

Te! "- Amik most jöttek csipkedik egymást, némelyik feje elég sebes (így kaptam őket), ez ellen lehet valamit tenni, vagy mièrt csinálják?"

Előzmény: Arven1011 (11478)
Arven1011 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 11478

Ki a csuda mondta, hogy betegek a fürjek?? Mert én biztos nem, csak azt, hogy megmentettem őket. Ja, és azt te sem gondolhatod komolyan, hogy leírok egy litániát arról, honnan és milyen módon kerültek hozzám a kis állatok, mikor a táplálásukat kérdezem. Te biztosan kiválóan értesz hozzájuk, eszemben sem lenne ebben kételkedni a hozzászólásaid alapján, de az emberekhez már máshogy állsz, belegondolsz mindenfélét a leírtakba, és ismeretlenül ítélkezel. Ezt nagyon sajnálom.

Előzmény: japipapi (11475)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!