Maradok a jó kis napsütöde kenyereknél. Legyen akár tönköly, akár napraforgós rozs. Most, hogy ilyen hosszúkásak, könnyebb szelni pirítani és át is sül. Bár a kerekség mint egység veszett...
Van a pécsi tönköly kenyér meg a Naturgold tönköly amik élesztőmentesek a piszkein kívül.
Pont mostanában volt nekem is gondom a kenyerekkel. Bagettet vettem, (nem tudom, ATA-e) és 2 napra rá már penészes volt. Egy másik fajtán meg nagyon érezni, hogy sületlen. Pont ma vettem ATA Toast kenyeret, hogy Dinonak tudjak mit csomagolni holnap, direkt jól megkuksoltam a boltban, hogy jó-e. Majd jól megpirítom, biztos, ami biztos. Valahol olvastam, hogy kenyeret egyébként is csak jól megpirítva kellene enni. (azt hiszem Bokor Katalin könyvében).
Na, szal, mostanában kétszer is megjártam az ATÁval.
Egyik kenyerük, csak úgy mint szokott lenni a kenyereikkel, nem volt rendesen kisütve ez sem, másnapra már meg is penészedett, hiába hiperszuper tönköly meg minden. Úgyhogy ezentúl még ritkábban veszek ilyet, pedig az ízét szeretem.
Másrészt a vásárlás rohamtempóban zajlott szombaton, és a szilvalekvárosnak nézett és vett kakaós ATAsütit az első falatnál ki is köptem, mert borzalmas volt az íze, és akkor nézem a címkét, h teavajjal készült. Na, annak a használatát sose értettem, mert egész egyszerűen avas az íze, vagy ezt mások nem veszik észre? Szóval lehet, h a teavaj olcsóbb, mint a pálmavaj, de kihagynám több okból is.
Vagy mert több topikba is betette uazt a szöveget?, mert máshol válaszoltam rá, de ott már azóta nagy termés volt, de azért lehet, h visszanézem, mer akkó elvileg a válasz is kiment.