Keresés

Részletes keresés

=duffy= Creative Commons License 2018.06.10 0 0 163

Szia! csak most olvastam. aktualis meg a kerdes? 11 eve elek itt, hatha tudok meg ujat mondani :) udv

Előzmény: ancsi36a (162)
ancsi36a Creative Commons License 2018.03.07 0 0 162

Sziasztok :)

 

Aki járt mostanában Moszkvában, tudna tájékoztatni a kinti árakról? Élelmiszerek, reggeliző helyek, kajáldák, éttermek.. ilyesmi :)

Továbbá érdekelne, ha magánúton megyünk ki, lehet kint magyar idegenvezetést találni? Vagy az csak az itthonról szervezett utazási irodás-idegenvezetős utaknál lehetséges? 

Valamit olvastam, h a telefonnal csak akkor tudok netezni, ha külön kártyát veszek hozzá?? Ez hogy működik kint? 

Köszönöm a válaszokat! :) 

center_pivot Creative Commons License 2018.02.21 0 0 161

Szia!

 

Az Aeroexpress-re a jegyet online is meg lehet venni: https://aeroexpress.ru/en/

Én itt fogom majd megvenni! Még nem próbáltam ki, de egyértelműnek tűnik.

A metrós kérdés engem is érdekelne, hogy milyen jegyet érdemes venni.

Előzmény: M28-1014 (160)
M28-1014 Creative Commons License 2018.02.20 0 0 160

Szia!

Abban tudnál segíteni, hogy az Aeroexpresre a jegyet azt hogy és hol tudom megvenni? 

Illetve a moszkvai metróra a 3 napos jegynek van e valami külön neve, vagy csak mondom a néninek, 3 napos?

 

Előre is köszönöm!

Előzmény: zotyab (142)
rip666 Creative Commons License 2018.02.08 0 0 159

igen. kifizeted , pár perc és meg is kapod e-mailben. 

Előzmény: center_pivot (158)
center_pivot Creative Commons License 2018.02.08 0 0 158

Köszönöm a választ! Időközben le is foglaltam a repülőjegyet.

A hotel honlapján van egy olyan, hogy "Visa support", jól értem, hogy ez a meghívólevél amivel lehet menni a vízumot csináltatni?

Előzmény: rip666 (157)
rip666 Creative Commons License 2018.02.07 0 0 157

közlekedés szempontjából nagyon jó helyen van , hozzászólások alapján nagyon rendben van .

én a Cosmos Hotelben voltam igazi retro szovjet hotel (ilyet is kerestem) , pazar kilátás nyílik a szobából , reggeli nagyon finom , közel a metro és a Űrhajózási Múzeum.

Előzmény: center_pivot (156)
center_pivot Creative Commons License 2018.02.07 0 0 156

Sziasztok! Még nem foglaltam le a repülő jegyet, de már úgy néz ki megvan a kiválasztott időpont. Március! Ki is néztem egy hotelt ami elsőre szimpatikus: Peter I. (https://www.booking.com/hotel/ru/peter-the-1st.hu.html)

Esetleg valaki aki jártas Moszkvában megírná, hogy milyen választás közlekedés szempontjából? Térkép alapján közel van a Vörös tér is, illetve a metró is. Remélem élőben is így van.

Köszönöm!

swensson Creative Commons License 2018.02.04 0 0 155

Vahurka, most olvastam csak a válaszod, nagyon köszi akimerítő tájékoztatást!

Előzmény: Vahurka1 (149)
van ilyen Creative Commons License 2018.01.08 0 0 154

Sziasztok! Szeretném megkérdezni,hogy mennyibe kerül most a vizum?Nyáron mennénk szerintetek lesz valami gond vele a foci VB miatt.

Vahurka1 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 153

Szia.

 

Én anno az 1000 út utazási irodával intéztettem el a vízumot, a kötelező eü biztosítást és a meghívó levelet is. Amióta a párommal együtt vagyunk már csak a biztosításért kell fizetnem - mivel ő orosz származású és emiatt ingyenes a vízum és a meghívólevelet is ő írja meg nekem. Az országba belépésnél ki kell tölteni egy regisztrációs kártyát két példányban, melynek az egyik példányát a visszafelé jövetkor a határnál le kell adni. A szálláshelynek kell téged beregisztrálnia igazolva a tartózkodásodat, melyhez elkérik az útleveledet. Jobb helyeken néhány óra múlva vissza is kapod és nem 1-2 nap.

 

Moszkváig többnyire latin betűkkel is ki van írva a helység neve, de ez a városon belül már nem teljesen igaz. Az orosz tudás nem árt, igaz volt hogy én sem beszélek oroszul és elmentem így pl. vásárolni - de az önkiszolgáló üzlet az más dolog és a cirill betűkkel is jó barátságban vagyok.

A külföldieknek több helyen magasabb belépő díjat kell fizetni, akár kétszeres árat is elkérhetnek érte - így nem előny, ha angolul vagy németül szólal meg az ember. Alap szavakat és mondatokat nem árt betanulni és akkor boldogulni lehet.

 

A legjobb Moszkvában a metrózást választani, igaz sok az ember, de tiszták és kulturáltak a megállók és gyorsak a szerelvények is.

 

Ha kell még valami infó, akkor írjál a privát címemre.

 

 

Előzmény: center_pivot (152)
center_pivot Creative Commons License 2018.01.05 0 0 152

Köszönöm szépen a választ! Nekem az 5-10 nap jó, sőt akár még egy hónap is, mert március környékén gondoltuk az utazást. De még kérdéses a dolog, mert aggaszt picit, hogy sikerül-e vízumot, meghívót intézni, illetve oroszul nem tudunk, cirill betűt sem tudunk olvasni, szóval a lecke fel van adva rendesen! :) De a város vonz minket nagyon! :)

Előzmény: Vahurka1 (151)
Vahurka1 Creative Commons License 2018.01.05 0 0 151

Szia.

 

Az attól függ mennyi pénzt szánsz rá. Ha sokat ('~ 60 00 Ft/db), akkor 1 napon belül is megvan, normál árat fizetve 5-10 nap között szokott lenni.

Előzmény: center_pivot (150)
center_pivot Creative Commons License 2018.01.05 0 0 150

Sziasztok!

 

Azt szeretném kérdezni, hogy a vízum elintézése az kb. mennyi idő?

Vahurka1 Creative Commons License 2018.01.05 0 2 149

Szia.

 

Az út túlélhető (mi 1,5 éves gyermekkel tettük meg először) csak az a kérdés, hogy merre szeretnél menni.

Mi Tolna megyéből 2009, 2010, 2011 és 2016-ban is kocsival mentünk ki kicsit túl Moszkván (Noginsk mellé) és nagyjából 2 napra tehető az út ideje mindent (útdíjak, szállás oda-vissza, étkezések és az üzemanyag költségét is) beleszámítva. Az útiköltség nagyjából kijön 2 fő repülőjegyének + reptérre/reptérről a lakhelyre/Moszkvába eljutás árából ~ 200. 000 Ft körül.

 

Mi mindig Tornyosnémetin keresztül mentünk át Szlovákiába (Kassa, Presov), majd Lengyelországon (Rzeszów, Lublin, Brest vagy Slawatycze* határátkelőn) átmenve  Fehéroroszországba (Brest -Moszkva autópályán) mentünk Oroszországba. Fehéroroszországban feltöltős jeladós útdíj rendszer van kiépítve (hasonlóan mint nálunk a teherautóknál és ott Bell toll néven fut), mely nem csak az útdíj levonására szolgál, hanem átlagsebességet  is lehet (a két oszlop távolsága és az idő) segítségével számítani. Ezt ki is használják és az eu-ba visszalépésnél ellenőrzik a határon. Ha vétkezik az ember, akkor több száz eurós büntetésre számíthat, amit helyben kp-ben kell kifizetni, addig nem lehet elhagyni az országot!

Az oroszországi rész viszont nem autópálya, hanem csak elválasztó sáv nélküli többsávos autóút, erre figyelni kell! Több helyen is mérnek és a lakott területeknél többnyire kamerák vannak, amik a legközelebbi rendőrségi posztra jeleznek, ahol majd kiszedik a gyorshajtót a sorból a jelzőlámpánál. A büntetésről csekket adnak, melyet postán kell kifizetni.

 

Ukrajnán keresztül csak a feleségem ment 2011-ben egyszer üzleti útra kocsival (ez "csak" 36 óra folyamatos haladással), de az út nagyon rossz állapotú és nincs benne autópálya + nem tudni milyen az ukrán-orosz viszony a határon.

 

* Ez egy kisebb határátkelő és általában sokkal gyorsabban lehet rajta átjuni oda-vissza, mint Bresztnél - ahol átlagosan 3-4 óra várakozási idővel lehet számolni. A lengyel oldalról átlépve Fehéroroszországba fel kell menni Bresztig (navi térképek nem igazán részletesek arrafelé, de már megvan a tapasztalatunk ehhez) és ott rámenni az autóútra, ami Kobryn után autópályává változik.

 

2016 őszére kicsit módosultak az Oroszországba belépés szabályai. Az ok mindössze az, hogy Oroszország és Fehéroroszország között néhány éve megszűnt a határellenőrzés, így aki erre megy az hivatalosan nem is lép be Oroszország területére, mert nincs regisztrálva. Ha így megfogják az embert Oroszországban akkor nagyon komoly büntetést kap - akár több ezer eurósat is + kitilihatják hosszabb időre az országból, vagy börtönbe csukják.

 

Ha nagyjából a második bekezdésben leírt úton szeretne menni valaki, akkor már muszáj felmenni a kalinyingrádi régióba és ott belépni Oroszország területére (jó ha van ilyenkor többszöri belépésre jogosító vízum), majd onann átmenni Fehéroroszországba és megcélozni Moszkvát.

 

Az utak minősége leginkább a szlovákiai részen gyenge (van ugyan autópálya, de nem igazán érdemes még pénzt áldozni rá, csak ha meglesz a lengyel határig), a lengyeleknél egészen jó - de nem autópálya - végig az út, igaz Liblin és a Fehérorosz határ közé autópályát építenek, ami fizetős lesz. A Fehéroroszoknál érdesebb az aszfalt, de jó minőségű és nem kátyús (!).

 

Üzemanyag Fehéroroszországban a legolcsóbb (~ 180 Ft/liter a 95-ös , majd Oroszországban (~225 Ft/liter), a lengyel-magyar árak közel azonosak és a legdrágább a Szlovákoknál (~ 390-420 Ft/liter). Fehéroroszországban és Oroszországban előbb ki kell fizetni a megvásárolandó üzemanyagot (töltőpisztolyt be kell tenni az üzemanyagtank töltő nyílásába), így lehet tippelni mennyit kell tankolni. Többnyire sűrűn vannak a benzinkutak (20-25 km), de a Fehéroroszország keleti felében ez inkább 50-60 km-re módosul.

 

Vásárlás szempontjából Fehéroroszország nem rossz, de a bővebb kínálat a lengyeleknél van (pl. Biedronka), ahol kb. 30-40%-al olcsóbb átlagosan minden mint nálunk (ez a lengyel gyártású termékekre igaz). Mi visszafelé be szoktunk rendesen vásárolni náluk a  kiváló minőségű helyi sajtokból, sonkákból-kolbászokból, édességekből, péksüteményekből, stb.

 

Bízom benne tudtam neked segíteni és ha kérdésed van, akkor a privát címemen keressél meg.

 

Üdv, Vahurka1

Előzmény: swensson (140)
borisz88 Creative Commons License 2018.01.04 0 0 148

Sziasztok!

 

Utazott esetleg valaki már a debreceni repülőtérről Moszkvába?
Milyen lehetőség van a reptérre kijutáshoz? A helyi repülőtéri autóbuszjárat csak péntek-szombat-vasárnap közlekedik, amit nem akarok egyszerűen elhinni... Van helyi transzfer?
Ráadásul visszafelé este 11-kor száll le a gépünk és fogalmam sincs, hogy hogyan jutunk be a vasútállomásra?
Kecskemétről megyünk egyébként, és persze felmerült az odaautózás, de azzal is gondban vagyunk, hogy hol parkoljuk le a kocsit 1 hétre, ahol biztonságban lesz? A reptéren sajnos nem őrzött a parkoló...
Ezért kacsintgatunk inkább a vonatozás, tömegközlekedés felé, de ez, hogy nem lehet kijutni a reptérre....hát számomra kissé vicces.
Ha valaki debreceni közületek, vagy van ilyen tapasztalata, nagyon sokat segítene vele.

erika.66 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 147

Szia bocsi, hogy csak most reagálok. A 141-es hozzászólásomban írtam, hogy az llcentre által intéztem a vouchert. Próbáltam azon a hotelon keresztül ahova foglaltam a szállást, de nem kaptam semmi reakciót. Így az llcentre maradt. Az igazság az, hogy nem is néztem, hogy van e magyar nyelven kitöltési útmutató. Amikor megláttam a német nyelvet egyből azt választottam. Pár perc és megjött. Lementettem azt hiszem pdf-be. De amikor először kinyomtattam nem látszott teljesen a széle. Gondoltam így nem fogják elfogadni a nagykövetségen és kicsit kellett szerkeszteni. Aztán jó lett a nyomtatás is. A vízum 19.025 Ft /fő és 5000 Ft/ fő az ügyintézés, ha irodán keresztül csináltatod. A voucher per fő kb. 4500 Ft. Remélem tudtam segíteni. Üdv.

Előzmény: lillcsusz (146)
lillcsusz Creative Commons License 2017.12.11 0 0 146

Szia, tudnál nekem segíteni, hogy hogy sikerült a vízumhoz szükséges voucherhez hozzájutni? Kiadja a szálloda külön kérésre vagy felár ellenében? Én a wizztourson tervezek foglalni komplett csomagot, külön-külön lefoglalva rosszabbul jövök ki. Mennyibe került a vízum összesen? A konzulátus oldalán feltüntett 20e körüli összeg valós? Van-e valami fontos tudnivaló, amit nem közölnek sehol?!

 

Nagyon köszönöm, szép napot! :)

Előzmény: erika.66 (141)
erika.66 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 145

 

 

 

Előzmény: erika.66 (144)
erika.66 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 144

Szia. Tegnap érkeztünk meg Moszkvából. Nagyon tetszett a város (Vörös tér és környékére jutott idő). Nagyon tiszta, nagy a fegyelem, mindenhol őrök vagy rendőrök. A biztosításra visszatérve. Nekünk a Chubbnál 7500 Ft volt és a Mondialnál 5400 Ft csak utasbiztosítás. A Mondiálnál be tudod kb-ra tervezni a költséget és úgy választhatod a ki a biztosítást. Én nem kötöttem sztornó biztosítást. Pénteken indultunk. Mivel csak egy hosszú hétvégére mentünk, ezért úgy kellett tervezzem, persze a fórum segítségével, hogy a metrót is lássuk. A tervem az volt, hogy leszállunk, vonattal a kijevszaka majd az Arbatskaja metró állomásokra és innen taxival a hotelhoz. Tehát leszálltunk és a reptéri buszon mondom a férjemnek, hogy hogy fogunk menni. Erre megszólalt egy fiatal hölgyike, hogy ő is arra megy és kiismeri magát és segít nekünk, mert azért annyira nem egyszerű a csomópontokon "átkelni" így első nekifutásra. Azt hiszem mindegyik négyes kereszteződés. Na nem kellett kétszer mondania és vele mentünk. Első blickre kaotikus. Elmentünk a tervezett Arbatskaja állomásig. Aztán mondja, hogy onnan simán el tudunk menni a hotelig "csupán" kétszer kell átszállni. A telóján behozta az útvonalat lefényképeztem és végül is így elmentünk a hotelhoz eső legközelebbi állomásig. Feljöttünk a felszínre és 200 m a hotel. Azért elég félve indultunk neki, de sokat nem veszíthettünk, ha nem sikerül taxi. De teljesen logikus így utólag. Mutatják táblán milyen színű vonal merre megy, ha fel kell menned az utca nevek is jelezve van. És a metróállomások tényleg gyönyörűek. A Vörös tér csodálatos, környéke úgy szintén. Szombaton volt a "fénypont", ami miatt mentünk, a koncert az olimpiai stadionban. A koncert nagyon jó volt, ott is találkoztunk magyarokkal. Gyalog mentünk oda is. Napközben még elment a hőmérséklet -7 fok volt, de éjszaka hazafelé már jócskán hidegebb volt. Nagyon biztonságos város. Fiatal lányok egyedül simán mentek mindenfelé, ráadásul miniszoknyában.  Ha van még kérdésed tedd fel nyugodtan, ha tudok válaszolok.

 

 

Előzmény: borisz88 (143)
borisz88 Creative Commons License 2017.11.22 0 0 143

Szia!

Hát ez a biztosításos téma akkor jó nagy gáz, én épp most vetettem volna bele magam az ügyintézésbe naivan, mert a Hello Oroszország utazási irodánál érdeklődtem és ők azt mondták, hogy minden gond nélkül elfogadja a követség a Chubb-nál kötött biztosítást. De az általad írtak alapján akkor inkább neki sem ugrok ennek a felesleges körnek, hanem én is visszakérem a pénzem és kötök máshol.
A Mondial-nál néztem a díjakat, de jól látom, hogy több mint a duplájára jön ki? A Chubb-os biztosítás 6.500 Ft volt két főre, ez pedig kb 14.000. 
Tudtok esetleg ajánlani olyan biztosítót, aki hasonlóan olcsó, mint a Chubb és elfogadják?

Előzmény: erika.66 (141)
zotyab Creative Commons License 2017.11.18 0 0 142

Szia! 

 

Én 2016 szeptember elején voltam Pétervár-Moszkva utazáson saját szervezésben 7 nap Pétervár , 5 nap Moszkva. A vízumot és a biztosítást a hello-oroszorszag.hu intézte.

A Hotel Slavyanka-ban szálltam meg Moszkvában, booking-os saját foglalással. A szálloda küldte a voucher-t, benne a pétervári szállással is. A moszkvai és pétervári szálloda foglalás visszaigazolás és a két város közti vonatjegy foglalás fénymásolatát csatolni kellett a vízumkérelemhez. Az orosz követség gond nélkül elfogadta, az irodából a hölgy telefonált a beadást követő héten, hogy megjött a vízum. 

A szálloda nagyon jó, kívülről szocreál, de a szoba magasan verte a 3*-os spanyol és olasz szállodámat , a 4 éjszaka 11000 rubel volt. Közel egy új metróvonal állomása, reggeli svédasztalos, változatos , 3-4 fajta meleg étel , 5-6 sonka-szalámi, 2-3 fajta sajt. 

Egyedül voltam de franciaágyas, nagy szobát kaptam. Angolul nagyon jól beszélnek, bejelentkezéskor megkapod a regisztrációs kártyát amit magaddal kell hordanod. Ezt Péterváron 2 nap után kaptam meg.

Közlekedés szerintem csak metróval, 3 napos (3 суток) korlátlan jegy és ha még kell, akkor  napijegy. Buszra , trolira, villamosra érvényes. Metró átszállásnál előfordulhat akár 10 perc gyaloglás a föld alatt mire átérsz a másik vonalhoz.

Reptérről én Aeroexpresszel utaztam. 550-600 rubel de 35 perc alatt metrónál vagy.

Előzmény: borisz88 (126)
erika.66 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 141

Sziasztok. megvan a vízum. Kell hozzá, természetesen először repjegy, fénykép 3,5x4,5 cm, utasbiztosítás (mi a Mondialnál kötöttük), csak az orosz nagykövetség által megadott biztosítók lehetnek, hotel foglalás, bookingon keresztül is jó, voucher (llcentre), tényleg megbízható, azonnal megkaptuk a meghívót. Az oldalukon kapsz egy doksit azt lemented megszerkeszted, hogy az egészet lehessen látni. Én először csak úgy kinyomtattam és a szélei nem látszottak. Amikor minden megvan a vízumkérőlap kitöltése és az összes papírt így ahogy van aláírva beadni az utazási irodának, mi két hetet vártunk. Az utasbiztosításhoz visszatérve. Wizzairrel megyünk és automatikusan feldobja az utasbiztosítást. Egyből megkötöttem, de sajna az oroszok nem fogadják el. Írtam a Chubb biztosítónak, hogy adjanak egy igazolást, hogy Oroszországban van helyi szerződésük ezzel a biztosítóval. A biztosító kérésemre felhívta az orosz nagykövetséget, persze semmi reakció. És nagyon fair módon azt írta a Chubb, hogy sztornózza a kötvényt és visszautalja a pénzt, amit befizettünk. És így is történt.

 

Moszkvában a Hotel Kitay-Gorodban leszünk, két éjszaka reggelivel. Közel a Vörös tér, ebbe a rövid időbe más nem fér bele, talán egy két metró állomás, amik állítólag gyönyörűek. Néztem az előrejelzést, hát mínuszokat mond, de hát Moszkvában november végén mi is várható. Ha megjöttünk, írok még tapasztalatot. Üdv.

Előzmény: erika.66 (135)
swensson Creative Commons License 2017.11.07 0 0 140

Sziasztok! Van valaki, aki esetleg autóval vágott neki Moszkvának? Tapasztalatok? Vállalható? Túlélhető? 

van ilyen Creative Commons License 2017.11.06 0 0 139

Mi vidékről (Nyíregyháza)intéztük a vízumot ,lebeszéltem mindent az irodával, postán elküldtem az útleveleket,fényképeket,repülőjegy foglalást szállás foglalást elutaltam a pénzt,és postán visszaküldték volna,de pont a fiam Pesten volt ,és bement érte odaadták személyesen.

erika.66 Creative Commons License 2017.11.05 0 0 138

Szia. Olvastam, hogy meglepetés lesz a párodnak, arra azért figyelj, hogy a vízum kérő lapot saját kezűleg kell aláírja a párod, max tíz nap, ha nem dobják vissza. A többit előtte el tudod intézni egyedül is. Ha pesti vagy nem lehet gond, nagyon sok iroda foglakozik orosz vízum intézéssel, ők tényleg profik, de ha vidéki vagy mint mi, akkor számíthatsz, hogy annyira nem sokan utaznak arra felé és nem biztos, hogy pontos infót kapsz. És így több időbe telik. Sok sikert.

Előzmény: borisz88 (126)
nnorb_77 Creative Commons License 2017.11.05 0 0 137

Nem tudom pontosan sajnos, mert én szállodában laktam. Az biztos, hogy az igénylés során be kell írni a szállodát, és ez rákerül a meghívólevélre. De a bookingon rengeteg lemondható szállást lehet találni.

Előzmény: borisz88 (136)
borisz88 Creative Commons License 2017.11.05 0 0 136

Ez a Travel Russia-s meghívólevél akkor is megoldható szerinted, ha nem hotelben szállunk meg, hanem egy Airbnb-n foglalt apartmanban? Gondolom úgy nehézkesebb, nem?

Előzmény: nnorb_77 (132)
erika.66 Creative Commons License 2017.11.04 0 0 135

Minden esetre, ha valami történik pozitív vagy negatív, mindenképp adok infót vízum ügyben, sőt össze is fogalom, ha sikerül az egész menetet. Sajnos sok fórumon esküdöznek, hogy írok persze, mert olyan sokat segítettek, de aztán elmarad a beszámoló. Ha valaki kíváncsi lenne az élményeinkre (remélem összejön),már alig várom, akkor nagyon szívesen megosztom. Igaz mi csak egy koncertre megyünk összesen 2,5 nap, de a hotelról is tudok majd infót adni, meg persze a koncertről stb. Egy napunk marad azért a Krasznaja Ploságyra (fonetikus). Mivel 66-os vagyok tudok oroszul olvasni, ha már beszélni nem (-:  . Még egyszer nagyon köszönöm kedvességeteket és remélem pozitív hírekkel számolhatok be.

Előzmény: nnorb_77 (134)
nnorb_77 Creative Commons License 2017.11.04 0 0 134

Remélem azért sikerül elintézni a vízumot. Az Orosz vízumcentrum honlapja szerint teljesen átlagos színes igazolványképet kell beadni, semmi különlegeset nem várnak el (http://vhs-hungary.com/page/255?domain=19&language=21#tab_1410

Előzmény: erika.66 (133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!