Keresés

Részletes keresés

farapuci Creative Commons License 2014.10.27 0 0 8127

https://www.youtube.com/watch?v=wL1f467tsf4

 

farapuci Creative Commons License 2014.10.26 0 0 8126

https://www.youtube.com/watch?v=QWaWsgBbFsA

 

farapuci Creative Commons License 2014.10.26 0 0 8125
farapuci Creative Commons License 2014.10.26 0 0 8124

Nem tudom mi van a háttérben, de azt tudom, hogy görcsbe rándul a gyomrom ha franciaországban kell lennem, és zsinórba csak rossz dolgokkal találkozom.

Bezzeg a retkes arabok meg vidáman szívják a segélyt meg a potya lakást.

Előzmény: nicsella (8123)
nicsella Creative Commons License 2014.10.24 0 0 8123

2007-9-ben közel 500 francia paraszt (agriculteur) lett öngyilkos.

http://www.itele.fr/france/video/tous-les-deux-jours-un-agriculteur-se-suicide-96916

Előzmény: farapuci (8122)
farapuci Creative Commons License 2014.10.24 0 0 8122

 

Ezt olvastam.

"A 'rasszista' kettős standard: hogyan ábrázolják a fehéreket bűnösnek és gyűlölködőnek azért, mert szeretik népüket és kultúrájukat.

Minden nem fehérnek szabad saját faját előnyben részesíteni, magukat érdekcsoportnak tekinteni, akiknek érdeke eltér a többiekétől, és nyíltan dolgozni csoportja érdekeiért. Ezek egyike sem rasszizmus.
Ugyanekkor a fehéreknek a nemfehérek faji érdekeiért kell harcolni. Föl kell áldozniuk saját jövőjüket a sokféleség oltárán, és együttműködni saját kifosztásukban. Nekik javasolniuk kell az európai emberek és kultúrák megszűnését idegen népek és kultúrák javára.
A legegyszerűbben kifejezve, a fehéreknek örömmel ki kell végezni saját társadalmukat, faji és kulturális öngyilkosságot kell elkövetniük.
Ez olyan, mintha valakit arra kérnének, hogy hagyja el saját gyerekeit és szeresse a szomszéd gyerekeit, mert máskülönben "rasszista" lenne.

Thomas Jackson "

farapuci Creative Commons License 2014.10.24 0 0 8121

Nem olyan nagy dolog volt jósolni. Tisztán réőrelátható volt az ügy.

Én Strasbourgban lakom, ha éppen nem Magyarországon vagyok.

Párizsban jártam eleget de most remélem egy darabig nem kell arra mennem.

Ha majd Strasbourgn jársz akkor megisszuk a sört.

Kár hogy az ablakon keresztüli ruha kidobálás elmaradt. Az látványosabb lett volna.

.

No és milyen munkát találtál?

Előzmény: Balázs0 (8120)
Balázs0 Creative Commons License 2014.10.24 0 0 8120

Tisztelt frapucci!

Hát nem tudom hogy te valami jós vagy e, vagy csak szimplán előre láttad a "storymat", de úgy történt ahogy mondtad! :D

Ahogy megigértem informállak a történésekről. (Ha esetleg nem emlékeznél rám, én voltam az, ki a barátnője után akart menni, és munkát/szállást keresni franciaországban, hogy együtt lehessek vele. )

A szituáció a következő: Sikerült szállást, és munkát találnom Párizsban! Bár nem ez volt a végcél, mert ez picit távolabb van a lánytól, aki után mentem volna, na de sebaj. Ez még elviselhető távolság lett volna, de mire megtaláltam "álmaim melóját" addigra álmaim nője besokallott, és bedobta a törölközőt.. :D

Köszi még 1x, hogy te inteni, és "óvni" szerettél volna a csalódástól, de hát ez így alakult, meg nem bántam, mostmár akkoris megyek, és megmutatom a nagyvilágnak, meg persze magamnak, hogy mindent megtettem, és képes vagyok munkát találni még akkoris, ha nem értem mit mondanak! :D

Ha nem laksz túl messze Párizstól, akkor meghívnálak egy pofa sörre, hátha jósolsz még nekem valami "szépet" :D

Előzmény: farapuci (8094)
farapuci Creative Commons License 2014.10.24 0 0 8119

Nincs ebola, csak annak akit a vöröskereszt beoltott.

Na ez szép, de nem meglepő....

 

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/10/uzenet-ghanabol-az-ebola-jarvany-nem.html#.VEo7_WefvT5

 

farapuci Creative Commons License 2014.10.23 0 0 8118
nicsella Creative Commons License 2014.10.23 0 0 8117

Egyik kedvenc iròm és versem.

 

 Wass Albert:Intelem 


Percre se feledd, hogy testvéred 
minden magyar, bárhol is éljen. 
Összetartásban rejlik csak erő.

A félvilágot is befuthatod, 
más ember földjén,testvértelen leszel, 
s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot, 
ha nemzetedről megfeledkezel! 

Te bús magyar, kit száműzött hazád, 
s idegen zsarnok lakja otthonod: 
bús sorsodért ne vádold nemzeted, 
kit úgy tűnik, Isten is elhagyott. 

A látszat csal. Isten ma is a régi. 
Te hagytad õt el, te s a többiek, 
s míg vissza nem zarándokoltok Hozzá, 
s a múlt hibáit le nem törlitek: 

Magyar földön nem lesz új Magyarország, 
Gaz és szemét nem terem nemzetet! 
S a gyűlöletet nem mossa le semmi, 
csak az összetartó igaz szeretet!

nicsella Creative Commons License 2014.10.23 0 0 8116

facebook-on: Mon- magyarok franciaorszàgban, franciaorszàgi magyarok - ha belépsz ezekbe a csoportokba, biztos talàlsz valakit Perpignan környékén is.

Előzmény: AgiMe (8108)
nicsella Creative Commons License 2014.10.23 0 0 8115

Fr.o-ban a legpermetezettebb gyümölcs a szôlô és az alma. Az almàt még csak lehàmozhatod, de a szôlôt ? Pedig én is nagyon szeretem. :(

Előzmény: Juditclara (8107)
nicsella Creative Commons License 2014.10.23 0 0 8114

Talàn probàlkozz a Facebook-on, rengeteg magyar van rajta, aki Fr.o-ban lakik mindenfelé. (Franciaorszàgi magyarok..., stb, hasonlò nevû csoport több is van.)

Előzmény: nicsella (8113)
nicsella Creative Commons License 2014.10.23 0 0 8113

En Lyonban lakom. Innen nem nagyon tudok a segitségedre lenni. :(

Előzmény: Minute998 (8095)
farapuci Creative Commons License 2014.10.18 0 0 8112
farapuci Creative Commons License 2014.10.18 0 0 8111

https://www.youtube.com/watch?v=QECGsJiZQX8

 

No ezt mindenkinek ajánlom.

farapuci Creative Commons License 2014.10.17 0 0 8110
farapuci Creative Commons License 2014.10.16 0 0 8109

Noam Chomsky (1928 - ) amerikai tudós, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) nyelvész professzora, a generatív nyelvtan elméletének megalkotója, köztiszteletben álló filozófus, történész, a XX. század egyik legjelentősebb szabad gondolkodója, - és egy felmérés szerint az egyik legtöbbet idézett amerikai értelmiségi - megírta a populista - demagóg diktatúrák tízparancsolatát. Talán nem kell hangsúlyoznunk, hogy nekünk magyaroknak, most, 2013 -ban, Orbán Viktor rezsimjének  harmadik évében miért olyan aktuális a felsorolás minden szava! A lista minden pontja mintha csak rólunk szólna, és minden bekezdés kezdődhetne úgy is, hogy "egy populista diktatúrában ... "

1. Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2. A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3. A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodniuk, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4. A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek: évszázadokon keresztül hajlandók benyelni és elfogadni ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”).

5. Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetőknek egyszerűen kell megfogalmazniuk üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6. Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7. Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8. A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9. A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10. Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Titkos nyilvántartásokat kell létrehozni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani.

AgiMe Creative Commons License 2014.10.15 0 0 8108

Sziasztok!
Bárki Parpignan környékéről esetleg?
Jelenleg Céret-ben tartózkodom és szívesen felvenném a kapcsolatot itt élő magyarokkal.
Szeretek kirándulni, főzni, társasjáték fan vagyok és nyitott az új emberekre.
Üdv
Ági

Juditclara Creative Commons License 2014.10.14 0 0 8107
  • ;-)

Érdemes kihasználni a szőlő adottságait!!! bár szerintem a cikk írója itt még  a must és bor előtti natúr szőlőitalra gondolt :-D

 

Jó kálium-, foszfor- és cinkforrás, van benne kalcium, nátrium és magnézium, valamint kis mennyiségben vas is. A szőlő erősíti az immunrendszert, és részt vesz az anyagcsere-folyamatokban. Jó hatással van az idegrendszer működésére, erősítik a fogakat és acsontrendszertSavtartalma étvágyjavító hatású. A gyümölcs segít megelőzni és kezelni a székrekedést, frissen préselt leve segíti az emésztést, és támogatja a vesék és a húgyhólyag működését, lassítja a vesekő kialakulását. Reumás eredetű gyulladásos betegségekben csökkenti a gyulladást, enyhíti a fájdalmat.Minél sötétebb színű a szőlő, annál magasabb az antioxidáns-tartalma.
Egyik alkotóeleme a kvercetin nevű flavonoid, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Szerepet játszik a rosszindulatú daganatok kialakulásának megelőzésében, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Védi érrendszerünket a káros lerakódásoktól, illetve azok következményétől, az erek beszűkülésétől, az infarktustól és az agyvérzéstől. Forr: Táfelspicc

 

leírtak ide vagy oda, egy jó kis Otelló vagy Izabella szőlőből frissen préselt nedű...hmmm, bármikor jöhet! és isten ments a dobozos vackoktól! főleg ha bor és dobozban árulják, mint a tejet vagy gyümileveket, pffff....krhh

farapuci Creative Commons License 2014.10.13 0 0 8106

https://www.youtube.com/watch?v=aM2SoPr9I7k

farapuci Creative Commons License 2014.10.12 0 0 8105

https://www.youtube.com/watch?v=_vNl3FMtmsQ&feature=youtu.be

farapuci Creative Commons License 2014.10.12 0 0 8104

Látod!

Mondtam én hogy nem lesz senki.

Előzmény: Minute998 (8095)
farapuci Creative Commons License 2014.10.12 0 0 8103

https://www.youtube.com/watch?v=iLzoHHnuoG4

farapuci Creative Commons License 2014.10.11 0 0 8102
farapuci Creative Commons License 2014.10.11 0 0 8101

https://www.youtube.com/watch?v=s1XW-79zVKc

farapuci Creative Commons License 2014.10.11 0 0 8100

https://www.youtube.com/watch?v=UYnih0rWwbE

farapuci Creative Commons License 2014.10.11 0 0 8099

https://www.youtube.com/watch?v=BIDJdFxxBKc

 

farapuci Creative Commons License 2014.10.11 0 0 8098

"Segít nekem megérteni azt a cigány lélektant, amely arra megy, hogy történik egy baleset, ahol meg se nézik, hogy valójában mi is a baja ennek a – feltehetően véletlenül elsodort – kisfiúnak, de máris készek voltak majdhogynem megölni azt, aki ezt a balesetet okozta? Hogy ennyire nem gondolkoznak ezek az emberek és ennyire indulatosak?" – nyitotta meg a beszélgetést a műsorvezető.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!