Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 2007.12.05 0 0 25054

Úgy látszik, nem csak nálunk fogy. Bár nekik van miből:

 

 

Az oroszok elvesztették harckocsijaik 90%-át

 

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/lo/hova_tuntek_a_voros_hadsereg_harckocsijai/

M.Zoli Creative Commons License 2007.12.05 0 0 25053

Udv.

 

Bizonyitottad, amire gondoltam mikor megirtam azt a hsz.-t. Sertve erzed magad egy serto megjegyzes miatt, ezert beszolsz nekem. Erre akartam ramutatni. Ha te nem szereted, hogy serto megjegyzeseket tegyenek rad, akkor te se illes masokat vele. Ennyit akartam mondani. Ami a magyar erzelmeket illetti a sajat hazaban. Semmi bajom nincs vele ha valaki Magyarorszagon, vagy mashol magyarerzelmu ( jol tudom, hogy az USA-ban vagy? ), en is az vagyok. Amivel bajom van, ha valaki csak retorikaban az, es azt is csak azzal igyekszik bizonyitani, hogy zsidozik, olahozik, totozik, Hansozik veg nelkul, mast nem tesz. Ez nem hazaszeretet. Nem felteglaval kell verni a melleket hordon allva, es a Balaton vizszintjet novelni a keseru sorson valo rivassal. Szamomra az ilyen megnyilvanulasok szanalmasak.

 

Tudod en inkabb maradok ( ugy nezz ki, hogy a te szemedben nemzetarulo ), az aki csak akkor bizonygatja magyarsagat amikor kell: pl. tamogatni kell a magyar kulturat, iskolat, egyhazat, penzzel, munkaval, kapcsolatokkal, informaciokkal.

 

Off es tema vege.

 

Megyek vezekelni az offert, kovetkezo hsz.-em mar ON lesz. Elnezest.

 

Udv.

Előzmény: Stylist (25048)
Stylist Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25051
O.k, köszi! Egyébként milyen kiadvány volt, nyomtatott prospektus, vagy DVD?
Üdv:
Előzmény: swordmanus (25050)
swordmanus Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25050
Kiadvány volt, de nem vettem. Fotóztam, hétvégére lesznek képek online. majd adok linket.
ÁRPAPA: kellemes ünnepeket neked és családodnak is!
Előzmény: Stylist (25048)
arpapa Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25049

kellemes ünnepeket kivánok!

nem akartam köszönés nélkül távozni!

árpapa

Stylist Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25048
Off:

"Kiírtottak Ugandában milliókat hetek alatt, de az nem fáj senkinek, nem emlegeti senki. Kiírtották amerika szinte teljes indián őslakosságát, de nem fáj senkinek, nem emlegeti senki. Pedig ezek is hasonló bűnök voltak. Az említett ügy viszont még egy "becenév vita" kapcsán is előkerül."

Pontosan így van! Ez a sok érző szívű humanista konkrétan leszarja a legyilkolt irakiak, palesztinok, afgánok, hutuk, tuszik, stb. millióit, és éppen most relatívizálják az örmény holocaust-ot, hiszen ott "csak" keresztények voltak az áldozatok...
Az meg külön bájos ebben az egész dologban, hogy a sok okostojás állandóan a topic szakmaiságát emlegeti, és nem akarta észrevenni, amire én külön felhívtam a figyelmet, hogy az a ...... ( self censored ) topictárs, a két FEGYVER összehasonlításáról általam írt post-ból belekötött EGYETLEN SZÓBA, amely a lényeget semmilyen szempontból nem is érintette! Előtte belekötött Tacsk0-ba, még korábban - más okból - Éheslóba is. Nyilván nem szereti azokat, akik magyar érzelműek szeretnének maradni a saját hazájukban! De ez legyen az ő problémája, és nehogy már ő legyen itt az erkölcsi-szellemi mérce, amelyhez mindenkinek alkalmazkodnia kell. Legyen meg mindenkinek a lehetősége, hogy úgy fogalmazzon, ahogy szeretne, és ez ne függjön hivatásos vásározóktól, és önjelölt cenzoroktól! Ha valaki, mint Harpet79, jómagam, vagy akár Morvai Krisztina professzor asszony kettős mércéről, és a magUKfajták vs. magUNKfajták közötti nagy különbségről beszél, az nem azért van, mert egy mocsokrohadtnácihorthystafasiszta, hanem mert más a véleménye, értékítélete, mint amelyet a mainstream média sugall. Márpedig ez mindenkinek demokratikus ( és Isten adta ) joga... :-((
Ennyit erről, ezt a témát a részemről lezártnak tekintem...

On:
Egyrészt a Némedi Laci féle Főszabály miatt, de amúgyis meg akartam kérdezni! :-)) Szóval: ki tudja, hogy jelent-e meg valami DVD kiadvány az idei C+D kiállításról? Két éve mintha ott helyben is árusítottak volna ilyesmit. Swordmanus nem láttál ott ilyet? Külföldön voltam éppen, és csak azért érdekelne a DVD, hogy lemaradtam-e valami komolyabb érdekességről. Bár a beszámolók alapján nem úgy tűnik... :-))
Üdv:
Előzmény: Törölt nick (25040)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25047
Évet kihagytam, a cikk 1983-ból származik (ha nagyon kell - 3. oldal.)

Elment az életkedvem.:((( Megyek inkább, megiszok egy sört és elszívok egy pipát:((
Előzmény: Zicherman Istvan (25046)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25046
Itt, van hasonlítsuk össze a két cikket.
..........................................
,,Vörös Csillag", július 8. Haditudósítók: A.Aljabjev alezredes, A Jefimov.

AZ AFGÁN LAKOSSÁG KÉRÉSÉRE

Ezred! Zászlóra tiszte-legj!, - hallatszik a parancsnok mély, erőteljes hangja az alakuló tér felett. Rázendített a zenekar. Folyam-ként hullámoztak az áhitattól megdermedt nézők felett a bíbor zászlók. Új zászlót kap az ezred, a SzSzKSz Honvédelmi miniszterének személyes standartját, amit hősieséggel és bátorsággal érdemeltek ki hazánk hős fiai. Minden egyes harcos érzi, ezekben a percekben, hogy most, ebben a pillanatban adják át a harcokban kitűntetett katonáknak a megérdemelt internacionalista érdemrendeket, az országunk,és az egész szocialista, nemzetközi imperializmus ellen küzdő világrendünk országai népeinek elismerését.
Nem sokkal az ünnepi sorakozó előtt látogatást tettünk az egység csapatmúzeumában. Az ifjúkommunista szövetség ezredbizottságának titkára, a Vörös CSillag érdemrenddel kitüntetett G.Alihanov főhadnagy büszkén mesél a bajtársai legújabb harci élményeiről. L.Zabolotnij őrnagy, V.Demjancev főhadnagy ezekért nemrég kapták meg a pártunk legmagasabb harci érdemrendjeinek egyikét - a Vörös Zászló érdemrendet. L.Jegorenko zászlós - a Vörös Csillag érdemrendet A.Rahimov hadnagy - a ,,Haza szolgálatáért a Szovjet Haderő kötelékében" érdemrend III. osztályát kapta, Sz.Moiszejev és A.Guz közlegények - a ,,Személyes bátorságért" érdemérmet kapták...
Mi már egyet-s-mást tudtunk azokról az eseményekről, melyekben nemrég vett részt az ezred állománya. Most pedig az események részvevőinek szerény, visszafogott beszámolója kiegészíti a már áűltalunk megtekintett fényképeket. Az egyik felvételen - a harcosok egy csoportja, hátuk mögött egy afgán faluval. Fáradt arcok, homok és porlepte egyenruhák... Szinte érezzük, hogy nem egy, és nem is két órát kellett dolgozniuk a fiainknak. Egy másik fényképen - békés afgán parasztok láthatók, amint megszorítják katonáink kezét. Minden tértünk, még szavak nélkül is. Ilyenkor megszoktuk már, hogy a hagyományos ,,Gasakor, suravi", azaz ,,Köszönjük, szovjet testvéreink" hallatszik ilyenkor.
Minden arra mutat, hogy a Badahsan tartományban található Szkazir, és más, környező falvak lakóinak van is miért hálát mondani dicső katonáinknak. Úgy kezdődött, hogy az utóbbi időben egyre aktívabbak lettek a környéken a dusmánok bandái. Betörtek éjszakánként a falvakba, elvitték az élelmet, erőszakkal elhurcolták a mezőgazdasági kooperativból a békés földműveseket. Az afgán kormány a dolgozók védelmére kelt, illetve segítséget kért a 40. hadseregünk adott tartományban állomásozó egységeitől. Csapataink, együttműködve az Afgán Néphadsereg és a népi milícia, a ,,Carandoj" egységeivel, ,,átfésülte" - ahogyan errefelé mondják, a környéket. Szektorokra osztották fel, közúti blokk-posztokat állítottak, hogy kiszűrjék a békés kereskedők és földművesek közül az afgán proletariátus ellenségeit. Éjszakánként felderítő és rendfenntartó járőrök cirkáltak a hegyekben és aulok környékén. Katonáink, együttműködve az afgán népi kormány erőivel, gyorsan és határozottan hajtották végre a feladatukat. Ahogyan az utász szakasz parancsnoka, B.Miljutin hadnagy mondotta: ,,Minden úgy csináltunk, mint ahogyan azt nekünk otthon, a kiképzések alatt megtanították." Nagy igazság rejlik ezekben a szavakban, hiszen kormányunk, pártunk, az egész dolgozó, alkotó szovjet nép adja át tudását és készíti fel katonáinkat az internacionalista szolgálatra!
...Messzire hallatszik az ezred parancsnokának hangja. Egyenként szólítja a kitüntetett katonákat. Vigyázz állásban, fegyverrel tisztelegve dermedt meg az ezred zárt alakzata. Kilépnek a sorból a fiúk, L.Sztahanov közlegény, Sz.Martiroszjan, mások. Örömteli mosoly fénylik az afgán vendékek arcán, amikor a kötelező, büszke ,,A Szovjetuniót szolgálom!" után katonáink hozzáteszik afgánul: ,,Az afgán népet szolgáljuk".
Ahogyan M.Levanov százados mondotta: ,,Mi itt a nemzetközi imperializmus erői ellen küzdünk, hát tudja meg hazánk, hogy nem hozunk rá szégyent!"

..................................
Kedves gyerekek - találjatok hét különbséget a két cikk között...

...barmok... az égvilágon SEMMIT nem tanultak a szovjetek kudarcából... Mindenki azt hiszi, hogy az ő faxa aztán keményebb... gratulálok:((((((((((((((
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25045

blah-blah<blah.

Olyan, mintha egy szovjet ujsag beszamolojat olvasnam (mondjuk a ,,Voros Csillagot") ugy 1982-84 tajarol...

Sok a szoveg - eredmeny nulla. A szarnak adtak egy pofont. Hol vannak a hosies beszamolok az elfogott szemelyekrol, lefoglalt fegyverekrol, stb. stb.?

Mit ertek el? Mi volt a cel?

A cikkben sok a szoveg, de az egesz lenyeges dolog mindossze harom szo ,,meg ott vagyunk". Mas info - a szoboseg ellenere - NINCS.

Egyszeru propaganda iras, meghozza nem eppen a legjobbak kozul.:(((( Azert ennyire nem csuszhatott le a HM szakertoi szinvonala.:(

Nincs.

Előzmény: Némedi László __ (25044)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25044
Némedi László __ Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25043
hmm, van benne érdekes jogi fejtegetés az eu és az amerikai különböző jogi hozzáállásról...
Előzmény: Némedi László __ (25042)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25042

Múltkor a Senlis tanulmányát linkeltem be Afganisztánról, de előtte pár héttel a Chatham House is készített elemzést (a HVG-t olvasva figyeltem fel erre a tényre):

 

http://www.chathamhouse.org.uk/research/asia/papers/view/-/id/552/

 

(aki lusta klikkelni idemásolom a konklúziót:

  • Western forces' success in fighting the Taliban and Al-Qaeda and in achieving a satisfactory level of security throughout Afghanistan remains limited. The lack of success results from the coalition's failure to develop and implement jointly a coherent strategy for Afghanistan that integrates counter-insurgency, counterterrorism and stability and reconstruction operations.
  • The coalition's internal cohesion regarding the development of the Afghanistan operation is becoming increasingly fragile. The willingness to share risks has become a key issue. National caveats are increasingly disputed. Not all NATO member states are prepared to send their forces into combat. This puts the fundamental principle of alliance solidarity on the line.
  • The coalition forces' comprehensive approach towards stability and reconstruction operations remains an elusive concept on the ground in Afghanistan. The consensus is that civil-military cooperation has to become an instrumental part of the Afghan operation, but it remains an unresolved issue how this could be translated into operational practice.
  • The conflict has increasingly become a regional one. Taliban bases in Pakistan cannot be targeted by coalition forces; however, logistical and armament supplies out of Pakistan are significant, and Pakistan is used as a recruitment base. As long as parts of Pakistan serve as a safe haven for the Taliban and Al-Qaeda, coalition forces will not be able to control Afghanistan.
  •  

    Törölt nick Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25040

    Kedves Arpapa!

     

    "azért egy csigazabálót, Hansot, tótot, nehéz beaonosítani, egy "kilincsorrút" egyszerübb vagonra terelni!"

     

    Nem értem, ez hogy jön ide. Megnevezésekről vitáztunk, nem háborús bűnökről. Illetve jegyezzük meg, hogy Hansékat és tótékat is kitelepítették/haláltáborba hurcolták (Hansék), ezen mégsincs soha senki kiakadva. Sajnálom, de ez utóbbi nekem személyes érintettség miatt jobban fáj. Ha a másik oldalról lennék érintett, biztos az fájna jobban. Kiírtottak Ugandában milliókat hetek alatt, de az nem fáj senkinek, nem emlegeti senki. Kiírtották amerika szinte teljes indián őslakosságát, de nem fáj senkinek, nem emlegeti senki. Pedig ezek is hasonló bűnök voltak. Az említett ügy viszont még egy "becenév vita" kapcsán is előkerül.

     

    Ez a kettős mérce.

     

    És ezzel nem az értelmetlenül legyilkolt, szerencsétlen zsidók emlékét akarom megsérteni, sem a családtagjaikat elvesztő, sokat szenvedett hozzátartozók jogos fájdalmát tovább mélyíteni.

     

    Részemről ezzel vége a vitának, mert nem ide való, de ezt tisztáznom kellett. Bár nyilván így is fasiszta állat náci maradok a szemedben és sokak szemében, de ezt meg már megszoktam.

    Előzmény: arpapa (25030)
    Törölt nick Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25039
    Én a portugálokra mondtam a 2,3%-ot, nem a görögökre.
    Előzmény: Némedi László __ (25023)
    dr_kotasz0831 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25038

    Szia Maz!

     

    Mi ez a szigetszentmiklósi veterán börze? Hol van és mikor? Lehet hogy kiugranék egyszer megnézni.

     

    Köszi,

    Én

    Előzmény: Maz (25026)
    Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25037
    Örökbe lehet fogadni?:)
    Előzmény: tuzer (25036)
    tuzer Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25036

     

    Na itt van szegény.

    Előzmény: kovacsgyula44 (25015)
    5N87 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 25035

    Szisztok!

    Megint a segítségeteket szeretném kérni. Létezik BRDM-2U 1/72-es méretarányban. Az lenne a kérdésem, hogy van-e ennek a típusnak hazai vonatkozása, azaz volt-e nekünk ez a változat?
    Előre is köszönöm.

    Laci
    M.Zoli Creative Commons License 2007.12.03 0 0 25034

    Udv.

     

    Mind kell? Allitolag el lehet intezni loveszetet T 72-vel, de azert nem hinnem, hogy olyen egyszeru lenne beszerezni is. :))) Oszinten szolva nem tudom mi minden van ott, kellenne beszelnem baratommal, meg jo lenne elmenni is oda.

     

    Udv.

    Előzmény: Zicherman Istvan (25033)
    Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.12.03 0 0 25033
    Aknaveto? Tarack? Loveszpancelosok?:))) Van?:))))
    Előzmény: M.Zoli (25031)
    M.Zoli Creative Commons License 2007.12.03 0 0 25032

    Udv.

     

    Igazat adok. De nemcsak a zsidozassal kapcsolatban, hanem jobb lenne, ha mindenki kerulne a lenezo megnevezeseket, ha mar szakmai a topic. Vagy ha mar masokat eloszeretettel nevez el akar kilincsorrunak, akkor tegye meg magaval is. Mondjuk hervadtf.szu. Nincs kedvem senkit sem bantani Stylist-ot sem, de azert jo lenne ha kontrolalna magat mindenki, koztuk en is.

     

    Udv.

    Előzmény: arpapa (25030)
    M.Zoli Creative Commons License 2007.12.03 0 0 25031

    Udv.

     

    Lehet. Tudtommal Korponan - Krupina van egy nagy raktar elbontasra itelt, meg mas cuccokbol. Baratom ott vett potom aron fenyszoros V3S-t. De azt mar irtam itt. Mindenesetre szerintem erdemes lenn ott szetnezni. Akar Pistanak is. Ha nagyon szepen ker, akkor jovore megoldhatunk egy terepszemlet arra, mar csak zseton legyen nala, ha elkapja a " gyerekek az edessegboltban" erzes. :)))

     

    Udv.

    Előzmény: Maz (25029)
    arpapa Creative Commons License 2007.12.03 0 0 25030

      " Nem értem mi a baj a "Kilincsorral""

     

    dehogy nem érted, nagyon is érted!

    minden nagy orrú ember zsidó, ilyen egyszerű, igaz kicsit kisStylű!

     

    "Az oroszokat Ivánnak hívjuk itt a fórumon is, a németeket gyakran Hansnak. A franciák csigazabálók, a szlovákok meg tótok.

    Hagyjuk már a kettős mércét..."

     

    azért egy csigazabálót, Hansot, tótot, nehéz beaonosítani, egy "kilincsorrút" egyszerübb vagonra terelni!

    szégyen, hogy ezt még magyarázni is akarod!

    árpapa

    / nem sok idő és nem lesz kedvem ide írni, de ma akartam jelezni, lehet utoljára: ocsmány dolgok ezek itt a topicon / 

     

     


    Előzmény: Törölt nick (25010)
    Maz Creative Commons License 2007.12.02 0 0 25029
    PSZH nem lehetetlen, szerintem az Árpád rendszerhez tartozót onnét hozták be, lehet, hogy még akad. De Gödöllőn a Currusnál és Tatán biztos lehet találni. FUG-ot lehet egyszerűbb már Szlovákiából behozatni(mostanában Krupináról? hoztak be Csepel motorokat).

    LTPM az így nem ugrik be micsoda:-(
    Előzmény: Zicherman Istvan (25027)
    Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.12.02 0 0 25028
    OK, előre is köszönöm. Az Oktogonnál (,,22-es csapdája") és a Kosztolányin iztosan nincs (törzsvendég vagyok ott).
    A tippeket azért köszönöm!:)
    Előzmény: Maz (25026)
    Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.12.02 0 0 25027
    PSZH-k vagy LTPM-ek nincsenek ott?

    (Meg tábori telefonok?:P)
    Előzmény: Maz (25025)
    Maz Creative Commons License 2007.12.02 0 0 25026
    OFF

    István!

    Nyíregyházán a Maczinkó bontóban biztosan van. Havannán a fegyverbörzén, Szigetszentmiklóson a veteránbörzén is elő szokott fordulni. Rádiósbörzén is tuti akad olyan, aki tud szerezni. Military boltban talán a Kosztolányin és az Oktogonnál érdemes megnézni. Ha látok legközelebb, akkor gondolok rád.
    Előzmény: Zicherman Istvan (25024)
    Maz Creative Commons License 2007.12.02 0 0 25025
    A Bólyaira kb 1-2 hónapja érkezett egy a Múzeumnak. Szerintem pár példány még Tápiószecsőn lehet. De kedden rákérdezek.
    Előzmény: kovacsgyula44 (25015)
    Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.12.02 0 0 25024
    OFF

    Úgy látom, hogy nem lesz tábori telefonom:)
    Ajándékba is elfogadok:)))

    ON
    Némedi László __ Creative Commons License 2007.12.02 0 0 25023

    upsz, rossz táblázatot néztem... sorry

     

    Előzmény: Némedi László __ (25022)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!