Keresés

Részletes keresés

golgemáj Creative Commons License 2014.12.11 0 0 5040

Hát látjátok erről beszéltem. Mikor elkezdtem a műtét előtti kivizsgálásokat és hogy rászántam magam, én sem így képzeltem, hogy majd így járunk. Azt hittem szépen meggyógyulok és majd vállalok valami könnyebb munkát vagy adnak könnyebbet a régi cégnél. De nem így lett. Komolyan most már azon gondolkozom, hogy amilyen bonyolult munkát találni manapság, nemhogy válogatni köztük, mivel az előző helyemre már leszámoltatás végett én sem mehetek vissza, de ha csak valami nehezebb munkában lehet elhelyezkedni, mindenképpen meg kell próbálnom, hisz vagy éhen halunk vagy kíméljük magunkat. Favágó is nehéz szakma biztos vagyok benne, akár nagy baltával, akár fűrésszel, cipelni a rönköket, kuglikat, nekiveselkedni egy fadöntésnek stb. Az lenne a logikus, hogy ha tristen kolléga megmondaná milyen irányba lenne érdemes valami képzést végezni, amiben el lehet helyezkedni a mai világban és könnyű munka legyen persze a sérv végett. 1. lépés viszont addig is valami munkát találni, és amellett végezni a tanulást. Jobb ötletem nincsen. Tristen kolléga mégis csak tanult ember :)

Előzmény: nola1961 (5036)
tristen Creative Commons License 2014.12.10 0 0 5039

Szia!

 

Szerintem sem újult ki, csak folyamatosan terheled, így folyamatosan feszül, így úgy érzed, hogy folyamatosan fáj. 

 

Kitartás!

 

 

 

Előzmény: Nyzso (5032)
Nyzso Creative Commons License 2014.12.09 0 0 5038

Ilyen ez a világ,addig dolgoztatnak míg belerokkansz aztán aládrúgnak.

tristen Creative Commons License 2014.12.09 0 0 5037

Szia!

 

Borzasztóan szomorú, amiket leírtál. Nem tudok mit írni, :(

 

Kitartás!

Előzmény: nola1961 (5036)
nola1961 Creative Commons License 2014.12.09 0 0 5036

Üdv mindenkinek!Jobb oldali lágyéksérvvel műtöttek,5 hete volt a varratszedésem.Minden rendben idáig,most pénteken megyek kontrollra.Fakitermelőként dolgozok a helyi önkormányzat városüzemeltetésénél.Egy héttel ezelőtt behívatott az igazgatónőm hogy adjam fel a táppénzem és vegyem fel a munkát mert vár a sok munka,mivel egyedüliként vagyok ezzel a szakmával alkalmazva ennél az önkormányzati tulajdonban lévő nonprofit KFT-nél.Mondanom sem kell h teljes mértékben visszautasítottam ezt a baromságot.Volt pofája vissza kérdezni hogy nem akarok dolgozni?Azt sem tudom hogy ez az egészségromlás nem e kizáró ok hogy továbbra is fakitermelőként,magyarul favágóként dolgozzak,mivel ez a szakma a nehéz fizikai munkák közzé van besorolva.Azt már jelezte felém az igazgatónő hogy könnyebb munkát nem igen tudnak biztosítani a számomra.Úgy hogy 21 év után valószínű hogy megszabadulnak tőlem.Sajnos ilyen országban élünk.   

Nyzso Creative Commons License 2014.12.09 0 0 5035

Nehezen tudnám körülírni a fájdalom jellegét,inkább nyilaló,égő de nem túl erős fájdalom.Van amikor a vágásnál fáj máskor inkább lejjebb a combtőnél.Sajnos már láthatóan előjött a jobb oldalon is,az is fáj de azt már laparoscopos módszerrel szeretném megműtetni  mert mindenki azt írja,hogy kevésbé fájdalmas.

Landsmann_ Creative Commons License 2014.12.09 0 0 5034

Nem feltétlenül újult ki. De ha rendszeresen emelgetsz nagyobb súlyokat, akkor akár folyamatos is lehet a fájás. Nekem 8 évvel a műtét után is szokott fájni ha megerőltetem. Nem is igazi fájás ez, inkább amolyan tompa nyomáshoz hasonló érzés. A megerőltetés után nagyjából 2 héttel szokott elmúlni teljesen. Érdekes, hogy csak az egyik oldalon, pedig mindkét oldalt műtötték. A obb oldali volt a nagyobb, az szokott néha rakoncátlankodni. :) Különösebben nincs velük baj. Én sem szívesen emelgetek 25 kg-nál többet, de néha muszáj.

Előzmény: Nyzso (5032)
golgemáj Creative Commons License 2014.12.08 0 0 5033

Én annyit tudok, hogy jó 3 hónap kell, mire rendesen benövi a hálót a szövetek mindensége. Addig még valamelyest javulhat, persze sokat már nem valószínű. Nem tudom milyen jellegű a fájdalom ? Tompa, éles, égő, szúró, húzó, nyilalló, lüktető, szúró ? erős? folyamatos vagy alkalmanként érezni ? Nem egyszerű dolog az biztos.Hát igen ez a szakmaváltás ez olyan dolog, hogy pénz nélkül eleve nem megy. Én nem is értek hozzá, meg azt se tudom hogyan működik ezek a levelezős tanulmányok pl. A legnehezebb meg persze azt kitalálni, hogy mi az ami inkább szellemi munka, vagy legalábbis ne legyen emelgetős, de ellehessen vele helyezkedni a mai világban, szeressük is csinálni ha egy mód van rá ugye, és persze nem utolsó szempont, hogy meg is lehessen élni belőle minimum. Esetleg valami ötlet ? Ha lenne rá pénzem, akkor se tudnám egyáltalán merre induljak.

Előzmény: Nyzso (5032)
Nyzso Creative Commons License 2014.12.08 0 0 5032

Sziasztok sporttársak!

 

Nekem már több mint két hónapja volt a baloldali hagyományos hálós műtétem,de még mindig fáj néha,ez normális?Az ötödik hét után mentem dolgozni és 10 kg-nál nem nagyon emeltem nehezebbet de azt sajnos gyakran,lehet,hogy kiújul?Látható jele még nincs.Sajnos ez a szakmaváltás amit írtatok nem egy egyszerű szitu,idő,pénz,és ott vagy egy középkorú pályakezdő.

tristen Creative Commons License 2014.12.07 0 0 5031

Szia!

 

Szociálpolitikai ügyintéző vagyok, DE! Attól függetlenül, hogy részben irodai munka, sokszor jó volna azért, ha mondjuk többet tudnék emelni. Éppen a nyáron egyik kedves ismerősöm akarta velem és másik két ismerősömmel cipeltetni a nagyon súlyos díványát, de én elutasítottam, természetesen megmagyaráztam a dolgot, de még így is kellemetlen. Arról nem is beszélve, hogy akár egy utazás során is előfordulhat, hogy egy-egy bőrönd bizony lehet akár 25 kg-os is, és ha fel kell tenni valahová, hát kicsit meg szoktam illetődni. Na mindegy, ez van!

 

Igazat adok neked, hogy egy vérbeli fizikai melósnak azért át kell értékelnie a jövőjét egy sérvműtét után, szerintem.

 

De azért én azt gondolom, hogy semmiképpen sem add fel, hiszen mindig van lehetősége az embernek megújulni. Lehet, hogy neked éppen most jött el egy másik hivatás bevállalása.

 

Kitartás!  :)

Előzmény: golgemáj (5030)
golgemáj Creative Commons License 2014.12.07 0 0 5030

Hát igen mélyen tisztelt tristen kolléga, mivel nem merem megkockáztatni, hogy újra emelgessem a 30 - 60 kg -ig terjedő súlyos dolgokat, kértem hogy valami könnyebb munkát nem kaphatnék-e és most úgy tűnik, nem tartanak rám igényt, de holnap még egy utolsó próbát teszek, és minden világos és egyértelmű lesz. És ugye itt jön be az, hogy sérv után a fizikai dolgozónak nagyon nehéz lesz munkát találnia. Irodai munkásnak lenne most jó lenni, ha lenne hozzá végzettség. El is felejtettem, te mit is dolgozol ? Amúgy én vékony, cingár, sovány emberke vagyok, eleve nem is úgy aránylik hozzám az 50 kg -os emelni való súly mondjuk, mint egy 2 méter magas és 140 kilós megtermett emberhez, akinek tán a hasfala is kétszer olyan vastag, mint az enyém.

Előzmény: tristen (5028)
golgemáj Creative Commons License 2014.12.07 0 0 5029

Hát akkor gondolom te is nyújtózkodsz munkád során, létrára mászol, a derekad is megérzi szerintem a sok mögötted lévő évet, és emelgeted a festékes vödröket meg még kitudja miket. Én nem vagyok festő, ennyit látok a szakma rejtelmeibe :) Végül is egy adott iskolánál vagy festő, vagy folyamatosan mondjuk egy városban lévő iskolákat festesz ki ? Mert azért ekkora termek nem kis melót kívánnak, pl. egy tornaterem. Gondolom nincs rá semmilyen újszerű technika, hanem ecsetek, hengerek meg hasonlók, nem ? Mondjuk 17 év egy munkáltatónál az már csak adhat valami biztosabb alapot, hátha ennyi év után nem raknak ki csak úgy. És a sérved mióta van meg ? Mekkora? Elgondolkodtató a dolog, hogy ha most kés alá fekszel és 2 hónapot kihagysz, és kétféle kimenetele lehet, vagy az egészséged helyezed előtérbe és azt mondod lekakilom a munkaadómat, az egészségem fontosabb, inkább megműttettem magamat most és lesz ami lesz. Csak ugye valamiből meg kell élni. Mert ugyan másik munkahelyed még lehet a nyugdíjig, de egy állandóan kiújuló nagy sérvvel a további élet, akár nyugdíjasan akár nem, kín és szenvedés. Vagy azt mondod inkább ledolgozom sérvvel ezt a nyugdíjig hátralévő időt, a munkahelyem tuti megmarad, aztán a műtét meg majd sikerül, ahogy sikerül és lesz amilyen lesz, így időt húzva de elhanyagolva a sérvet.

Előzmény: juhlaci (5026)
tristen Creative Commons License 2014.12.07 0 0 5028

Szia!

 

Jól értelmezem, hogy a sérvműtéted miatt elveszítheted a munkádat? :((((((((((

Előzmény: golgemáj (5017)
juhlaci Creative Commons License 2014.12.06 0 0 5027

köszönöm neked is a hozzászólást!

Előzmény: L 200 (5022)
juhlaci Creative Commons License 2014.12.06 0 0 5026

Pontosan eltaláltad, hogy festő a szakmám. Sajnos az előrehozott nyugdíjat eltörölték így még a jövő nyarat is ki kellene dolgozni garantált szakmunkás minimál bérért mert a technikai közalkalmazottaknak 2008 óta nem emeltek bért. Már az idén is nehéz volt egy szakközép iskolát végigfesteni és ezért gondoltam, hogy nyáron az érettségi vizsgák után elmennék. 17 éve már ott dolgozom szerintem ha utána felmondanának az emelt felmentési idővel már nem sok lenne vissza 63 éves korig

Előzmény: golgemáj (5017)
juhlaci Creative Commons License 2014.12.06 0 0 5025

köszönöm az infókat, még meggondolom mit tegyek.

Előzmény: golgemáj (5017)
tristen Creative Commons License 2014.12.06 0 0 5024

Tetszik!

 

 

:)

Előzmény: dalmata13 (5023)
dalmata13 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 5023

 vsak a szokásos Mikulás:_-))

L 200 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 5022

Szia !

 

Minél előbb műttesd meg.Minél kisebb a sérv annál gyorsabban gyógyul és a háló is biztosabban tart a továbbiakban, s szerintem télen jobb lábadozni, mint nyáron.

Én is fizikai munkát is végzek,meg barlangászom,mászom szóval én nem fogok változtatni az eddigi életmódomon csak lassú fokozatos terheléssel fogok visszatérni a volt kerékvágásba.

Ez az én és az orvosom véleménye,ja és ragaszkodj a laporoszkópiához.Fényévekben lehet mérni a műtét utáni napokat.

Éppen varratszedésre indulok :-)

Előzmény: juhlaci (5016)
tristen Creative Commons License 2014.12.05 0 0 5021

A kép címe: Mikulás műszak után, :)

 

tristen Creative Commons License 2014.12.05 0 0 5020

Szia!

 

Én is úgy gondolom, hogy egy fizikai dolgozónak sz@r ügy a sérv. Sőt a magánéletben is akadnak olyan alkalmak, amikor muszáj visszautasítani egy- egy kérést, .. és sokszor azt gondolják az emberről, hogy mekkora paraszt, ..

 

Példával illusztrálnám, de nem sérves példa. Egyik alkalommal egy nyári napon, többedmagammal töltöttem el egy hétvégi napot egyik ismerősöm telkén, és visszaindulásnál az autó indíthatatlan volt kulccsal. Nos, az autót be kellett tolni. Jött egy középkorú fazon, akit szépen megkértünk, hogy segítsen nekünk, de ő semmit sem mondott, és tulajdonképpen faképnél hagyott bennünket. Ment a kritizálás ezerrel, sajnos én is beleestem ebbe, szidtam a vonyító kutyát is, aki a Holdat ugatja teliholdnál, de később kiderült, hogy az illetőnek egy  pacemaker, vagyis szívritmus-szabályozó van beépítve, és már unja, hogy magyarázkodjon, és odébb állt. Nos, vannak esetek, amikor a sérv is ilyen tud lenni, .. (kellemetlen..)

 

Kitartás!

Előzmény: golgemáj (5017)
tristen Creative Commons License 2014.12.05 0 0 5019

Valóban nagyon nehéz meghatározni, hogy ki mit végezhet egy sérvműtét után.

 

Én például valamikor versenysportoló voltam, ma egy roncs vagyok. No nem csak a sérv miatt, hanem mert el is hagyom magam. Kár ezt vitatni, no, de annak idején terepen futottam akár 20-25 km-t is megállás nélkül, vagy súlyzóztam, és így tovább, ma már ezek nem játszanak szerepet az életemben. Annyi bizonyos, hogy akik átestek egy sérvműtéten, már nem lesz az életük ugyanolyan, mint annak előtte.

 

Ezek sajnos tények, .. lehet ezt kozmetikázni, de minek. Ma már azt is megfontolom, hogy elmegyek- e valakinek segíteni akár falazni, vagy betonozni.

 

Persze nem vagyunk egyformák. Ismerek olyan fiatalabb férfiakat, 25 éveseket, akik a sérvműtétük után semmit sem változtattak az életükön, közepesen nehéz fizikai munkát végeznek, DE! Vannak közöttük olyanok, akiknek bizony kiújult.

 

Szóval a lecke fel van adva,

tristen Creative Commons License 2014.12.05 0 0 5018

én sem tudom :(

Előzmény: becko9 (5005)
golgemáj Creative Commons License 2014.12.05 0 0 5017

Ezt a ,,62 évesen nem kellene kifesteni az iskola épületeket" - dolgot nem nagyon értem, hacsaknem annyit, hogy 62 éves vagy. Festő a szakmád ?

Hát minél kisebb a sérv ahogy mindenki mondja, annál jobb eredményt lehet elérni, persze könnyű mondani, hogy feküdj kés alá, menj betegállományba, aztán a mai világba veszítsük el a munkahelyünket stb.Mondom ezt én, aki valószínűleg mégsem fogok majom vízbe ugrást kezdeményezni jövő héten, mert könnyebb munkát nem tudnak adni és nem tartanak rám igényt, mint ma megtudtam. Szóval ilyen a mai világ. Nem lehet jót javasolni. Eddig én is műtét előtt emelgettem naphosszat a 30-40-50 kg-t, és ugyan lehet mondani, hogy műtét után is emelhetsz akár 20-30 kg-t is, de nem igazán fogsz jól járni vele, ha kiújul, főleg ha elhanyagolt nagy sérv volt. Én írattam papírt, hogy könnyebb fizikai munka végzése javasolt. Attól is függ, hogy milyen technikával műtenek, meg hogy mennyi idős az ember. Nekem pl. azt mondta a kontrollon a doktor úr, hogy jól tart a háló és akár 30 kilót is emelhetek, persze ha lehet, kerüljem. Egy fizikai dolgozónak a sérv elég szar úgy magyarosan fogalmazva :(

De aki már túl van a műtéten eddig mindenki azt mondta, kár volt halogatni, tehát ha nem muszáj, ne várd meg a nyarat. Ha van kérdés szerintem igyekszünk válaszolni :)

Előzmény: juhlaci (5016)
juhlaci Creative Commons License 2014.12.05 0 0 5016

Helló! Egy sérvműtét után milyen nehéz munkát lehet végezni? Valamit írnak a szakorvosok a zárójelentésre, vagy könnyebb munkát javasolnak? Kilóban meghatározható amit emelni lehet? Én bal oldali ágyék sérvvel húzom az időt, mert ha elmegyek az orvoshoz akkor már ők diktálnak. Jövő nyárig jó volna kihúznom és akkor műtenének , 62 évesen nem kellene kifesteni az iskola épületeket.

Előzmény: golgemáj (5012)
tristen Creative Commons License 2014.12.05 0 0 5015

:)))))))))

Előzmény: golgemáj (5014)
golgemáj Creative Commons License 2014.12.04 0 0 5014

Hát a mindenségit :D Te nagyon vizuális fórum motor vagy kolléga :)

Előzmény: tristen (5013)
tristen Creative Commons License 2014.12.04 0 0 5013

Szia!

 

Értem! Szerintem minden rendben lesz, ..

 

 

Kitartás!  :)

 

Előzmény: golgemáj (5012)
golgemáj Creative Commons License 2014.12.03 0 0 5012

Hát mondjuk én is. Bár még betegállományba vagyok, de már csak pár nap és el kell kezdenem dolgozni, úgyhogy most ugrik a majom a vízbe 2 hónap pihi után. Többet én sem tudok.

Előzmény: tristen (5010)
viziló79 Creative Commons License 2014.12.02 0 0 5011

Szia! Ez velejárója lehet hiszen egy kicsit bevérezhet vagy beödémásodhat a herezacskó. Érdemes fekvéskor alátámasztani a jól tartó alsónadrág mellett. Nekem is voltak hasonló panaszaim a műtét után 2-3 héttelElmúlik rövidesen.

Előzmény: Devsey (5008)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!