Keresés

Részletes keresés

118080267529 Creative Commons License 2019.05.15 0 1 5169

Szia! Én lehet tudok segíteni.

Nekem is az egyik kedvencem az öngondoskodási terv 2.0, de azért messze nem hibátlan.

Tényleg a konkurenciáihoz képest erősen kimagaslik és hosszútávon 10-15%-os különbség is lehet. Még hosszabb idő után persze még több.

Viszont én személy szerint onnan szoktam megközelíteni, hogy mennyi idős az illető akinek kötik. (2-3 okból.)

1. Van e ideje kivárni az éveket (a cél kitűzött időpontja)

2. Menyire kimért, precíz ember

3. Mennyi idős, melyik életszakaszában tart

 Ez azért fontos mert az Öngondi nagyon preciz és annyi bónusszal szolgál, hogy megszámolni nem tudom, viszont cserébe nagyon szigorú. Esetenként szüneteltetéseknél vagy díj elmaradásoknál előfordulhat végleges bónusz vesztések, akár több is. Akkor már nem olyan nagy a különbség, a rugalmasabb testvéreihez képest. Persze ha te egy precíz és kimért karakter vagy, aki napra pontosan megtakarít és van kellő vésztartalékod ahoz hogy ha bármi történik veled sem marad ki hónap amikor nem takarítasz meg, akkor ez a te programod és élvezni fogod. :)

Amennyiben pedig bármelyikben eltérsz, legyél kissé szeleburdibb, vagy középszerű, ne adj isten rosszabba anyagi háttérrel, akkor egy Generali Kabalá-t javasolnék én személy szerint neked. Mivel ott vissza szerezhetők a bónuszok és ha még is buksz bónuszokat nem tömegesen hanem egyet -gyet. Persze sosem lesz akkora a nyereséged mint egy igen precízen kezelt öngondiban, de sokkal rugalmasabban tudsz vele játszani. Csak annyi hogy ne ijedj meg ha felhív egy Generalis, elég faragatlanok de jót akarnak.

 

Plusz, mivel most kerültél a stabilabb anyagi helyzetbe az is lehet, h inkább csak egy Egészség és önsegélyező pénztárral kezdenék, vagy legalábbis biztos csinálnék mellé.

Előzmény: JDMjunky19 (5166)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2019.05.13 0 0 5168

Ha az aláírt ajánlatod eljutott a biztosítóhoz, akkor él a szerződés - ha nem utasították vissza.

Az alkuszok - általában - nem vehetnek el pénzt, vagyis díjhalasztással jön létre a szerződés.

Érdeklődj az Uniqa-nál közvetlenül!

Előzmény: bigsec (5165)
Zeki_ Creative Commons License 2019.05.13 0 0 5167

Jogi fórumban érdeklődj!

Előzmény: bigsec (5165)
JDMjunky19 Creative Commons License 2019.05.13 0 0 5166

Sziasztok!

 

Eddig egyáltalán nem vetettem bele magam a pénzügyi dolgokba, (nem volt mit megtakarítani) de nem rég felkeresett egy ismerősömön keresztül egy OVB-s és nem tűnt úgy, hogy a srác egy bemagolt szöveget mondd, úgy tűnt ért hozzá, viszont mikor ilyen olyan biztosítást és megtakarítási lehetőságeket mutatott be, feltűnt, hogy a Signal-os cuccok mindig sokkal, de sokkal kedvezőbbek. Első ránézésre. Most a Signal Öngondoskodási terv 2.0-t mondta, hogy mennyire jól járnék vele. Próbáltam utána olvasni, mert nem szeretek utána járás nélkül semmibe belemenni, de nem sok mindenre jutottam. A ti segítségeteket kérném, volt-e már valaki aki kipróbálta, esetleg tapasztalata van, tud-e róla valamit. Nagyon remélem, hogy itt megtalálom a választ!

Előre is köszi!

bigsec Creative Commons License 2019.05.12 0 1 5165

Üdv,

A következő lenne a kérdésem:

Amennyiben egy biztosítási alkusz cég üzletkötőjével kötöttem biztosítást egy üzleti ingatlanra, de miután én elfogadtam az általuk az Uniqa biztosítótól kikért ajánlatot és azt aláírva lepecsételve átadtam az üzletkötőnek ő többszöri kérésemre sem volt hajlandó elhozni vagy bárhol átadni a kötvényt és a számlát az átutaláshoz, így díjfizetés nem történt. Eltelt 3 hét, csak halasztgatta az időpontot és 4 nappal ezelőtt kigyulladt az épület és az ingatlan fele az árukészlettel együtt  megsemmisült, a kár hatalmas! Az üzletkötő a felelősségét nem akarja elismerni. Mit lehet ilyenkor tenni?

Zeki_ Creative Commons License 2019.05.10 0 1 5164

:)

 

Pörgős helyeken kell ingatlanokat, garázsokat venni (van ahol a garázsból lesz lakás és azt adják ki), aztán dől a zseton. Jobb mint bármilyen rádumálós befektetés.

 

Emlékszem réges-régen a brókernetes időkben mikor jött a nő hozzánk, hogy a forintos hitelre vett házunkra vegyünk még fel deviza hitelt, mert annak olyan kicsi a kamata, hogy azt a pénzt befektetve az általa javasolt portfólióba, nem csak a havi törlesztőt termeli ki, de még marad is a zsebünkben...  még jó hogy hagytam a fenébe.. a következő évben jött a válság.

118080267529 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 5163

Elnézést, ha kicsit hosszúra és direktre sikeredet. Eléggé ennek a tüzében égek és nagyon szeretem amit csinálok.
Viszont vissza szeretnék térni arra, hogy ügye kértem, hogy jöjjenek a negatív tapasztalatok. 

Azzal tudok mit kezdeni amikor, úgy kezdődik a történet, h velem konkrétan ez és ez így és így történt. Vagyis, nem az ismerek olyat aki találkozott már OVB-s tanácsadóval munka közben.

Fontosnak tartanám továbbá, hogy amennyiben a tapasztalat termékkel kapcsolatos az milyen körülmények között történt. Vagyis ; a tanácsadóm azt javasolta, így használjam, ekkor és ennek szóljak az érdekében. Én pedig használtam valahogyan, valamikor és valakinek szóltam vagy nem szóltam. 

Tanácsadónál pedig ha bunkó faszkalap volt; Milyen volt a körülmény ahol ez törtét, ,mi hangzott el előtte és utána. ( Nem mintha bármi felmentené a modora alól, de jó tudni :D )

 Illetve tényleg ne legyen 3 évnél régebbi, amennyiben programmal volt a baj, mivel ma már legjobb tudomásom szerint  nem tudunk 3 évnél idősebb programot értékesíteni, amennyiben még is az abszolút érdektelen vagy rengeteg frissítésen esett már keresztül.

Ez azért fontos számomra mert tudni fogom, hogy milyen programot kezeljek esetleg fent tartással, vagy milyen szituációkat lehetne emberibben kezelni.

Előre is köszönöm!

118080267529 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 5162

Tehát a megtakarításokról és befektetésekről.

Fontos, hogy ez a cég profiljának alapvetően csak egy kis szelete és messze nem ők vannak többségben, bár tény, hogy a legtöbbet értékesített programok közé tartozik. Szintén fontos még, h ezek sem a cég tulajdonát képzik, hanem más több 10, vagy akár egy-két száz éves, müködő pénzintézetek és más nemzetközileg elismert, és előkelő helyen lévő, alapkezelő cégek felügyelete alatt állnak. Ezek vállalnak érte, különböző valós garanciákat, ha szabály szerint vannak kezelve. Az OVB szintén csak közvetít és hátteret biztosít, a magánszemélyeknek, hogy ne ebihalak legyenek a tengerben.

  Innentől szeretném megközelíteni a programokat, az ellenérvek alapján.

Az első ilyen a legtöbbet olvasott, hosszú futamidejű, nehezen hozzáférhető és drága, vagy nagy költségekkel dolgozó program.

Ez akár igaz is lehetne. Viszont ebből az esetek nagyon nagy többségében, egyszerre csak az egyik igaz rá.

Mint mindennél, itt is személyre szabással, élethelyzetre igazítással, próbálkozik a cég. Vagyis, nem egy-kettő konkrét programból lehet válogatni.

Ami az előbbi példához a legközelebb áll, talán az a szituáció, amikor egy házaspár a gyermekének szeretne félretenni a 20. születésnapjára, házvétel céljából.

Vagy egy másik példa, ha 11-30 éves idő távlatban szeretne valaki a saját nyugdíjára, apró kis megtakarításokat félretenni, így felhalmozva a kívánt összeget. 

Ha valaki ültet egy tölgyfa erdőta a kert hátsó udvarában azért, hogy tíz év múlva már ne kelljen fát venni a kandallóba, az ne vágja ki a rügyező szárait három évvel később, a síró gyerek szeme láttára, hogy el tűzelje az egészet 30 perc alatt.

Jó, ez nyilván poén, de értitek a lényeget.

Erre a példára a tanácsadó olyan programokat fog elvinni, amiben az adott időpontban a legoptimálisabb a hozzáférés. Nem célszerű a program első pár évében feltörni a szerződést, akkor tényleg lehetnek költségei. Viszont amennyiben egy ilyen program végig van futtatva, a szó szoros értelmében viszont nem látott költségek kb nulla.

Ezzel szemben, pro-kontra, vannak olyan fajta programok amelyek, már egy két éves is lehet  futamideje, ha valaki rövidtávon kíván befektetni és nem megtakarítani. Viszont ezek már tényleg igényelnek 150-500 ezret. Az előbbi példához képest, drága hiszen ott 10-50 ezer közötti összegről beszéltünk, de szinte bármelyik pillanatban hozzá férhető.

Az előbbi két véglet között, lehet válogatni, kalkulálgatni, álítgatni. 

Előzmény: 118080267529 (5161)
118080267529 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 5161

  Látom, hogy itt a befektetéseken van a legnagyobb hangsúlyt, úgyhogy szeretnék erre is kitérni.

Ám mindezek előtt, szeretnék két dolgot leszögezni.

Nem azt szeretném elérni, hogy megváltsam mindenkinek a gondolkodását és rohamozzák meg az OVB oldalát tanácsadót keresve, ha nem, hogy lássunk pro-kontra érveket. Bemutatni, hogy az ott dolgozók miért bíznak a cégben. Persze megköszönöm, ha valakinek van kettő három évnél fiatalabb negatív tapasztalata, konkrétan a céggel szemben, vagy az adót tanácsadóval szemben. (A két három év azért fontos mert akkor kerültek le, bizonyos mérföldkövek.) Amennyiben van, kérlek ezt írjátok le konkrétan,  ezzel is nagymértékben elősegítve az én munkásságomat és fejlődésemet. Köszönöm!

A második pedig az hogy a cég nem csupán befektetésekkel/ megtakarítási programokkal foglalkozik, hanem bármilyen jellegű pénzügy területtel, legyen itt szó egy folyószámla váltásról, balesetbiztosításról, vagy szeptembertől már a kgfb-ig. Vagy ezen is tovább a CSOK igénylés és társai-ig.

Viszont, mindezen tovább is, a cégnek konkrét kézzelfogható terméke nincs. Amit én személy szerint a cég termékének hívok, az az idő spórolás, az információ szerzés és az ott dolgozók számára a karrier lehetőség. Azok a programok, amiket az OVB-n keresztül vehetsz igénybe, nem az OVB tulajdonát képezik. Hanem egy adott pénzintézetét. Annyi különbséggel, hogy ezeket a programokat, azért nem lehet magánszemélyként, az adott pénzintézetnél igénybe venni, mert ezekben a termékekben már bele van építve, a cég üzletpolitikai kedvezményei és a partner cégek eseti akciói. Emiatt sokszor előfordul az az eset is, hogy egy adott biztosító, vagy bank kisebb vezetői, már nem a saját kedvezményükkel veszik igénybe a munkahelyükön elérhető programokat, hanem felkeresnek egy általuk ismert tanácsadót. Ugyanis előfordul, hogy így nagyobb kedvezményhez jutnak.

Előzmény: 118080267529 (5160)
118080267529 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 5160

Viszont, most nem konkrét ügynökről beszélünk, igaz?

Én voltam és vagyok mind két oldalon.

Vannak az OVB által közvetített termékeim és mára már én is, az OVB pénzügyi tanácsadója ként tevékenykedem.

Az egy abszolút életszerű és valós meglátás, hogy egy konkrét ügynök, egy adott pénzintézetet, tehát bankot, biztosítót, pénztárat, vagy egy nagyobb multit képvisel és a cég termékeit/programjait szeretné eladni. Vagyis nem tud olymértékben válogatni, személyre szabni ,amire sokszor szükség volna.Tehát nem az ügyfél, hanem pénzintézetet képviseli, és emiatt fordulhat elő, hogy nem tudja teljes mértékben az ügyfél igényeit kiszolgálni, vagy nézni. Igy tényleg kialakulhat az érdekellentét.

 Ezzel szemben viszont, az OVB hétköznapi helyzetben, nem tartozik elszámolással egyetlen egy pénzintézet számára sem. Az OVB kapcsolatban áll a legnagyobb pénzintézetekel ma Magyarországon, de a szó legismertebb értelmében, nem ügynöke egyiknek sem. Maga a folyamat az úgy néz ki, hogy felmérik a cég alvállalkozói az ügyfél igényeit és megnézik, hogy az ő igényeire és személyére, ki milyen ajánlatot ad és ebbe bele építik a cég üzletpolitikai kedvezményeit, ami abból származik, hogy pillanatnyilag, Magyarországon piacvezető pénzügyi tanácsadó cég. Pont ez a folyamat miatt és hogy maga a szolgáltatás pénzbe nem kerül.

Ugyan az előfordulhat öt-tíz éves távlatban, hogy egy gázszerelő kézben lévő, Balaton térségében fekvő, konkurenciánk lefölözi piacot, de jelen pillanatban ez az állítás korect.

Előzmény: ntaicn (5159)
ntaicn Creative Commons License 2019.05.05 0 1 5159

Ez nem igaz, hiszen nagyon magasak a költségek, nem éri meg, a biztosító eleve úgy csinálja h csak ő járjon jól, alapvetően érdekellentét van az ügyfél és az ügynök között, továbbá nem ilyen megtakarítási formára van szüksége az embereknek, hiszen itt évtizedek múlva férnek hozzá a pénzükhöz, vállalati részvényekbe érdemes fektetni, minden embernek az az érdeke h hónapról hónapra több rendelkezésre álló tőkéje legyen amit szabadon el tud költeni, passzív tőkejövedelemre kell törekedni. www.degiro.hu 

Ez egy kiváló diszkontbróker, akit érdekel az üzenjen: ztmanolin@gmail.com

Előzmény: 118080267529 (5158)
118080267529 Creative Commons License 2019.03.23 0 0 5158

Üdv!

A Nyugdíj előtakarékossági számla alapvetően jó döntés.

Jár rá az adó jóvá írás és relatív kis összeggel is indítható.

Viszont van 2 csúnya bökenője. 

A NYESZ-t saját magadnak kell kezelnéd, értened kell az alapokhoz, most mibe érdemes fektetni,miből kéne inkább kivenni és kalkulálni a piaci változásokkal. Tehát rengeteg akár nap többszöri felügyeletet igényel. 

Habár az is előfordúlhat, én több ilyen személyt is ismerek, aki rajong ezért a tevékenységért. Ha ön is ilyen akkor tényleg a legjobb választás imádni fogja, hogy bele áshatja magát a részletekbe. Viszont amennyiben mégsem szinte tuti bukás. A legtöbb embernek sem ideje sem energiája, de leginkább hozzá értése nincs hozzá.

A másik magyarok számára nagyon fájó pont, hogy állami kézben vannak. Egy kreált krízis helyzetre hivatkozva a bent tartott összegek 70%-t gond nélkül, vissza térítés nélkül inkasszálhatók.

 

Meg persze vannak rá pletykák, hogy meg fognak szűnni 5 éven belűl, de ez egyenlőre csak szóbeszéd. Bár a LTP-k utan ez is reális lehet.

Előzmény: googyi (5150)
googyi Creative Commons License 2018.09.12 0 2 5156

Miért, ha elmondod neki, hogy téged ez a dolog nem érdekel, akkor megsértődik?
Jobb őszintének lenni, mint hazudni valamit.

Előzmény: Noldi01 (5155)
Noldi01 Creative Commons License 2018.09.12 0 0 5155

Helló!

 

Közel 2 hete megkereset egy ismerősöm, aki szintén OVB-s ügynök. Ő időpontot kért tőlem, de próbáltam húzni a dolgot egészen a mai napig. Megtörtént a találkozás, ahol elő is adta amit az ovb-ről tudni kell olyan formában ahogy te is leírtad. Kért egy második időpontot is, de már megbántam hogy az első találkozásra is sor került. Kérdésem csak annyi lenne hogy mivel tudnám a leghatékonyabban lerázni, hogy sértödés se legyen belöle.?

Előzmény: nyulsinter (5139)
googyi Creative Commons License 2018.09.11 0 0 5154

"Túl sok a termék, túl sok a szabályozás, túl sok a változás."
Nem egyszerű követni, de ha ez a munkája valakinek, akkor igyekezzen érteni hozzá.
Ne legyen már az, hogy néhány nap után jobban értek a szakmabeli által ajánlott termékhez.

Hitelközvetítő: ő majd kalkulál nekem szupi lakáshiteleket. Mondom oké, tudom mit akarok, de hajrá. 3 éves vagy nagyobb kamatperiódusút legyen szíves. Akkoriban ezeknek a kamata 4 és 5% között volt. Nyomtatja a varázskalkulációt 3-3.5%-os kamatokkal. Mondom neki, hogy ez tuti rövidebb periódusú, a kamatok nem stimmelnek. Á, nem, dehogy, ő mindent jól beállított, higgyek neki. Nézegetem a kinyomtatott papírokat, egyiken rajta van, hogy fél éves kamatperiódus...

KH lakáshitel két éve: KH-s szenior banki tanácsadó vs szerződés. Élni szerettem volna a szerződés egy pontjával, aztán mondta, hogy azt nem lehet, meg nem úgy van, meg higgyek neki. Aztán a KH központ mondta, hogy én tudom jól a feltételeket.

Független tanácsadók idén: Küld 3 ajánlatot email-ben kalkulációkkal nyugdíjbiztosításokra, kérdem az egyikről, hogy ez mégis hogy jött ki, mik a pontos százalékos költségek? Hátőőő, továbbít egy kolegájához, aki a kalkulátort csinálta. Ez a kolega egy értelmes srác és azok alapján, amiket tőle hallottam, nem vagyok meggyőződve, hogy a tanácsadók többsége pontosan tudja, mit árul... Nagyjából azt tudják szajkózni, hogy a TKM nem minden, csak típuspélda, meg itt meg ott milyen szupi hozamok voltak, hiába a brutál költségek.

Én arra jöttem rá, hogy a saját érdekeimet én képviselem a legjobban. Senkinek semmit nem hiszek el, mindenről magam kell meggyőződjek.
Sok inkompetens (tisztelet a kivételnek) ember akar eladni dolgokat, amiket ők maguk sem ismernek. Hogy bízzak bárkiben?
Már csak alapszintű termékismertetőnek használom a "szakértőket".

Előzmény: Zeki_ (5153)
Zeki_ Creative Commons License 2018.09.10 0 2 5153

Minden szakma fel van hígulva. Túl sok a termék, túl sok a szabályozás, túl sok a változás.

Ezeket stabilan lekövetni egy szakmán belül sem egyszerű, vagy nem lehet. A szakmát úgy írom, hogy évekig tanulják az iskolában. Nem pár napos/hetes gyorstalpalón.

 

Én lakáshitel ügyben fordultam ingatlanközvetítőnél dolgozó hitelközvetítőhöz, és olyan dolgokról nem tudott, meg olyan dolgokról gondolta hogy gyorsabban megy majd, amik nem úgy mentek. De volt olyan is, ami jogszabályváltozásról sok ingatlanos ügyvéd nem is hallott. Csak amikor esetemmel hozzájuk fordultam és utánanéztek, akkor látták, hogy ez már pár éve megváltozott. Na nem előnyére természetesen.

 

Anno még a válság előtt a brókernettől jön egy csaj, lyukat beszélt a hasunkba, hogy mekkora jó befektetést tud, vegyünk fel a hitelből vett házunkra még hitelt, azt adjuk neki és úgy befekteti, hogy mindkét hitelt visszatermeli. Szerencsére nem tettük. De a Brókernet tulajdonos nője az ország első milliárdos nője.  Na nem belőlünk.

 

Szóval tudom mindenki ideje drága, de több embert kell kihívni , akár befektetés, akár hitel, akár iparos munka, akár mi más, amire kiadjuk a pénzünket.  Soha nem első rádumálásra, és mindig utánaolvasva, másokkal is beszélve.

Előzmény: googyi (5150)
R.K. Creative Commons License 2018.09.10 0 0 5152

Legyen igazatok nyugodtan... :) Csak jót mosolygok, én nem veszem magamra ezeket. Okos enged... 

Géza Figyelő Creative Commons License 2018.09.10 0 0 5151

OVB , FUNDAMENTA hol vagytok. Nyilván mindenki a "tyúkszaros dombját" védi. De a most miből tollasodtok ha nem a bepalizott

madarakból...Nekem nem a Passzátszél fújta össze a vagyonomat és mindig magam nézek utána h. mi jó nekem.Ezért tartok ott

ahol tartok. Soha nem venném igénybe egy "szakkörös" véleményét ! Az OTP-ben mint prémium ügyfelet is néha madárnak próbálnak nézni.

Valóban a magyarok 99%-a analfabéta a pénzügyekhez és a "hiénák" ezt ki is használják !

googyi Creative Commons License 2018.09.10 -1 1 5150

A drága szabadidőmet azért töltöttem/töltöm pénzügyekkel, mert megéri.
Három "etikus" tanácsadóból kettő egyértelműen terelt a jó nagy jutalékú nyugdíjbiztosítások felé, miközben előre mondtam nekik, hogy nekem valószínű a NYESZ lenne jó.
Közben kiderült, hogy
1, a NYESZ mögötti struktúra lehet ugyanaz, mint a nyugbiztben csak lényegesen olcsóbban.
2, nem ismerik mélyrehatóan sem azt a terméket, amit ajánlanak, sem azt amivel szemben előnyben részesítik
3, konkrétan leszarják, hogy nekem mi az előnyös, közben becsomagolják, hogy nekem akarnak jót és nekik mindegy mit adnak el
4, ha hallgatok rájuk, minimum százezreket, de lehet milliókat bukok hosszú távon cserébe az ingyenes tanácsadásért
5, rájöttem, hogy a magyarok nagyrésze pénzügyi analfabéta, nagyon sebezhető pénzügyekben és a sok etikus hiéna őket veri át a legkeményebben, csak úgy pörög a nyugdíjbiztosítás biznisz
6, te pedig fel sem mered vállalni az érdemi vitát abban a témakörben, ami elvileg a szakmád

Egyetértek Géza Figyelő-vel. Annyit hozzátennék, hogy az érdemi pénzügyi tanácsadás nem lehet ingyenes és jutalékalapú.
Fix összegű pénzügyi tanácsadásnak lehet értelme, mint ami a kiszámolós arcnak vagy a pénzügyi tudakozósoknak van.

Előzmény: R.K. (5148)
Géza Figyelő Creative Commons License 2018.09.09 0 0 5149

Egy "szakkörös" akkor adjon tanácsot ha több pénze van mint nekem.. Még egy gondolat,szép angol mondás "Nincs ingyen ebéd"

R.K. Creative Commons License 2018.09.08 0 0 5148

Egy szerény kérdés: akik a drága szabadidejüket ilyen fórumozós okoskodásos faszsággal töltik el, azok mennyire elégedettek az életükkel? Ha ír az ember egy korrektet, abba is további kötekedő szálak indulnak. A ti cégetek aminek dolgoztok ott mindenki pedáns fasza ember? A ti cégetekben ahol dolgoztok soha nem vétett senki hibát?! Az összes fórumra izguló barom egy élettelen, akiknek nincs jobb dolguk, mint itt kötekedni, mert otthon nem ők hordják a nadrágot és itt töltik ki a kisebbség érzésüket. Lehet szidni az OVB-t. A kutya attól hogy lepisálja a parlamentet, attól még a kutya az kutya marad, a parlament meg parlament. Attól, hogy itt megy az okoskodás a cég folyamatosan bővül, növekedik. Nyilván azért mert annyira szar... :) 
Windows-t is sokan szidják, mégis az emberek többségének az fut a gépén.... ;) 

Na ez volt az utolsó kommentem, mert inkább a gyerekemmel töltöm az időm, mint ilyen időrabló emberekkel "beszéljek". Szerencse, hogy nem ti befolyásoljátok a karrierem.... Jó csámcsogást... ;)  

Géza Figyelő Creative Commons License 2018.09.08 0 1 5147

Ez az egész pénzügy tanácsadás egy szélhámosság. Nyilván aki terjeszti a termékeket az biztosan jól jár ! Ez olyan mint a paradicsomos kofa a piacon..azt hiszi h. mindenkinek paradicsom kell.Csak Ő nem hívja magát élelmiszer tanácsadónak...Valaki elvégez egy 2 hónapos szakkört (érettségire építve) és egyből tanácsot akar adni.

Nincs olyan ember a földön aki hosszú távon tudja a pénzügyi folyamatokat a világban.. Csak egy tollvonás és ugrott minden. Persze a szakkörös tanácsadók meg tollasodnak közben !

googyi Creative Commons License 2018.09.07 -1 0 5146

Kár vitázni?
Állítasz valamit, leírom az ellenérveim, aztán szerinted kár vitázni.
Azt állítod, hogy az eszközalapokba (extra költségekbe) csomagolt befalapok jobbak, mintha közvetlen befalapokba tennénk pénzt. Meg hogy ez utóbbi több szakértelemet igényel.
Én szeretek kevesebbet fizetni ügyfélként ugyanazért. És ahogy írtam, mindkettőnél portfóliót kell kialakítani gyakorlatilag ugyanolyan célú építőelemkből.

Előzmény: R.K. (5145)
R.K. Creative Commons License 2018.09.07 0 0 5145

Szerintem ezeken felesleges "vitázni", meg őszintén megmondva értelmét sem látom. :) Mindenki tegye abba a pénzét, amit jónak lát. Pénzügyi tanácsadókra szükség van, ez is egy szakma, mint az orvosi szakma is. Az már egy más kérdés, hogy vannak jobbak vannak rosszabbak (bár a 2-essel végzett orvos is orvos ugye...). Én hála isten nem a jutalékorientáltak közé tartozom, nyilván ezért vannak eredményeim is, és ezért szeretnek az ügyfeleim. 

Na szép napot! 

Előzmény: googyi (5144)
googyi Creative Commons License 2018.09.07 -1 0 5144

"NYESZ az emberek nagyon kicsi szegmensének felel meg, mivel aktív kezelést igényel, amihez megfelelő befektetési tudás kell"
Nem értek egyet.
NYESZ-ben mibe fektethetsz? Befektetési alapokba. (És tőzsdézhetsz is, de erre kitérek majd)
Nyugbiztben mibe fektetsz? Eszközalapokba. (Amelyek többségében mögöttes befektetési alapok vannak és egyébként maga az eszközalap is befektetési alap)
Mindkettőn ugyanúgy egy portfóliót kell kialakítanod, ahol eldöntöd, hogy milyen arányban fektetsz részvényalapba/kötvényalapba/abszolúthozamú(aktívan mendezselt)/ingatlan/stb. alapba.

Miért jó az nekem, hogy extra költségek mellett nyugbizt-en keresztül kerül ugyanolyan dolgokba a pénzem? A folyó költségek is nagyobbak 1-2%-kal + ugye egy tetemes értékéseítési költség is van az első pár évben.
A költségszintjeik sokat javultak 2014 körüli változások óta, de hozamban minden szárnyalt az utolsó pár évben, a jövőre pedig semmilyen garancia nincs. Egy biztos dolog van, a költségeket ki kell fizetni az ügyfélnek.

Az ÖNYP-vel kapcsolatban egyetértek, az túlzottan magyar kitettségű és túlzottan meg van kötve hosszú távon lehetőségek szempontjából. Mindenesetre ha valakinek 10 éve van hátra, annak elsősorban azt ajánlanám.

" Aki ráér és tudja kezelni a befektetéseit, annak szuper lehetőség lehet, mert akár nagyobb hozamokat is tud realizálni, mint egy bef. alap esetében."
Aki azzal játszik, hogy speckuláció alapján próbál tőzsdei dolgokkal pénzt csinálni, az az esetek többségében bukni fog. A NYESZ ad lehetőséget erre, de hagyjuk meg ezt a befalapok alapkezelőinek.

Előzmény: R.K. (5143)
R.K. Creative Commons License 2018.09.07 0 0 5143

Én, mindegyik lehetőséget megszoktam említeni, elmondani az előnyeit hátrányait, de aki jártas a pénzügyekben pontosan tisztában van azzal a ténnyel, hogy a NYESZ az emberek nagyon kicsi szegmensének felel meg, mivel aktív kezelést igényel, amihez megfelelő befektetési tudás kell (ez az ügyfelek 99,9%-ának alkalmatlan, tapasztalatból). Aki ráér és tudja kezelni a befektetéseit, annak szuper lehetőség lehet, mert akár nagyobb hozamokat is tud realizálni, mint egy bef. alap esetében. ÖNYP-t általában cafeteriában szoktam intézni az ügyfeleknek, ha van a cafeteria elemek között, vagy ha valaki kihasználja a max. adóvisszatérítést nyugdíjbiztinél. Az ÖNYP hozamait és referenciahozamait összehasonlítva (MNB honlapjáról letölthető az összes magyarországi pénztár portfólióira vonatkozó adat-tábla) látszik, hogy a nagyrésze a benchmarkját sem éri el, ami nem túl jó... Az is korlátozott, hogy magyar állampapírt kell nagyrészben vásárolnia a pénztáraknak, nagyon kis súlyban tudnak befektetni külföldi részvényekbe. Biztonság szempontból nyilván rendben van, mivel állampapírban van a pénz nagy része. Plusz negatívum mindkettőre nézve, hogy az ügyfél, ha nem tud miből visszaigényelni adót (akár családi adókedvezmény kimaxolása miatt, stb.), akkor pont a hatalmas előnyét bukja el. A nyugdíjbiztosítások ilyen szempontból sokkal nagyobb szabadságot adnak, mert a szerződő személyét meg lehet változtatni (nálam már 3 ügyfélnél előfordult ilyen, hogy szükség volt rá), így kitudják használni az állami visszatérítést zavartalanul. Hosszútávon a normális nyugdíjbiztosítások költségszintjei nagyon alacsonyak, így az a tézis, hogy drága itt leburul, főleg hogy az MNB újraszabályozta a piacot tavaly. Amikkel mi dolgozunk akár nyugdíjbiztosításokkal, akár sima UL-ekkel, az összes költségszintje nagyon korrekt, ez mellett pedig nagyon jó hozamokat produkálnak az általunk közvetített alapok. Az, hogy mindig mindenki az árat nézi, az baj. Én se a tescos vajat veszem meg, meg a tescos párizsit, mert annak hosszútávon fizetem meg az árát. Ugyanígy vagyok a pénzügyekkel. 

Zárszóként pedig én nem csak mondom, hogy jók ezek, én konkrétan 2 UL-el is rendelkezek és hozzák azokat a számokat, amiket kell. Az egyik megy nekem, a másik a gyereknek a jövőjére, ha felnő. 

Előzmény: googyi (5142)
googyi Creative Commons License 2018.09.06 -1 0 5142

"a mi részünkről teljesen mindegy melyik terméket adjuk pl. nyugdíjra."
Ezt már máshol is hallottam, mégse mondtak egy szót sem a 3 lehetőségből 2-ről. Vagy ha volt, akkor is terelés volt egy irányba.
Milyen arányban értékesítesz nyugdíjbiztosítást, ÖNYP-t és NYESZ-t?

Előzmény: R.K. (5141)
R.K. Creative Commons License 2018.09.05 0 0 5141

Már nem bírom ki, hogy ne véleményezzem. Tök jó olvasni a rengeteg okos fórumhozzászólást, néhányon el is mosolyodok. :) Én jómagam közel 4 éve végzem a szakmám az OVB neve alatt, műszaki iskolában végeztem, tehát alapból közöm se volt pénzügyekhez, mára ez teljesen megváltozott. Ami leszögezendő mindenképp: irodák és irodák között óriási különbségek vannak, amit maga az emberi tényező ad. Sajnos van rész-igazság azokba, amik le vannak írva, viszont a pénzhajhász szar "tanácsadók" hamar kihullanak a cégtől, mivel akinek a munkája nem továbbajánlható, azt úgy sem fogják továbbajánlani és bezárul a kör számára. Konkrétan akkor beszélhetünk átbaszásról, ha az ügyfél nem az igényeinek megfelelő terméket/szolgáltatást kapja!!! De ez nem csak itt van meg, hanem a kereskedelemben mindenhol! Az miért számít átbaszásnak, ha az ügyfelemnek a meglévő biztosításain pl tudok spórolni évi 40-50ezret (ami 10 év alatt 400-500e Ft), mert rákötött egy ügynök valami drága szemetet? Vagy a hitelét kiváltom, mert sokkal jobb konstrukciók kaphatóak? Ha átverés lenne, hogyan tudna működni 48 éve, ráadásul piacvezetőként?! Konkrétan közel 150 ügyféllel rendelkezem, akik mind elégedettek a munkámmal. Mind akkora hülye lenne? Köztük vannak komoly vállalkozók is. Egyébként mindenkinek valahol el kell kezdeni a szakmát. Mi az elején az új munkatársnak egészen addig nyújtunk aktívan segítő kezet, amíg nincs meg az a megfelelő szakmai képzettsége és nem látjuk rajta, hogy menni fog neki önállóan is. Ebben a szakmában hosszútávon nincs értelme jutalékorientáltan gondolkozni, azok mind elbuknak. Érdekes a mi oktatásainkon folyamatosan arról van szó, hogy mennyire fontos az ügyfél igénye és az ügyfél céljainak megfelelő termékek/szolgáltatások kiválasztása... Senki soha nem erőszakolta rá nálunk egy munkatársra se, hogy építsen, egyébként meg vállalkozásról van szó, mindenki a saját vállalkozását építi, szerinted tálcán odaadják majd az ügyfeleket meg a munkatársakat? Ébredj fel. Ha nem mersz magadért felelősséget vállalni, akkor a vállalkozás egy az egybe nem neked való! Egy egyszerű példa: egy fodrász vagy bármelyik kis szolgáltató hogy kezd el ügyfélkört építeni? Nem a családja és az ismerősei által? DEHOGYNEM! Ahol fix fizetést kapsz ott is valakinek kell értékesíteni és eladni, nagyban ettől függ a te fizetésed. Szóval ha nem tudnak eladni, akkor neked sem fognak tudni fizetést adni és elküldenek. Mi pl nem veszünk fel mindenkit. Ezért van a felvételi beszélgetés, hogy megismerjem amennyire lehet az adott partnert és bemutatva neki komplex módon a lehetőségeket el tudjuk dönteni közösen, hogy van-e értelme, ami után vezetői megbeszélésre kerül a pályázói kérdőív. Az hogy ezt a rendszert sokan elbagatelizállják és szarul végzik az sajnos probléma. De érdekes, hogy az ilyen fórumra írogatás helyett "a cég által sérült" emberek miért nem az OVB központjának tesznek panaszt? Van rá lehetőség, legalább ki tudják vizsgálni, és ha szükséges megindítják a megfelelő eljárást, mivel rontják a cég hírnevét. A termékekről csak annyit: nekem személy szerint az elmúlt 4 évben senki nem tudott 1-1 jobb terméket lerakni az orrom elé, tényekkel alátámasztva, ezzel szemben én mindent tényekkel alátámasztva tudok bemutatni. A munkatárs toborzás pedig nem kötelező, vannak felső-tanácsadói pozíciók, ahol a szerződések után vezetői szintű kifizetés jár, passzív fenntartási jutalékokkal. 

Összefoglalásként csak annyit mondanék, hogy a korrekt és normális irodák/vezetők/munkatársaknál a fórumon említett dolgok nem tapasztalhatóak, és nincs különbség egyik vagy másik szerződésre kifizetett jutalékok között, tehát a mi részünkről teljesen mindegy melyik terméket adjuk pl. nyugdíjra.

 

Áldjon meg mindenkit a Jóisten és a fórumon való okoskodás helyett menjen dolgozni!!! 

Zeki_ Creative Commons License 2018.08.31 0 0 5140

Te, kb az ingatlanos szakma is ilyen sémákra épül. Jön az új, megy neki a tanfolyam, ti vagytok idáig a legjobb csapat, na akkor hajtsátok fel a rokonságban, ismrősi körben az ingatlant eladókat/vevőket, hívogass netes magánhirdetőket, szórd a szórólapod, csak mire ebből talán pénzed lehetne te beleunsz és kiszállsz. Közben lehet hogy akiket leadtál a cégnek, majd később fognak a cégnek meg az értékesítőnek hasznot termelni.

Pedig amúgy jó pénz van ebben is, ilyen ingatlan árak mellett.

 

De valóban, első az ISKOLA.  Utána lehet a szakmáddal többet keresel és büszke leszel a munkádra.

nyulsinter Creative Commons License 2018.08.31 -1 1 5139

Sziasztok ! 

 

Csak azért regisztráltam ide , hogy leírhassam a véleményemet :)

 

4 hónapja történt , hogy egy barátomat megláttam öltönybe , kérdeztem is tőle , hogy mi ez az elegancia . Nagyjából felvázolta a dolgokat , áh mondom ez nekem is tetszik . Megkérdeztem , hogy van e munka , mondta persze , csak előtte legyen meg az érettségim . Érettségit megszereztem , majd kaptam is a telefont , hogy ajánlottak engem . Az interjún már megkezdődött a paraszt vakítás , úgy beszélnek az emberrel mintha örök cimborák lennének . Az interjú végén mondta , hogy nagyon szimpi vagyok neki és , hogy ő biztos igent fog mondani az igazgatónak . Másnap fel is hívtam , mivel megkért , hogy én keressem fel a munkával kapcsolatban , hogy akkor akarom e . Meg is történt , utána jött a következő etetés . Több mint "100-200" felvételizőből engem felvettek és még kb. 10 embert . Nagyon elvoltam szállva magamtól , hogy mekkora király vagyok :D El is jött az a bizonyos infó est . 2 órás előadás volt , mindenki úgy öltözött mintha a Wolf Streetről jöttek volna . Pezsgő , cola minden egyéb szar bevolt készítve a következő áldozatoknak . Mondtak , hogy mi vagyunk a mostani legjobb brigád , és azért vagyunk most kevesebben az új átlagtól , mert az igazgatóság arra törekszik , hogy a legjobb emberek legyenek , és megválogatnak mindenkit . Másnap jött az első nap , elkezdtünk gyakarolni az első vizsgánkra . Azt tudni kell , hogy az infó est mindig 3 hetente van és mindig pénteken , míg szombatonként "training " van ahol gyakoroljak a manipulálás művészetét . Mindenkinek az úgynevezett 1-4 oldalt oktatják le , hogy miért is pont OVB a fasza a piacon és többiek miért szarok . A vizsgák is 3 hetente vannak szombatonként . A vizsgán van egy írásbeli rész , meg egy szóbeli . Szóbelinél elmondod közel szóról szóra is király vagy :D Minden kedd este van oktatási szeminárium . Van 5-6 alap szeminárium amit végig járatnak , és utána van a termék szeminárium ami után más nincs . Mindig ugyan az a duma megy . A kedd este mindig egy záró negyed órás bemutatóval történik . Bemegy az egész team a legnagyobb irodába . Értekelik a hét legjobb munkatársát aki a legtöbb egységet hozta , a picik közül aki az alap szemináriumi vizsgákon átment ( esetek 95%-ban mindenki átmegy , aki nem foglalkozott azzal , hogy betanulja a kis monológját azt nem engedik sajnos:D ) az kap egy oklevelet meg egy hatalmas tapsot . Hatalmas nagy feelingje van , mintha diploma osztón lenne az ember , maradék 5 percben levetítenek egy videót , hogy hol lesz a következő negyed éves vezető akadémia , ami hatalmas nagy buli meg ilyenek . Na most kicsit megállnék nagyon sok negatív szólást kaptam , hogy ne csináljam , nem hallgattam senkire , gondoltam majd én megváltom a világot . Egy darabig hatalmas nagy lelkesedésem volt aztán szépen megutáltam . Pénteken van a karrier nap . Pénteken nem lehet ügyféllel találkozni , csak a " jövőddel " foglalkozni . Kap mindenki egy " kétórás füzetet " amit az igazgatótól kap egy 1 órás privát beszélgetésen , itt elmondja a feltételeket , meg hogy mekkora gazdagsággal jár . El is jött az első pénteki karrier napon , össze kellett írnom embereket telefon számmal . A vezetőm , mindenki felhívott , hogy én ajánlottam őt , és hogy van itt egy mellék állású munka kötetlen idővel havi 120ezer forintért kb . 6 találkozóból lett 3 munkatársam , akik hozzám tartoztak . A ranglétrán úgy lehet feljebb menni , hogy a te munkatársaid is elérik a R2 pozíciót és egy negyed éves mérésen 2000 egységet kell írni a csapattal , minimum 3 R2 munkatárs kell , ha ez a mérés összejön akkor wáó te fiókvezető leszel . Ebbe a pozícióba már kapod a vezetői pótlékot , ami azt jelenti lényegében , hogy amit ők megkeresnek azt te is nagyjából . Azt mondják  , hogy ez nem MLM nem piramis , mert nyílvános a karrier terv . Mindenki kap fizetést aki feletted áll . A karrierszint így néz ki R1<R2<R3<Fiókvezető<Területi vezető < Területi igazgató < Régió vezető < Országos igazgató . Ezen a pénteki napokon mindig csak szervezed be az új embert aki lehet hülyíteni . És ezt a pénteki napon 10 órán keresztül , úgy hogy nem kerestél semmi pénzt azon a napon , de nem baj majd megtérül az ára amikor neked termelik a pénzt :DD Baromi unalmas az egész , mindig csak training és csak ugyan azt tanulod , hogy mit kell mondanod az ügyfélnek , semmi mögöttes háttér . Van egy biztosítás közvetítő vizsga Pesten ami 31000 ft , ha ezt elvégzik , akkor belehet őket regisztrálni . Össze se lehet hasonlítani egy tapasztalt igazi tanácsadót egy 18 éves fiúval . Az ügyfél találkozók úgy történnek , hogy előszőr elemzés van . Itt előszőr egy warm up beszélgetés az ügyféllel , hogy jó kedve legyen , általába a nyaralás , a hobbi a fő téma . Utána jön az a bizonyos 1-4 oldal majd az elemző füzet kitöltése és a végén meg mondják , hogy mivel ez díjmentes volt , így nekik az lenne a fizetés , ha kaphatnának ajánlásokat , akiken szintén tudnak segíteni . Sok embert még ott a találkozón felhívnak , hogy xy-al most találkoztam és az elmúlt 1 órában információt szerzett arról , hogy hogyan tud kihasználni ilyen meg olyan támogatást . Az elemzés után max 3 nap múlva megkell ejteni a " TANÁCSADÁST" . Ne legyenek kételyek , itt nagyjából azt sózzák rá az emberre , amiből a legtöbb jutalékot kapják , és ezt úgy csinálják , hogy a lehető legjobb paraszt vakítást vessék be . Ha ezt olvasod , kérlek ne vágj bele az OVB-be , hatalmas nagy pofára esés . Sok ember megfog utálni , mert hívogatnod kell őket , vagy azért , hogy találkozzanak veled , mint ügyfél , vagy azért , hogy beszervezd őket a kis csapatodba. Aki idő , és hamar kezdte el , mint a bit coint az most kurva jól él belőle . De ha most elkezded 2018-ba nagyon nehéz lesz , mivel egyre több ember fülébe jut a negatív . Megismertem nagyon jó embereket is akiknek a munkája kifogástalan , minden kérdésre tudnak válaszolni szakmaisan , de ők mondjuk diplomások . Rengetegen hátsó szándékúak , nem mind1 , hogy az ember kiben bízik meg , és rengeteg a seggnyaló is . Most ami a legmenőbb náluk a signal féle nyugdíj biztosítás . Beismertem magamnak , hogy nagyon ég a ház , kár volt védenem az OVB a haverok előtt amikor mondtam , hogy kurva jó , de belül éreztem a nyomást . Legyen az embernek egy jó szakmája , végzettsége , . Én most maradok még 1 évet technikumban , utána megakarok szerezni egy mérnök diplomát . Van az OVB-nek egy nagyon pici rétege , akik nagyon tisztességesek , és nem állnak be a csicska sorrba . Bennünk meglehet bízni , csak nehéz észrevenni , hogy kiben nem tudsz . Mindig a találkozókon a maximumot próbálják mutatni magukból , még 40 fokban is nyakkendő .  Az itteni a biztosítás közvetítők nagyon pénz éhesek , csak a jutalék , nem számít , hogy család , vagy barát . Én nem kevertem bele a családot , azt megmondtam egyből a vezetőmnek , és közel veszekedés lett belőle , hogy pont a családot a legjobb leelemezni , én meg mondtam , majd azt látom , hogy tényleg kedvező , akkor talán , addig nem keverem bele a szarrba a szeretteimet .  Vonjátok le a tanulságokat :) 1 hete léptem le , elkérték a neveket a füzeteimet mindent , ha valaki ezt olvasnán mondana később fel , az ne adja oda , mert őket is ugyan úgy felhívják , ne keverd a szarba azokat akik felírtál . 

 

 

Üdv 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!