Miert van az, hogy a magyar ettermek kulfoldon elvesztik az izuket? Ha osszehasonlitasra kerul a sor, akkor alulmaradnak. Mi az ami hianyzik beloluk, amitol olyan lenne, amilyennek lennie kellene. Milyen berendezes legyen, mi legyen az etlapon?
Már megírták. Sokan szeretik. Én pont azért nem mert ugyan azt adják, amit otthon is tudok csinálni. És kb olyan is. Csak zsírosabb. Amúgy sokan szeretik, még mindig megy a szekér.
Bár ez inkább a "Hová érdemes vidéken" topikba illő, de köszönjük a hírt.
Ha már Szigetköz, akkor Dunaszigeten a Zátonyi holtág partján van egy nagyon jó kisvendéglő, a Popeye. Nagy kfedett terasz, fafűtéses pizzakemence, korrekt kaják.
Ritkán regisztrálok ilyen oldalakra, de mindenképpen szeretném most megosztani veletek a tapasztalataimat.
A hétvégén családommal a Szigetközben kirándultunk és a környékbeliek a Diamant Hotel **** éttermeit ajánlották, ha finomat és bőségeset akarunk enni. A szálloda csodás helyen van, a berendezés is nagyon ízléses. A szakács első osztályú, és az ott dolgozók is nagyon kedvesek voltak. A szállodához 3 vendéglátó egység tartozik : a Greenfield Pub, a Dunakorzó Étterem és a hotel mellett elhelyezkedő ízig-vérig magyaros Sári Csárda. Első nap a hotelben ettünk, másnap a csárdát próbáltuk ki. Az egész család el volt kápráztatva a kiszolgálástól, a finom ételektől. A gyerekekre külön odafigyeltek, ami nagyon ritka. Legközelebb biztosan több napra jövünk. Teljes szívből ajánlom mindenkinek!!!!!
Bár mindkét fogalom illik az ipsére, inkább a gourmet-ságát szerettem volna kiemelni, azaz rosszul használtam a szót :) Szégyen, pedig már 5 éve ismerkedem a nyelvükkel :) De hányszor esik meg még most is, hogy a magyar beidegződés felülírja azt az egyébként egyszerű és értelmes módszert, hogy kinyissak egy szótárt, és pontosan utánanézzek... :)
Igazad van, de milyen érdekes, hogy itt MO-n a közgondolkodásban inkább a gourmand jelenti az "ínyenc" szinonimáját. Sokan nem is tudják, hogy ezt a "gourmet" fedi. A "gourmand" szó az elfogyasztott étel mennyiségére utal - falánk, nagyevő....etc.
" Tolna megyéből tanultam el, ott úgy mondják, hogy „halas módra” készítik a pörköltöt. Úgy főzik, mint a halászlét: nincsen zsír, nincs lepirítva a hagyma, hanem belerakják a hozzávalókat a bográcsba, felöntik hideg vízzel, és úgy zubogtatják, ahogy az ember a tésztát főzi ki. Isteni pörkölt lesz belőle. "
En is igy csinalom (kiveve a nagyon zubogtatast), Szekszardon tanultam :)).
magyar a konyha, de nemzetközi technológiával és sok sok rafináltsággal dolgoznak. tehát a legjobb választás ha egy külföldinek akárnák bemutatni a magyar konyhát.
ha a legjobbat akarod akkor mindenképpen bock, efelől nincs kétség. a borssó is jó, de más kategória, a bock kiemelkedő, alkalomra való hely, a borssóba meg bármikor be lehet menni, finom lesz, de nem lesz annyira kiemelkedő. Francia vendégnek mindenképpen Bockot ajánlanám.
Nem sok etteremben ettem mostanaban Mo-on, de itt az etel magyaros volt, finom volt, a kiszolgalas elsoosztalyu - nem...osztalyon feluli, es kellemes, hangulatos hely. Szepen reprezentalja a magyar konyhat.
Az a eloeteles tal... kolbasszal, hideg falatokkal, beleertve a libamajat is... no azzal ellenek egesz este! :))