Keresés

Részletes keresés

Belekotty Creative Commons License 2009.09.07 0 0 58
Nyalván a szénmonoxid és korom, egyéb szarok csökkenése több hőt ad, ami az össz CO2 kibocsájtást persze csökkenti.  Nem kellett volna a CO2-t is odaírniuk, nyalván hülyeség így.  No de az 50-70 százalékos csökkenés úgy is baromság. 
dejódió Creative Commons License 2009.09.07 0 0 57
Tegnap az Echo TV-n ment.
Előzmény: Csavarhúzós (38)
pint Creative Commons License 2007.03.07 0 0 56
komoly oldal

"A tökéletesebb égés és a kisebb gázfelhasználás következtében 50-70%-kal csökken a létrejövő káros anyag (széndioxid, szénmonoxid stb.) mennyisége, így jelentősen csökken a környezetre gyakorolt károsító hatás."

tehát a tökéletes égés hatására csökken a széndioxid. hm. akkor hova lesz a szén?
Előzmény: pimpaa (55)
pimpaa Creative Commons License 2007.03.07 0 0 55
Sziasztok!

Nem rég indult egy fórum a www.sporoljgazt.eu-n, ahol állítólag közvetlenül szakemberekkel lehet beszélgetni, kérdéseket feltenni nekik, akit érdekel látogassa meg az oldalt, szerintem érdemes.
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.18 0 0 54

Ez  a műsor nagy csalódás volt!

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.16 0 0 53

Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak! És arra is, hogy alátámasztják e , konkrét adatokkal. Az igaz, hogy ezen a kanálison, már sok marhaság lement! Én megnézem!

Előzmény: Csavarhúzós (52)
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.02.15 0 0 52
Ez az a műsor, amit "vidám vasárnap" címen szoktak adni, és hinni kell benne? :-)))
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.15 0 0 51

"2007. február 18-án, vasárnap délelőtt 9.30-kor az ATV-n az
Ingatlanpiaci körkép című műsorban kerül sor a gázmegtakarító technológia
bemutatására
."

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.12 0 0 50
Szia! Ilyen mágnest itthon is lehet kapni és az órát zavarja meg! De ez nagyon balhés dolog és büntetik is!!
Előzmény: vikizsolt (45)
vitaminek Creative Commons License 2007.02.11 0 0 49
Ha pedig ezt többen is megcsinálják, figyelmesen, látható lesz a mérési adatok szórása is. Persze az eredmény a hatásfokot is tartalmazza majd, ami lehet különböző.
Érdekes lenne ez országos viszonylatban is...
Sőt...A benzinnel is...
Egyszer tankoltam valahol, az nem akart elfogyni. De csak egyszer.
Előzmény: vitaminek (48)
vitaminek Creative Commons License 2007.02.11 0 0 48
Figyuzz:
A fürdőkádat ~150 l.
De egy vödörrel hitelesítheted is.
És utána telitöltöd a hitelesített szintig melegvízzel (V).
Leméred a hidegvíz, és a melegvíz hőfokát, ha lehet 0,5 K pontossággal.
A képlet Q=V*dT/860 kWh.
Esetleg az időt is mérheted, nyitott csapnál.
No meg a gázmennyiséget (kb 0,5-1,0 m3.)
Ha ezeket az adatokat itt leírod, segítünk kiszámolni mindent.
Ráadásul meg is fürödhetsz. Ha nem vagy kövér, csak kevés víz folyik majd túl...
Előzmény: jancsika35 (43)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.11 0 0 47
mármint ez a mágneses eset a csalás
Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.11 0 0 46
ez szép, csak éppen a fűtőértéket honnét veszed?
valószínűleg lecsökkent a fűtőérték, ezért kell több gáz
kromatográf nélkül (10 milla körül) nem is tudod mérni, és ezt a gázosok tudják :)
szerintem az eset ordas nagy csalás, de kit érdekel, gyurcsók is kuruzsolhat a tévében, aztán lecsukják? nem.
Előzmény: Csavarhúzós (42)
vikizsolt Creative Commons License 2007.02.11 0 0 45

Sziasztok!

Nekem valaki azt mondta, hogy egy jó erős mágnest az órára kell tenni, és ilyet árulnak is Lengyelországban

Na jó ráteszem. De mi fog történni? 

Hallottatok erről Ti is?

zsé

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.02 0 0 44

Szia! A gázórában egy mágneses kuplung van beépítve. E kuplung belső oldalán egy ventilátorhoz hasonló lapátkereket pörget az áthaladó gáz. A számláló részénél pedig egy másik mágnes igyekszik követni a belső oldalon lévő mágnes forgását. Ha ez a mágneses kuplung meghibásodik, akkor max. lassabban fog forogni, de gyorsabban biztosan nem. A két mágnes között nincs mechanikus kapcsolat, egy rozsdamentes lemez választja el őket egymástól. Ott más a gond. Lehet, hogy valamelyik fogyasztód (konvektor, ..stb....) meghibásodott!

Előzmény: jancsika35 (39)
jancsika35 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 43
Aha. Kiderítettem, hogy a mi gázbojlerünk óránként 0.22m3 gázt fogyaszt, holnap mindent lekapcsolok, aztán lengedem a melegvizet, és nézem az órát. Így egyszerűbb. Köszi a segítséget.
Előzmény: Csavarhúzós (42)
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.02.01 0 0 42
C*m*deltaT a hasznosult energia, fűtőérték*köbméter a fogyott, a kettő hányadosa a hatásfok
Előzmény: jancsika35 (41)
jancsika35 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 41
Azt hogyan kell?
Előzmény: Csavarhúzós (40)
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.02.01 0 0 40
Víz- gáz- fűtésszerelés topicban talán...

Amúgy az is lehet, hogy nem elromlott, hanem most mér jól. Ha van gázbojler is, akkor a vízmelegedésből-gázfogyásból lehet hatásfokot számolni, és megnézni, hogy irreális-e.
Előzmény: jancsika35 (39)
jancsika35 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 39
Tisztelt hozzáértők! Egy soha nem buherált gázóra el tud úgy romlani, hogy gyorsabban pörög? Az utóbbi három hétben brutálisan megugrott a fogyasztásunk, a duplája a decemberinek(m3-ben) és egyáltalán nem volt hideg, és nem fűtünk jobban. Már nem tudom mire gondoljak. Ha van itt valami szerelő, megköszönném, ha válaszolna.
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.01.30 0 0 38
Szerintem pedig szándékosan manipulálnak. Ugyanis az TÉNY, és MÉRHETŐ, hogy a mágnes levétele a már beállított kazánról nem változtat semmit a megnövekedett hatásfokon. Már az is nehezen hihető, hogy ezt azzal akarják magyarázni, hogy "mert a cső mágneses maradt", mert előtte meg hablatyoltak a szupererős, mással fel nem cserélhető mágnesről. De az, hogy nem szabad leszedni, mert egy kicsivel elfordítva visszaszerelve akár fogyasztásnövekedést okozhat, nem alapulat tévedésen, ilyen tapasztalatuk nem lehet, ezt csak megtévesztésből mondhatják, tévedésből nem.
Szóval ez kábé annyira hihető, mint a "nem tudtam hogy vak a lovam, azt hittem csak bátor".
Csalás ez a javából...
Előzmény: Törölt nick (36)
TestiPasztor Creative Commons License 2007.01.30 0 0 37
A nem merheto adott esetben a "jelentektelen", "kib* kicsi" stb kifejezesekkel ekvivalens. A metan diamagneses, toltese sincs, de meg dipolmomentuma se, igy aztan meg a Lorentz erok sem rangatjak sehova, nem hogy "felmagnesezodve" , meg "megfesulodik" vagy mit mondanak a szakertok.
Ja igen, es a metan tetraederes, nemhosszukas, ergo nincs nagyon hova fesulni .
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 36
Még valami! A Btk. 318 paragrafusa(1)bek. szándékos bűncselekmény elkövetését feltételezi.  Azok akik a mágneses gázkezelők forgalmazását végzik, szerintem mind biztosak a termék pozitív hatásában. Tehát ,ez sem áll meg. Alias- Zamecsnik
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 35

Tehát, a ha néger dobozlakó, nem tudja megmérni a mellette elhaladó autó sebességét, kimondhatja, hogy  az autó áll. Mert a sebessége nem mérhető a helyi körülmények szintjén. Az afrikai dobozlakó számára a sebesség fogalma  nem létezik!

Ezzel  a magyarázattal cáfolni valamit, nem igazán jó érv!

Előzmény: Csavarhúzós (34)
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.01.30 0 0 34
Hogy érthetőbb legyen: azt állítottam, hogy a Merkúrnak VAN hatása a metánmolekulára, csak érdemben, MÉRHETŐEN ez nem befolyásolja a gázkészülék hatásfokát. Ahogyan a mágnesnek is van hatása még a metán atommagjára is, de ez semmilyen MÉRHETŐ hatással nincs a gázkészülék hatásfokára.
A fogyasztáscsökkenést a mágnesnek tulajdonítani csalás, bűncselekmény.
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.01.30 0 0 33
Aminek nincs mérhető hatása, az nincs. Sok pénzért eladni meg - ajánlom a Btk. 318. § -át:
(1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el .

A büntetési tételeiről is ott olvashatsz.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 32

Marinéni gázórájára tényleg hatással van a Merkúr, csak még nem tudják bizonyítani! A neutrinókról sem tudtak semmit több ezer évig, mégis hatással voltak a környezetükre és a mai napig is hatással vannak rá. Tehát, azért mert valamiről nem tudunk az nem biztos, hogy nincs!

Csavarhúzós Creative Commons License 2007.01.29 0 0 31
>Ez tény.
-Aha. És a vízből veszi ki a zokszigént?
Szóval persze elvileg a Merkúr gravitációs terének is van hatása Mari néni gázóráján áthaladó metánmolekulára, de gyakorlati hatása nincs. És a mágnesnek sincs. Ugyanúgy mozog, forog mágneses térben is, mint annakelőtte, és ugyanúgy ütközik az oxigénmolekulával is.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.29 0 0 30

A mágneses térnek hatása van a gázokra is. Ezt tény! Az már más kérdés, hogy melyik, gáz miként reagál. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a gázkütyük mindenhol jól működnek ! Általában az új vezérelt elektronikával rendelkező rendszerekre nincs jelentős hatással. A baj nem a hatásfokkal van, hanem azokkal akik értékesítik! Valóban mondanak olyanokat is, hogy a mágnes hatása , csak három, négy hónappal a telepítés után várható. Ez már szényen, persze arra nézve is, aki ezt elhiszi!

Csavarhúzós Creative Commons License 2007.01.28 0 0 29
Több topicban kitárgyaltuk már. Lényeg hogy tényleg elér(het)nek fogyasztáscsökkenést, de a mágnes csak a parasztvakítás hozzá, amivel az árat indokolni lehet. Kisebbre veszik a kazán teljesítményét ("beállítják az égés munkapontját") ezáltal megnő a hőcserélő hatásfoka. Ha a beállítás után csak annyit változtatsz, hogy leveszed a mágnest, semmi nem változik, az előnyös hatások megmaradnak. Ők ezt azzal indokolják, hogy a cső még egy hónapig (de legalább a visszafizetési garancia végéig :-) őrzi a mágnességét. Ja meg ne ved le, mert utána ha nem hajszálpontosan ugyanúgy teszed vissza, akkor akár fogyasztásnövekedés is lehet a vége.

A régebbi kazánoknál működik, amik még nem modulálták a lángot, hanem bekapcsol-kikapcsol üzemmód között váltanak.

Azt mondjuk szomorúan tapasztaltam, hogy a természet-képe az embereknek milyen együgyű, még a szakértő gázszerelő is mond olyant, hogy "Ennek hatására a gázmolekulák rendeződnek a mágneses tér hatására, lazul a molekulák közötti vonzóerő, ezáltal jobban össze lehet keverni a levegővel, ami tökéletesebb égést eredményez".
Merthogy a "rendeződő gázmolekula" elég önellentmondás. Meg mintha amúgy valami "vonzóerő" akadályozná a molekulák keveredését, de ez a mágnestől megszűnne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!