Keresés

Részletes keresés

K.Zoli9 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 4835

Nézd meg,hogy A Csiky doktor úr hol szerzett sebészeti szakvizsgát,és a te doktornőd is hol??????????Aztán ha annyira jó sebész a doktornőd előbb-utóbb el fog jönni az állami kórházból!De csak nyugodtan szorozgassál.Nem vitatkozok veled.

Előzmény: gurabli (4834)
gurabli Creative Commons License 2014.09.05 0 0 4834

Kedves K.Zoli9,

 

természetesen ismerem az eljárást és én is néztem, amikor kiderült, hogy sérvműtét vár rám. Nincs is semmi gondom vele, elismerem, hogy egy kiváló módszer a miniplasztika és aki teheti illetve úgy érzi, hogy mindenáron ezt a módszert választaná, nyugodtan tegye.

 

Amire fel akartam hívni a figyelmet, hogy nem kell ezt az egészet ennyire túldramatizálni (ahogy én is tettem, mielőtt eldöntöttem volna, hogy merre induljak, illetve milyen lehetőségeim is vannak). A sérvműtét az egyik leggyakrabban elvégzett beavatkozás. Nem számít túlságosan komoly beavatkozásnak és a legtöbb esetben gyorsan, fájdalommentesen és szépen megoldható a dolog.

 

Azt figyelembe kell venni, hogy a fórumokon legtöbbször azok vannak jelen, akiknél valamilyen komplikáció lépett fel. Minden sebészeti beavatkozásnál felléphetnek nemvárt dolgok, a legapróbb műtétnél is, de ennek esélye aránylag minimális. Mint ahogy nagyon komoly műtéteknél is gond nélkül történhetnek a dolgok, még kritikus állapotú betegek esetében is.

 

A fájdalomküszöbünk nagyon eltérő, illetve az is, hogy ki hogyan él meg bizonyos helyzeteket, mennyire viseli meg a lábadozás, stb. Ez szubjektív dolog, de azért viszonyítási alapként elmondható, hogy egy sérvműtét nem szabad, hogy komoly gondokat és/vagy fájdalmat okozzon.

 

Hiába hivatkozol az itt előfordult esetleges kellemetlenségekre, ami persze sajnálatos, de számoljunk csak egy kicsit:

- a doktornő, aki engem műtött, szinte minden nap műt legalább egy sérvet (de legtöbbször egy napon többet is). De legyen csak minden másnap egy. A 12 hónap alatt mondjuk szabin van egy hónapot. 52 hét - 4 hét = 48 hét. Mondjuk legyen 40 hét, amin műt. Vegyünk csak heti 3 sérvet (ennél több van), az kb. 90 műtét egy évben (ha nem tévedek). A valós szám ennél jóval több, és ahol engem műtöttek, négy vagy öt sebész van. De maradjunk csak egy sebésznél. Hány emberről olvastál itt a fórumon és hány ismerősödet műtötték? Szerinted Csiky doktor úr hány miniplasztikás műtétet végezhet el évente? Ennek a tizedét, vagy még kevesebbet, gyanítom. A nagy számok törvénye alapján a több elvégzett beavatkozásnál nagyobb az esélye a komplikációknak is, valamint szerintem azok a betegek jobban betartják a gyógyulás folyamatát, akik pl. miniplasztikára mennek, mint akik az állami intézményt veszik igénybe (ennek sok oka van, pl. a betegek hajlamosak nem betartani azt, amit az orvos mond nekik, kénytelen a hülye főnök miatt előbb visszamenni dolgozni és olyan munkát végezni, amit még nem lenne szabad, stb).

 

Amint említettem: viszonylag sok helyen végeznek az országban laparoscopiás sérvműtétet, de nagyon kevés helyen végzik igazán képzett, kellő gyakorlattal rendelkező szakemberek. Ez az eljárás viszont nagyon komoly szakértelmet igényel, amennyire "egyszerű" pl. a hagyományos sérvműtét, annyira bonyolult a laparoscopiás. És sokkal, de sokkal drágább is. Nem megfelelően gyakorlott sebész esetén sajnos gyakoribb a nem várt szövődmények lehetősége. De van olyan hely hazánkban, ahol kiváló orvosok és kiváló felszereléssel dolgoznak!

 

Fájdalom: ez nem fáj, inkább kellemetlen. Ahogy írtam, ez nem valami macsós szöveg, de ennyit illik egy felnőtt embernek szó nélkül eltűrni, egy-két napig (akár tovább is) szedhet fájdalomcsillapítót, amitől végkép nem fog fájni. És ez nem is igazán fájdalom, inkább kellemetlen érzés és az sem tart sokáig. Én is úgy érzem, hogy ma, a XXI. században, már arra kell törekedni, hogy semmi se fájjon, aminek nem muszáj. De túlzásokba nem kell esni. Volt pl. elülső térdszalagpótlásom, na az fáj. Az mellett a sérv egy kisebb pofonnal ér fel. És azt is ki lehet bírni, azért nem olyan vészes és kap gyógyszert az ember.

 

Magánklinikai ellátás: én kizárt, hogy azért fizessek, hogy egy, esetleg 3-4 napig egy puccos szobában legyek. Nem vagyok smucig, és még tellene is rá, és szeretem is nagyon a nyugalmat, de 1-3 napot nehogy már ne lehessen egy normális kórházban kibírni. Ez nem egy wellness hétvége. Persze tudom, ki lehet fogni olyan szobatársakat, hogy valóban katasztrófa lehet a dolog, nekem a három alkalommal szerencsém volt.

 

Nem 100%-os gyógyulás? Ugyan már. Ez egyéntől is függ, szerencsétől, munkától, nagyon sok mindentől. Jó orvost kell találni, aki érti a dolgát. Ez a legfontosabb. Hidd el, nem az a lényeg, hogy magánklinikára megy az ember. Egy orvosnak pedig nem kedvesnek kell lennie, hanem értenie kell a dolgát és azt lelkiismeretesen elvégezni. Sokéig kerestem a térdműtétemhez is és a sérvműtétemhez is a megfelelő orvost. A helyszín csöppet sem érdekelt.

 

Folytathatnám még tovább, de szerintem felesleges. Mindenki arra költi a pénzét, amire van és akarja. Végezetül: a helyet és doktornőt pont egy itteni fórumtárs ajánlotta nekem, ő is minden kellemetlenség nélkül esett túl az egészen. ahogy én is, valamint a "szobatársam" is akivel együtt műtöttek.

Előzmény: K.Zoli9 (4833)
K.Zoli9 Creative Commons License 2014.09.04 0 0 4833

Kedves gurabli.

 

Ha már így véleményt nyilvánítottál,érdemes elolvasni a miniplasztika honlapját,és a Csiky doktor úr módszerét.

két ismerősömet műtöttek,egyiket hagyományos módszerrel,a másikat laparoszkópiával.Mind a ketten kb., két hétig összegörnyedve sétáltak,tele voltak fájdalommal.Én egy hét után már arra sem emlékeztem,hogy műtét.Csak a seb látszott.(3 cm) Az én véleményem az,hogy nem igazán jó, és szerencsés dolog egy fájdalmat elviselni,főleg,hogy azért bevallhatja  mindenki,hogy egy kicsit fél a műtéttől!Ha tehetném biztos,hogy még egyszer oda mennék(remélem már többet nem kell).

Érdemes elolvasni,hogy a doktor úr milyen módszerrel dolgozik,és hol milyen díjakat kapott,hol végzrtt tanulmányokat!!!(különösen a lágyéksérv területén)

A másik: az OEP mindenhol fizeti a műtét egy részét.Akkor se mennék állami kórházba.Érdemes kicsit az itt levő fórum elejét is elolvasnod!Hány ember szenvedett a hagyományos ,és a laparoszkópiás műtétektől.Ez a módszer nem fog 100%-os gyógyulást eredményezni.(ismerőseim tapasztalata)

Nekem(lekopogom) egyszer nem szúrt bele a seb,nincs semmi fájdalmam,és 4 hete műtöttek.Másoknak izomláza van néha beleszúr.Szóval meggondolandó.Persze mindenki döntse el,hogy melyiket választja.

Előzmény: gurabli (4832)
gurabli Creative Commons License 2014.09.04 0 0 4832

Egy kicsit belevaú, mert látom itt röpködni a tízezreket... Ha van érvényes TAJ-számod, akkor egy sérvműtét miatt óriási butaságnak tartom ekkora összeg elköltését. Több helyen is végzik laparoscopiával, ami egy képzett, hozzáértő sebész kezében biztonságos és kiváló módszer. Akkor szokott gond lenni, ha kezdő vagy nem teljesen hozzáértő a sebész, mert a laparoscopiás műtét valóban komoly hozzáértést és gyakorlatot igényel, ellentétben pl. a hagyományos, vágásos sérvműtéthez, amire némi túlzással azt szokták mondani, hogy a portás is el tudja végezni (ez persze nem így van).

 

A miniplasztika egy valóban jó eljárás, de egy normális sérvet pontosan ugyanolyan jól el lehet látni laparoscopiával és a hagyományos módszer is tökéletesen megfelel. Előbbi valóban gyors felépülést eredményez és minimális kellemetlenséget és fájdalmat. utóbbinál azért tovább tart a felépülés és valamivel kellemetlenebb is a húzódó vágás miatt. 

 

Engem július 15-én műtöttek laparoscopiával. Egyáltalán nem volt vészes, aznap egy kicsit húzódott és kellemetlen volt, de ezt azért illik eltűrni és kibírni egy felnőtt embernek. Másnak már sokkal jobb. Egy hét után alig lehetett érezni, két hét elteltével meg azért szúrt bele néha, mert már úgy kezdtem mozogni, mintha semmi sem történt volna. Itt is nem árt kivárni a 4-5 hetet a komolyabb terhelés előtt. Most már csak néha érzem, hogy ott valamit csináltak, de lehet nem is venném észre, ha nem tudnám, hogy műtöttek.

 

És az egész nem került semmibe, a kivizsgálások és a műtét sem. Illetve kifizettem bőven a sokszorosát a TB-járulékkal:) A doktornőnek adtam hálapénzt, de egyáltalán nem volt kötelező. Megtehettem, szerencsére, és gyorsan fogadott, adott időpontot műtétre.

 

Azért ezt érdemes átgondolni.

Kevin_88_ Creative Commons License 2014.09.04 0 0 4831

Sziasztok!

Megosztom a történetem, hátha segít. :)

Májusban vettek fel, mint jobb oldali lágyéksérves és tegnap műtöttek (nagyon pici sérv, de meg kellett csinálni). A helyszín Győr, Petz Aladár kórház. 

Előzetesen kicsit féltem, hallani és olvasni sok érdekes dolgot a hazai egészségügyről, de amit itt tapasztaltam, az hatalmas pozitív csalódás volt. 

A személyzet hihetetlen közvetlen és kedves, éreztetik az emberrel, hogy végül is érte vannak.

Inkább a műtétről írnék bővebben, ez gondolom a legtöbb helyen hasonlóan megy:

Reggel éhgyomorral felvétel, nekem 3 óra várakozás, majd indulás a műtőbe. Előtte kaptam egy nyugtató bogyeszt (bár nem voltam túl ideges, de adnak mindenkinek). Leérve borotválás, betolás a műtőbe. Spinális érzéstelenítésnél maradtunk előzetesen, lebeszéltek az altatásról. A dolog úgy néz ki, hogy adnak egy helyi érzéstelenítő szurit, majd utána jöhet a következő gerincbe. Valami kis ideghez hozzáérhetett az orvos, mert volt egy nyilalás, de túl lehet élni. Igazít rajta, elkezdi benyomni az érzéstelenítőt. Szédülés, verejtékezés, állítólag fiatalok esetén (26 vagyok) mindig előfordul. Szóval semmi para. :)

Maga a műtét 45 perc volt, érdekes ébren lenni közben. Egyáltalán nem vészes, persze ha valaki nem bírja, akkor csak szólni kell és adnak altatót. 

Utólag is azt mondom, hogy teljesen jó volt így, részemről felesleges 45 perc miatt a lélegeztetőgépen fekvés. 

Műtét után vissza a szobába, ami egy két ágyas kórterem volt, teljesen felújított fürdőszobával (jobb, mint néhány szálloda). A szuri miatt deréktól lefelé nem éreztem és nem tudtam mozgatni semmit, viszont a helyzet az idő múlásával folyamatosan javult. 

Este 7-re jutottam oda (műtétnek 12-kor lett vége), hogy akkor pisilünk. Kacsa elő, ápolónő elmond minden praktikát, megnyitja a csapot, de nem jön semmi. Fél óra múlva kaptam egy izomlazítót, hátha. Persze semmi eredmény... Már kezdtem belenyugodni a katéterbe, amikor mondta a nővér, hogy akkor próbáljunk meg kimenni a wc-re. Mivel teljesen jól voltam nem volt gond, ahogy kimentem, egyből jött a siker. :)

Az éjszaka teljesen oké volt, semmi fájdalom. Azért hajnal fél 6-kor még a biztonság kedvéért kaptam egy fájdalomcsillapítót. 

Most már bőven itthon vagyok, semmi panasz, sétálgatok. Elláttak sebtapasszal és valami béllazítóval, szerencsére utóbbira nem lesz szükségem már. :)

Remélem nem voltam túl hosszú, jó gyógyulást mindenkinek! 

K.Zoli9 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 4830

Hát nem vagy egyszerű eset!

Az első vizsgálatért 15 ezer forintot kell fizetned(de ez egyébként ott van a honlapon).

Ha ez kész elmész és megcsináltatod a szükséges vizsgálatokat.az hogy a klinikán ezek mennyibe kerülnek nem tudom!Kérdezd meg az orvost!De miért ott akarod elvégeztetni??Háziorvos ad beutalót,és elmész a lakhelyed szerint illetékes rendelőintézetbe.Két nap alatt végzel minden vizsgálattal.(nekem ennyi volt).A műtét napján pedig viszed a leleteket magaddal!Ha valami nem stimmel azt úgy is ráírják,illetve jelzik feléd,és akkor közlöd az orvossal!De hát felületi altatásban végzik,úgy hogy ha nem vagy például szívbeteg akkor nem kell izgulni. Az egész műtét durván másfél óra!A hotelszolgáltatást fizetned kell,ezt reggel befizeted a klinikán,ami  20 ezer forint,hisz ha kihoznak a műtőből,akkor oda fektetnek kb.délután 5 óráig,aztán mehetsz haza.Ha valami gond van,például lázasodsz vagy bármi más,akkor egy éjszakát ott töltesz,ez plusz 20 ezer forint,és akkor másnap reggel mehetsz haza.(de ha te úgy érzed,hogy akarsz maradni,akkor maradhatsz).

A megbeszélt műtéti időpontra kell megcsináltatnod az össze vizsgálatot!A labor másnapra megvan,az EKG azonnal megkapod,a tüdőszűrő kb.2 nap. Ha valami még ezen kívül nem világos,üzenj!!

Előzmény: golgemáj (4829)
golgemáj Creative Commons License 2014.09.01 0 0 4829

Zoli az árakat esetleg megtudod írni privátban nekem ? A műtétét, aztán hogyha egy kalap alatt a klinikán zajlanának a műtét előtti vizsgálatok, az mennyi lett volna és még a honlapjukon az áraknál van olyan, hogy az ott tartózkodásér a hotelszoba vagy miért is kell fizetni, attól függően hány órát vagy ott? Ezekről tudnál nekem írni ? Amúgy hány vizsgálat volt és melyek ezek az EKG a tüdőszűrő és vérvétel van még valami ? Mondjuk nem értem, hogy ha elmegyek az első vizsgálatra a doktorúrhoz, akkor hogyan tudná megmondani a fix műtét időpontját ha azt sem tudjuk előre, mikor lesznek meg a vizsgálatok papírjai, ezért érdekelne, hogy mennyi a klinikán végzett egybe vizsgálat ára, mert nincs az árlistába kiírva.

Előzmény: K.Zoli9 (4826)
Bombyna Creative Commons License 2014.08.31 0 0 4828

Mennyi volt nala a mutet?

Előzmény: K.Zoli9 (4821)
Bombyna Creative Commons License 2014.08.31 0 0 4827

A mutet ota nem latta.Nem tudom kihez menjek senki nem ismer jo drt.Ez van!

Előzmény: tristen (4815)
K.Zoli9 Creative Commons License 2014.08.31 0 0 4826

Szia.

A vizsgálatokat úgy,és olyan ütemben csinálod meg ahogy neked jó! A vizsgálati lapra(amit a klinikán kapsz) ráírja az orvos,hogy melyik vizsgálatokat kell elvégezni műtét előtt.Ezzel a papírral bemész a háziorvosodhoz,és ő ad beutalót minden hova.Aztán egy nap,vagy több nap csinálod meg,az már a te dolgod.Kivétel a labor mert oda csak reggel,éh gyomorral kell menned!Bár a klinikán is megcsinálják,de elég komoly összegért.Miért fizetnél érte,mikor ingyen is megcsinálhatod!!!(elég lesz a műtétet kifizetni).

Messze laksz Bp.től? Mert az egynapos sebészetnek vannak feltételei!(pl:fél órán belül ott tudsz lenni,ha valami gond van):Beszéld meg a dokival,hogy ez számít-e , hogy vidéki vagy!

Előzmény: golgemáj (4825)
golgemáj Creative Commons License 2014.08.31 0 0 4825

Zoli köszönöm válaszod, egyébként ez egy komplett műtét előtti vizsgálati csomag vagy hogyan kell elképzelni? Gondolok itt arra, hogy több részre kiterjedő, mint említetted EKG, tüdőszűrő, stb. ezt mind egy időben megtudják csinálni egy helyen a klinikán vagy külön - külön kell szaladgálni, külön időpontokban mindegyikre és ezért tart sokáig? Mert aki nem pesti mint én, annak akkor elég húzós dolog, főleg a sok külön felutazás miatt. Tudsz erről nyilatkozni?

Előzmény: K.Zoli9 (4823)
tristen Creative Commons License 2014.08.30 0 0 4824

Sziasztok!

 

Ez a zajos környezet felkeltette az érdeklődésemet. Tulajdonképpen hol dolgozol? :)

 

 

K.Zoli9 Creative Commons License 2014.08.29 0 0 4823

Értettem a kérdésed,de megint csak azt tudom mondani,hogy az orvossal megbeszéled.Több mindentől függ!1,Az előírt vizsgálatokat milyen hamar csinálod meg(labor,tüdőszűrő,EKG.) 2,Az orvos mikorra ad időpontot,és az neked megfelel-e?

Nekem kb: 3 hét volt a vizsgálat,és a műtét között.

A sérvet januárban vettem észre,nagyon pici volt,de a vége felé már természetesen egyre nagyobb lett.Amit műtét után az orvos mondta ,hogy ez már jó ideje ott van,függetlenül attól,hogy én nem vettem észre,és nem okozott tünetet.

Ne halogasd,ha van rá lehetőséged jobb minél előbb túl lenni rajta.Nem vészes!Én nagyon be voltam parázva,de amilyen módszerrel ő operál,az tényleg csúcs!

Remélem így ok a válasz.

Üdv.

Előzmény: golgemáj (4822)
golgemáj Creative Commons License 2014.08.29 0 0 4822

Csak arra lettem volna kíváncsi még így előtte, hogy a konzultáció és a műtét között kb. mennyi időm lesz egyes dolgaimra míg eljön a kés alá fekvés napja? Meg gondolom a 2 esemény között még vannak műtét előtti kivizsgálások.

Apropó mennyi ideje volt a sérved meg ? Rögtön műtetted meg ahogy észrevetted vagy halogattad?És mekkora volt ?

Előzmény: K.Zoli9 (4821)
K.Zoli9 Creative Commons License 2014.08.28 0 0 4821

Üdv.

 

A Csiky doktor úr elérhetőségét megtalálod a neten.(www.miniplasztika.hu)  Telefonon leeggyezteted a vizsgálatot,és a műtétet is megbeszélitek.Nagyon segítőkész.Érdemes oda menni,mert tényleg profi.Engem három hete műtött,de már el is felejtettem.Varratszedésre se kell menni,magától minden felszívódik.Csak tartsd be az utasításait.Mindent készségesen el fog mondani!!

Kitartás,és mielőbbi gyógyulást! 

Előzmény: golgemáj (4819)
Landsmann_ Creative Commons License 2014.08.28 0 0 4820

Én még nem hallottam kapcsolatot a sérv és a zajos környezet között. Nagyobb veszély szerintem akár egy elesés, jégen elcsúszás is mint a zajos környezet. Az már régen rossz, ha olyan nagy a zaj, hogy a belső szervekre veszélyt jelentene. Hamarabb süketül meg az ember. :)

Előzmény: golgemáj (4819)
golgemáj Creative Commons License 2014.08.28 0 0 4819

Én is rá kell szánjam magamat most a műtétre, aki most utóbb említette Csiky doktor urat hogy nála volt, tudna -e nekem infót adni, hogy vizsgálattól számítva mennyi idő kb. a műtét időpontja? Emlékeim szerint talán 2 hét szokott lenni, de nem vagyok biztos benne, ezért kérdezném.Illetve kérdésem, hogy még nem igen említette senki, hogy sérvvel műtött ember mehet e nagyon zajos környezetbe? Pl. diszkóba vagy zajos szórakozóhelyre, mert ugye azt hallani szóbeszédben, hogy a hangos zene pl. még a belső szerveket is rezegteti avagy lüktetnek és sérv szempontjából szabad-e hangos decibelhatásnak kitenni magunkat? Erről kérnék tapasztalatokat.

tristen Creative Commons License 2014.08.27 0 0 4818

Sziasztok Kispajtások!

 

Remélem jól vagytok! :)

tristen Creative Commons License 2014.08.26 0 0 4817

Kitartás!:)

.:yoyo:. Creative Commons License 2014.08.21 0 0 4816

Köszi a válaszodat!

 

Az elmúlt 2 hétben nem nagyon jártam gépközelben, ezért nem válaszoltam eddig.

Nekem kb ugyanaz van, mint a 4739-es hozzászólásban levö képen. Egybefüggö nagy dudor a

2008-ban kezdödött, beugrottam egy kb 160 centi magas kapun, és a földetérés nem sikerült jól. Heteken keresztül fájt a jobb herém töve. Tudtam hogy az ugrástól van, és tudtam hogy el fog múlni, ezért nem nagyon foglalkoztam vele. Aztán elmúlt, és azóta csak ritkán jön elö.

Mostanság viszont többet végzek fizikai munkát, és elöfordul, hogy a köldököm közepétöl a jobb herém tövéig egy vonalban elég kemény fájdalmaim vannak.

Tudom,hogy el kéne mennem orvoshoz, de ismerve a mai magyar egészségügyet, nem könnyü az orvosokban megbízni, ezért keresek tuti tippet.

Mivel megítélésem szerint az én esetem nem lesz túl egyszerü, emiatt mégjobban parázok rajta, hogy hova menjek, kihez menjek.

A 2 hónap az még türhetö várakozási idö! Esetleg az megoldható, hogy privátban megírod nekem az orvos nevét? :)

 

üdv

J.

 

Előzmény: Atika68 (4813)
tristen Creative Commons License 2014.08.19 0 0 4815

orvos látta már?

Előzmény: Bombyna (4812)
tristen Creative Commons License 2014.08.19 0 0 4814

Szia!

 

Ez igen, valóban így van.

 

Kitartás! :)

Előzmény: Atika68 (4813)
Atika68 Creative Commons License 2014.08.16 0 0 4813

Hm. hát igazából szerintem ilyen szempontból ez egy hálátlan fórumtéma.

Akinek sérve/sérvműtétje volt, az gyorsan szeretné elfelejteni az egészet, nem valósínű, hogy évekig visszatér erre a fórumra.

Viszont az való igaz, hogy aki még műtét előtt áll, az meríthet információt és erőt ebből a fórumból.

Sokan idetaláltunk, tehát van létjogosultsága az ilyen témáknak.

De azért bele kell törődni, hogy itt valószínűleg nagy a fluktuáció.

Persze ez így van jól!

Mindenkinek jó egészséget, gyors gyógyulást, kitartást kívánok!

Attila

Bombyna Creative Commons License 2014.08.16 0 0 4812

Ez egy nagyon jó megfigyelés.Mit csináljak?

Előzmény: tristen (4796)
tristen Creative Commons License 2014.08.16 0 0 4811

Sziasztok!

 

Ki hogy van?

 

Látom megint kezd leállni a fórum, ..

 

Akinek fáj, annak gyógyulást!!!!!!!!!

 

Kitartást!

tristen Creative Commons License 2014.08.13 0 0 4810

Szia

 

Köszi a részletes beszámolót! Bízzunk benne, hogy a kérdező visszatér, mint Batman, vagy mint Te. Vagy mint egy bumeráng, .

 

:)))

 

Előzmény: Atika68 (4809)
Atika68 Creative Commons License 2014.08.12 0 0 4809

Sziasztok! Na azért mégis visszatértem:) De szerencsére csak jó híreket tudok mondani! Tulajdonképpen már el is felejtettem, hogy műtöttek.

Bicajocom, persze csak kisebb távokat, sőt edzegetek is már. Semmi húzódás, vagy ilyesmi, csak néha picit érzékenyebb az a rész, ahol a vágás van.

Korábban volt egy nagyobb műtétem, ahhoz képest ez piskóta. Szóval no para!

 

Győrben van ez az 1 napos sebészeti osztály, az ilyen dolgokat ott rendezik. Nekem csúszott 1 napot a műtét, így 2x aludtam bent.

Kb 2 vagy 2 és fél hónappal a műtét előtt voltam bent a sebészeten, hogy nézzék meg mi van. Szóval ilyesmi várakozási idők lehetnek.

Az az orvos műtött, aki annó a vizsgálatot végezte. Akihez véletlenül épp kerültem, de nem tudom hogy megy ez.

Én is érdeklődtem, hogy kit kéne megbízni, de kórházi berkekből az az infó jött, hogy Győrben minden sebész jó.

Én bíztam ebben az infóban és nem volt megbízott dokim. Nem tudom illik-e leírni itt az orvosok nevét, de szerintem a fiatalok csinálják főleg ezeket az egyszerűbb eseteket és közülük szerintem mindegyik jó.

Valami volt még bent a műtéten, de nem tudom ki volt az. Voltak rezidensek is, mert ugye ez oktató kórház.

De nem zavartak, mert a helyi érzéstelenítéssel együtt valami jó koktélt is kaptam és végigvigyorogtam az egész műtétet :)

Szerintem jók a körülmények, az ápolónők is kedvesek és figyelmesek voltak.

Előzmény: .:yoyo:. (4779)
tristen Creative Commons License 2014.08.12 0 0 4808

Te jó ég! Itt mindenki szeme vérvörös! :)

 

Nem semmi, ..

Előzmény: dalmata13 (4807)
dalmata13 Creative Commons License 2014.08.12 0 0 4807

nem semmi :-)mivel nekem sose volt ilyen helyettem berakok egy dalmatát,fürdés után,mivel fázott be lett bugyolálva.neki is jó véresek a szemei.

Előzmény: Landsmann_ (4806)
Landsmann_ Creative Commons License 2014.08.11 0 0 4806

Na embörök ez az igazi veres szem:

http://landsmann.files.wordpress.com/2013/02/dsc00346.jpg

Ez nem fájt, de az utána jövő torokfájás nem semmi volt. Kínomban már majd a falat kapartam. A sérv fájdalom kismiska volt hozzá képest. Ó, itt a képen már egész jól néz ki a gubóm. A képet mindenki saját felelősségére nézze meg! :)

Előzmény: dalmata13 (4803)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!