Keresés

Részletes keresés

Sainty16 Creative Commons License 2013.05.22 0 0 115

Sziasztok!

Átépítés ügyében szeretnék kérdezni, mert látom, sok itt a tapasztalt építkező.J

Adott Dél-Pesten egy nagyjából 120 nm-es, úgy 60 éves, de stabil ház, amelyet ikerházzá szeretnénk átalakítani. Nagyjából középen szeretnénk kettéosztani, az egyik felét úgy 35-40 nm-rel kibővíteni, és az egészre egy emeletet építeni. A lenti részen falmozgatás alig lenne, maximum bontás (hogy nagyobbak legyenek a terek), viszont összesen 3 új, kis fürdőszobát, két új wc-t, és egy új konyhát kéne kialakítani, valamint 2 új kaput és egy kocsibeállót. A burkolat nagyrésze cserélendő lenne a megnagyobbított ikerházfélben.

A leírt nagyságra szükségünk van/lesz, így abból nem tudunk lejjebb adni, viszont szűk keresztmetszet a pénz (így is ez tűnik a legolcsóbb megoldásnak, a meglévő ház árából – amit egyébként is szinte lehetetlen most eladni normál áron - nem tudnánk akkora külön lakásokat/házakat venni, ami elég lenne a családnak, és egyébként is fontos lenne együtt maradnia az egész családnak.)

Lehet, hogy furcsát kérdezek, de mivel még nem csináltunk ilyet, egyáltalán az is felmerült (a lehető legnagyobb költségtakarékosság jegyében), hogy szükség van-e kivitelező/építettő cégre ekkora átalakításhoz, aki elkészíti a pontos tervrajzot, kivitelezés menetét, szükséges anyagokat kiszámolja,stb., vagy elegek a kőmüves, ács, stb. szakemberek, akik a mi terveink alapján készítik el a házat… vagy esetleg egy építészmérnök egyszemélyben is elég kivitelező helyett? Hogy kell ezt a lehető legtakarékosabban elkezdeni?

A tapasztaltak, hasonlót már végigcsinálók szerint nagyon nagyjából mennyi pénzből lehet kihozni egy ilyet?

Illetve még egy segítséget szeretnék kérni:

egyelőre csak (ingyenes) árajánlatok kérése céljából (hogy fel tudjuk mérni, egyáltalán bele tudunk-e vágni az építkezésbe) keresem a lehető legolcsóbb, de tartós, minőségi (igen, tudom, a kettő ellentmond, de ár-érték arányra gondolok) kivitelező, építtető cégeket, építési anyag lelőhelyeket, szakembereket… egyszóval mindent, ami kell, a lehető legolcsóbban.

Aki tud ilyet, kérem, írja le!

Köszi előre is!

zsombi Creative Commons License 2013.05.22 0 0 114
Mit tartalmazott ez a felújítás? Pl. kéménybélelés, konyhabútor, nyílászáró csere volt?
Előzmény: baumhauer (113)
baumhauer Creative Commons License 2013.05.22 0 0 113

Sziasztok!

Én azt gondolom,nagyon változó lehet egy komplett felújítás ára. ez nagyban függ a megrendelő igényeitől is. látatlanban senki nem tudja megmondani mi mennyibe kerül,ez nagy felelőtlenség lenne.

Én tavaly estem át a lakás vásárláson,és egy teljeskörű felújításon.

Egy nagyon lerobbant állapotút vettem,de jó helyen,nagyon jó áron. de ha sokkal jobb állapotú lett volna akkor sem adtam volna többet érte.

Sok szakemberrel beszéltem,mire összeállt a megfelelő gárda.

csak viszonyításképpen. 6.5M-Ft volt a lakás (65nm2), és ugyanennyi a feújítás! biztosan meg lehet volna csinálni 3M-Ft ból is de akkor nem ilyen lenne.

Én azt hiszem,hogy komplett kivitelezést csak akkor szabad egy céggel csináltatni,ha tökéletesen megbizunk az adott kivitelezőben. (ismerős. stb.stb)

nagymamam Creative Commons License 2013.05.03 0 0 112

Épp ilyesmit írtam én is. A fővárosban  ( persze elhelyezkedéstől sok minden függ) egy új lakás 13 milla, a Dunakanyarban egy 50 éves 100 nm-es ház  900nm-es telekkel kb 10-13 milla ( de ha sürgős az eladás,  lehet 8-ért is venni). úgyhogy nekem az ország távolabbi pontján lévő házért 12 millió körüli összeg irreálisnak tűnik. Soproni vagyok, azaz vidéki, úgyhogy nem a fővárosi sznobizmus beszél belőlem.

Előzmény: Korundos (111)
Korundos Creative Commons License 2013.05.02 0 0 111
 Azért akad Pesten is jó hely, jó lakással. Még az nyomorult nyócker-ben is. Pl. a Palota negyedben. Más a rosszhírnév és más a konkrét valóság !!
Előzmény: nagymamam (109)
Korundos Creative Commons License 2013.05.02 0 0 110
 Dunakanyar - Dunakanyar !  Szép hely. Annó régen amikor még nem lehetett külföldre menni, sokat nyaraltunk ott.  kb. 10 - 12 évig Visegrád külterületén közelebb Dömöshöz volt/van egy nyaraló telep. Gyönyörű kilátás van a Duna túlpartjára,   ahol a vonat megy. És a Lepence fürdő !!! Tényleg olyan drága volt anno arra a telek,  a nyaraló ? Kettő éve vettünk egy lakást, közel a 3 metróhoz a Corvin negyednél. 54 m2 , felújítással 13 milla. De a Dunakanyar már részünkre nem vonzó.
Előzmény: nagymamam (109)
nagymamam Creative Commons License 2013.05.01 0 0 109

Nem akarlak elkeseríteni, nem tudom merre van ez a település, de a Dunakanyarban, ahol néhány éve még drágább volt egy 900nm-es  telek, mint a fővárosban egy 50nm-es átlagos lakás, most  a telket lehet 2-3 millláért lehet megvenni. Egy  a Tietekhez hasonló korú állapotú ház hasonló méretű jó helyen lévő telken kb 8-9 millió. Pedig itt aztán van panoráma, hegy , Duna, stb. Budapest közepe 35 perc alat érhető le zónázó vonattal, ami óránként, csúcsidőben félóránként jár.  Egyszerűen nincs pénze az átlag embernek, akinek meg van az jobbat, újabbat vesz, vagy befektető. Aki viszont kizárólag nagyon alacsony áron veszi meg, mert ő aztán tudja, hogy mennyi a felújítás költsége, mennyi az amortizáció és kb mennyi ideig kell tartania. azalatt mennyi az infláció, mennyi a banki kamat. Na ezek felett kell neki a saját hasznát kitermelni. Lehet, hogy 20 évig is tartania kell ő így számol, ezért én ilyennek szóba se állok. Most 2 év az nem nagy idő. Egy házhoz végül is csak egy vevő kell, nem a mennyiség számít. Minden ingyenes oldalra fel kell tenni hirdetésként és jó sok fényképet, amit 2-3 havonta megújítasz. Én ha látnám, hogy komoly a vételi szándék, és tényleg lakni akarja, csak valamelyik felújítási költség riasztj, szereznék neki a faluban szakembert és megalkudnék vele  pl a kőporozás árában, és azt elengedném. Ha sokan látják előbb-utóbb akad valaki aki pont oda AKAR KÖLTÖZNI, mert pl ott élnek nagyon idős szülei stb. Sajnos az nem mérvadó, hogy a városban helyette mennyiért tudsz venni. Pesti 2 lakás árából se biztos, hogy tud az ember Budán egy ugyanolyat venni. Pedig egy település lennénk. A kereslet határozza meg az árat, nincs mit tenni várni azt az egy vevőt, aki éppen oda, abba a házba akar költözni és pénze is van. De a 12-13 misi még látatlanban is soknak tűnik. De minden esetre sok szerencsét, jó adag kell hozzá.

Előzmény: Delicatess (105)
Delicatess Creative Commons License 2013.04.30 0 0 108

A mi házunk is csupa jó tulajdonsággal bí. 4-5 éve még 15 misiért mentek a hasonlóak a környéken, most 12-13-ért SE kell. Állítólag 4 éve folyamatosan esnek az ingatlanárak és ez a tendencia tovább romlik. Szomorú vagyok, mert kényszerpályán vagyunk, nem tudom tovább tartani az árat és ezen sokat fogok bukni.

Előzmény: Vernichter (107)
Vernichter Creative Commons License 2013.04.29 0 0 107

 

"Tudom, hogy sok, de mégis akkor mennyiért áruljam a házat?"

 

A feléért mint amire tartod  ! Ezek a legfájdalmasabb döntések, de néha meg kell tenni.

 Az említett kisvárosban volt/van egy jó nagy telek egy nagyjából bontásra itélt házzal csupa mellék épülettel.

 Vagy négy éve vitték volna 3 milláért nem adta az egyik tulaj, most már a feléért se kell.

 Pedig vannak jó tulajdonságai a teleknek , így pl. : majd aközpontban van, mégse zajos mivel egy un. nyeles telek, de a nyél is 4,6 m, azon még ateherautó is elfér. Aztán viszonylag magasan van, talajvíz, belvíz kizárt, az új házat elvileg úgy is fel lehet építeni, hogy a régi felvonu lásinak még használható. Villany, víz- csatorna  élő bekötött a rendszerbe, van gázcsonk is. MÉG PÁR ELŐNY  AKAD

. VISZONT A HÁTRÁNY HOGY  OTT VAN !!

 

Azon morfondírozok, hogy egy valamikori jól menő alföldi falú. Szintén Nagykúnság, kb. 6 ezer lakos, 7000 hold külterület, rengeteg tanya  mivé lett, - mostanra piréz tanya lett !!

Előzmény: Delicatess (103)
Vernichter Creative Commons License 2013.04.29 0 0 106

 Most voltam vidéken, a Nagykunságban. Egy kb. 14 ezres városban 480 eladó ingatlan van !!

 Jók is rossszak is !!

Előzmény: Delicatess (105)
Delicatess Creative Commons License 2013.04.27 0 0 105

A mi telkünk összesen házzal együtt kb. 900 nm2. Egy ekkora üres telek ára cca. 6 milla. 

 

A településen legalább 50 hasonló kaliberű eladó ház van kb ilyen áron mint amire mi tartjuk, sőt. Van miből válogatni... Újszerűről nem tudok, hogy lenne.

 

 

A városban egy 50-60 m2-es használt lakás momentán átlagban 7 misi körül van. 

 

A házunk vezetékes gázzal is és szénnel/fával is fűthető. Van szennyvízcsatorna. Bojler. Garázs az udvaron. Á, ez így tiszta hülyeség :/ 

 

Komolyan el vagyok keseredve. 2 éve hirdetem, megnézték vagy 10-12-en, de igazából nem ég a telefonom a hívásoktól. Más eladó is panaszkodik. Régi tornácos parasztházak mennek 8-9 misiért, attól azért többet ér, nem? Bolt, orvos, posta, buszmegálló  egy köpésre van pl. 

A szigetelés 1,5 milla? Hát az jó sok, a legutóbbi vevő ott vesztette el az érdeklődését, mikor rájött, hogy még egyszer se volt a kőporozás felújítva a házon.

 

joevagyok68 Creative Commons License 2013.04.27 0 0 104

"mennyiért áruljam a házat?"

 

Esetleg néhány dolog támpontnak...

- mekkora a telek, és egy ekkora telket üresen mennyiért árulnak ott ?

- mennyiért árulnak ott egy kb ugyan ekkora (telken-házat), ami 2-3-4 éves, tehát "új" ?

- a közeli nagyvárosban mennyi egy 50-60m2-es lakás ?

- hány db ilyen korú ház van eladósorban ott ?

 

Mondjuk ezek helyett, inkább > azt kéne számolni, hogy:

"külső vakolatcsere festéssel 1M" > hőszigetelés, lábazattal 1,5+milla

" vízvezetékcsere, na erről még csak elképzelésem sincs" > ezt fűtéskorszerűsítéssel együtt kéne számolni 1-1,5-2 milla...attól függően , hogy jelenleg milyen fűtés van.

"fürdőszoba (fürdőkád/zuhanyzó, burkolók, szaniterek, munkadíj) 0,3M" > szerintem ez is kevés !

Előzmény: Delicatess (103)
Delicatess Creative Commons License 2013.04.27 0 0 103

Sziasztok!

 

Átlagos állapotú, 48 éves, 100m2-es sátortetős házat árulok gyönyörű kerttel (sövények, tuják, szalonnasütő) egy vidéki nagyváros melletti barátságos, 5000  lélekszámos nagyságú településen. Olyan mint egy kertváros, 2 km-re van a nagyváros szélétől. Mindezt csak azért írom, hogy lássátok, nem valami eldugott Isten háta mögötti település. 12-13M Ft-ra tartom az árat.

 

Megnézik a vevők, és azt mondják, rengeteget kell rá költeni. Hát igen, mint egy 48 éves házra: tetőcsere, vakolatcsere, vízvezeték- villanycsere. De a faablakok pl. teljesen jó állapotban vannak, rendszeresen volt csiszolva, festve. Mégis mennyi lehet az a "RENGETEG" pénz?

 

Segítsetek légyszi, mégis NAGYSÁGRENDILEG átlagos anyagárral (semmi extra cucc) számolva mennyibe kerülhet a felújítás tételenként 100-es házra vetítve?

 

Én az alábbiakat gondolom:

 

- tetőcsere cseréppel 2,5M (sátortetős)

- külső vakolatcsere festéssel 1M

- villanyszerelés 0,5M

- vízvezetékcsere, na erről még csak elképzelésem sincs

- fürdőszoba (fürdőkád/zuhanyzó, burkolók, szaniterek, munkadíj) 0,3M

- konyha 0,5M

 

Az kb. 5 millió forint. 

 

Tudom, hogy sok, de mégis akkor mennyiért áruljam a házat?

tgwh3 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 102

Árakat nem tudok, de ha arra kerül a sor, minden lehetőséget meg fogok vizsgálni, akkor majd belekezdek egy-két megtérülési számításba.

Találtam még pár infót a szegélyfűtésről. Ki kell számolni a hőigényt, mint a sima radiátoroknál, és ezek után meg tudják nekem mondani, hány métert kell lefektetni. Hátránya, hogy nem mozgatható. 2005-ből már találtam rá utalást, szóval annyira nem új :D de egy próbát megér, maximum nyugodt szívvel veszem meg a radiátorokat...

De ha mondjuk ki akarom cserélni a teljes fűtési rendszert, mert a modernebb hatékonyabb, akkor az sem filléres móka. Esetleg cserépkályhát, tömegkályhát kell rákötni úgymond vegyestüzelésű kazán módjára, gyakorlatban már megoldották...

Meg ha már felújítás, akkor hőszigetelés is, onnantól meg még talán a felújítás legolcsóbb tétele lehetne a szegélyfűtés...

Előzmény: Varek1 (101)
Varek1 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 101

 Ha csak erre kell jobban jársz a pb. palackos gázzal. Tény drágább, de mikor hozza be a vezetékes kiépítés árát ?

Előzmény: tgwh3 (100)
tgwh3 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 100

Na, nem is volt valami nehéz :D elég volt megnézni az árakat. Pelletkazán és pellet drága. Kérdés mennyivel kell kevesebb, lehet-e a kisebb mennyiségen spórolni. Faelgázosító és egyéb csodák szintén drágák. Igaz, vagy 20%-kal jobb hatásfokúak. Kérdés itt is, lehet-e spórolni a tüzelőanyagon. Az egyszerű öntöttvas kazán olcsó, és megfelelő lehet a fűtéshez :D

 

Aztán láttam egy érdekes ,,újdonságot''. Először, amikor megláttam az ,,olcsó'' kifejezést, már gondoltam, hogy drága lesz :D Kérdés, hogyan kell kiépíteni a rendszert, de nekem tetszik. Egyszerű, és ha tényleg működik, akkor csakis az ára lehet a gátló tényező.

Tehát erről tud valaki valamit:

http://www.kazanok-radiatorok.hu/thermaskirt/thermaskirt_prospektus.pdf

http://www.kazanok-radiatorok.hu/thermaskirt/thermaskirt.pdf

 

A gázzal csak az a gondom, hogy ki kellene váltani valamivel, mert ha nincs kiépítve, akkor elég drága csak főzéshez és vízmelegítésre. Mert másra kb. nem kell. Pár éve kíváncsiságból megnéztem a zöld oldalt. Napkollektor, napelem, az jött le, hogy támogatással esetleg megérheti melegvízre, bár ki tudja mennnyi a cellák élettartama...

Előzmény: Varek1 (99)
Varek1 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 99

 Hát kitartóan tanulmányozd a fórumot és úgy általában a gáz- és fűtésszerelést !!  Révbe érsz !!

 

Egyéb irodalomból is meríthetsz ihletet!! És hogy legyen némi segítség : A gáztervet kb. 40e és 60e között megcsinálják, ha kevesebb óvakodj, ha több akkor, köszönd meg és nézz más tervező után. De ebben csak a gázterv van benne. A többért külön kell fizetni.

 Az EPH minimun 25 eft  35 ig elmegy, ha többet kérnek szintén köszönd meg. Vannak egyébb elektromos kívánalmak is  külön pénzért.

 

 

 "még neki sem mertem ugorni :D"  

 

 itt az alkalom a nagy ugrásra !!

Előzmény: tgwh3 (96)
tgwh3 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 98

Köszönöm az olvasnivalót.

Fel sem merült bennem, hogy plusz munkát vállaljon akárki is.

Nem konkrét esetre gondoltam - azaz egyszer igen, amire írtam, hogy gondolom nincs mindenkinek sok felesleges ideje végigvinni egy (vagy több) kitalált példát -.

Egymáshoz viszonyítva, itt a kulcsszó, ez lenne a legjobb megoldás.

Nem a legolcsóbbat keresem, de nyílván nem fogok megvenni egy fél millió forintos csodakazánt, ami 100% hatásfok feletti - ez elvileg nem lehetetlen? -, pusztán azért, hogy egy felújított ház amúgy is jóval kisebb fűtési költsége (egy régi, felújítatlan házhoz képest) még tovább csökkenjen.

Nem azt mondom, hogy végig kell számolgatni, de legalább jó lenne tudni, hogy mihez milyen alkatrészek kellenek. Most hogy árat is írsz mellé, az ugye lényegében semmi, mert beírom a keresőbe, kidob egy csomó fajtát, én meg megnézem a legolcsóbbat (de inkább kiveszem az első egy-két legolcsóbbat, és azokra úgy tenkintek, mint ha nem is léteznének :D persze ez sem garancia, mert lehet valami olcsóbb és jobb, mint a drága, igaz ilyen eset ritka) meg a legdrágábbat, így lesz egy min-max költségem, tudom hogy ennyit kell rászánni.

De ha én kinézem pl. a xy fűtési elvű kazánt, mert olyan jónak tűnik, majd kiderül, hogy a hozzá tartozó gépészet bonyolult, nagy a meghibásodási esélye, és drága, akkor sokra nem megyek.

 

Inkább írom úgy, hogy számomra az alapoktól kellene mindent kezdeni, és akár egy prezentáció is jó lehet kezdésnek. Azért prezentáció, mert azon minimális infó van, csak a legfontosabbak, és általános tudnivalók, összefoglalások :D

 

Előzmény: KömKel (97)
KömKel Creative Commons License 2013.04.05 0 0 97

Fűtési költségekkel kapcsolatban pár napja irtam egy elemzést:

 

1x1: Mivel érdemes fűteni?

Az 1x1 heti sorozattal próbálok egy kis fényt vinni abba a félhomályba, ami körülveszi az egyszeri építkezőt. Lesz szó fűtésről, hőszigetelésről, falazatokról, nyílászárókról... remélhetőleg közérthetően, számokkal alátámasztva. Józsi kurvára örült a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

Amit te szeretnél, az már kiviteli szintű árazott költségkiirás. Csakhogy ezt akkor szokták megcsinálni, amikor el van döntve hogy milyen lesz a fűtés... Merthogy kurva sok munka van vele.

 

Ráadásul már hajlik az abszurdum felé, mert mindenben csak a legkisebb bekerülési összeget keresed. Igy nem lehet épitkezni/felújitani. 

Az ember tudja, hogy mondjuk szereti a padlófűtést, mellé radiátorok, és kész. De nem számoltatja végig a falfűtést, mennyezetfűtést, radiátorokat, szegélyradiátort, légfűtést, kandallót, kályhát, stb...

Egy szakember tud sorrendet állitani, hogy melyik fűtési mód kiépitése az olcsóbb-drágább EGYMÁSHOZ viszonyitva, de ennyi.

Előzmény: tgwh3 (96)
tgwh3 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 96

Tudom, hogy kismillió tétel, de pont a rejtett költségeket lehetne elkerülni, ha minden szóba jöhető lehetőséget végigzongoráz az illető, és csak utána újít fel.

Gondolom arra meg nem ér rá senki, hogy pusztán szórakozásból kibeszéljünk a fórumon egy szitut :D

Általánosságokra úgy gondoltam, mint pl. felsorolni a lehetséges fűtés variációkat, azonos házra, mi mennyibe kerül, mi az előny, mi a hátrány. Mert a fűtéssel foglalkozó kb. elsőre 3-5 témának még neki sem mertem ugorni :D vagy hogy általában milyen anyagok kellenek adott munkához. Számtalanszor jár úgy az ember, hogy na ez olcsó, közben meg kiderül, hogy hát kell hozzá még ez, meg az...

Lá Kreacione Creative Commons License 2013.04.05 0 0 95

 Egy felújítás állhat 347 tételből,  csak nem soroljuk itt fel mindet !!

 Sőt akár 1120 -at is elérheti  !

Előzmény: tgwh3 (93)
KömKel Creative Commons License 2013.04.05 0 0 94

Azért nincs összeszedve, mert kb millió variáció van.

Akkor lehet pontos árakat mondani, ha van konkrét elképzelés/kérdés, addig ott vannak a kb árak.

 

Ugyanez igaz az engedélyekre is.

Előzmény: tgwh3 (93)
tgwh3 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 93

Jó ez a téma, csak pont árak nincsenek dögivel :D

És pl. családi ház felújítása? Nagyon nagy átlag tapasztalat alapján van? Ilyen fűtés, ennyi, olyan fűtés annyi, minimál szigetelés meg ennyi. Ilyenek, hogy falat eltüntetni, és másikat felhúzni? Engedélyek árai, mikor mi kell? Nem tudtok valami jó kis oldalt, ahol össze van szedve minden féle engedély, meg hogy mire való, mikor kell és mennyiért kapod meg?

Előzmény: KömKel (92)
KömKel Creative Commons License 2013.04.02 0 0 92

30-50e Ft/m2 kb a felújitás költsége, attól függően, hogy a gépészetet mennyire érinti. Ha a fűtési rendszert is teljesen át kell épiteni, akkor inkább 70e/m2

Előzmény: hantorish (90)
Calcitos Creative Commons License 2013.04.02 0 0 91

 Talán, de ne így közelítsd meg !

 A felsorolásod technolóilag  már eleve nem jó. A festés általában egy utólsó fázis...

 Bontsd szét részfeledatokra, majd azt is tovább és itt gyakori vendég legyél !!

 

 Természtesen lehet  m2 árakat is megadni, de azok eléggé szórnak !!

 Mint modtad generálra lenne szükség ! Valóban, mivel ilyen munkán sok egymástól független  szakember dolgozik.

 Ha van időd és némi rámenősséged sk. is viheted a dolgokat !!

Előzmény: hantorish (90)
hantorish Creative Commons License 2013.04.02 0 0 90

Sziasztok.

 

Párommal szeretnénk végre kirepülni, belvárosi lakásra gondoltunk volna egyik megyeszékhelyen, azonban nagyon nehéz szép állapotút kifogni polgári lakásokban...

 

Találtunk egy 67 nm-es lakást, de szinte mindene felújításra szorulna... Festés, burkolat, vizesblokkok, konvektorcsere, fürdőszoba komplett felújítása, villany stb. Tehát igencsak nagy generálra lenne szükség.


Érdeklődnék, hogy milyen négyzetméterenkénti maximum árral lehet számolni, ha az ember a középkategóriás anyagokkal szeretne dolgozni. Beleférne-e 3 millió Ft körüli összegbe egy ilyen lakás komplett felújítása?

 

Előre is köszönöm a tanácsokat.

 

 

Égető1 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 89

 Most akkor sokalod vagy kevesled ? Az előtted író csak a konyhabútorra 500 -at szán, én ezt megúsztam kb. 140 ből !!

Előzmény: joevagyok68 (87)
Égető1 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 88

 Igen a fűtéskorszerűsítés benne volt- teljes gázvezeték csere - új kazán, radiátorok. 180 a kazán,  a kémény 270 a többit nem részletezem.

 A teljes festés,  lekaparással, új gáztűzhely,. Ja a 30 % -ot nem érted. Villanynál két  + áramkör,  fi relés biztosítás , új kapcsló tábla.  néhol új szerelvény. De a többség maradt. 6 áramkör van egyébként. A víznél 3 új csaptelep némi vezeték kigazítás + egy új Wc.

 A konyhabútor beleszámít a felújításba?- Én belevettem, de az egyéb bútorozást nem.,

 Had ne soroljam másfél oldalon !!

 De ha már a téma. A lakás felújítás tarthat a nullától elvileg az új lakás áráig. /extrém esetben egy felújítás több is  lehet mint egy új építése az adott helyen /

 Így felénk olyan 280 eft /m2 az új. 

Cs. házas övezetben kérdés hogy  mit számolok bele. Telek költség vagy a nélkül.

Előzmény: joevagyok68 (87)
joevagyok68 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 87

"Hogy mik voltak benne ? Sok minden.  Inkább úgy  : nem volt benne semilyen burkolás, se az oldalfalakon se a padozaton a villany is csak  30 % -os volt a víz   csak 20 % -os, nem volt nyilászáró csere. Nem volt szaniter csere, mázolás csak 30 % -os volt"

 

Lehet az én értő olvasásommal van a baj,és ezt a" 20-30%-os" se értem..... de akkor mi is került 2,3 millába ?

Fűtéskorszrűsítés ?   és még mi volt ebben ? 


Előzmény: Égető1 (85)
zsombi Creative Commons License 2013.03.22 0 0 86

Köszönöm. 

Nálam a lakásnak kb. 70 nm-ét érintené a kopácsolás, részletesebben a belső nyílászárók áthelyezése (ajtónyílás befalazás, új kialakítás) 30 nm padlófűtés, egy cserépkályha bontás, építése, és új elektromos hálózat kialakítása. (Most alig van konnektor a lakásban.) 

Az egész gépészetet újra kellene gondolni (víz, csatorna), mert a konyhát áthelyeznénk és a fürdőben is máshová kerülnének a kiállások.

Amivel biztosan számolnom kell az az új konyhabútor (500 ezer) és a cserépkályha (szintén 500 körül). Két régi ablakot is cserélnék, az fa nyílászáró esetében meg kell álljon 250-ből nem?

Ez így burkolással, parkettacsiszolással, festéssel összességében mennyi lehet?

 

A másik fontos kérdés, hogy ekkora volumenű átalakításnál érdemes-e szakmákra szétbontani a megbízásokat, vagy egy generálkivitelezőt (kivéve ablakos, kályhás) felkérni?

 

Előzmény: Égető1 (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!