nalunk a szomszed lepcsohaznal is beerett 3 hullam is. na, meg eggyel arrebb a naspolya evek ota hozza a formajat, pedig nincs kezelve semmivel sem. kedvenc teli gyumolcsom
Sajnos, nálunk is ez volt. Barackfák, meggy elfagyott, az alma termés gyenge, a szilva és cseresznye csemeték még nem teremtek. A kivénhedt körtefánk (aminek már a torka is véres) viszont minden évben megbízhatóan hozza a gyümölcsöt, bár idén azon is kevesebb volt. Amit nem értek, az a füge: terem, mint a bolond, pedig azt hittem, hogy az sokkal érzékenyebb lesz a fagyra ...
A nyugalom megzavarására mindenesetre alkalmas kép. :)
Nekem a szilvásváradi kályhából előkerülő pisztráng a csúcs gasztro.
Multiból vettem 1-szer tálcásat. Egyszer. Nem tudtam megoldani, nagy csalódás volt. Szemét az egész vagy én vagyok annyira képzetlen, hogy ezekkel nem tudok mit kezdeni.
A bükki pisztráng telepek működő képesek valóban. Mégis nagypapinak igaza van abban, hogy a Mátra felső csúcsai csontszáraz képződmények pl. a Bükkhöz képest. Itt biztos lehetetlen tenyészteni. Gyerekkoromban még volt apróhal és rák is az északi lefolyású patakban, sőt vizirigó, de már régen nincs semmi.
Suttogás szerint a Bükkben sem minden pisztráng bükki. Sáfrányéknak valahol Győr felé is van tenyészetük, ha jól tudom.