Keresés

Részletes keresés

Clayton7548 Creative Commons License 2017.09.05 0 0 6488

Szerintem is nagyban egyénfüggő a kiújulás esélye, mint ahogy az is, hogy egyáltalán lesz-e sérve valakinek. Persze nyilván az orvos is hibázhat. Engem mindkétszer a Kenézyben műtöttek, 27 éve teljesen hagyományos módszerrel, 10 hónapja meg hálós, de hagyományos módszerrel. Eddig mindkettő tart, pedig versenyszerűen sportolok. Tudom ez nem vigasz, de én így látom.

Előzmény: DonBandi (6486)
Landsmann_ Creative Commons License 2017.09.03 0 0 6487

Egy-egy helyet minél többször műtenek, annál gyengébb lesz. Írtad, a két műtét két helyen történt. Mindkét esetben felületesek lettek volna? MOndjuk mindkét általad említett intézménnyel kapcsolatosan van negatív történetünk. 

Előzmény: DonBandi (6486)
DonBandi Creative Commons License 2017.09.03 0 0 6486

Hát akárhogy is, én ezt botrányosnak tartom.

Ha ismét belevágok, attól retteghetek, hogy néhány hónap múlva újra asztalon landolok.

Nem hiszem el, hogy ez normális.

Egy rakás pozitúra és mozdulat van, amitől rendellenesen feszülhet a hasfal és a beleszerkesztett háló:

-széken ülés

-török ülés

-reggeli zokni húzás

-lehajolás

-egylábas térdelés

stb...

Akkor csak vigyázzban állhatok és fekhetek, mert leszakad a háló?

 

Szerintem inkább valami felületes rutin áldozata vagyok.

És még sokan, csak ugye a műtöttek töredékének töredéke írja meg itt a tapasztalatait, rémisztgetve a sorstársait.

Én is óriásit csalódtam, de ezeket nem volt kedvem beírni ide, pedig lett volna mit.

Hihetetlen!

Szét vagyok menve, ha rágondolok is...

 

Nem beszélve arról, hogy mivel 2 műtét is volt már ugyanott, a szövet totál szét van cseszve, így egy harmadik műtét...

Egy 10x10-es felületen érzéketlen is lett.

Nem is kell folytatnom ugye.

 

Franc bele! #>@<^+#>"

Előzmény: Landsmann_ (6485)
Landsmann_ Creative Commons License 2017.09.03 0 0 6485

A kiújulás lehet alkati probléma is. Ha gyenge a hasfal, akkor a háló mellett szakad el. MOndjuk 5-6 kg-tól még nem kéne, bár ki tudja. Nekem 12 éve tart mindkét oldalon, nem tűnik úgy hogy ki akarna szakadni. Igaz, nagy cipekedések nincsenek, de azért alkalmanként igen. Ha jobban megerőltetem, akkor pár napig kicsit fájdogál de elmúlik. Nem is fájdalom ez, inkább olyan húzó érzés. Ha meg ygenge a hasfal, szerintem az atyaúristen sem tudja jobban megvarrni. Az egész hasfalat nem lehet szúnyoghálóval beborítani. 

Előzmény: DonBandi (6484)
DonBandi Creative Commons License 2017.09.03 0 0 6484

Sziasztok!

 

Eltelt néhány év amióta utoljára itt jártam...

 

Szóval igen! Én jártam így!

 

1.: 2013. szept. Laparoszkópos hálós műtét, 6-7 hónap után kiújult, részben egy köhögéses megfázás révén.

2.: 2015. márc. Lichtenstein, hálós hagyományos műtét, 8-9 hónap múlva szintén kiújult...

 

De nem egy pillanat alatt, mert megemeltem 5kg lisztet! Szépen apránként.

 

Álló, járkálós munkát végzek, munkanapokon ez 9-10 óra függőlegest jelent, de nincs súlyos emelgetés meg ilyesmi, de ha kell tudok úgy emelni, hogy a hasfal ne terhelődjön, persze nem 20-30 kg-ra gondolok, apró súlyokra.

Szóval az eszem megáll!

Most agyalok a harmadik műtéten.

Az első kettőre is elég volt rávenni magam, de ez, hogy harmadjára is, hát...

Továbbá havibéres alkalmazott vagyok, nincs 300ezrem ilyesmire, bármennyire is szeretnék konzultálni Dr.Csikyvel.

 

Van kollégám, akinek rokonát 4X műtötték lágyéksérvvel!!!

Hihetetlen!

 

És igen, ez nagy dilemma nekem is évek óta, hogy ilyen stresszfaktorral kell élnem.

De az a helyzet, hogy ez csak a szenvedő alanyt érdekli. Aki nem jár ilyen cipőben, az sajnálkozik, látszat együttérez, de örül annak, hogy őt nem sújtja ez a gond.

 

Ami abszurd az egészben, hogy mindez Debrecenben történik, ahol itt van a debreceni egyetemi klinika és egy Kenézy Gyula kórház intézmény komplexum!!!

 

Az egyiket itt, a másikat ott csinálták.

 

Szóval igen pipa vagyok és tanácstalan!

Előzmény: V.A.Laky01 (6469)
dalmata13 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 6483

engem 7 éve műtöttek.Semmi problémám.....addig amig el nem kezdek súlyzózni.Eleinte semmi baj de egy hét után már érzem a tűszúrás szerű fájdalmat a műtött oldalon.Ilyenkor beijedek és mozgás szünet kb fél hónapig.Aztán egy idő után megint újrakezdem annak ellenére,hogy mindig megfogadom,hogy soha de soha többet csak most ússzam meg...

Előzmény: viziló79 (6478)
Landsmann_ Creative Commons License 2017.08.07 0 0 6482

Jaja, így van. Nekem is a műtét után 12 évvel is ha megerőltetem magam, 1-2 hétig érzékenyebb, de akkor is, ha 1-2 kiló pluszt felszedek. Akkor húzódik a hasfal rendesen. De mint írtam, 1-2 hét alatt rendeződik.

Előzmény: akosbitto (6480)
viziló79 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 6481

Köszönöm a választ. Már enyhült a fájdalom jelentősen, kicsit paráztam, de alakul a dolog.

akosbitto Creative Commons License 2017.08.06 0 0 6480

Egyáltalán nem biztos, hogy kiújult, lehet, hogy csak meghúzódott ott valami. Én is jártam már így egyszer-kétszer, ilyenkor általában egy hét is kellett, hogy elmúljon a fájdalom, illetve kényelmetlen érzés.

Előzmény: viziló79 (6478)
tika4 Creative Commons License 2017.08.06 0 0 6479

Sziasztok!

 

Engem is Dr. Csiky László műtött az Istenhegyi Klinikán 5 napja, jobb oldali lágyéksérvvel, 52 éves nőként. Fájdalom szinte semmi, ugyanúgy mint adam251 esetében. Meg is szoktam feledkezni arról, hogy műtöttek, összesen 3 szem fájdalomcsillapítót vettem be. Elsőt a hazautazás előtt, másodikat aznap este, harmadikat másnap reggel, ahogyan az orvos ajánlotta. Akkor sem volt nagy fájdalmam, csak azért vettem be, mert az orvos mondta. A vágás pici, kb. 3-4 cm.

A doktor úr szakmailag profi és nálam kiderült, hogy emberileg is nagyszerű, érzékenyen reagált az egyéb problémákra is. Kifejezetten segíteni akar a betegeken, még ha ez azt is vonja magával, hogy végül nem nála kerül sor a műtétre.

Utólag nagyon örülök, hogy vállaltam a felutazást Debrecenből Budapestre a műtét miatt (még aznap vissza is engedett, persze kísérővel).

Jó döntés volt, nem bántam meg, csak ajánlani tudom.

viziló79 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 6478

Sziasztok!

 

3 éve volt bal oldali lágyéksérv műtétem. 1 hete lakásfelújítást végeztünk és megemeltem magam. Azóta szúró fájdalmat érzek és herefájdalom is párosul hozzá. Kidudorodást nem tapintottam ki. Csak pihenésre javul, de ha megkezdem a napi dolgaimat intézni és emelek valami nem túl nehezet elkezdődik a fájdalom. Kiújulhatott a sérv? Valakinek valami ötlet? Előre is köszönöm!

 

 

adam251 Creative Commons License 2017.08.02 0 0 6477

Sziasztok,

 

Gondoltam megosztom a tapasztalatokat, ha már én is innen vettem infót a műtét előtt. Edzés következményeként (erőemelőnek hittem magam, de sajnos nem mindenki bírja) lett egy kis pukli lágyék tájékon ami fájdogált is, illetve ez után nem is tudtam vele sem edzeni sem rendesen emelni nagyobb dolgokat. Tehát egy idő után meguntam és bementem az esztergomi kórházba sebészet.. majd a doki annyival lerázott, hogy ne emelgessek 100 kilókat és nem fog fájni. Ennek eredményeképp sikerült elhúznom a dolgot még 3 évig, és mivel az után is ugyanúgy kellemetlen volt, hosszas keresés után egy magán klinikán kötöttem ki. Név szerint az Istenhegyi klinikán Dr Csiky Lászlónál. Konzultáció, ahol a doktor úr mindent részletesen elmond. Hivatalosan még nem sérv amim volt mert nem jött ki nem kellett visszatenni stb.. de meggyógyulni sem fog magától, viszont előbb utóbb tuti rendes sérv lesz belőle. Tehát műtét a megoldás. Ez után irány a háziorvos ahol a kötelező vizsgálatokra megkapod a beutalót (ekg, mellkas rtg, labor, vércsoport meghatározás) plusz kellett szereznem egy műtéti beutalót is mivel a klinika szerződésben van az oeppel és így jóval olcsóbb. Na ezt a beutalót a háziorvosom úgy adta mintha a fogát húzták volna. Magán korházba állami beutalót szerezni katasztrófa! Aztán lehet csak az én orvosom volt ilyen, de 5ször! kellett visszamennem érte, úgy hogy már a doktor úr is telefonon beszélt a háziorvossal és emailen is kellett neki nyilakozatot küldenünk. Na mindegy egy kabaré volt de megszereztem akkor is :) A vizsgálatok ahhoz képest amire számítottam egész könnyen elintézhetőek voltak, persze az hozzá kell tennem, hogy irodán dolgozom és szabadon kelhetek járhatok ha dolgom van. De egy kötött munka mellett azért 1-2 szabadnap kellett volna hozzájuk.

Eljött a műtét napja, reggel mentem este jöttem is. A klinika olyan amilyet az ember elvár ha fizet valamiért. Tényleg egy rossz szó nem érheti. Műtét után pár óra bent fekvés a klímás magánszobádban, ami a jelenlegi 36 fok mellett nem volt egy rossz dolog. Szép tisztaság van, mindenki kedves és részletesen elmondanak mindent.

Most 2 napos a heg, még ugyan nem láttam de a rajta található tapasz méretéből ítélve kicsi seb lesz. Fájdalom szinte semmi, de azért óvatosan mozgok. Vissza sem kell menni, felszívódó varrat van.

Jövő héten már dolgozom is, bár csak ülőmunka. Azért fizikai munkához biztos várnék még 1-2 hetet.

Aki megengedheti magának, hogy 200 körül áldozzon egy ilyen műtétre annak nyugodt szívvel ajánlom a helyet.

Remélem segíthettem annak aki esetleg, úgy húzza a dolgot mint én tettem. Minél előbb annál jobb.

Üdv

 

Clayton7548 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 6476

Szia,

 

engem ugyan nem laparoszkópos módszerrel műtöttek, de én 4 nappal a műtét után már bent voltam a munkahelyemen 6 órát. Ez számítógépes munkát jelent. A részletesebb leírásom a 6342-es hsz-ban van. De az itt a fórumban leírtak alapján nagyon nagy a szórás ebben, hogy ki milyen gyorsan épül fel. Nyilván nagyon függ a sérv méretétől műtét előtt, meg hogy mióta volt már meg, stb.

Előzmény: Bergendy74 (6474)
akosbitto Creative Commons License 2017.07.30 0 0 6475

Szerintem itt lagyekservkotot senki nem hasznalt meg, inkabb birtuk a kinokat. :) a feszes alsonadrag tenyleg jo lehet, de szerintem idovel valtozhat, vagy meg is szunhet a fajdalom. Az ugyanis attol van, hogy eppen milyen ideget nyom a serv, ami idovel ugyis valtozik, igy a fajas is atalakul. Nekem peldaul ket-harom hetig fajt, aztan megszunt, mire a mutoasztalra kerultem, mar hetek ota nem okozott semmilyen panaszt. Aztan olyan is van, akinek soha nem is fajt. A felepulesre gyanitom neked is eleg lesz ket het, utana ha nem is nagyon kenyelmesen, de vegig tudsz mar ulni ennyi idot.

Előzmény: Bergendy74 (6473)
Bergendy74 Creative Commons License 2017.07.30 0 0 6474

Szia !

Érdeklődnék hogy laporoszkopos műtét után, mennyi idő után tudtál munkába menni? Nekem napi 5-6 órát ülni kell, semmi fizikai terhelés : suliba járok még műtét elött állok most fogok konzultálni a dokival....

 

Előzmény: blacksonic (6451)
Bergendy74 Creative Commons License 2017.07.30 0 0 6473

Sziasztok Sorstársak!

Új vagyok itt a fórumban...

43 éves férfi vagyok,Kétoldali lágyéksérvem van, kb 2-3 hónap múlva műtenének meg laporoszkópiás technikával...

Végigböngésztem az elöttem szólókat és leírnám az esetemet és lenne pár kérdésem.... mert a személyes tapasztalatotok sokat számít....

Jelenleg ha ülök, állok akkor eléggé fáj, hosszú lesz a 2 hónap várakozási idő

Most tanfolyamra járok, ami napi 5-6 óra ülést jelent ...amiről nem igazán lehet hiányozni...

A kérdéseim a következők: Milyen praktikákkal lehet műtétig kihúzni ...Most azt érzem hogy szorosabb alsónadrággal jobban elviselem az ülést de ez kevés... Lágyéksérvkötőről mi a tapasztalat?

 

A másik legfontosabb kérdés: Laporoszkópos műtét után milyen gyors volt a felépülés? Nekem nyilván az a kérdés hogy az ülést mennyire lehet bírni, mennyi után tudok 5-6 órát űlni, magyarul kb. mennyi idő múlva tudok visszaülni az iskolapadba? Bár a laporoszkópiás technikánál elvileg gyorsabb a gyógyulás, de nyilván mindenkinek más és más a tapasztalata.

 

Előre is köszönöm a válaszaitokat

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.25 0 0 6472

Én még mindig érzem 1.5 év után.  Főleg ha feszül a hasam, pl hasonfekve felkönyökölve.

Clayton7548 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 6471

Nyilván minden ember más, de szerintem ez nem normális. Engem 27 éve műtöttek hagyományos technikával, meg 8 hónapja a másik oldalon hálóssal, de egyikből sem érzek soha semmit, pedig folyamatosan kőkeményen versenysportolok. Persze ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem lehetnek nekem is gondjaim vele, de egyelőre, lekopogom, hibátlan.

Érdekes, hogy én véralvadásgátlót sem kaptam. Reggel műtöttek, délután 5-kor hazamentem, és legközlebb csak 5 percre mentem be varratszedésre, ennyi volt.

Előzmény: V.A.Laky01 (6469)
akosbitto Creative Commons License 2017.07.21 0 0 6470

Most hogy mondod, én is érzek némi fájdalmat nyomásra arrafelé, de nekem szerencsére nem túl erős. Ráadásul szerintem ezek azért idővel enyhülnek, elmúlnak, a szervezet idomul. De ha annyira gáz a helyzet, akkor nyilván újra fel kell nyitni.

Előzmény: V.A.Laky01 (6469)
V.A.Laky01 Creative Commons License 2017.07.18 0 0 6469

Sziasztok!

 

 

Engem tavaly januárban műtöttek baloldali lágyéksérvvel.

 

Sajnos nekem nem sikerült olyan jól a műtét.Azt mondják,hogy a háló nyomja a herevezetékemet és ezért érzek néha jelentős fájdalmat. Voltam több dokinál is,mindegyik széttárja a kezét. Én meg nem akarom elhinni,hogy ennek így kell lennie. Túl fiatal vagyok ahhoz,hogy az életem további szakaszát így éljem le.

 

Járt már így valaki?

 

 

Landsmann_ Creative Commons License 2017.06.24 0 0 6468

A dudor az tényleg normális. Nekem kicsit volt kisebb mint műtét előtt, de hónapok alatt teljesen eltűnt. Türelem kell hozzá. Vérhígító elvileg 30 napig kell. Én 5 napig bökdöstem magam, mert a 10 db-os készletből műtét előttről ennyi maradt. Én más okból hasonló hatású gyógyszert egyébként is szedek. Nekem egyébként nem kellett volna, de ha már ott volt az az 5 db, akkor ne menjen pocsékba. 

Előzmény: jdmgeri (6466)
obsitos3 Creative Commons License 2017.06.24 0 0 6467

Úgy rémlik,5-6 hét alatt teljesen elmúlt,kisimult.Szerintem mindenkinek volt dudor,akit hagyományosan,szikével műtöttek.Esetemben a doboz 10 drb ampullát tartalmazott,tehát tíz napig.Bocs,nem ampullát,hanem egyszer használatos fecskendőt,betöltve.

Előzmény: jdmgeri (6466)
jdmgeri Creative Commons License 2017.06.24 0 0 6466

Sziasztok!

 

Először is köszönöm a forum összes hasznos történetét a műtétem előtti időszakra.

 

Engem hétfőn műtöttek, 10 cm vágás háló beültetés plusz műtét közben találtak hereviszeret azt is megcsinálták.

Mára már jól vagyok mozgok kényelmesen csak néha fáj vagy húzódik.

Viszont...

A műtéti területen van egy óriási dudor, a seb az szép. Doki látta azt mondta természetes reakció.

A forumon eről viszont nem nagyon olvastam hogy valakinek lett volna. Esetleg ha volt valakinek, mennyi idő alatt múlt el?

Még egy kérdésem lenne, a vérhigító inekciót mennyi ideig adtátok magatoknak?

 

Mindenkinek jó egészséget és köszönöm a válaszokat!

akosbitto Creative Commons License 2017.06.16 0 0 6465

Én három hét után jutottam el odáig, akkor már nem fájt. Előtte azért aggódtam, hogy nem lenne olyan jó buli. :)

Kisimisi Creative Commons License 2017.06.16 0 0 6464

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Ha van esetleg szemelyes tapasztalat azt is koszonom.

Eddig naprol napra jobb. Már várom a varrat szedest.

Üdv, kisimisi

TamásD Creative Commons License 2017.06.15 0 0 6463

Mi a kapocsszedés (ha van) után 1 hetet szoktunk javasolni, ha valaki kérdezi, feltéve, hogy nincs komplikáció (bevérzés, mellékheregyulladás, stb.)

Akkor már bajt nem nagyon tudsz csinálni, legfeljebb fájni fog, és abbahagyod.

 

TamásD

Előzmény: Kisimisi (6461)
Landsmann_ Creative Commons License 2017.06.15 0 0 6462

Ez szerintem egyénileg mindenkinél más. Van aki 1 hét után óvatosan próbálkozik, míg a másiknak 1 hónap után is fáj. Puding próbája az evés. :)

Előzmény: Kisimisi (6461)
Kisimisi Creative Commons License 2017.06.15 0 0 6461

Sziasztok!

 

33éves vagyok! 

Hétfön volt reggel jobb oldali lágyéksérv mütétem. 

Kedden délután kiengedtek,most itthon pihenek.

Naprol napra könnyebb. Jöv hétfön varratszedés!

Egy kérdéssel forfulokhozzátok. Mégpedig sex terén. Mennyi ido mulva lehet, tapasztalatok stb. Válaszaitokat elöre is köszönöm!

TamásD Creative Commons License 2017.06.13 0 0 6460

A német doktor elsorolta a szóba jöhető, de azért elég ritka szövődményeket.

Az kétségtelen, hogy a nyílt műtétnél a sérv gyakran ez előbb emlegetett ereket, idegeket, izmot, ondóvezetéket tartalmazó funiculus spermaticus közepén helyezkedik el, és onnan ki kell szedni, feltárni, megnyitni a sérvtömlőt, stb. Elvileg ilyenkor sérülhet az ondóvezeték, sérülhetnek erek, amelyek ritka esetben járhatnak impotenciával (elégtelen spermiumtermeléssel), de azért ahhoz nagyon kaszabolni kell, vagy nagyon heges, rossz anatómiát kifogni. Főleg, hogy a másik oldal ott van. A hímvessző merevségéért felelős idegek nem itt mennek, olyan gond nem szokott előfordulni. 

 

TamásD

Előzmény: akosbitto (6458)
Hannsg52 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 6459

Köszönöm, én Baján lakom. De már beszéltem olyan férfival, aki negyedszer ment  műtétre itt a bajai kórházba, mert kiújult .

Szóval, vannak fenntartásaim.

 

Előzmény: juhlaci (6457)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!