Keresés

Részletes keresés

MN 3100 Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128042

Szervusz!

 

 

Úgy tudom, az eredeti Kitty svájci gyártmány.

 

Van egy asztali fűrészem ilyen névvel.

Már én is használtan vettem. Azóta eltelt

min. húsz év. A meghajtó lapos szíja még

eredeti, pedig szinte naponta használom.

 

Utoljára a Kenntech KFT. boltjában láttam

ilyen gépeket, horror árakon.

 

Ha hamisítják, és jót akarnak készíteni,

akkor a kínainak fel kell kötni a gatyáját.

 

Péter

 

Előzmény: GPS (127860)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128041

"Kiváncsi lennék hogy ezeken a gépeken kilehet -e fúrni egy kábelsarút aminek 6- os furata van 8-asra és marad egy kb 1.5 mm vastag széle az anyagnak"

 

A majdan készülő kéttárcsás homlokcsiszoló videójából egy jelenet. Itt már 8-as fúróval fúrom át teljesen a 20 mm vastag lineáris tengelyt. Mivel felületedzett, meg a fúróhegynek is jobb ha vízszintes felületen kezd neki, "lekapartam" a felületből 1-2mm-t. Előtte 4-es majd hatos fúrószárral mentem neki. Nem láttam túl oválisnak a furatot (de relatíve "jó" fúrószárral is mentem neki). 

 

Nem ismerem a vörösrezet, mint anyagot. Az jóval keményebb dió mint egy ilyen tengely? Lehet hogy nem egy 2 mázsás tank de szerintem egész jól használható. Kerék a 3 ágú villa helyett: mivel nekem ez az első ilyen fúróm, nem tudom összehasonlítani használat közben. 8 centi mélyen már fúrtam vele, igaz az rögzített anyag volt: nem éreztem akadályát. De lehet hogy egykezes fúrás plusz nagy fúrásmélységnél jobb a 3 ágú villa.

 

Érdekes példa: ott a Dremel kütyü + állvány. Bari kolléga mesélte, aki időnként NYÁK-okat is gyárt, hogy sorra törte el a miliméter vastag fúrószárait. Aztán mutatott egy békebeli pici, de igen masszív kis Walter fúrót. Megfogtam a tokmányát, hát az nem mászkál és kottyan sehova. Ilyen munkára pl azt használja. De tuti nem fúr át vele centi vastag kazánvasat, még ha bírná is a motorja. Vigyáz rá.

 

"ne haragudjon senki aki beizgult és megvette"

 

Isten ments, dehogy haragszom. Úgyis mindenki maga lép bele mindenbe, aztán legfeljebb nem lép bele még egyszer :) Átverve semmiképpen nem érzem magam. Látom a korlátait, és aszerint használom. Ez nem "műszerészfúró", pont. Nem lakatosfúró, pont. Bár lásd a fenti képet, megugrotta azt a tengelyt is, a nekem megfelelő pontossággal. Hangos, naja. Ez tény :)

Előzmény: generátoros (128036)
generátoros Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128040

Szia! A bahco nagyobb márka mint a cseresznyés?

 

Előzmény: halaloszto (128039)
halaloszto Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128039

sajnos eléggé hasonló tapasztalataim vannak. amikor a nagy multi rendel a kis gyártótól, akkor diktálja az árat. a gyártónak meg kell a nagytétel megrendelés, bevállalja az árat, és oda kicsit mást, kicsit egyszerűbbet gyárt. sok termékkel történik ez. a vevő meg néz, és azt hiszi hamis.

 

nekem sok narex vésőm van, szerintem teljesen használható. nem olyan tartós az éle mint a bahconak, de könnyebb is megélezni cserébe :D

 

az a bosch fúró meg egy állványba tett akkus fúró :)

Előzmény: generátoros (128036)
halaloszto Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128038

hű de rendik vagytok. kettő nem kell. holnap reggel megnézem még egy helyen, ha nem, akkor írok újra.

Előzmény: 72pt (128034)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128037

Nab...

 

Köszi!

 

Én csak a "Kapcsolat" menüt lestem meg, gondoltam logikusan ott kellene lennie, de ott nincs semmi tel. ... eszembe nem jutott volna. Én azért emailben már visszamondtam, szerintem nem hívogatom őket.

Előzmény: Surka (128031)
generátoros Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128036

Sziasztok Urak! Ma voltam a maglódi  Bauhausban. A cseresznyés vésőt itt lehet venni egyesével is . A 26-os és a 30-as nem volt 4300 ill. 8300ft-os áron.  Eltudták adni, pedíg szerintem megsem közelíti pacman kolléga németországból kapott készletét. Volt egy négydarabos készlet 14.900 ft-os áron, azt hittem vicc a cseresznyés logó rajta, mintha valami dúraluminiumból lenne ,talán még rücskös is volt. Az lett a következtetésem, hogy semmi garanciát nem jelent a márkanév.  /a többi 6, 8 ,10, 12 14, stb tükörfényes /  Persze az a része amit a fenőkövön kell tologatni élezéskor , az nem volt tükrösítve , szépen látszottak a durva köszörülés nyomai. Ezeket biztosan nem lehet azonnal használatba venni.  Az is felmerült bennem hogy sorjás és a fenőkővel nem biztos, hogy elérhető az a szép felület amiket a netes videókban bemutatnak. A látottak alapján 3 fajta cseresznyés véső van előttem/ pacmané német o-ból és az említett bauhausos 2 db, lehet túl egyszerű ember vagyok, de egy márkán belül miért ekkora a szórás? Ezekután úgy döntöttem, hogy megnézem ill megpróbálom a narexet, ami majdnem fél ár és lehet van olyan jó mint ez a bauhaus által lejáratott cserkós.   A másik nagy csalódás lehet csak nekem?  Az a bosch bpd40 fúrógépe. Nekem van 25 éve a sokat emlegetett és sokak által gyártott 26.000ft-os asztali fúrógépem és miután megcsináltam, hogy ne kotyogjón a főorsó , el vagyok vele és szerintem hiába korszerü a ford szabályzás és a dupla lökethossz meg minden egyébb jó tulajdonsága, akkor sem ér 3x többet. mégiscsak egy "ZÖLD"( FOS) ne haragudjon senki aki beizgult és megvette.  Csak idő kérdése és mindenki rájön, hogy megint átvertek bennünket. A hagyományos 3 ágú vacak amivel mozgatjuk , sokkal jobb évtízedes dolog volt mint ez a karika . Miért nem tettek rá egy valamit amitől a vidéken még néhol látható kerekes kutakon volt. Szerintem vicc amit a dizájn oltárán képesek feláldozni a tervezők. A fogasléces oszlop pedíg annyira gyenge, hogy szánalmas. Kiváncsi lennék hogy ezeken a gépeken kilehet -e fúrni egy kábelsarút aminek 6- os furata van 8-asra és marad egy kb 1.5 mm vastag széle az anyagnak ami vörösrézből van? Azzal meg nem értek egyet, hogy fához az olyan gép is jó ami egy kicsit kityeg -kotyog. sziasztok.

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128035

Hűha .. nehezet kérdezel :)

 

Na vegyük sorban én mit láttam, és hogy "sokkal"-e, azt eldöntheted:

 

- párhuzamvezető(s vágáskapacitás): na ez SOKKAL jobb. pl. ha tele vannak fűrészporral a vezető sínei, akkor is egy ujjal odébb tudom pöckölni. Az jó a PTS 10-nél is, hogy mindkét végén rögzül, de a jobbra vágáskapacitás az nem túl sok (tizenpár centi). Ez a GTS10-nél a "túlhúzott állapotban" 71,4 cm (hivatalosan 63). A hozzáadott vékony/kis anyagvágó kiegészítés is jobb, ez a PTS10 nél egy  műanyag bigyó amit ha felraktam, nem feküdt az asztalra, meg nem simult teljesen a párhuzamvezető falára amire rá kellett cuppantani. Lehet csak az én példányom volt ilyen, de azt pontos vágásra ÍGY nem lehetett használni. A GTS10-nél ez fém, szépen simul mindenhova.

 

- jobbra kinyúló asztaltoldat: ez is kategóriákkal jobb, egy karral az asztal alatt oldod/rögzíted a pozíciót és nagyon könnyen jár. PTS10-en ez 2 csavar kitekerése, és játszadozás hogy párhuzamos maradjon a lappal (ha szélesebb anyag hossz- vagy keresztvágása miatt húztad ki ... és mi más miatt húznád).

 

- skála: a GTS10-é jobb. Könnyű kalibrálni, és tetszik a nagyítós mutató is. Bár ez nem fő szempont, ha beállítotad a PTS10-zel is lehetett pontosan vágni.

 

- motorteljesítmény: GTS10 névleg jóval nagyobb (másfélszer) bár a PTS 10 javára szóljon: az 1400W sem volt akadály arra amire használtam. És tegyük hozzá: a PTS10-hez még nem használtam "minőségi" lapot - pedig az nagyban befolyásolja a vágási minőséget/élményt. Többek viszzajelzései szerint  egy belépő szintű gép is megtáltosodik, ha jó lapot kap (ha épp nem üt a tengelye/lapfelfogatása, mert akkó mindegy :-) Azért jól volt most múltkor Bari 6 centis juhar pallóit úgy szeletelni, hogy nem hallottam a motort erőlködni. De akkor sem amikor a fűrészlap teljes magasságában elmerült a fában (spaltolás közben)

 

- csúszóasztal: kb ugyanaz, a PTS10-en és a GTS10-en sem kotyogott, talán a GTS10-nél kicsivel könnyebben jár.

 

- szögvezető: ugyanúgy kotyog a nútban mindkettőnél, és ebben jobban tetszett a PTS10-é: nevezetes szögekbe bepattan. GTS10-é csak "folyamatos üzemmódban" megy.

 

- asztal minősége: szerintem egyformán jók, GTS10-é értelemszerűen nagyobb. GTS10-nél tetszik a két fogantyú oldalt. PTS10-nél ha odébb akartam tenni, jobb oldalt a vékonyka lemezt kaptam el - egyszerűen kényelmesebb odébbtenni a GTS10-et (bár ritkán teszem, de néha kell)

 

- magasság-/szögállítás: GTS10-nél érezhetően könnyebben jár, masszívabb érzés.

 

- Hátsó asztalhosszabbítás: GTS10-nél hosszabb, de nem tudom mennyivel.

 

- porelszívás: én csak hátulról szívom, mint a PTS10-et is, de kicsit kevesebb por marad alatta, szerintem egy fokkal jobb. Bár megintcsak: PTS10-nél nem használtam mondjuk hosszvágásra 2,5-ös vastagságú lapot, csak 3,2-est (értelemszerűen jóval több az anyagleválasztása), szóval lehet igazságtalan az összehasonlítás. Így talán az a megállapítás is, hogy GTS10-nél ÉN kevésbé vagyok poros, mint PTS10-nél nagyobb fűrészelés után.

 

Mi van még? Hirtelen ennyi jutott eszembe, én így tapasztaltam.

 

Ja, gari: 3 év a GTS10-re (PTS10-re egy volt? vagy kettő? nem emlékszem). Hál'istennek szervízelést még egyik Bosch eszközöm sem igényelt, szóval szervízháttérről nem tudok - és ha lehet nem is szeretnék :-) - nyilatkozni.

 

No nagyjából ennyi. Ha a kék tesón gondolkodnál: tudom te nem Miskolc, de ha véletlenül erre járnál gyere el nyugodtan, hozz pár fadarabot (bár hulladék akad itt is mindig) és nyiszatolj egyet vele. Személyesen azért mindig jobb megtapasztalni a dolgokat :)

Előzmény: feketefelhoo (128024)
72pt Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128034

én ma láttam még párat, vegyek neked?

Előzmény: halaloszto (128032)
Paco155 Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128033

Benézzek holnap este az ittenibe?

 

Előzmény: halaloszto (128032)
halaloszto Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128032

Dejó neked!

Én ma estére jutottam el aldiba, de a kettőben ahol jártam, már nem volt.

 

Vajk

Előzmény: rferi (127996)
Surka Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128031

pacman123!

 

Van ott telefonszám a www.e-szaküzlet.hu oldalon, csak eldugták az Információk menübe:

 

Kapcsolattartó: Krizsán Ildikó

Mobil: 06-20-851-0312

 

Sok sikert! :)

Előzmény: Törölt nick (127990)
Tschaby Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128030

Bingó!

 

http://szatocs-szerszam.hu/ ez jobb.


Mindent lehet rendelni náluk. Persze ebben nem a legjobbak.

 

Viszont lehet tapogatni. Mostanában elkezdtek Stanley cuccokat árulni, náluk vettem a Tajima tapétavágót, van York lakatos satu, Bessey meg Wolfcraft szorítók, Narex vésők, szóval nem rossz.

Előzmény: Törölt nick (128001)
Tschaby Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128029

Jól látod. A deszkák között a darab nem ér végig, leeső darabokat tettem oda, csak a távolságtartás miatt.

Előzmény: feketefelhoo (128000)
Paco155 Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128028

Like :)

Előzmény: Pillanatragasz (128027)
Pillanatragasz Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128027

Nem kell ebből akkora skandallumot csinálni . Kertem jó nagy klórmész van ásó akad...😂

Előzmény: GPS (128025)
Tschaby Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128026

Kanizsán így hívják az ex-Zalaiparker dolgozók által alakított, ma a Let's Do it hálózatban működő bótot.

Egyébként itt is már idéztétek a Technoroll-t Zeg-en. Az is ebbe a hálóba tartozik.

Előzmény: neduddgi(én) (127999)
GPS Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128025

 

Mi a baj a kamerával? Folyamatosan rögzít 24 órában. Ha kell, képeket csinál és küld mailben.

 

A kamera nem megoldás. Jó ha van - de nem megoldás. Részemről nem szeretnék videókat kapni arról, hogyan rabolnak ki.
Ugyanis én nem bűnt akarok üldözni - hanem bűnt "megelőzni". Pontosabban: lehetetlenné tenni a bűnözést.

 

Mert nem az a cél, hogy jól elkapják a tettest - miután az jól kifosztott - hanem az, hogy ne juthasson oda, hogy kifoszthasson.


Erre minden legális eszközt bevetnék - ha egyszer olyan szituba kerülnék. Persze, áramot nem vezetnék a kilincsbe, (mint az egykori Barna bácsi, az uborkás) - de fényt-hangot gondolkodás nélkül bevetnék, hogy megakadályozzam a kifosztást.

 

Sőt, volt olyan eszköz is régebben, amibe egy standard méretű paprika (vagy más könnygáz) sprayt lehetett betenni - és az riasztáskor egy elektromágneses aktuátorral tövig nyomta a gombját, elárasztva a helységet a gázzal. Kellemes lehetett.

Persze, ezt hivatalosan betiltották... de hát sokkoló-zseblámpát is lehet vásárolni cseh webshopokból - mert ott viszont legális.

.

Előzmény: ultima (128023)
feketefelhoo Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128024

Jut eszembe, bár biztos volt róla szó : a Bosch GTX gép sokkal jobb mint a PTS ?

Előzmény: Törölt nick (128021)
ultima Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128023

Mi a baj a kamerával?
Folyamatosan rögzít 24 órában. Ha kell, képeket csinál és küld mailben.

 

Előzmény: *Steve (127929)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128022

Őszintén szólva a én a hír tartalmára koncentráltam, nem a képekre :)

 

Na ez volt az a videó:

 

 

Jó az a szorító-rack o.O De most nézem a göteborgi képeket, ott is ott a sárga-fekete csíkos határvonal.

Előzmény: Törölt nick (128019)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128021

Lehetőségem éppen lenne (vettem tavaly egy "retikül" invertert) de nem hiszem hogy ilyen pontosan tudnék hegeszteni.

"Fő művem" is kiált némi szakmunkáért :D (ezután még kalapácslakkal lefestettem, de már új tulajánál szolgál a fűrésszel együtt - remélem még épségben)

 

Előzmény: 409 (128016)
s_tibor13 Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128020

Megtudhatnám, hogy Újpesten hol? (Én is szeretnék venni)

Kösz a választ

Előzmény: peti970 (128010)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128019

Ennyire nem néztem bele. A fotós látszik, hogy csak letudta a dolgot, a pofákat fényképezte hót sematikusan. Semmi extra, semmi érdekesség, kívülállónak totál érdektelen a képgyűjtemény, ellenben istenkirály fotók az unióspénzes csillivilli elszámoláshoz. Mindenki szép, majd kicsattan az egészségtől. Erősen hiányolok legalább egy "ability" csoportot. Az vigasztal, hogy a szakállas magyar srác igazi kolbászgyúró alkat, biztos nem nutellán nevelkedett.

Előzmény: Törölt nick (128017)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128018

Kolléga túlbonyolítja. A hegesztés sem szükségszerű, nincs itt 1,5 tonna, csak legyen kellően pontos.

Előzmény: 409 (128016)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128017

Ugyan nem vagyok szakértő, de sztem az igazi asztalosműhelyek is ilyenek (lehetnek). Sok youtube videón látom - ami tuti nem hobbista műhely - hogy egy nagy légtérben az összes jelentősebb gép.

 

Egyik videóban (táblásítást magyarázott a mester) háttérben látszott a körfűrész asztal, mellette egyengető gyalu: minden szépen körbe volt "kerítve" a padlón sárga-fekete csíkokkal, gondolom a "biztonsági zónát" kijelölendő. 

Előzmény: Törölt nick (128015)
409 Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128016

Ha valakinek van lehetősége hegeszteni, akkor vasból is, kicsi idő alatt meg lehet csinálni.

 

Előzmény: Törölt nick (128005)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128015

Rémes hely, nem kéne valami biztonsági elválasztó plexifal? Ha repül valami azt senki se hallja, senki se látja.
Bárkivel történhet baleset, hirtelen rosszullét.

 

Ettől függetlenül gratula azoknak akiket megillet.

Előzmény: Törölt nick (128013)
Pillanatragasz Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128014

250szor 125 szor 8 as . Az mérgesít hogy nem találtam vastagabbat még vettem egy tábla osb lemezt is 15 mm vastagot a tyúketetőnek, csak most sajnos vagy inkább szerencsére van egy heti pénzes munkám semminek se tudok nekifogni

 

Előzmény: peti970 (128012)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.05 0 0 128013

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!