Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

golf72 Creative Commons License 2017.10.21 0 0 1605

Akkor megy a MÉH -be én már nem tartogatom !

Előzmény: Törölt nick (1604)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.21 0 0 1604

Sziasztok!   

Köszönjük a váltóról a tájékoztatót ,nekem személy szerint egy 3 sebességes van ,azt előbb kipróbálom ,hogy azzal milyen az élet mert ugye még most jött  egy  hónapja az autó is . De szerintem lesz majd annak gazdája  ,engem most köszönöm nem érdekel bár azért ki nem merd dobni !!!

Lehet egy félév múlva ide írom ,hogy 4 es váltót keresek .

 

A fékes/fékrásegítős problémára öszintén nem tudom a választ át kéne jól gondolni ,hogy hogy is működik a rendszer  és mért szorul a motor ha benyomod a pedált főleg ha új a rásegítő ....

Tényleg nem tudom.....

 

 

De ha meggyógyult a szerkezet mindenképp írd le a közösségnek !!

Sziasztok!

Előzmény: Vrhovina (1603)
Vrhovina Creative Commons License 2017.10.20 0 0 1603

Sziasztok!

 

Ismételten köszönöm a segítséget alkatrész ügyben.

Most viszont ismét gondban vagyok: méghozzá a probléma a fékkel van, mert kicseréltem a fékrásegítőt , de nem lett sokkal jobb a fékhatás, sőt amikor benyomom a fékpedált fullad a motor. Mi lehet a probléma? A fékrásegítő a ludas, vagy a főfékhengernek van köze hozzá?

golf72 Creative Commons License 2017.10.20 0 0 1602

Szia Gyuri én raktam össze szerintem jó állapotba van a nyeles tengelyt ki kell cserélni mert kistraktorhoz készült de nem lett kész ,azt hiszem még az is van . Igazából Salgótarján de Kecsekemétig el tudom hozni . Azért dobtam fel mert talán valakine többet er mint a MÉH telep

Előzmény: Törölt nick (1601)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.20 0 0 1601

Szia!  Köszönjük az ajánlatot ,egyébiránt mit lehet még tudni a váltóról ,mennyit ment,merre melyik városban lelhető fel!!  ???

Bár nekünk Zsuk- osoknak nincs távolság  jobb tudni merre hány méter  :DD    Mert tudod ehhez képest tankolunk!!  :)

 

Köszönettel a kisközség nevében :  Gyuri

Előzmény: golf72 (1600)
golf72 Creative Commons License 2017.10.18 0 0 1600

Sziasztok ! Esetleg érdekel valakit egy 4 sebességes komplett váltó és meg kb.20 kg fogaskerék hozzá!

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.16 0 0 1599

Szívesen segítettem , remélem tudtam is .Gyors válasznak azért nem méltatnám a magamét csak úgy válaszoltam   :)

Nos ha "sajnos" nincs Zsukkod azon azért még lehet segíteni , olyan történelmi  :) pillanatokban vagyunk ,hogy még éppen lehet kapni belöllük és lehet kifogni jót is  szóval   "Fel a győzelemre!! "   keresni kell egyet.

De azért az is meglep ,hogy Zuk váltóval dolgoztok  még mindig egy forgácsoló gépen ,még jó ,hogy sokak leszarzozzák ezeket az öreg járműveket , mi lenne ha nem lennének szarok .....

Nomeg hány házi prüttyögő  fődarabjait adják ezek a tipusok ,haló poraikból  hirdetve  a feltámadást !!!!????

Épp az Eger környéki szakboltban mutatta az eladó ,hogy  Ni!!    "Ezt a ventillátor ékszíjtárcsát nézzük meg ,ezt a lengyel nem öntötte ,ez lemez és egy darabbol van.   Ja meg a szar igy meg úgy  " Nézzük már meg a   Gaz M20 ,Warszava ,Nysa, Zuk márkák honnan lettek .nos amerikai Chevrolet licensz  !!   "      

Mondván ,hogy lehet bonyolult a Zuk első futóműve ,de valszeg az is Chevrolet alapokon épült .

 

Na ez csak úgy eszembe jutott ,akkor kíméljük a Zuk váltókat és éltessük ezt  és a  fenti márkákkal kapcsolatos többi oldalt !!

 

Jó munkát ,jó egészséget  !

 

"Nincs még veszve Lengyelország ,amíg élnek lengyelek !!!  ""        :)

Előzmény: méray (1598)
méray Creative Commons License 2017.10.16 0 0 1598

Szia!

 

Nagyon szépen köszönöm a segítséged és a gyors válaszod! :-)

 

Sajnos nincs Zuk- om, hanem a munkahelyemen az egyik (fém)forgácsoló gépen Zuk váltó van.

 

Mióta ott vagyok, nem volt még kicserélve, rátöltve olaj és mivel már nem egészséges hangja van, gondoltam kéne tölteni olajat.

 

Úgy voltam vele, inkább megkérdezem Tőletek.

 

Még egyszer köszönöm a segítséged!

 

Üdv méray!

 

Előzmény: Törölt nick (1597)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.16 0 0 1597

Szia!

 Az imént bemásztam ,mert fejből én sem tudtam már ,hogy a váltó karral ellentétes oldalon ,tehát a menetirány szerinti jobb oldalon van egy ,nekem inbusz fejű csavar és az lehet a beöntő .Mondjuk a homokos olajsártól nem sok minden látszott először de szerintem az lesz az...   Majd nekem is kéne vele találkozni ,mert ugye egy gépátvétel után illik ilyen olajakat is cserélni .

De amúgy meg ki kell csavarni nagy kárt nem csinál egy csavar kivétele ,túl sok lehetőség amúgy sincs  ,és újjal esetleg be lehet nyúlni  és érződnie kell  ,hogy  milyen  fontos  alkatrészt vizsgálunk  :D   :D

Remélem segítettem szép napot ,jó ZUK ozást

Tisztelettel :Gyuri

Előzmény: méray (1596)
méray Creative Commons License 2017.10.15 0 0 1596

Sziasztok!

 

Szeretném Tőletek megkérdezni, hogy Zuk váltón hol találom az olaj betöltő nyílást (csavart).

A váltó oldalán találtam csavart, de nem vagyok biztos, hogy oda kell tölteni.

 

Válaszotokat előre is köszönöm!

 

Üdv méray!

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.06 0 0 1595

szia/sziasztok!!

 

Mindenben akarok segíteni ,végül az is kiderül ,hogy tudok e.....   :D

 

Pont ma délután voltunk a fent említett  bácsinál hoztunk egy nagy ládába sok kisebb nagyobb alkatrészt .A címe  Andornaktálya  K. ZS.   nullahat30kilencvenháromötven kettőnegyvenöt.  Főfékhengere volt az biztos 24,8 ért de rásegítő ügyben hívd fel ,meg amúgy is mert készül az  "őshazába"  és  ,hogy  otthon tudd találni ,vagy hozzon neked ha nincs polcon . Ja ha hívod vagy mész említsd már meg h Karcagról Gyuri  közvetített ,had legyen egy piros pontom....  :)      (postáz is)

Sok sikert !

tisztelettél: Gyuri

ui. ha itt sehogy sincs ,van még egy cím ( hmm egykét hét alatt tiszta Zuk alkatrész  tudakozó lettem!!  :D )

Előzmény: Vrhovina (1594)
Vrhovina Creative Commons License 2017.10.06 0 0 1594

Sziasztok!

 

Engem sajnos csak papíros érdekelne.

Hát ismételten gratulálok hozzá, akkor ez is egy szép példány :) Az enyém 16 évet állt egy fészerben, nagy szerencsém volt vele. 

Ez az "alkatrészes bácsi" tehát a mai napig tud cuccot a Zukhoz? Én idáig az ADVESZ kft-től szereztem be dolgokat, de most bajban vagyok, mert kéne egy fékrásegítő és az nincs nekik. Nem tudsz ebben segíteni?

tomas10 Creative Commons License 2017.10.06 0 0 1593

szia nekem van egy eladó papírok nélkül

Előzmény: Vrhovina (1587)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.03 0 0 1592

Szia!  Igazán szívesen írtam le ami eszembe jutott !   Ma lett átírva a jószág ,meg öblögettem a motorterét ,ja meg elindult a  a  hármas henger is hála az égnek csak  gyertya baja volt .  Három sebességes a szürke és nincs ponyvája csak két hosszanti magasítója, tehát hátul nincs neki.Én vagyok a harmadik tulajdonosa , a 29 évből állitólag  12 -t állt mindig fedél alatt .Meg ahonnan hoztam is ott sem volt  "hajléktalan"  :)  ,mondjuk látszik is rajta  .Flexet ,hegesztőt  még nem kell nekiengedni szerencsére. Az ajtajai kis kenés után úgy csukódnak már mint valami Veltheim  zár  mármint a Zukokhoz  képest .  
Ma járattat meg a hűtő előtti redőnyt is   ÉÉÉÉS  MŰKÖDIK  !!!!!  :) :)

Majd még kardánkereszt ,kipufogó ,fék átnézés no meg gyújtás ,porlasztó ellenőrzés a legfontosabb teendők  .

Andornaktályán még mindig üzemel a  tipusbolt  ,a bácsi maga jár ki az   "őshazába"  cuccokért ,de hoz  Lublinhoz .Fso  -hoz is ,vagyis tart készleten .

Mesélte  az alkatrészboltos bácsi ,hogy egy ideig Zukkal járt ki Lengyelországba , TIR  táblás Zukkal ,műhelyében ki is van téve a tábla.

No már azt is leírtam amit nem kérdeztél ,itt áll a dolog.....

Minden Jót  !!

 

Előzmény: Vrhovina (1591)
Vrhovina Creative Commons License 2017.10.03 0 0 1591

Sziasztok!

 

Nagyon szépen köszönöm ezt az információt arról a dobozos Zukról. Láttam már én is az interneten hirdetve, de még így is lelakottnak tűnik. Én sem szeretnék egy ilyenbe belevágni, inkább kutatok még. Neked pedig gratulálok a szerzeményhez :) Ponyva is tartozik hozzá? 3 vagy 4 gangos?

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.02 0 0 1590

Sziasztok ! Olyan kérdésem van ,hogy le lehet e venni alaphelyzetben a Zuk motorról az olajteknőt ,vagy csak az első híd kivétele után ?  Az olajcsere kapcsán szeretném amennyire lehetséges a belső olajsártól is megszabadítani a motort.

Köszönöm szépen előre is a választ!!

 

dutrancs Creative Commons License 2017.09.30 0 0 1589

A meghajtásával nincs semmi baj? Forog ,mikor jár a motor? Azután az olajnyomás állító szelepet kellene megnézni,nincs-e felakadva!

Előzmény: speter35 (1586)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.30 0 0 1588

Szia!  Egy hete néztünk meg egyet Egerben  A06 os .Benzin gázos de ez a legismertebb autóhirdető honlapon nem derül ki .Állitólag hívatalosan 5 személyes !!!    Ezért tetszett .   3 sebességes a váltója ,mikor kérdeztem a kereskedőt hogy 3vagy 4 sebességes  csak   mondta a magáét ,hogy ugyan már minden autó 4 sebességes.......   a kis csacsi  :)

Beindítani nem tudtuk ,az áramot azt adta de a kulcsra meg sem mukkant .Melósokat hordtak vele előzőleg ,hátul Uaz mintás gumija van elől pedig két nagyon zsír 4x4 es felíratú Fulda , Amúgy nincs szétrohadva de mégis lelakott .Sok  italos üveg volt benne ugyhogy pont a vevőket várják rá.....  Olyan szürkés zöldes színű ,szerintem már nem a gyári festés .Amúgy 2017 március óta nincs vizsgája kb. azóta hírdetik is .  nagyjából ennyi ,ja  adtak a  beszélgetés folyamán egy "flottakedvezményt "  is  de sztem ehhez el kell menni és alku közben megkérdezni .  Én  a magam részéről nem vágtam bele az amúgy 190e forintos üzletbe  mert  nem fogott meg valahogy a gép . De azóta lett egy sokkal komolyabb állapotú platós ,igaz drágábban .

Sok sikert a vásárlási szándékodhoz!!   tisztelettel : Gyurika

Előzmény: Vrhovina (1587)
Vrhovina Creative Commons License 2017.09.29 0 0 1587

Sziasztok! 

Szintén Zuk tulajdonos-és kedvelő vagyok. Van két darab platós példányom, de szeretnék egy dobozosat is: nem tud valaki egyet netán? 

üdv: zoli

speter35 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 1586

Szia! feltöltöttem olajjal és úgy tettem vissza,de semmi olajnyomás!

 

Előzmény: dutrancs (1585)
dutrancs Creative Commons License 2017.09.28 0 0 1585

Lehet,hogy összeszereléskor nem olajoztad meg a szivattyút! Nagyon száraz és nem kapja fel azt olajat!

Előzmény: speter35 (1584)
speter35 Creative Commons License 2017.09.28 0 0 1584

Sziasztok! segítséget szeretnék kérni Zuk motor teljes felújításon ment keresztül dugattyúk ,hengerfej, olajpumpa fogaskerekek cserélve,csapágyak cserélve, a blokk alján lévő olaj szűrő és csövek átmosva,olaj lecserélve, indításkor  nincsen olajnyomás és a szelepekhez nem jut el az olaj! Mi lehet a baj??

Segítséget előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.28 0 0 1583

Sziasztok !   most regisztráltódtam  egy dologért : A ZUK -ért !!!   Ami nálam gyermekkori élmények társszereplője volt ,másoknak megint mást jelentett de valószínűleg mindenkinek jó emlékeket ha még fórumszinten is foglalkozik ezekkel a gépekkel.

Az az igazság ,hogy egy ideje figyelem az írásaitokat...  Hát nagy párbeszédek ,fordulatok, olvasni valók nincsenek :D ,node mit is várhatnánk egy utakról szinte száműzött veszélyeztetett létszám határát súroló , egykori hangulatos kisárúszállitó gazdáitól és rajongóitól.  Ne is legyen elvárásunk !   Én néha erre fogok járni ,írok is ,mint most és majd  alakul valami.

Például ide is írom ,hogy hosszas nézelődés után megtaláltam egy platós szürkét  ,elvileg ma hozzuk el .Majd írok róla .Köszönöm ha befogadtok!!

tisztelettel :  Gyurika

tomas10 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 1582

Sziasztok van eladó zuk egy platos ès egy dobosos mindkető papirnèlküli ès van eladó vadonat új fèkrásegitő ès a rávaló munka henger ès egy új gardán kereszt ès egy èkszíj ha valakit èrdekel

dutrancs Creative Commons License 2017.07.17 0 0 1581

Szervusztok!! Fiúk ,az egyik ismerősöm hagyományos régi dízel platós ARÓjához szervó kormányt keres. Nem tudtok valahol eladót??

otto1600 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 1580

Helló!Eladó az alábbi zuk,hátha érdekel valakit!06305509441https://www.hasznaltauto.hu/kishaszonjarmu/zsuk/a_15/zsuk_a_15-11571884

BöhmD Creative Commons License 2017.04.05 0 1 1579

Üdvözlet!

 

 

Zuk plató + Gyári! Ponyvával eladó! Szakadásmentes állapotban!

 

Plató vége is  és az oldalmagasítások is megvannak!

Tel:06703271086

 

Email: info@tarnokikenyerlangos.hu!

 

i.á.: 70 ezer ft!

 

.

 

Gergely Kovács Creative Commons License 2017.03.27 0 0 1578

Üdv mindenkinek!

 

Zuk hátsó hídból a behajtó bordás tengelyt ami a difit hajtja vette már ki valaki? Hogyan lehet kivenni belőle? Kell valami célszerszám a kúpos csapágycsésze kihúzásához?

kossuth85 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 1577

keresek üzemképes Zuk-ot! email:kossuth85@gmail.com

Natuka 15 Creative Commons License 2017.03.08 0 0 1576

Sziasztok!

Zuk hengerfej nyomaték és meghuzási sorrendjét esetleg tudja valaki?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!